Είναι οι γυναίκες άξιες να κάνουν όλες τις αντρικές δουλειές;

Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.

Είναι οι γυναίκες άξιες να κάνουν όλες τις αντρικές δουλειές;

Ναι, όλες
11
14%
Όχι βέβαια
34
44%
Τις περισσότερες, ναι
17
22%
Μπορούν να κάνουν κάποιες δουλειές σχεδόν εξίσου καλά
12
15%
Μπορούν όλες τις αντρικές αλλά και δουλειές που δεν μπορούν να κάνουν οι άντρες
4
5%

Σύνολο ψήφων: 78

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Re: Είναι οι γυναίκες άξιες να κάνουν όλες τις αντρικές δουλειές;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 07 Νοέμ 2021, 22:36

Αγις έγραψε:
07 Νοέμ 2021, 22:21
τυπου ''Ναιδας '' υπηρχαν ολες τις εποχες - πολυαριθμες
Δεν παει ετσι και ζητω συγγνωμη εαν φανηκε καπως καλα κανει η ναιδα (η οποια ναιδα) και θελει να καλοπερναει αλλα δεν μπορουμε να συγκρινουμε τις γυναικες του 50 με τις σημερινες .
Οπως και τους αντρες .
Ο πατερας μου εφυγε 10 χρονων απο το χωριο του διοτι τα κουμμουνια ηθελαν να τον πανε διακοπες στην τασκενδη ακολουθουσε 3 χρονια σαν τον σκυλο ενα ταγμα του στρατου εκει εμαθε να δουλέυει στα συνεργεια ,μετα κατεβηκε αθηνα επιασε δουλεια στα λιπασματα και το απογευμα σε ποδηλαταδικο μαζευε τα λεφτα για να εχει οικονομιες οταν θα απει στρατο και εστελνε και λεφτα στην οικογενεια στο χωριο .
Μετα πηγε στρατο τελειωσε επιασε δουλεια σε μια κατασκευαστικη δουλεψε σκληρα εγινε αρχιτεχνιτης πηγε 10 χρονια στην λιβυη μας εκανε ανθρωπους μας αφησε σπιτια λεφτα και ποτε του δεν πηρε τιποτα παραπανω .
Οταν τον ρωτησα γιατι δεν πηγε στα δικαστηρια να διεκδικησει τα χρωστουμενα οταν φαληρησε η εταιρεια μου απαντησε οτι εφαγα ψωμι απο αυτους τους ανθρωπους δεν τους παω στα δικαστηρια(μιλαμε θα μπρουσε να παρει 60 -70 εκατομμυρια το 91 )
Πως να συγκριθω εγω με τον πατερσα μου?

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 07 Νοέμ 2021, 22:38

Το νήμα έχει λάθος λέξη στον τίτλο. Τι θα πει άξιες; Ικανές είναι η σωστή λέξη. Αλλά ο νηματοθέτης είναι σλαβοαλβανός :102:
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 07 Νοέμ 2021, 22:42

Naida έγραψε:
07 Νοέμ 2021, 22:31
perseus έγραψε:
07 Νοέμ 2021, 22:19
Naida έγραψε:
07 Νοέμ 2021, 22:18

Ψι νεαρέ, βρες καμία πριγκίπισσουλα να συγκρίνεις γιατί εγώ είμαι σκυλί μαύρο :102:
δεν ειμαι νεαρος ειμαι σεβασμιος γεροντας
Για σεβάσμιος γέροντας πολύ σαν άπειρο νεαρούδι σκέπτεσαι :lol:
κοριτσακι εχω κορμι 35αρη μυαλο 200 ετων ψυχη 15 και σοφια 1000 ετων ,αλλα ειμαι πιασμενος

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Νοέμ 2021, 22:42

stavmanr έγραψε:
07 Νοέμ 2021, 19:37
hellegennes έγραψε:
06 Νοέμ 2021, 22:42
stavmanr έγραψε:
06 Νοέμ 2021, 22:35

Υποθέτω το ίδιο που θα είχε και αν τον έβαζες βουλευτή για να υπακούει τις εντολές του κόμματος...

Το επιχείρημα στο οποίο απαντούσα ήταν ότι οι περισσότεροι βουλευτές είναι άντρες.
Έτσι, με βάση το επιχείρημα "οι περισσότεροι προτιμούν βουλευτή άντρα" η απάντηση είναι "οι βουλευτές άντρες που ...προτιμούν οι περισσότεροι έλληνες επέλεξαν ως πρόεδρο της δημοκρατίας γυναίκα".
Μίλησες για την ΠτΔ. Τι αποδεικνύει ότι μια γυναίκα είναι αυτήν την στιγμή σ' αυτήν την θέση. Θα μπορούσε να είναι και η γάτα της και δεν θα βλέπαμε κάποια διαφορά.
Έγραψα επάνω σε πολύ συγκεκριμένο θέμα.
Διάβασε ξανά το quote.

Πολλοί βουλευτές βρίσκονται στην ακριβώς ίδια θέση που περιγράφεις. Κομματικά πειθαρχημένοι. Ετερόβουλοι.
Τί σημαίνει αυτό για το επιχείρημα "περισσότεροι άντρες ψηφίζονται για βουλευτές"; Ότι οι άντρες είναι ευκολότερα διαχειρίσιμοι, ετερόβουλοι και ανίκανοι να εκτελέσουν μόνοι τους την εργασία που τους ανατέθηκε;
Άσ' το. Δεν έχεις καταλάβει καν τι λέω και σχολιάζεις άλλ' αντ' άλλων. Ως συνήθως.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 07 Νοέμ 2021, 22:42

perseus έγραψε:
07 Νοέμ 2021, 22:36
Αγις έγραψε:
07 Νοέμ 2021, 22:21
τυπου ''Ναιδας '' υπηρχαν ολες τις εποχες - πολυαριθμες
Δεν παει ετσι και ζητω συγγνωμη εαν φανηκε καπως καλα κανει η ναιδα (η οποια ναιδα) και θελει να καλοπερναει αλλα δεν μπορουμε να συγκρινουμε τις γυναικες του 50 με τις σημερινες .
Οπως και τους αντρες .
Ο πατερας μου εφυγε 10 χρονων απο το χωριο του διοτι τα κουμμουνια ηθελαν να τον πανε διακοπες στην τασκενδη ακολουθουσε 3 χρονια σαν τον σκυλο ενα ταγμα του στρατου εκει εμαθε να δουλέυει στα συνεργεια ,μετα κατεβηκε αθηνα επιασε δουλεια στα λιπασματα και το απογευμα σε ποδηλαταδικο μαζευε τα λεφτα για να εχει οικονομιες οταν θα απει στρατο και εστελνε και λεφτα στην οικογενεια στο χωριο .
Μετα πηγε στρατο τελειωσε επιασε δουλεια σε μια κατασκευαστικη δουλεψε σκληρα εγινε αρχιτεχνιτης πηγε 10 χρονια στην λιβυη μας εκανε ανθρωπους μας αφησε σπιτια λεφτα και ποτε του δεν πηρε τιποτα παραπανω .
Οταν τον ρωτησα γιατι δεν πηγε στα δικαστηρια να διεκδικησει τα χρωστουμενα οταν φαληρησε η εταιρεια μου απαντησε οτι εφαγα ψωμι απο αυτους τους ανθρωπους δεν τους παω στα δικαστηρια(μιλαμε θα μπρουσε να παρει 60 -70 εκατομμυρια το 91 )
Πως να συγκριθω εγω με τον πατερσα μου?
καλα κανουν αφου βρισκουν μαλακες
δεν υπαρχει διαφορα στις εποχες
παντα τα ιδια ηταν
καποιοι αγωνιζονται κ καποιοι κωλοβαρανε
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Νοέμ 2021, 22:44

stavmanr έγραψε:
07 Νοέμ 2021, 20:07
Οι γυναίκες διαθέτουν ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό: αντοχή και υπομονή. Γι' αυτό και τα βγάζουν πέρα στην πιο δύσκολη δουλειά που λίγοι άντρες μπορούν να ανταποκριθούν χωρίς να τρελαθούν: το μεγάλωμα των παιδιών, το τάισμα, την φροντίδα του σπιτιού. Στα πολλά μικρά, καθημερινά, που συσσωρεύονται και καταλήγουν βουνό για έναν μέσο άντρα.
Αρχιδιές, που στην εποχή των μονογονεϊκών οικογενειών καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 07 Νοέμ 2021, 22:45

Χαοτικός έγραψε:
07 Νοέμ 2021, 22:38
Το νήμα έχει λάθος λέξη στον τίτλο. Τι θα πει άξιες; Ικανές είναι η σωστή λέξη. Αλλά ο νηματοθέτης είναι σλαβοαλβανός :102:
:lol:
Ο νηματοθέτης φαντάζεται ότι κάθε πολίτης πρέπει να χειροτονηθεί, σαν τους ιππότες της Αγγλίας, "άξιος εργασίας".

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Νοέμ 2021, 22:46

Naida έγραψε:
07 Νοέμ 2021, 20:14
stavmanr έγραψε:
Οι γυναίκες διαθέτουν ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό: αντοχή και υπομονή. Γι' αυτό και τα βγάζουν πέρα στην πιο δύσκολη δουλειά που λίγοι άντρες μπορούν να ανταποκριθούν χωρίς να τρελαθούν: το μεγάλωμα των παιδιών, το τάισμα, την φροντίδα του σπιτιού. Στα πολλά μικρά, καθημερινά, που συσσωρεύονται και καταλήγουν βουνό για έναν μέσο άντρα.

Οι περισσότερες γυναίκες, όχι μόνο κάνουν τη δυσκολότερη εργασία (οικιακά, παιδιά κλπ), αλλά τις υπόλοιπες ώρες τρέχουν να βγάλουν και μεροκάματο.

Ισχύει. Αλλά και για ολο το κείμενο :g094:
Τι ισχύει; Η σεξιστική άποψη ότι για την γυναίκα η ανατροφή ενός παιδιού είναι παιχνιδάκι και για τον άντρα είναι βουνό;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 07 Νοέμ 2021, 23:10

hellegennes έγραψε:
07 Νοέμ 2021, 22:46
Naida έγραψε:
stavmanr έγραψε:

Οι περισσότερες γυναίκες, όχι μόνο κάνουν τη δυσκολότερη εργασία (οικιακά, παιδιά κλπ), αλλά τις υπόλοιπες ώρες τρέχουν να βγάλουν και μεροκάματο.

Τι ισχύει; Η σεξιστική άποψη ότι για την γυναίκα η ανατροφή ενός παιδιού είναι παιχνιδάκι και για τον άντρα είναι βουνό;
Και ισχύει αυτή η άποψη και σεξιστική δεν είναι. Είναι πραγματολογική διαπίστωση.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 07 Νοέμ 2021, 23:16

hellegennes έγραψε:
Naida έγραψε:
stavmanr έγραψε:

Έχει πιαστεί κορόιδο από τον σωρρα του φόρουμ σταβμανρ που της πουλάει self validation για το πόσο ισχυρή και έξυπνη είναι.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 07 Νοέμ 2021, 23:23

nyxtovios έγραψε:
07 Νοέμ 2021, 23:16
hellegennes έγραψε:
Naida έγραψε:

Έχει πιαστεί κορόιδο από τον σωρρα του φόρουμ σταβμανρ που της πουλάει self validation για το πόσο ισχυρή και έξυπνη είναι.
Μόνο που ο stavmanr δεν είπε πόσο ισχυρός κι έξυπνος είναι καθένας.
Έγραψε ότι η ικανότητα προς εργασία δεν εξαρτάται από το φύλο του.
Ανάλογα με τις κρατούσες συνθήκες, κάθε άνθρωπος είναι ικανός για τα πάντα.

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 07 Νοέμ 2021, 23:25

stavmanr έγραψε:
07 Νοέμ 2021, 23:23
nyxtovios έγραψε:
07 Νοέμ 2021, 23:16
hellegennes έγραψε:

Μόνο που ο stavmanr δεν είπε πόσο ισχυρός κι έξυπνος είναι καθένας.
Έγραψε ότι η ικανότητα προς εργασία δεν εξαρτάται από το φύλο του.
Μπορείς να της ζητήσεις συνδρομή 50 ευρώ πιστεύω :lol:

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 07 Νοέμ 2021, 23:25

ουτε σκασμενο ελαστικο στο αυτοκινητο τους δεν μπορουν να αλλαξουν
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 07 Νοέμ 2021, 23:26

Αγις έγραψε:
07 Νοέμ 2021, 23:25
Αφού ξέρουν ότι ένας τσιτωμένος, μόλις δει μπούτι θα γίνει μαύρος από πάνω μέχρι κάτω, στα γράσα, με την ιδέα ότι θα τις ρίξει στο κρεβάτι, ποιος ο λόγος εν τέλει;
Κάτσε κι άλλαζε λάστιχα για να αισθάνεσαι ολοκληρωμένος άνθρωπος...

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 07 Νοέμ 2021, 23:30

stavmanr έγραψε:
07 Νοέμ 2021, 23:26
Αγις έγραψε:
07 Νοέμ 2021, 23:25
Αφού ξέρουν ότι ένας τσιτωμένος, μόλις δει μπούτι θα γίνει μαύρος από πάνω μέχρι κάτω, στα γράσα, με την ιδέα ότι θα τις ρίξει στο κρεβάτι, ποιος ο λόγος εν τέλει;
σωστα
ειναι - εκτος απο την ανικανοτητα τους - ο βασικος λογος που η αχρηστια τους καλυπτεται απο υποτακτικους μαλακες σε οτιδηποτε εχει σχεση με την καθημερινοτητα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών