Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 12:05
Βρες μου ένα ζωικό είδος που δεν διαχωρίζεται σε υποείδη . Εντάξει δεν σου αρέσει η λέξη φυλή για τον λόγο ουι χρησιμοποιήθηκε ρατσιστικά . Η ουσία είναι ο homo sapiens διαχωρίστηκε σε αρκετά υποείδη , ούτε ρατσιστικό είναι ούτε κακό να το διευκρινίζουμε . Ορίστε και το παράδειγμα που ανέφερε ο τύπος πιο πάνω για τα φάρμακα . Ή η αλλεργία στην λακτόζη κλπ .
Τα περί σεξουαλικότητας και λαγνείας και οτιδήποτε ακόμα και αν ισχύουν είναι πολιτιστικά φαινόμενα και διαφέρουν ακόμα και ανάμεσα σε έθνη και λαούς τις ίδιας φυλής , δεν είναι φυλετικό χαρακτηριστικό . Παρόλα αυτά , τα σωματικά χαρακτηριστικά είναι . Αν βρουν έναν σκελετό , ο ιατροδικαστής δεν είναι σε θέση να καταλάβει αν ο αποθανών ήταν Λευκός , Ασιάτης ή Αφρικανός ;
Ο μυρμηγκοφαγος ας πουμε, στα θηλαστικα, θεωρειται μονοτυπικο ειδος. Αλλα δεν ειναι το μονο. Ανθρωπινα υποειδη υπηρξαν, αλλα οχι πια: οι νεαντερνταλ, οι ντενισοβανς, οι homo habilis, homo erectus, homo floresiensis, homo naledi και τελικα ο homo sapiens ηταν τα ανθρωπινα υποειδη. Οι "φυλες" ομως δεν ειναι υποειδη. Η ταξινομηση αυτη προυποθετει μεγαλες γεννετικες διαφορες που δεν υπαρχουν στο ανθρωπινο ειδος. Οι δε εγκληματολογοι ανθρωπολογοι γνωριζουν πλεον οτι η εννοια φυλη δεν βασιζεται σε βιολογικα δεδομενα, αλλα σε μια ιστορια και μια ιδεολογια που αποδιδει νοημα στα φυσικα χαρακτηριστικα που εμφανιζονται σε διαφορετικους ανθρωπινους πληθυσμους. Επιπλεον το εγχειρημα της ανακαλυψης της καταγωγης ενος σκελετου ειναι μια πολυ δυσκολη δουλεια, γι αυτο και τα πορισματα διεπονται παντα απο ασαφεια.
Oσο δε για τις διαφοροποιησεις που υφιστανται στα ζητηματα υγιειας, ειναι μια απο τις πολλες διαφορες που υπαρχουν αναμεσα στους ανθρωπινους πληθυσμους και οφειλονται στην κληρονομικοτητα. Η θαλασσαιμια ας πουμε (η μεσογειακη αναιμια) δεν ειναι ενα εγγενες χαρακτηριστικο των μεσογειακων πληθυσμων, αλλα συνδεεται με μια παρελθουσα εκθεση αυτων των ομαδων στην ελονοσια. Υπαρχουν τοσες διαφορες και ειναι συχνα τοσο αντιφατικες μεταξυ τους, οπου θα ηταν αδυνατο να βασισει κανεις μια οποιαδηποτε ταξινομηση πανω σε αυτες.