Θα αναφέρω δύο παραδείγματα από προσωπικά θέματα υγείας που ομοιάζουν με το θέμα του κορωνοϊού και του εμβολιασμού.
Παλαιότερα είχα τραυματιστεί σε μια άρθρωση λόγω φόρτου και επαναλαμβανόμενης κινήσεως (όχι, δεν την έπαιζα ασύστολα με το δεξί) με συνέπεια τον δυνατό πόνο στο σημείο όταν έκανα κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις. Ο ιατρός μού συνταγογράφησε ισχυρά αντιφλεγμονώδη για 15 μέρες, αποχή από αυτές τις κινήσεις, όσο μπορώ και αν επιθυμώ να συνεχίσω να γυμνάζομαι στον ίδιο βαθμό, μια θεραπεία με έγχυση φυγοκεντρισμένου, δικού μου αίματος στο σημείο του τραυματισμού, προς αποκατάσταση. Η τιμή αυτής της θεραπείας ήταν αρκετά τσυμπημένη για τα δικά μου οικονομικά. Ακολούθησα την συνταγή του γιατρού και ζήτησα την συμβουλή ενός φίλου αθλητή και φυσιοθεραπευτή. Αυτός, αφού τελείωσα με τα αντιφλεγμονώδη, με κάποιες φυσιοθεραπείες για έναν μήνα και ένα πρόγραμμα ασκήσεων για ενδυνάμωση του σημείου και σωστής προθερμάνσεως, κατάφερε να με φέρει σε ένα 90% της προτέρας καταστάσεως μου.
Σε έναν άλλον πρόσφατο τραυματισμό μου σε άλλη άρθρωση, ο γιατρός μού συνέστησε ένα συμπλήρωμα διατροφής και αποχή από κάποιες βασικές ασκήσεις γυμναστικής για πάντα. Αυτήν την φορά απευθύνθηκα σε άλλον φυσιοθεραπευτή ο οποίος μού έβγαλε ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων για το σημείο, για ενδυνάμωσή του χωρίς να καταπονείται και μου συνέστησε να πάρω αυτό το συμπλήρωμα μια φορά και τέλος. Ήδη έχω δει τρομερή βελτίωση με το πρόγραμμα του τύπου, χωρίς να στερούμαι την εκγύμναση εκείνου του σημείου και χωρίς να είμαι αναγκασμένος να παίρνω για μια ζωή, ένα συμπλήρωμα διατροφής.
Τί θέλω να πω με όλα αυτά; Τα αντιφλεγμονώδη φυσικά με βοήθησαν και έπρεπε να τα πάρω, εφόσον πονούσα σε απλές, καθημερινές κινήσεις μου. Το συμπλήρωμα διατροφής βοήθησε και αυτό. Αποχή από την γυμναστική στην ένταση με την οποία έκανα, φυσικά και έπρεπε να υπάρξει για κάποιο διάστημα και το πρόγραμμά μου να αναπροσαρμοστεί με τα καινούρια δεδομένα, έως ότου φθάσει, αν φθάσει ποτέ, στα παλαιότερα επίπεδά του. Δεν σημαίνει όμως ότι τα χάπια, οι εγχύσεις αίματος και η αποχή για πάντα από την γυμναστική, είναι η τελική λύση, ιδίως όταν επωφελείται από κάποια από αυτά και ο γιατρός που τα συστήνει. Δεν είμαι ο Ρονάλντο για να απαιτώ να επανέλθω το συντομότερο δυνατόν στο 110% των δυνατοτήτων μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάτσω και θα ξαπλώνω μια ζωή.
Φυσικά και τα εμβόλια είναι μια πάρα πολύ καλή λύση και είμαστε ευγνώμονες για το επίπεδο της τεχνολογίας και των γνώσεων που απολαμβάνουμε και μας δίνουν τέτοιες λύσεις σε τέτοιες περιστάσεις. Εννοείται πως οι φαρμακευτικές δέχθηκαν πιέσεις από τους κυβερνώντες να ρίξουν χρήμα και να στίψουν τα καλύτερα μυαλά τους, για να βγάλουν μια θεραπεία και να επιστρέψουν στην
κανονικότητα (

) και φυσικό είναι να απαιτούν να πουλήσουν όσο περισσότερο γίνεται, με την αντίστοιχη πίεση προς τους κυβερνώντες και από τους τελευταίους προς τους πολίτες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα εξοπλιστικά και με άλλα πράγματα. Δεν γεννηθήκαμε εχτές, έτσι λειτουργεί ο κόσμος και καλά κάνει. Και μεις θα έχουμε την υγεία και την ασφάλειά μας και αυτοί τα κέρδη τους.
Δεν είναι όμως η πανάκεια τα εμβόλια στην όλη φάση. Είναι και τα λοιπά μέτρα προστασίας, αποστάσεις, μάσκες, αποφυγή συγχρωτισμού, ατομική υγιεινή κλπ, τα οποία ξεχάστηκαν, κυρίως από τους νεοάτρωτους εμβολιασμένους, τόσο σε ατομικό όσο και κρατικό επίπεδο με την ανεξέλεγκτη εισροή τουριστών, έλλειψη μέτρων και προστίμων σε μέρη που κυκλοφορεί χρήμα. Δεν μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα πυγμαχίας παίρνοντας απλά μια στάση guard, για να μην τις τρως γεμάτες στο κεφάλι.
Η δημιουργία ενός σύγχρονου Σατανά, του ανεμβολίαστου, που θα του προσάψουμε όλα τα δεινά της χώρας και θα νικήσουμε την αμαρτία-κορωνοϊο με το εμβόλιο-μετάνοια που μας εξιλεώνει για ότι μαλακία έχουμε κάνει, είναι χριστιανικής προελεύσεως και δεν σε έχω για τέτοιας νοοτροπίας ρε τύπε.
Όταν λοιπόν ακούει ο κόσμος την κυβέρνηση να του πιπιλάει το κεφάλι με τα εμβόλια σαν να πρόκειται για τον από μηχανής θεό, όταν βλέπει εμβολιασμένους να yolάρουν σαν να μην υπάρχει κανένα κρούσμα και κανένας ιός και την κυβέρνηση να κάνει τα στραβά μάτια σε νησιά με ανέμους, λογικό είναι να τσινάει. Βάλε και στη σούπα λίγο ομάδα Ε, τσιπάκια, θρησκεία, συνωμοσία και έδεσε το σιρόπι.
Περιμένω να δω τον χειμώνα να μπαίνουν σε χώρους εστιάσεως να ελέγξουν για ανεμβολίαστους και ο κόσμος μέσα να καπνίζει κανονικά.
Εντάξει, το θέμα μας εδώ είναι το εμβόλιο, αλλά δεν είναι αποκομμένο εντελώς από την λοιπή κοινωνία, αλλά μάλλον είναι μια ακόμα ευκαιρία για να αναδειχθούν τα προβλήματά της.