Από τις μεγαλοστομίες περί δημοκρατίας πήγαμε στο ότι αυτό ήταν το κράτος πριν την εισβολή. Και για κάποιο λόγο όλοι έπρεπε να σεβαστούν μία μη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και να μη προσπαθήσουν να πάρουν οι ίδιοι την κυβέρνηση....Golden Age έγραψε: ↑07 Νοέμ 2021, 14:31Το στηρίζω στο ότι αυτό ήταν το κράτος και πριν την εισβολή.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑07 Νοέμ 2021, 10:36Γελάει ο κόσμος. Το όλο παραμύθι της νομιμοποίησης μίας απόφασης το ρίχνεις είτε στο ... μη εκλεγμένο βασιλιά, είτε στην προστασία από την τουρκική απειλή, όταν και το βρακί που φοράς είναι made in Turkey.Golden Age έγραψε: ↑07 Νοέμ 2021, 00:01
Δεν μας απαγορεύει κάποια διοίκηση στην Ελλάδα να αγοράσουμε απο Ιρανούς και Ρώσους (απο τους τελευταίους έχουμε αγοράσει πυραύλους...). Ό,τι δεν κάνουμε, δεν το κάνουμε, στα πλαίσια των συμμαχιών μας. Μπορείς να αγοράσεις αν θέλεις. Αλλά θα βρεθείς (όπως και όποια άλλη χώρα) σε δυσμενή θέση απο τις ΗΠΑ, σε μια εποχή μάλιστα που η Ρωσία βοηθά την Τουρκία να αποκτήσει πυρηνικά.
Τον Γκουαιδό δεν τον στηρίζουμε για τους Αμερικάνους (αστεία πράγματα). Έχει να κάνει με εσωτερικά πολιτικά ζητήματα ( Μαδούρο - ΣΥΡΙΖΑ κλπ) και με το ότι ο Μαδούρο είναι καλός φίλος της Τουρκίας. Μια χαρά πήγαμε κόντρα στις ΗΠΑ σε πλήθος ζητημάτων. Και θέση υπερ των Σαντινίστας πήραμε στον εμφύλιο της Νικαράγουα. Και με Σαντάμ είχαμε καλές σχέσεις κλπ.
Η κυβέρνηση του βουνού ήταν μια προσπάθεια του ΕΑΜ (ΚΚΕ) να εδραιωθεί ως εξουσία στις περιοχές που είχε καταλάβει.
Ο Παπανδρέου ήταν η νόμιμη κυβέρνηση της Ελλάδος. Η διάδοχος συνέχεια της ελληνικής κυβέρνησης κατα τη γερμανική εισβολή. Απελευθερωθήκαμε και επέστρεψε η κυβέρνηση της Ελλάδος. Κι όχι απλά επέστρεψε, αλλά έκανε κατευθείαν συγκυβέρνηση με τη δύναμη που δημιούργησε την κυβέρνηση του βουνού.
Ε αυτήν η κυβέρνηση είχε ως στόχο και την επαναφορά της δημοκρατίας. Σου ξαναλέω ότι το καθεστώς της 4ης Αυγούστου το είχε καταργήσει ο βασιλιάς στη Μέση Ανατολή. Το ΕΑΜ απο την άλλη διοικούνταν απο το ΚΚΕ, το οποίο ήθελε να εγκαθιδρύσει δικτατορία σταλινικής ιδεολογίας. Σε αυτή τη μορφή διακυβέρνησης πίστευε, τί να κάνουμε;
Τα άλλα για τα περί Τουρκίας είναι ΚΚΕδικου τύπου παπάτζες.

Ναι τύπε μου, ο Ριζοσπάστης είναι αυτός που μοιράζει τουρκοσήριαλ και κουπόνια για τουρκικής κατασκευής σόμπες...