Γιατί να είναι κάποιος "αρμόδιος εισαγωγής σου σε ΑΕΙ";Hector Buas έγραψε: ↑23 Ιούλ 2021, 12:40Μπορείς να μου εξηγήσεις ποιός ακριβώς είναι ο πιο αρμόδιος για να καθορίσει το ποιός θα εισαχθεί στην Αρχιτεκτονική?stavmanr έγραψε: ↑23 Ιούλ 2021, 12:24...
Τώρα κάνεις λογικές ερωτήσεις, επιτέλους...
Όταν λέμε ότι "υπάρχουν απαιτήσεις" εννοούμε ότι υπάρχει ένα ελάχιστο καθορισμένο όριο ικανοτήτων. Πχ. να τρέξεις τα 400 μέτρα σε 2 λεπτά.
Μέχρι πέρυσι υπήρχαν απαιτήσεις: να πιάσεις αυτά τα όρια σε κάθε ειδικό μάθημα. Συγκεκριμένα.
Από εφέτος, δεν υπάρχουν απαιτήσεις. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο όριο που πρέπει να πιάσεις και να το γνωρίζεις εκ των προτέρων για να προετοιμαστείς αντίστοιχα.
Η ΕΒΕ είναι μέσος όρος επιδόσεων, όχι συγκεκριμένο όριο.
Όπως σου έγραψα, αν πέσεις σε φουρνιά ζωγράφων που δεν ξέρουν την τύφλα τους από Μηχανική, η Αρχιτεκτονική θα γεμίσει ζωγράφους που θα ζωγραφίζουν πουλάκια, σκούπες, λεκάνες και ήλιους.
Αν πάλι, πέσεις σε φουρνιά άσχετων με το σχέδιο, η Αρχιτεκτονική θα γεμίσει με άσχετους στο σχέδιο, επειδή η ΕΒΕ θα πέσει στο 6.
Όλοι οι παραπάνω θα είναι ταυτόχρονα φοιτητές της Αρχιτεκτονικής, δηλαδή καί αυτοί που έγραψαν 19 καί αυτοί που έγραψαν 6, απλά και μόνο επειδή η φουρνιά τους είχε γενικά υψηλές ή χαμηλές επιδόσεις αντίστοιχα.
Κι αντίστοιχα, θα κόβονται από την Αρχιτεκτονική μαθητές του 20 σε όλα τα βασικά μαθήματα της επιστήμης επειδή έγραψαν ελάχιστα κάτω από την ΕΒΕ που μπορεί να είναι και 18, και θα περνούν μαθητές του 15 στα επιστημονικά μαθήματα στη θέση τους επειδή έγραψαν λίγο πάνω από την ίδια ΕΒΕ.
Αυτό που παρατηρήθηκε φέτος ήταν να αποκλείεται μαθητής που έχει συνολική επίδοση 20.800 μόρια και να περνά μαθητής που είχε συνολική επίδοση 19.000 μόρια. Δηλαδή, μαθητής που συγκεντρωτικά ...έσκισε, κόβεται, και μαθητής που πήγε καλά, περνά.
Δεν αρκούν οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων; Ποιος σου είπε ότι το να μπεις σε μία σχολή είναι ζήτημα γούστου του Πρύτανη;
Ο Πρύτανης πρέπει να ενδιαφέρεται να σου παρέχει αυτά που πρέπει μετά την εισαγωγή σου στη σχολή του.