Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
-
hellegennes
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από hellegennes » 30 Οκτ 2021, 23:48
Chainis έγραψε: ↑30 Οκτ 2021, 13:43
hellegennes έγραψε: ↑30 Οκτ 2021, 13:22
Chainis έγραψε: ↑30 Οκτ 2021, 11:55
Αν δεν την έπιαναν θα είχαμε πάνω από 100 θανάτους την ημέρα και πάνω από 800 στις ΜΕΘ, όπως είχαμε τον Φεβρουάριο που είχαμε πάλι περί τις 3.000 κρούσματα ημερησίως όπως τώρα.
Δεν έχουμε όσο κρούσματα είχαμε τον Φεβρουάριο, κάνουμε πολύ περισσότερα τεστ και αυξήθηκε το ποσοστό κρουσμάτων που καταγράφονται.
Δες την Αμερική, που έχει πολύ πιο ισορροπημένη καταγραφή (το πράσινο κρούσματα, το κόκκινο νεκροί):

Εννοείς ότι τότε είχαμε περισσότερα κρούσματα.
Υπόθεση που δεν μπορεί να επιβαιβεωθει.
Φυσικά και μπορεί να επιβεβαιωθεί. Δεν πρέπει να κοιτάς μόνο τα κρούσματα αλλά και τους δείκτες θετικότητας. Μπορείς να ξανασχεδιάσεις όλο το διάγραμμα με βάση τον δείκτη, που είναι ένδειξη του αληθινού αριθμού κρουσμάτων.
foscilis έγραψε: ↑30 Οκτ 2021, 13:52
Η πραγματικότητα είναι ότι το Φεβρουάριο κάναμε περίπου 50.000 τεστ την ημέρα ενώ χθες κάναμε 56.000. Πώς γίνεται με 12% παραπάνω τεστ να έχουμε 200% παραπάνω κρούσματα, πάλι μόνο εσύ ξέρεις.
Δείκτης θετικότητας, ηλίθιε. Σύγκρινε τα κρούσματα με βάση τον κυλιόμενο δείκτη μέσης θετικότητας εβδομάδας. Έχει καταντήσει κουραστικός ο μαθηματικός αναλφαβητισμός σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
hellegennes
από hellegennes » 30 Οκτ 2021, 23:54
AlienWay έγραψε: ↑30 Οκτ 2021, 13:53
Η τελευταία σου φράση, απαντάει στην πρώτη. Αναφέρεις την επιβιωσιμότητα, αγνοώντας -γι ακόμη μια φορά- την επίδραση της μεταδοτικότητας. Τι να την κάνουμε την μικρότερη επιβιωσιμότητα όταν θα πεθάνουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ λόγω της ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ;
Σε δεδομένο χρόνο, οι νεκροί είναι περισσότεροι από την γρίπη (υπερπολλαπλάσιοι) διότι παρότι είναι μεγαλύτερη η επιβιωσιμότητα, θα προσβληθούν οι πάντες, ίσως και περισσότερες από μία φορές.
Η γρίπη προσβάλλει σχεδόν το 100% του πληθυσμού κάθε μερικά χρόνια. Δεν είναι ίωση με χαμηλή μεταδοτικότητα. Γι' αυτό η σύγκριση είναι λίγο-πολύ ευθεία. 0,1-0,2% θνητότητα από γρίπη, 0,4-0,6% από κορωνοϊό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
mao mao
από mao mao » 30 Οκτ 2021, 23:54

H επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος σε δύο απλά γραφήματα. Χωρίς τα εμβόλια στο ΗΒ τώρα θα είχαμε τώρα 1.000 νεκρούς τη μέρα, παρόλα αυτά έχουμε 200. Με ανοικτά τα πάντα.
-
Σέλευκας
- Phorum.gr user: Seleykos
από Σέλευκας » 31 Οκτ 2021, 00:00
Πάντως να πω ότι η πολιτική προστασία δεν έχει το απαραίτητο υπόβαθρο και την κοινή λογική. Πχ κανείς ραπίντ τέστ και η οικογένειά σου μπαίνει σε υποχρεωτική καραντίνα όσο εσύ. Αν ένα μέλος πάει μια βδομάδα μετά και κάνει τεστ η ημερομηνία μεταφέρεται για όλους μια βδομάδα μετά εκτός από τον πρώτο. Αν πάει τρίτος μια βδομάδα μετά το δεύτερο η καραντίνα μεταφερεται άλλη μια βδομάδα.
Οπότε είσαι με το παιδί σου άρρωστος μαζί από την πρώτη μέρα αλλά αυτό πάει σχολείο είκοσι μέρες μετά γιατί αλλά μέλη έκαναν ράπιντ ξεχωριστά.
Σε ένα τεστ Iq θα έβγαιναν καθυστερημένοι όλοι οι υπεύθυνοι προφανώς.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
-
hellegennes
από hellegennes » 31 Οκτ 2021, 00:06
mao mao έγραψε: ↑30 Οκτ 2021, 23:54

H επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος σε δύο απλά γραφήματα. Χωρίς τα εμβόλια στο ΗΒ τώρα θα είχαμε τώρα 1.000 νεκρούς τη μέρα, παρόλα αυτά έχουμε 200. Με ανοικτά τα πάντα.
Γύρω στους 600 θα είχες, με βάση τα κρούσματα, αυτήν την στιγμή. Κανείς δεν λέει ότι τα εμβόλια είναι άχρηστα. Είναι χρήσιμα στους υπερήλικες και στις ευπαθείς ομάδες. Βέβαια αυτό δίνει αποτελεσματικότητα έναντι θανάτου γύρω στο 75% αντί 95% που διαφήμιζαν οι εταιρείες, αλλά δεν έχει σημασία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
mao mao
από mao mao » 31 Οκτ 2021, 00:10
hellegennes έγραψε: ↑31 Οκτ 2021, 00:06

Γύρω στους 600 θα είχες, με βάση τα κρούσματα, αυτήν την στιγμή. Κανείς δεν λέει ότι τα εμβόλια είναι άχρηστα. Είναι χρήσιμα στους υπερήλικες και στις ευπαθείς ομάδες. Βέβαια αυτό δίνει αποτελεσματικότητα έναντι θανάτου γύρω στο 75% αντί 95% που διαφήμιζαν οι εταιρείες, αλλά δεν έχει σημασία.
ποιους υπερήλικες Χέλη. Πλέον όλοι έχουμε ένα γνωστό 40άρη χωρίς υποκείμενα που πέθανε ή κόντεψε να πεθάνει ανεμβολίαστος.
-
nick
από nick » 31 Οκτ 2021, 00:10

Ναι άλλα εχουμε πιο πολλούς νεκρους απο περυσι.
-
Σέλευκας
- Phorum.gr user: Seleykos
από Σέλευκας » 31 Οκτ 2021, 00:12
Επίσης έστειλα εμαιλ στην πολιτική προστασία και διαμαρτυρήθηκαν ότι ενώ είμαι σε καραντίνα κάποιες υπηρεσίες με υποχρεώνουν να την σπάσω. Το περίεργο ήταν ότι με πήραν τηλέφωνο γιατι τάχα δεν κατάλαβαν. Τους εξήγησα ότι αφού είμαι σε καραντίνα δεν μπορώ να πάω σε τράπεζα να καταθέσω ούτε να κάνω εισπράξεις. Μου απάντησαν ότι θα μου στείλουν βεβαίωση ασθένειας για πάσα χρήση. Έστειλα στη εφορία τη βεβαίωση και η εφορία μου απάντησε ότι δεν γίνεται δεκτή και πρέπει να πάω να πληρώσω. Έστειλα την απάντηση στην πολιτική προστασία η οποία μου απάντησε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί η εφορία και οι τράπεζες δεν το δέχονται.
Αυτό λέγεται πολίτικη προστασία και πολιτεία στην Ελλάδα του 2021.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
-
hellegennes
από hellegennes » 31 Οκτ 2021, 00:13
mao mao έγραψε: ↑31 Οκτ 2021, 00:10

ποιους υπερήλικες Χέλη. Πλέον όλοι έχουμε ένα γνωστό 40άρη χωρίς υποκείμενα που πέθανε ή κόντεψε να πεθάνει ανεμβολίαστος.
Εγώ δεν έχω κανέναν. Όσους γνωστούς έχω που πέθαναν -μετρημένοι στα δάχτυλα- ήταν πάνω από 60 και όλοι είχαν υποκείμενα (ο ένας ήταν διπλοεμβολιασμένος). Αλλά ούτε εγώ ούτε εσύ είμαστε στατιστικό μέγεθος. Στατιστικά η πιθανότητα να πεθάνει κάποιος κάτω από 40, ακόμη και με υποκείμενα νοσήματα, είναι μικρή. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία. Είναι μικρότερη από την αντίστοιχη πιθανότητα να πεθάνει από γρίπη. Πάλι με βάση τα στοιχεία, όχι τι θυμάσαι εσύ και τι θυμάμαι εγώ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Scouser
από Scouser » 31 Οκτ 2021, 00:18

Εγώ δεν έχω κανέναν, ούτε καν κάποιο γνωστό που να έχει γνωστό που να του συνέβη τέτοιο πράγμα.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
-
Kauldron
από Kauldron » 31 Οκτ 2021, 00:20

Oύτε κι εγώ έχω κανέναν τέτοιο γνωστό.
SeaHawk έγραψε: ↑01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
-
hellegennes
από hellegennes » 31 Οκτ 2021, 00:21
Scouser έγραψε: ↑31 Οκτ 2021, 00:18
Εγώ δεν έχω κανέναν, ούτε καν κάποιο γνωστό που να έχει γνωστό που να του συνέβη τέτοιο πράγμα.
Μα πού να έχεις; Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, πέθαναν 122 άτομα κάτω των 40 με κορωνοϊό. Στατιστικά ποια είναι η πιθανότητα να ήξερες κάποιον απ' αυτούς;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Δημοκράτης
από Δημοκράτης » 31 Οκτ 2021, 00:22
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑30 Οκτ 2021, 10:52
Αρίστος έγραψε: ↑30 Οκτ 2021, 10:38
Δεδομενο πρωτο: οσοι εχουν εμβολιαστει + οσοι εχουν νοσησει ειναι γυρω στο 70%.
Δεδομενο δευτερο: την βδομαδα που μας περασε ειχαμε μεσο ορο θανατων γυρω στους 40 ενω περυσι την αντιστοιχη εβδομαδα του Οκτωβριου μολις 15.
Δεδομενο τριτο: δηλαδη με 70% καλυψη απο εμβολια κυριως εχουμε μακραν μεγαλυτερη θνησιμοτητα απο περυσι.
Μηπως καποιοι επισημοι μπορουν ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και οχι με αφορισμους σε βαρος των ανεμβολιαστων να μας εξηγησουν γιατι συμβαινει αυτο;
.
Πρόπερσι, με 0% εμβολιαστικη κάλυψη είχαμε 0 θανάτους από κορωνοιο!!!!!
ΔΙΑΔΟΣΤΑΙ!!!!1!!!!

-
Scouser
από Scouser » 31 Οκτ 2021, 00:22
hellegennes έγραψε: ↑31 Οκτ 2021, 00:21
Scouser έγραψε: ↑31 Οκτ 2021, 00:18
Μα πού να έχεις; Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, πέθαναν 122 άτομα κάτω των 40 με κορωνοϊό. Στατιστικά ποια είναι η πιθανότητα να ήξερες κάποιον απ' αυτούς;
Και από αυτά τα 122, δεν μας έχουν πει πόσοι είχαν υποκείμενα.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 956 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
25 Μαρ 2024, 19:59
-
-
- 222 Απαντήσεις
- 4997 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από user0972003
14 Ιούλ 2023, 01:28
-
-
- 9 Απαντήσεις
- 1031 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
14 Ιουν 2024, 18:16
-
-
- 8 Απαντήσεις
- 1093 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
06 Σεπ 2023, 18:22
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.