Προχωρά η κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών από το Δήμο Πατρέων
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, η εισήγηση της Αντιδημαρχίας, να προχωρήσει σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) και Αποτέφρωσης Οστών (ΚΑΟΝ).
Σκοπός του διαγωνισμού, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παύλο Στάμο, είναι η αναζήτηση πρωτότυπων σχεδιαστικών προτάσεων για την κατασκευή του κτιρίου του Κέντρου, εντός του κοινωφελούς χώρου του ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ Δήμου Πατρέων καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Επίσης θα διερευνηθεί η αναβάθμιση και η αξιοποίηση του ίδιου χώρου, από άποψη αρχιτεκτονική, πολεοδομική, αισθητική, λειτουργική, τεχνική και περιβαλλοντική.
Φορέας χρηματοδότησης είναι ο Δήμος Πατρέων και ο Διαγωνισμός θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου με το ποσόν των 15.000 ευρώ που αντιστοιχεί στη δαπάνη των προβλεπόμενων βραβείων και εξαγορών αλλά και της αμοιβής των μελών της κριτικής επιτροπής.
Θυμίζουμε ότι ο δρόμος για την προκήρυξη του έργου, άνοιξε τον περασμένο Ιούλιο, όταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκρινε ότι η τροποποίηση της χρήσης γης του δημοτικού ακινήτου στο Βιοτεχνικό Πάρκο Πάτρας (ΒΙΟΠΑ) δεν απαιτείται να υποβληθεί σε Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση (ΣΠΕ).
Στην απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και
Περιβαλλοντικής Πολιτικής αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι για την μη υποβολή ΣΠΕ ελήφθη υπόψη ότι πρόκειται για την έγκριση σημειακής τροποποίησης της χρήσης γης του δημοτικού ακινήτου στο ΒΙΟΠΑ Γλαύκου, έτσι ώστε στον χώρο αυτό, αντί για τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού (η οποία προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο και δεν είναι πλέον
απαραίτητη) να κατασκευαστεί το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών.
Η δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών και Αποτέφρωσης Οστών ανατρέπει του συνήθεις τρόπους διάθεσης νεκρών στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας κάθε ατόμου αλλά και το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας. Η υλοποίηση του έργου θα έχει σημαντικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα για την πόλη.
Για την κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, θα ζητηθεί άμεσα από την κυβέρνηση, χρηματοδότηση και επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.
μπραβο πελετιδη.
μπραβο πελετιδη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
Re: μπραβο πελετιδη.
Τώρα πια θα μπορείς να έχεις και εσύ τον παππού σε ένα βάζο πάνω από το τζάκι... 

-
Ασέβαστος έγραψε: ↑01 Σεπ 2018, 12:43Προχωρά η κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών από το Δήμο Πατρέων
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, η εισήγηση της Αντιδημαρχίας, να προχωρήσει σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) και Αποτέφρωσης Οστών (ΚΑΟΝ).
Σκοπός του διαγωνισμού, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παύλο Στάμο, είναι η αναζήτηση πρωτότυπων σχεδιαστικών προτάσεων για την κατασκευή του κτιρίου του Κέντρου, εντός του κοινωφελούς χώρου του ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ Δήμου Πατρέων καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Επίσης θα διερευνηθεί η αναβάθμιση και η αξιοποίηση του ίδιου χώρου, από άποψη αρχιτεκτονική, πολεοδομική, αισθητική, λειτουργική, τεχνική και περιβαλλοντική.
Φορέας χρηματοδότησης είναι ο Δήμος Πατρέων και ο Διαγωνισμός θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου με το ποσόν των 15.000 ευρώ που αντιστοιχεί στη δαπάνη των προβλεπόμενων βραβείων και εξαγορών αλλά και της αμοιβής των μελών της κριτικής επιτροπής.
Θυμίζουμε ότι ο δρόμος για την προκήρυξη του έργου, άνοιξε τον περασμένο Ιούλιο, όταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκρινε ότι η τροποποίηση της χρήσης γης του δημοτικού ακινήτου στο Βιοτεχνικό Πάρκο Πάτρας (ΒΙΟΠΑ) δεν απαιτείται να υποβληθεί σε Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση (ΣΠΕ).
Στην απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και
Περιβαλλοντικής Πολιτικής αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι για την μη υποβολή ΣΠΕ ελήφθη υπόψη ότι πρόκειται για την έγκριση σημειακής τροποποίησης της χρήσης γης του δημοτικού ακινήτου στο ΒΙΟΠΑ Γλαύκου, έτσι ώστε στον χώρο αυτό, αντί για τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού (η οποία προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο και δεν είναι πλέον
απαραίτητη) να κατασκευαστεί το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών.
Η δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών και Αποτέφρωσης Οστών ανατρέπει του συνήθεις τρόπους διάθεσης νεκρών στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας κάθε ατόμου αλλά και το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας. Η υλοποίηση του έργου θα έχει σημαντικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα για την πόλη.
Για την κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, θα ζητηθεί άμεσα από την κυβέρνηση, χρηματοδότηση και επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.
ο ζωμος, σε καλη μερια το 15ρι στους συντροφουςΦορέας χρηματοδότησης είναι ο Δήμος Πατρέων και ο Διαγωνισμός θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου με το ποσόν των 15.000 ευρώ που αντιστοιχεί στη δαπάνη των προβλεπόμενων βραβείων και εξαγορών αλλά και της αμοιβής των μελών της κριτικής επιτροπής.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
μπραβο σε οτι κανει σωστα, φτυσιμο για τα ξεφτιλικια του.under έγραψε: ↑01 Σεπ 2018, 13:12Μπραβο Πελετιδη
https://www.achaianews.gr/index.php/new ... E%B1-video
δυσνοητο, ε;
κανω τη σκεψη, οταν με ψησουνε, να μοιρασουνε τη σταχτη μου στα παιδια μου και σε φιλους μου, να εχουν ολοι απο λιγο. με τη συσκευασια δεν εχω αποφασισει ακομη, ναναι κανα μπιμπελοειδες να το βαλουνε στο τζακι, ναναι κανα κοσμημα να το εχουν παντα μαζι τους, ναναι κανα χρηστικο αντικειμενο...Εμπεδοκλής έγραψε: ↑01 Σεπ 2018, 13:03Τώρα πια θα μπορείς να έχεις και εσύ τον παππού σε ένα βάζο πάνω από το τζάκι...
ενα γυαλινο μπουκαλακι (για να βλεπω

-
Γενικά πάντως, εσείς που φοβάστε μην σας πονέσουν και σας χαλάσουν τη μόστρα τα σκουλήκια καλό θα ήταν να είχατε κάνει μια βόλτα από τα νεκροτομεία της Αττικής μετά τη φωτιά στο Μάτι...Ασέβαστος έγραψε: ↑01 Σεπ 2018, 13:24κανω τη σκεψη, οταν με ψησουνε, να μοιρασουνε τη σταχτη μου στα παιδια μου και σε φιλους μου, να εχουν ολοι απο λιγο. με τη συσκευασια δεν εχω αποφασισει ακομη, ναναι κανα μπιμπελοειδες να το βαλουνε στο τζακι, ναναι κανα κοσμημα να το εχουν παντα μαζι τους, ναναι κανα χρηστικο αντικειμενο...Εμπεδοκλής έγραψε: ↑01 Σεπ 2018, 13:03Τώρα πια θα μπορείς να έχεις και εσύ τον παππού σε ένα βάζο πάνω από το τζάκι...
ενα γυαλινο μπουκαλακι (για να βλεπω) με σταχτη στερεωμενο στο ψηλοτερο σημειο της βαρκας του καθενος νομιζω ειναι μια αρχικη σκεψη.
κάτω από 20000talaipwros έγραψε: ↑01 Σεπ 2018, 13:09ο ζωμος, σε καλη μερια το 15ρι στους συντροφουςΦορέας χρηματοδότησης είναι ο Δήμος Πατρέων και ο Διαγωνισμός θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου με το ποσόν των 15.000 ευρώ που αντιστοιχεί στη δαπάνη των προβλεπόμενων βραβείων και εξαγορών αλλά και της αμοιβής των μελών της κριτικής επιτροπής.
απ' ευθείας ανάθεση

FIGHT! FIGHT! FIGHT!
-
Τι να κάνουν, κλέφτες να γίνουν;Lugozzi έγραψε: ↑01 Σεπ 2018, 14:44κάτω από 20000talaipwros έγραψε: ↑01 Σεπ 2018, 13:09ο ζωμος, σε καλη μερια το 15ρι στους συντροφουςΦορέας χρηματοδότησης είναι ο Δήμος Πατρέων και ο Διαγωνισμός θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου με το ποσόν των 15.000 ευρώ που αντιστοιχεί στη δαπάνη των προβλεπόμενων βραβείων και εξαγορών αλλά και της αμοιβής των μελών της κριτικής επιτροπής.
απ' ευθείας ανάθεση
- Dwarven Blacksmith
Δηλαδή; Πως θα έμοιαζε μια αντίστοιχη μη ύποπτη δαπάνη για διαγωνισμο;

Η αποτέφρωση είναι ήδη νόμιμη στην Ελλάδα οπότε τι το καινούργιο;
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Εναλλακτικά γίνεσαι αλισιβα για κουραμπιέδες.Ασέβαστος έγραψε: ↑01 Σεπ 2018, 13:24κανω τη σκεψη, οταν με ψησουνε, να μοιρασουνε τη σταχτη μου στα παιδια μου και σε φιλους μου, να εχουν ολοι απο λιγο. με τη συσκευασια δεν εχω αποφασισει ακομη, ναναι κανα μπιμπελοειδες να το βαλουνε στο τζακι, ναναι κανα κοσμημα να το εχουν παντα μαζι τους, ναναι κανα χρηστικο αντικειμενο...Εμπεδοκλής έγραψε: ↑01 Σεπ 2018, 13:03Τώρα πια θα μπορείς να έχεις και εσύ τον παππού σε ένα βάζο πάνω από το τζάκι...
ενα γυαλινο μπουκαλακι (για να βλεπω) με σταχτη στερεωμενο στο ψηλοτερο σημειο της βαρκας του καθενος νομιζω ειναι μια αρχικη σκεψη.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Μα τι άκυρη προσέγγιση είναι αυτή; Δηλαδή με την φωτιά "δεν θα πονεσουν και δεν θα τους χαλάσει η μόστρα";Εμπεδοκλής έγραψε: ↑01 Σεπ 2018, 13:33Γενικά πάντως, εσείς που φοβάστε μην σας πονέσουν και σας χαλάσουν τη μόστρα τα σκουλήκια καλό θα ήταν να είχατε κάνει μια βόλτα από τα νεκροτομεία της Αττικής μετά τη φωτιά στο Μάτι...Ασέβαστος έγραψε: ↑01 Σεπ 2018, 13:24κανω τη σκεψη, οταν με ψησουνε, να μοιρασουνε τη σταχτη μου στα παιδια μου και σε φιλους μου, να εχουν ολοι απο λιγο. με τη συσκευασια δεν εχω αποφασισει ακομη, ναναι κανα μπιμπελοειδες να το βαλουνε στο τζακι, ναναι κανα κοσμημα να το εχουν παντα μαζι τους, ναναι κανα χρηστικο αντικειμενο...Εμπεδοκλής έγραψε: ↑01 Σεπ 2018, 13:03Τώρα πια θα μπορείς να έχεις και εσύ τον παππού σε ένα βάζο πάνω από το τζάκι...
Τι είναι αυτά τα πράγματα που γράφεις; Δεν βλέπω να σε επικρινει κάνεις που θες να σε "φάνε τα σκουλήκια". Εσύ γιατί επικρίνει τους άλλους για το ποια γουστάρουν να ειναι και η κατάληξη του σώματός τους μετά τον θάνατό τους;
Δεν βγάζει νόημα αυτό που κανεις
Δεν τσακιζω το φρύδι μου
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 51 Απαντήσεις
- 1456 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ST48410
07 Ιούλ 2023, 20:38
-
-
Νέα δημοσίευση Επιτελους ΠΡΩΤΗ η ΕΛΛΑΔΑ ! Μπραβο Μητσοτακη,Μπραβο ΝΔ !!!
από Frappezitis » 25 Δεκ 2023, 10:57 » σε Οικονομία - 42 Απαντήσεις
- 1527 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
26 Δεκ 2023, 19:40
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μπράβο στο Κόμμα μας το ΚΚΕ !!!!
από Frappezitis » 09 Ιουν 2024, 21:56 » σε Εσωτερική Πολιτική - 131 Απαντήσεις
- 2392 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
29 Ιουν 2024, 17:52
-
-
- 47 Απαντήσεις
- 1146 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
04 Ιούλ 2024, 20:04