Το 1940 μέσα από τα μάτια των Ιταλών
Το 1940 μέσα από τα μάτια των Ιταλών
Οι σχέσεις με την Ιταλία είναι σήμερα πολύ καλές, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο στην επέτειο της 28ης να μην γίνεται σχεδόν καμία αναφορά στον αντίπαλο που είχαμε το 1940 (ή να ακούγονται ανιστόρητες μπούρδες όπως ''πόλεμος ενάντια στον φασισμό''). Πως βλέπουν όμως οι σημερινοί Ιταλοί από την πλευρά τους όσα έγιναν εκείνη την περίοδο; Θεωρούν ότι ήταν μια ακόμα αφροσύνη του καθεστώτος Μουσολίνι; Είναι στη λογική του ''ναι μεν, αλλά...''; Αδιαφορούν πλήρως ή το έχουν ξεχάσει; Το αντιμετωπίζουν όπως αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί τα όσα έγιναν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δηλαδή με γερές δόσεις αυτομαστιγώματος; Θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε απόψεις φορουμιτών που έχουν ζήσει στην Ιταλία ή έχουν παρτίδες με Ιταλούς.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Re: Το 1940 μέσα από τα μάτια των Ιταλών
Για Ιταλούς δεν ξέρω αλλά για Γερμανούς που γνώρισα σε διάφορες περιόδους έχουν όλοι τους τρομερές ενοχές.
Μια φορά συζητώντας με έναν για το θέμα των αποζημιώσεων μου είχε πει το εξής.
"Αν πρέπει να πληρώσει η Γερμανία? Φυσικά και πρέπει. Για ηθικούς λόγους πρέπει να πληρώσει. Νομικά όμως δεν υπάρχει τρόπος να πληρώσει και δεν πρέπει να πληρώσει".
Υ. Γ. Μου έλεγε η μακαριτισα η γιαγιά μου που ήταν 23 χρόνων το 41 ότι οι Ιταλοι αν εξαιρέσεις μια μικρή χούφτα που ήταν βαμμένο φασίστες και σκληροί όλοι οι άλλοι ήταν χαβαλέδες που ήρθαν στην Ελλάδα για εκδρομή. Αυτό βέβαια όσον αφορά την Αθήνα που είχε ίδια άποψη. Δεν ήξερε τι γίνεται εκτός.
"Αν πρέπει να πληρώσει η Γερμανία? Φυσικά και πρέπει. Για ηθικούς λόγους πρέπει να πληρώσει. Νομικά όμως δεν υπάρχει τρόπος να πληρώσει και δεν πρέπει να πληρώσει".
Υ. Γ. Μου έλεγε η μακαριτισα η γιαγιά μου που ήταν 23 χρόνων το 41 ότι οι Ιταλοι αν εξαιρέσεις μια μικρή χούφτα που ήταν βαμμένο φασίστες και σκληροί όλοι οι άλλοι ήταν χαβαλέδες που ήρθαν στην Ελλάδα για εκδρομή. Αυτό βέβαια όσον αφορά την Αθήνα που είχε ίδια άποψη. Δεν ήξερε τι γίνεται εκτός.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος George_V την 28 Οκτ 2021, 13:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
Εξαρτάται τον Γερμανό, έχω γνωρίσει αρκετούς νέους που πρακτικά πιστεύουν ότι τους τα έχουν πρήξει με τις μαλακιες που έκαναν οι παππούδες τουςGeorge_V έγραψε: ↑28 Οκτ 2021, 13:03Για Ιταλούς δεν ξέρω αλλά για Γερμανούς που γνώρισα σε διάφορες περιόδους έχουν όλοι τους τρομερές ενοχές.
-
Ειχα διαβάσει από ελληνικό φασιστικό σαιτ κείμενα Ιταλών άδερφων ομοιδεατων τους, και γράφανε πως ο στρατός που είχαν στείλει ήταν για τον πεοντα. Τώρα άιντε να βρω τα λινκ. Μπορεί να τα έχει κάνας γκολντεν έιτζ.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
- George_V
Ο συγκεκριμένος ήταν 60+ το 2005 και ο πατέρας του είχε υπηρετήσει με τη Βέρμαχτ στη Γιουγκοσλαβια.Δημοκράτης έγραψε: ↑28 Οκτ 2021, 13:05Εξαρτάται τον Γερμανό, έχω γνωρίσει αρκετούς νέους που πρακτικά πιστεύουν ότι τους τα έχουν πρήξει με τις μαλακιες που έκαναν οι παππούδες τουςGeorge_V έγραψε: ↑28 Οκτ 2021, 13:03Για Ιταλούς δεν ξέρω αλλά για Γερμανούς που γνώρισα σε διάφορες περιόδους έχουν όλοι τους τρομερές ενοχές.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Επικρατεί ένας μύθος, ότι η ιταλική κατοχή ήταν light κλπGeorge_V έγραψε: ↑28 Οκτ 2021, 13:03Για Ιταλούς δεν ξέρω αλλά για Γερμανούς που γνώρισα σε διάφορες περιόδους έχουν όλοι τους τρομερές ενοχές.
Είχε ένα ωραίο ντοκιμαντέρ χθες το βράδυ στην cosmote που απέδειξε το αντίθετο
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
- George_V
Ναι το είχε παραδεχτεί και ο ίδιος. Είναι διχασμένοι ανάμεσα στην νομική και την ηθική υποχρέωση. Το ένα λέει όχι και το άλλο ναι.
Και δεν έχει βρεθεί φόρμουλα που να τα συνδιαζει αυτά. Ίσως γιατί τους βολευει καλύτερα έτσι.
- George_V
Προφανώς υπήρξαν και σκληροί Ιταλοι δεν το αμφισβητεί κάνεις αυτό.Lugozzi έγραψε: ↑28 Οκτ 2021, 13:11Επικρατεί ένας μύθος, ότι η ιταλική κατοχή ήταν light κλπGeorge_V έγραψε: ↑28 Οκτ 2021, 13:03Για Ιταλούς δεν ξέρω αλλά για Γερμανούς που γνώρισα σε διάφορες περιόδους έχουν όλοι τους τρομερές ενοχές.
Είχε ένα ωραίο ντοκιμαντέρ χθες το βράδυ στην cosmote που απέδειξε το αντίθετο
Η γιαγιά μου μιλούσε για ότι ήξερε. Π. χ. Το μαγαζί που δούλευε ταμίας προπολςμικα επιταχθηκε από την Ιταλική επιμελήτεια για να αν εφοδιάζει με τρόφιμα τους Ιταλούς.
Αυτοί ήταν ευγενεστατοι και ζητούσαν και συγνώμη κιόλας για ότι έγινε.
Βέβαια το αφεντικό του μαγαζιού που είχε άλλη άποψη καθώς είχε πολεμήσει στην Αλβανία έκανε άλλη μαγκιά.
Έφτιαξε ψεύτικα ζυγια και έκλεβε τους Ιταλούς στα τρόφιμα.
Το περίσσευμα που έκλεβε από τους Ιταλούς το μοίραζε κάθε βράδυ στη γειτονιά και έτσι είχε σώσει πολύ κόσμο.
Αργότερα έκανε το ίδιο και η γιαγιά μου με τη Γερμανική επιμελήτεια αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Αυτό ήταν
https://www.cosmote.gr/cosmotetv/reside ... ramchannel
Ενδεικτικά
https://www.corfuhistory.eu/?p=15420
https://www.cosmote.gr/cosmotetv/reside ... ramchannel
Ενδεικτικά
https://www.corfuhistory.eu/?p=15420
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
υποθετω ηθελε να πει,σιγα μην σας πληρωσουμε(με πολλα ντεσιμπελ)
αλλα δεν θα ακουγοταν και πολυ ωραιο!
- Dwarven Blacksmith
Οι Ιταλοί έκαναν μια τίμια αλλά κωμική προσπάθεια να αναδημιουργήσουν τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, δεν μπορείς να κρατήσεις κακία σε κάποιον γι αυτό. Boys will be boys. Ατυχώς συνέπεσε χρονικά με το Χίτλερ.

Οι περισσοτεροι δεν γνωριζουν περι ελληνοιταλικου πολεμου, γιατι πολυ απλα δεν διδασκονται περι αυτου και πιστευω οτι ενας σημαντικος λογος ειναι οτι εκαναν στροφη υπερ των συμμαχων μεσα στον β' παγκοσμιο πολεμο ο οποιος στο τελος του, τους βρηκε με την πλευρα των νικητων.Scouser έγραψε: ↑28 Οκτ 2021, 12:59Οι σχέσεις με την Ιταλία είναι σήμερα πολύ καλές, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο στην επέτειο της 28ης να μην γίνεται σχεδόν καμία αναφορά στον αντίπαλο που είχαμε το 1940 (ή να ακούγονται ανιστόρητες μπούρδες όπως ''πόλεμος ενάντια στον φασισμό''). Πως βλέπουν όμως οι σημερινοί Ιταλοί από την πλευρά τους όσα έγιναν εκείνη την περίοδο; Θεωρούν ότι ήταν μια ακόμα αφροσύνη του καθεστώτος Μουσολίνι; Είναι στη λογική του ''ναι μεν, αλλά...''; Αδιαφορούν πλήρως ή το έχουν ξεχάσει; Το αντιμετωπίζουν όπως αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί τα όσα έγιναν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δηλαδή με γερές δόσεις αυτομαστιγώματος; Θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε απόψεις φορουμιτών που έχουν ζήσει στην Ιταλία ή έχουν παρτίδες με Ιταλούς.
Εχω κανει την σχετικη ερωτηση σε πολλους εδω και σχεδον 3 δεκαετιες, σε σημειο πλεον να εχω σταματησει να ρωταω γιατι θα καταντησω γραφικος, υπο την εννοια οτι αντιμετωπιζω εκφρασεις πληρους αγνοιας, σαν να ρωταω αν υπαρχουν εξωγηινοι στον διπλανο γαλαξια.
Καποιοι ελαχιστοι που εχουν ασχοληθει και γνωριζουν οτι οι δυο χωρες βρεθηκαν αντιμετωπες, μου εχουν απαντησει οτι τελικα η Ιταλια κερδισε τον πολεμο, παρα τις πολλες χαμενες μαχες στην αρχικη φαση. Τους παραπεμπω σε βιβλια δικων τους ιστορικων-συγγραφεων που μιλανε ξεκαθαρα για ηττα.
Winter is coming
-
- Phorum.gr user: independent_44
Έλεγε χθες σ' ένα αφιέρωμα ότι οι Ιταλικές Μεραρχίες με ονόματα από νότιες πόλεις ήταν πράγματι για γέλια αλλά οι βόρειες ήταν ζόρικες
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Περί Ιταλών και λαθρομετανάστευσης.
από Otto Weininger » 13 Οκτ 2024, 15:18 » σε Διεθνής πολιτική - 95 Απαντήσεις
- 1662 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
16 Οκτ 2024, 16:10
-
-
-
Νέα δημοσίευση Σαλβίνι: Να σταματήσει ο Μακρόν να σπάει τα @@ των Ιταλών για πόλεμο
από Αρίστος » 08 Ιουν 2024, 08:02 » σε Διεθνής πολιτική - 16 Απαντήσεις
- 380 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
08 Ιουν 2024, 09:03
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 ΚΑΙ Ή ... ΠΑΝΑΓΊΑ.....
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 01 Νοέμ 2023, 15:03 » σε Θρησκειολογία - 42 Απαντήσεις
- 1836 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
04 Νοέμ 2023, 10:31
-
-
- 200 Απαντήσεις
- 4634 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
30 Οκτ 2024, 18:42