Εκκενώνεται η Βαρυμπόμπη-Μέχρι την Πλατεία οι φλόγες

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Zelda

Re: Εκκενώνεται η Βαρυμπόμπη-Μέχρι την Πλατεία οι φλόγες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda » 08 Αύγ 2021, 22:55

Naida έγραψε:
08 Αύγ 2021, 22:48
Η καταστροφή είναι τεράστια. Δεν ξέρω αν έχει ξαναυπάρξει τέτοια καταστροφή στην χώρα.
Δεν ειναι ολες οι περιοχες ιδιες.
Πραγματικη καταστροφη ειναι στην Ευβοια.

Στην Αττικη εχουν μπει φωτιες που εκαψαν διπλασια εκταση στο παρελθόν ή 50% μεγαλυτερη εκταση.
Οικονομικα μικρη επιπτωση θα εχει στη γενικη εικονα. Ειναι περιοχες που θα ανακαμψουν.
Προφανως για τον κοσμο που εχασε την κυρια κατοικια του, θα ειναι πολυ δυσκολα.

Οικολογικα επισης δεν ειναι κατι απο το οποιο δεν επανερχεται το μεγαλυτερο τμημα των καμμενων στην Αττικη.
Το πευκοδασος στους προποδες των βουνων αναγενναται μονο του χωρις καμια βοήθεια απο τον ανθρωπο.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 08 Αύγ 2021, 22:58

Zelda έγραψε:
08 Αύγ 2021, 22:55
Naida έγραψε:
Η καταστροφή είναι τεράστια. Δεν ξέρω αν έχει ξαναυπάρξει τέτοια καταστροφή στην χώρα.

Στην Αττικη εχουν μπει φωτιες που εκαψαν διπλασια εκταση στο παρελθόν ή 50% μεγαλυτερη εκταση.
Οικονομικα μικρη επιπτωση θα εχει στη γενικη εικονα. Ειναι περιοχες που θα ανακαμψουν.

Οικολογικα επισης δεν ειναι κατι απο το οποιο δεν επανερχεται το μεγαλυτερο τμημα των καμμενων στην Αττικη.
Το πευκοδασος στους προποδες των βουνων αναγενναται μονο του χωρις καμια βοήθεια απο τον ανθρωπο.
επειδη δείχνεις να εισαι πολυ γνωστης εχεις καποια σχεση με την πολιτικη προστασια ;
και ναι η πραγματικη καταστροφη ειναι στην ευβοια εκει θα ειναι σαν να εχει πεσει ατομικη μπομπα

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 08 Αύγ 2021, 22:58

Zelda έγραψε:
Naida έγραψε:

Τώρα που θα γίνει και η Αττική Σεούλ* και θα είμαστε με τα app να μετράμε σωματίδια, για να βγούμε από το σπίτι, θα δούμε, αν ήταν ζημιά ή όχι τελικά.

*και δεν αναφέρομαι σε βιομηχανική ανάπτυξη :oops:
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 08 Αύγ 2021, 23:00

netmaggas21 έγραψε:
08 Αύγ 2021, 22:46
Πέραν της καταγγελίας γιά μέσο, η πυροσβεστική παρουσιάζεται να λειτουργει με άκαμπτο, δογματικό, μονόπλευρο, αναίσθητο σύστημα.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 08 Αύγ 2021, 23:01

Cecily Anne έγραψε:
08 Αύγ 2021, 22:58
Zelda έγραψε:
Naida έγραψε:

Τώρα που θα γίνει και η Αττική Σεούλ και θα είμαστε με τα app να μετράμε σωματίδια, για να βγούμε από το σπίτι, θα δούμε, αν ήταν ζημιά ή όχι τελικά.
εκτος τοπου και χρονου εισαι στην ευβοια δεν εχουν φαγητο για την οικογενεια τους και για τα ζωα τους
και ηδη παρακαλανε για τροφες

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 08 Αύγ 2021, 23:01

Aprilianos έγραψε:
08 Αύγ 2021, 22:52
Naida έγραψε:
https://www.google.com/amp/s/www.tovima ... amena/amp/ η πυρκαγιά στην Εύβοια πάει να γίνει η μεγαλύτερη που υπήρξε ποτέ στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους
Μόνο στη χούντα δεν υπήρχαν φωτιές γιατί υπήρχαν νόμοι, πειθαρχία, σεβασμός, και ΜΟΜΑ. Nα τα λέμε κι αυτά.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 08 Αύγ 2021, 23:01

ST48410 έγραψε:
08 Αύγ 2021, 22:45
vagabondo έγραψε:
08 Αύγ 2021, 22:41
Σίγουρα, το πρόβλημα δεν είναι οι πευκοβελόνες κάτω αλλά τε δέντρα, αυτά είναι δύσκολο να τα ελέγξεις.
Αυτό που λέω είναι ότι δεν ξέρω αν μπορείς να ελέγξεις φωτιά που βάζεις στο έδαφος όταν υπάρχουν κάτω σκορπισμένα κουκουνάρια που θα σκάνε.
Η φωτιά επιφανείας δεν έχει μεγάλη ένταση και ελέγχεται εύκολα, αρκεί να την ακολουθείς και ρίχνεις νερό μόλις πάει να ανέβει.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 08 Αύγ 2021, 23:02

nemo έγραψε:
08 Αύγ 2021, 23:01
Cecily Anne έγραψε:
08 Αύγ 2021, 22:58
Zelda έγραψε:

Τώρα που θα γίνει και η Αττική Σεούλ και θα είμαστε με τα app να μετράμε σωματίδια, για να βγούμε από το σπίτι, θα δούμε, αν ήταν ζημιά ή όχι τελικά.
εκτος τοπου και χρονου εισαι στην ευβοια δεν εχουν φαγητο για την οικογενεια τους και για τα ζωα τους
και ηδη παρακαλανε για τροφες
Γιατί με είδες να γράφω πουθενά ότι στην Εύβοια περνάνε μούρλια;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 08 Αύγ 2021, 23:02

vagabondo έγραψε:
08 Αύγ 2021, 22:21
ΓΑΛΗ έγραψε:
08 Αύγ 2021, 21:48
Αυτήν την μέθοδο "φωτιά με φωτιά" την είχα δει στην Εύβοια από Κύπριους πυροσβέστες. Ανάβουν μικρές εστίες που "έλκουν" τις φλόγες της μεγαλύτερης, κατευθύνοντας έτσι το κύριο μέτωπο.
Δεν τις έλκουν, απλά με ελεγχόμενη (από πυροσβεστικά με νερο) καύση, καίνε μια ζώνη μπροστά από το μέτωπο, έτσι ώστε όταν φτάσει η πυρκαγιά να μην έχει υλικό να κάψει. Δημιουργείς μια αντιπυρική ζώνη δηλαδή, όχι εκχερσώνοντας, αλλά καίγοντας.
Θα μπορούσαν δηλαδή τα πυροσβεστικά κατά μήκος των δρόμων, αντί να περιμένουν την πύρινη λαίλαπα, να φτιάξουν μια τέτοια ζώνη.
Νομίζω ότι αυτό που λέω εγώ είναι άλλο, μπορεί και να κάνω λάθος.

Κατά τα άλλα, οι δρόμοι στην ορεινή Εύβοια δεν είναι λεωφόροι, είναι στενοί και σε κάποια σημεία οι κορυφές των δέντρων εφάπτονται. Είναι πανεύκολο να περάσει η φωτιά τον δρόμο και ακριβώς γι' αυτό είναι μεγάλος ο κίνδυνος του εγκλωβισμού. Και μερικές φορές η κίνηση της είναι τόσο γρήγορη που βλέπεις κάποια δέντρα μισοκαμμένα, λες και έχει κάνει κάποιος μια κάθετη τομή που χωρίζει το δέντρο σε πράσινο και καμμένο, είναι ανατριχιαστικό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 08 Αύγ 2021, 23:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 08 Αύγ 2021, 23:02

Lugozzi έγραψε:
08 Αύγ 2021, 22:51
Naida έγραψε:
Σε ποια χώρα?
Στην Ατλαντίδα :lol:
Zelda έγραψε:
Naida έγραψε:

Μιλάω κυρίως για την Εύβοια. Και η Αττική έχει πληγεί σοβαρά αλλά στην Εύβοια είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Φυσικά και Ηλεία.
Aprilianos έγραψε:
08 Αύγ 2021, 22:52
Naida έγραψε:
https://www.google.com/amp/s/www.tovima ... amena/amp/ η πυρκαγιά στην Εύβοια πάει να γίνει η μεγαλύτερη που υπήρξε ποτέ στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους
Η καταστροφή είναι τεράστια στο σύνολο αλλά στην Εύβοια δεν μπορείς να το διανοηθείς τι έχει συμβεί.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 08 Αύγ 2021, 23:03

Η φωνή της Αληθειας έγραψε:
08 Αύγ 2021, 22:45
stergiosbik έγραψε:
08 Αύγ 2021, 21:20
Karolina έγραψε:
08 Αύγ 2021, 21:18

Κρίμα μεγάλο, χάθηκαν οι ψυχές 3000 ευρω!
Μπροστά σε όσα έχουν συμβεί δεν είναι τίποτα,αέρας.
Όπως και να 'χει όμως σου ρχεται ζόρι να χάσεις έτσι απλά 3 χιλιάρικα.
Γιατί τα έχασε; Ο μαγαζάτορας οφείλει να του τα επιστρέψει αφού δεν μπορεί να του παράσχει την υπηρεσία για την οποία έλαβε αυτά τα χρήματα.
Και που θα τα βρει ο άνθρωπος;
Καταστράφηκε λέμε.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 08 Αύγ 2021, 23:04

Naida έγραψε:
08 Αύγ 2021, 23:02
Lugozzi έγραψε:
Naida έγραψε:
Σε ποια χώρα?
Στν Εύβοια θέλεις να πεις, όχι στη χώρα.
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 08 Αύγ 2021, 23:05

Lugozzi έγραψε:
08 Αύγ 2021, 23:04
Naida έγραψε:
08 Αύγ 2021, 23:02
Lugozzi έγραψε:

Σε ποια χώρα?
Στν Εύβοια θέλεις να πεις, όχι στη χώρα.
Η Εύβοια δηλαδή είναι ανεξάρτητη από την χώρα μας;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Echelon
Phorum.gr user: selinoid

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Echelon » 08 Αύγ 2021, 23:06

Βλέπω να <<ανασταίνονται>> για μια ακόμη φορά οι νεκροί στο Μάτι. Ότι καλύτερο έχει συμβεί στη νδουλα τα τελευταία χρόνια. Κάτι ήξεραν και πανηγύριζαν τότε.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 08 Αύγ 2021, 23:08

sys3x έγραψε:
ST48410 έγραψε:
08 Αύγ 2021, 22:41
sys3x έγραψε:
08 Αύγ 2021, 22:34

Ναι πατουλιλιλίνη μου, πέφτω από τα σύγνεφα, πχοιος να το περίμενε ότι σκέπτεσαι κατά αυτόν τον τρόπο; πχοιος;
:lol:
Η συνταξάρα και τα ενοίκια να πέφτουν και δε πα να καίγεται ο τοπος;
Ζωάρα.
:D
Εγώ δεν του δίνω άδικο για τον τρόπο που λέει ότι κρίνει μία κυβέρνηση. Προφανώς έχει κι εκείνος τις προτιμήσεις του αλλά δεν συζητάμε αυτό και αυτό που λέει είναι λίγο διαφορετικό.
Βάλε τον εαυτό σου πολιτικό προϊστάμενο της πυροσβεστικής ή κάποιον που εμπιστεύεσαι και θεωρείς ικανό. Αν είναι τίμιος και ηθικό στοιχείο μάλλον θα φρίξει και θα σηκωθεί να φύγει όσο πιο γρήγορα μπορεί. Αν αποφασίσει να μείνει να το παλέψει θα δει ότι έχει να κάνει με χρόνιες νοοτροπίες, υφισταμένους με μέσο που δεν θα ακολουθούν τις διαταγές και δεν θα μπορεί να τους μετακινήσει, ελλειπή χρηματοδότηση και διάφορους περίεργους που σπαταλάνε χρήμα εδώ κι εκεί. Δε φτάνουν 5-10 ικανοί για να αλλάξει η κατάσταση. Θέλει συνολική αλλαγή η Ελληνική κοινωνία για να μπορείς να ελπίζεις ότι θα βρεθεί ο κρίσιμος αριθμός ικανών στελεχών στα κατάλληλα πόστα σε καιρό κρίσης.
Ναι Στάθη μου, και εγώ θα έλεγα τα ίδια με εσένα για τον πατ και τον κάθε πατ αν δεν ήταν μέρος του προβλήματος (χρόνιες νοοτροπίες κτλ) που ήδη σωστά ανέφερες μόνος σου. Να υπάρχει και λίγη ντροπή στην τελική δεν είναι κακό. Δεν γίνεται να στηρίζεις διαχρονικά αυτήν την αρρωστημένη νοοτροπία, αυτήν την σαπίλα που κυβέρνησε για δεκαετίες ολόκληρες αυτόν τον τόπο μέσω της οποίας εσύ πλούτισες και ταυτόχρονα να μας κουνάς και το δάχτυλο από ψηλά από το ρετιρέ ενός από τα διαμερίσματα που απέκτησες σταδιακά από όλο αυτό το καθεστώς.
Ναι σις μου, αλλά σου διαφεύγει ότι αυτός που κουνάει το δάχτυλο είσαι εσύ και όχι ο πατ.

Μια χαρά τα λέει ο Στάθης.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών