Με απειλούν με έξωση

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Kostas1

Re: Με απειλούν με έξωση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostas1 » 09 Οκτ 2021, 17:41

Δε μπορώ να καλέσω καποιον κοινωνικό λειτουργό (αστυνομία,κλητηρα)
να πιστοποιήσει ότι μένω μέσα
και να καταγγείλω τις απειλές και τον εκβιασμο?

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 09 Οκτ 2021, 17:51

Uppercut έγραψε:
09 Οκτ 2021, 17:19

Εγώ θυμάμαι ότι είναι δύο εβδομάδες πρώτα που έχει τη διαταγή πληρωμής και μετά είναι άλλες δύο που γίνεται η έξωση. Αλλά δεν είναι καν αυτή η περίπτωση. Τι έξωση να κάνει σε κάποιον που δε φαίνεται καν ότι είναι ενοικιαστής του; Καλεί αστυνομία και λέει ότι ο τάδε μπήκε σπίτι μου και δε φεύγει, απλά φοβάται ίσως κι ο ίδιος. Αν η ιστορία είναι πραγματική, γιατί θυμάμαι ότι έμπαινε παλιά ένας που έχει εμμονή με τους ιδιοκτήτες σπιτιών κι έγραφε όλο ιστορίες.
Δεν είχα κάνει διαταγή πληρωμής, γιατί είχα καταλάβει ότι ο δικός μου, δεν είχε ούτε δεκάρα τσακιστή. Εφυγε χωρίς να μου πληρώσει τίποτα από αυτά που μου χρωστούσε. Εκτός από τις προκαταβολές, που κι αυτές ακόμη, τις πήρα πολύ πιο πριν, σε δόσεις.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard » 09 Οκτ 2021, 18:07

Kostas1 έγραψε:
09 Οκτ 2021, 17:26
χαρτι με το στοιχεια και το ιβανκ του
Α, είναι ακόμα καλύτερο. Όλα μαύρα αλλά η πληρωμή με e-banking για να υπάρχει απόδειξη για τη φοροδιαφυγή.

Εγώ λέω ότι είναι μούφα η ιστορία.

Στην απίθανη περίπτωση που δεν είναι, τα έχεις κάνει μαντάρα. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα. Δοκίμασε να συνεννοηθείς μαζί του σε ανθρώπινο επίπεδο ή ψάξε κάπου αλλού να μείνεις.

Αν τον έχεις πληρώσει ηλεκτρονικά, έχεις ένα αποδεικτικό στοιχείο βάσει του οποίου θα μπορούσες να τον καταγγείλεις για κάτι, ότι σου πει ο δικηγόρος. Αλλά μέχρι αυτό να προχωρήσει εσύ θα κοιμάσαι κάτω από μία γέφυρα.

Kostas1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostas1 » 09 Οκτ 2021, 18:12

Jack Shephard έγραψε:
09 Οκτ 2021, 18:07
Kostas1 έγραψε:
09 Οκτ 2021, 17:26
χαρτι με το στοιχεια και το ιβανκ του
Α, είναι ακόμα καλύτερο. Όλα μαύρα αλλά η πληρωμή με e-banking για να υπάρχει απόδειξη για τη φοροδιαφυγή.

Εγώ λέω ότι είναι μούφα η ιστορία.

Στην απίθανη περίπτωση που δεν είναι, τα έχεις κάνει μαντάρα. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα. Δοκίμασε να συνεννοηθείς μαζί του σε ανθρώπινο επίπεδο ή ψάξε κάπου αλλού να μείνεις.

Αν τον έχεις πληρώσει ηλεκτρονικά, έχεις ένα αποδεικτικό στοιχείο βάσει του οποίου θα μπορούσες να τον καταγγείλεις για κάτι, ότι σου πει ο δικηγόρος. Αλλά μέχρι αυτό να προχωρήσει εσύ θα κοιμάσαι κάτω από μία γέφυρα.

σε όλους τους ενοικιαστες του έτσι έκανε

Uppercut

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Uppercut » 09 Οκτ 2021, 18:14

Τι έκανε; Τους έβαζε να πληρώνουν στην τράπεζα τα μαύρα ενοίκια;

Kostas1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostas1 » 09 Οκτ 2021, 18:16

εννοώ για τώρα που ξέρω
δεν εχει κανει συμβόλαιο σε κανέναν
αυτό εννοούσα
δεν ξέρω πως πληρωνουν

Uppercut

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Uppercut » 09 Οκτ 2021, 18:20

AlienWay έγραψε:
09 Οκτ 2021, 17:51
Uppercut έγραψε:

Εγώ θυμάμαι ότι είναι δύο εβδομάδες πρώτα που έχει τη διαταγή πληρωμής και μετά είναι άλλες δύο που γίνεται η έξωση. Αλλά δεν είναι καν αυτή η περίπτωση. Τι έξωση να κάνει σε κάποιον που δε φαίνεται καν ότι είναι ενοικιαστής του; Καλεί αστυνομία και λέει ότι ο τάδε μπήκε σπίτι μου και δε φεύγει, απλά φοβάται ίσως κι ο ίδιος. Αν η ιστορία είναι πραγματική, γιατί θυμάμαι ότι έμπαινε παλιά ένας που έχει εμμονή με τους ιδιοκτήτες σπιτιών κι έγραφε όλο ιστορίες.
Δεν είχα κάνει διαταγή πληρωμής, γιατί είχα καταλάβει ότι ο δικός μου, δεν είχε ούτε δεκάρα τσακιστή. Εφυγε χωρίς να μου πληρώσει τίποτα από αυτά που μου χρωστούσε. Εκτός από τις προκαταβολές, που κι αυτές ακόμη, τις πήρα πολύ πιο πριν, σε δόσεις.
Η διαδικασία είναι στάνταρ. Πρώτα γίνεται το εξώδικο, μετά η διαδικασία της διαταγής πληρωμής, κι αφού παρέλθει η προθεσμία πας στη διαδικασία έξωσης. Για αυτό κρατάει κάπου 1μιση μήνα όλο αυτό.

Uppercut

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Uppercut » 09 Οκτ 2021, 18:20

Kostas1 έγραψε:
09 Οκτ 2021, 18:16
εννοώ για τώρα που ξέρω
αυτό εννοούσα
δεν ξέρω πως πληρωνουν
Ναι, εσύ πώς θα πλήρωνες; Θα έβαζες στην τράπεζα τα μαύρα λεφτά; Το ένα ενοίκιο πού του το έδωσες; Επίσης πόσο θα πλήρωνες για τι σπίτι;

Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard » 09 Οκτ 2021, 18:21

Kostas1 έγραψε:
09 Οκτ 2021, 18:12
Αμ το άλλο: που σε εσένα, έναν άγνωστο κάθισε και έδωσε κι αναφορά ότι έχει κι άλλα σπίτια, ότι τους έχει όλους μαύρους και ότι όλοι τον πληρώνουν με e-banking.

Άστο ρε μεγάλε. Εξάλλου το εξαντλήσαμε. Πες σε ποια περιοχή είσαι να κοιτάξουμε να σου συστήσουμε καμία καλή γέφυρα εκεί κοντά να πας να μείνεις από κάτω από Δευτέρα.

Που σε δύο ημέρες θα είσαι άστεγος κι εσύ κάθεσαι στο phorum και στο Reddit και κοιτάς αν μπορείς να καταγγείλεις μια παράνομη συμφωνία που σύναψες.

Kostas1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostas1 » 09 Οκτ 2021, 18:21

Uppercut έγραψε:
09 Οκτ 2021, 18:20
Kostas1 έγραψε:
09 Οκτ 2021, 18:16
εννοώ για τώρα που ξέρω
αυτό εννοούσα
δεν ξέρω πως πληρωνουν
Ναι, εσύ πώς θα πλήρωνες; Θα έβαζες στην τράπεζα τα μαύρα λεφτά; Το ένα ενοίκιο πού του το έδωσες; Επίσης πόσο θα πλήρωνες για τι σπίτι;
ναι στο ιβανκ του απο τον δευτερο μηνα
μονο τον πρωτο ηθελε στο χερι

Kostas1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostas1 » 09 Οκτ 2021, 18:23

Jack Shephard έγραψε:
09 Οκτ 2021, 18:21
Kostas1 έγραψε:
09 Οκτ 2021, 18:12
Αμ το άλλο: που σε εσένα, έναν άγνωστο κάθισε και έδωσε κι αναφορά ότι έχει κι άλλα σπίτια, ότι τους έχει όλους μαύρους και ότι όλοι τον πληρώνουν με e-banking.

Άστο ρε μεγάλε. Εξάλλου το εξαντλήσαμε.
δε μου εδωσε αναφορα
ειναι ιδιοκτητη οικοδομη και νοικιαζει τον οροφο,5 διαμερισματα ειναι ολα κι ολα
γνωριστηκαμε με τα παιδια
το εγραψα ήδη

Uppercut

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Uppercut » 09 Οκτ 2021, 18:24

Καλά Κωστάκη, καταλάβαμε. Είσαι αυτός που έμπαινε παλιότερα κι έγραφε ιστορίες για ιδιοκτήτες. Κοίτα όταν βρεις λεφτά να πας σε κανένα ψυχίατρο να το λύσεις και να μην έχεις εμμονές επειδή κάποιοι έχουν σπίτια κι εσύ όχι.

Στο ακραίο σενάριο που η ιστορία σου είναι όντως έτσι, την απάντηση την πήρες: δε μπορεί να σε βοηθήσει κανείς εδώ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Uppercut την 09 Οκτ 2021, 18:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 09 Οκτ 2021, 18:24

Uppercut έγραψε:
AlienWay έγραψε:
09 Οκτ 2021, 17:51
Uppercut έγραψε:

Η διαδικασία είναι στάνταρ. Πρώτα γίνεται το εξώδικο, μετά η διαδικασία της διαταγής πληρωμής, κι αφού παρέλθει η προθεσμία πας στη διαδικασία έξωσης. Για αυτό κρατάει κάπου 1μιση μήνα όλο αυτό.
1μιση μήνα διήρκεσε και η περίπτωσή μου. Ωστόσο δεν θυμάμαι να πήρα τα χρωστούμενα. Μπορεί και να τα πήρα και να μη τα θυμάμαι. Εχουν περάσει 8 χρόνια από τότε.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Kostas1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostas1 » 09 Οκτ 2021, 18:25

Uppercut έγραψε:

αυτο θέλω κι εγώ
να εξασφαλίσω την διαδικασία ωστε να εχω καιρο να βρω σπιτι
και ουσιαστικα να μεινω τον μηνα που πληρωσα

φοβαμαι μη γυρισω και βρω αλλη κλειδαρια και τα πραγματα μου στο δρομο

Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 » 09 Οκτ 2021, 18:26

Θυμήθηκα και μια ταινία σχετική με το θέμα https://www.imdb.com/title/tt8246392/
Αλλά και το παραμύθι με την χρυσομαλλούσα και τις τρεις αρκούδες.
Όλα αφορούν την διαχρονική διαμάχη μεταξύ νοικάρηδων κι εκμισθωτών.

Κλειδωμένο

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών