Σκοτώθηκε νοσηλεύτρια όταν κοιμήθηκε στο τιμόνι μετά από εξαντλητική βάρδια

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Σκοτώθηκε νοσηλεύτρια όταν κοιμήθηκε στο τιμόνι μετά από εξαντλητική βάρδια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 18 Νοέμ 2021, 10:03

περαστική έγραψε:
17 Νοέμ 2021, 21:41
Και εννοειται πηγαινα πιο αργα επιτηδες για να το ελεγχω περισσοτερο.
εγω κανω το αντιθετο. πηγαινω γρηγορα, επιλεγω εναλλακτικες διαδρομες με στροφες και εντονο αναγλυφο, κλπ.

το πιθανοντερο για να κοιμηθεις ειναι εθνικη οδος, ευθεια, και να πηγαινεις αργα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 18 Νοέμ 2021, 10:05

Ζενίθεδρος έγραψε:
17 Νοέμ 2021, 22:10
Άμα νυστάζεις, πρέπει να σταματήσεις και να πάρεις έναν υπνάκο. Καλύτερα να χάσεις μιάμιση ώρα από την ημέρα σου, παρά όλη σου τη ζωή. Τίποτα δεν σε κρατάει ξύπνιο, άμα είσαι εξαντλημένος. Αν αρχίζεις να βλέπεις παραισθήσεις, όπως τίποτα σκυλιά να περνούν από τον δρόμο, σημαίνει ότι ήδη σε πήρε για κλάσματα του δευτερολέπτου ο ύπνος, και αυτά που σου φάνηκαν σαν παραισθήσεις ήταν όνειρο.
Το πάθαινα συχνά στο στρατό, στη σκοπιά. Με έπαιρνε για κλασμοδευτερόλεπτο ο ύπνος όρθιο και αντί για σκυλιά έβλεπα άλογα, ή την καναδέζα της εφόδου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 18 Νοέμ 2021, 10:06

Χαοτικός έγραψε:
17 Νοέμ 2021, 22:29
Η κοπέλα ήταν ηρωίδα.
Και ναι φταίει ο μαλάκας που άφησε λειψά τα νοσοκομεία.

Ο γελοίος. Που κυνηγάει τα μαγαζάκια και παίρνει τσιμπούκια στους σουπερκεταδες η υπηρέτρια.
αν δεν ηταν λειψα, νυχτερινες βαρδιες δεν θα εκανε κανενας;

περαστική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από περαστική » 18 Νοέμ 2021, 10:17

Ασέβαστος έγραψε:
18 Νοέμ 2021, 10:03
περαστική έγραψε:
17 Νοέμ 2021, 21:41
Και εννοειται πηγαινα πιο αργα επιτηδες για να το ελεγχω περισσοτερο.
εγω κανω το αντιθετο. πηγαινω γρηγορα, επιλεγω εναλλακτικες διαδρομες με στροφες και εντονο αναγλυφο, κλπ.

το πιθανοντερο για να κοιμηθεις ειναι εθνικη οδος, ευθεια, και να πηγαινεις αργα.
Εθνική οδός ήταν και αυτός ήταν ο λόγος που τους είπα να μου μιλάνε συνεχώς. Αν είσαι κουρασμένος και τρέχεις κιόλας σε εθνική οδό, αν χάσεις τον έλεγχο για δευτερόλεπτα την πάτησες. Καλά δεν πήγαινα και σαν χελώνα, αυτό κι' αν είναι επικίνδυνο, αλλά πήγαινα 100 (το μαξ όριο το δικό μας).

Πάντως αν πηγαίνεις γρήγορα είσαι όντως πιο αλέρτ αλλά ταυτόχρονα αυξάνεις και τις πιθανότητες για ατύχημα. Μπορεί όχι λόγω νύστας αλλά απροσεξίας και ταχύτητας :lol:

περαστική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από περαστική » 18 Νοέμ 2021, 10:19

Στύγιος έγραψε:
18 Νοέμ 2021, 00:34
17 χρόνια Πιερία εκτός Λάρισας. Το ιδανικό θα ήταν να έχω σχολείο δίπλα στο σπίτι μου, αλλά δε γίνεται.Και φυσικά δε μου περισσεύουν λεφτά να δίνω 400 και 500 ευρώ για να νοικιάζω +λογαριασμούς + τροφή και 2ο σπίτι εκτός Λάρισας και οικογένειας. Αν μπορούν να το κατανοήσουν κάποιοι.
Προφανώς και δεν γίνεται να δουλεύουν όλοι οι άνθρωποι δίπλα από το σπίτι τους. Τι συζητάμε τώρα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 18 Νοέμ 2021, 10:22

Στύγιος έγραψε:
18 Νοέμ 2021, 02:32
hellegennes έγραψε:
18 Νοέμ 2021, 02:04
Στύγιος έγραψε:
17 χρόνια Πιερία εκτός Λάρισας. Το ιδανικό θα ήταν να έχω σχολείο δίπλα στο σπίτι μου, αλλά δε γίνεται.Και φυσικά δε μου περισσεύουν λεφτά να δίνω 400 και 500 ευρώ για να νοικιάζω +λογαριασμούς + τροφή και 2ο σπίτι εκτός Λάρισας και οικογένειας. Αν μπορούν να το κατανοήσουν κάποιοι.
Πες μου έναν καλό λόγο να γυρνάς απ' το σχολείο νυσταγμένος. Δεν μπορώ να ακούω μαλακίες.
6 το πρωί έγερση ,οδήγηση μαλάκα Χέλλη για 75+ χλμ , μάθημα ,εφημερία και άλλα σκατά .Επιστροφή 2 με 3 ,άλλα 75 χλμ μαλάκα Χέλλη.
ΚΙ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ,ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.
αν εισαι κουρασμενος και δεν οδηγεις καλα με αυτα που περιγραφεις, δεν επρεπε να εχεις διπλωμα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Νοέμ 2021, 10:31

vantono έγραψε:
18 Νοέμ 2021, 10:00
Ενδιαφέρον. Έμπρακτα βέβαια δεν ειναι παράνομο, δυστυχώς, αλλά μονο θεωρητικά. Δεν εχω ακούσει ποτέ μου άτομο που να του έκοψαν κλήση επειδή τον σταμάτησαν και τον είδαν γλαρωμένο. Ισως και να έπρεπε να συμβαινει. Να γίνει έμπρακτα παράνομο. Ή καλύτερα, και τα αυτοκίνητα να γινονταν παράνομα.
Είναι από τον νέο ποινικό κώδικα, διάταξη 2 ετών μόλις. Αλλά ήταν κάτι που συζητιόταν για χρόνια και προϊόν εναρμονισμού με την νομοθεσία των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Νοέμ 2021, 10:32

περαστική έγραψε:
18 Νοέμ 2021, 10:19
Στύγιος έγραψε:
Προφανώς και δεν γίνεται να δουλεύουν όλοι οι άνθρωποι δίπλα από το σπίτι τους. Τι συζητάμε τώρα.
Γίνεται όμως να πηγαίνουν στην δουλειά ξεκούραστοι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 18 Νοέμ 2021, 10:35

Θυμήθηκα την περίπτωση μιας τύπισσας τωρα, που τραβιόμουν αρκετά χρόνια πριν, η οποία εκανε την απόσταση Χαλκίδα-Αθήνα και τούμπαλιν 3 φορές την εβδομάδα για να έρθει να με δει (τις άλλες 3-4 μέρες συνηθως την έκανα εγώ την απόσταση), ερχόταν γυρω στις 11-11.30 το βράδυ αφου την επεφταν για υπνο οι δικοί της και έφευγε απο Αθήνα πάντα κατά τις 5.30-6 το ξημέρωμα για να ειναι σπίτι το πολυ μεχρι τις 7+, πριν ξυπνήσουν οι δικοί της για δουλειά. Την παρακάλαγα καθε βράδυ να το σταματήσει αυτό που κανει, να πει μια δικαιολογία, να μεινει να πάρει εναν υπνάκο σε εμένα και να έφευγε το πρωί με την ηρεμία της. Πόσες φορές έφευγε νυσταγμένη και δεν με ακουγε με τίποτα να κατσει να κοιμηθει, και αναγκαζομουν να της φτιαχνω καφέδες ή να βαραει ενερτζυ ντρινκς, για να μεινει ξύπνια κατα τη διαδρομή. Ειχε κατσει και ειχε κοιμηθει και καποιες φορες, αλλά πολυ λιγες, συνηθως την άγχωνε η ώρα.
Ακόμα κάθε φορά που το σκέφτομαι αυτο, αισθάνομαι σαν συνένοχος σε έγκλημα. Κάθε φορά που έφευγε δεν με επαιρνε με τίποτα ο ύπνος μεχρι να μου στείλει οτι έφτασε και ειναι ολα οκ.

Αν παθαινε τίποτα κατα τη διαδρομή αυτη η κοπελίτσα, σε ποιο μαλάκα να πρωτορίξεις τη ευθύνη? Οκ, πρωτίστως στην ίδια τη μαλάκω φυσικά, αλλά για να αναγκαζόταν να το κάνει αυτό, υπήρχαν κι άλλοι λόγοι που η ίδια εκτιμούσε ότι ηταν σημαντικότεροι κι απο τη ζωή της. Στη μαλακισμένη συντηρητική οικογένεια να τα ρίξεις, που δεν επρεπε με τιποτα να μαθουν οτι η μονάκριβη παρθενχαχαχαχ κορη τους παει σε γκόμενο? Στο μαλάκα το γκόμενο να τα ρίξεις, που δεν την έδενε με αλυσίδες στο κρεβάτι μέχρι να πάρει με το ζόρι εναν επαρκή υπνάκο? Ε οκ, λίγο-πολύ σε όλους θα τα ρίξεις, με πρώτη αυτήν, φυσικά. Ενα μερίδιο ευθύνης το έχουν όλοι όμως. Κάποιες φορες ειναι και οι συγκυρίες που σε οδηγουν να κάνεις μαλακισμένα πράγματα.

Αργότερα, στη μέση της σχέσης περίπου, επιασα μια δουλειά κάπου στον Αγ.Στέφανο και ξυπνούσα επιτηδες απο το άγριο χάραμα σχεδόν καθημερινα (ενω δεν ηταν ιδιαίτερα πρωινη η δουλειά μου, νορμαλ ηταν και με ευέλικτο ωράριο πολλες φορες) για να την πηγαίνω μέχρι εκεί και να τη βάζω σε τραίνο για Χαλκίδα, και μετά εγω να περιμενω κανα' 2ωρο τουλάχιστον για να πιάσω βάρδια. :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 18 Νοέμ 2021, 11:19, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.

περαστική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από περαστική » 18 Νοέμ 2021, 10:37

hellegennes έγραψε:
18 Νοέμ 2021, 10:32
περαστική έγραψε:
18 Νοέμ 2021, 10:19
Στύγιος έγραψε:
Γίνεται όμως να πηγαίνουν στην δουλειά ξεκούραστοι.
Όσο ξεκούραστος κι' αν είσαι (ειδικά αν έχεις υποχρεώσεις και οικογένεια, ποτέ δεν είσαι αρκετά), μετά από 12ωρες νυχτερινές βάρδιες θα ΝΥΣΤΑΖΕΙΣ. Ειδικά σε απαιτητικές δουλειές. Τι πιο φυσιολογικό.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 18 Νοέμ 2021, 10:38

Dwarven Blacksmith έγραψε:
17 Νοέμ 2021, 18:01
Εκτός από τους ψεκ τη σκότωσαν και οι μπούμερς γιατί αν ήταν φτηνά τα ενοίκια θα είχε ένα διαμερισματάκι κοντά στη δουλειά της να κοιμάται όταν είναι κουρασμένη.
Εσύ πόσους μπούμερς ξέρεις που μένουν Καλλιθέα πχ, δουλεύουν στη Μεταμόρφωση κι έχουν ένα διαμερισματάκι για ύπνο;

45χλμ είναι μισή ώρα διαδρομή.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 18 Νοέμ 2021, 10:41

Ασέβαστος έγραψε:
18 Νοέμ 2021, 10:22
Στύγιος έγραψε:
18 Νοέμ 2021, 02:32
hellegennes έγραψε:
18 Νοέμ 2021, 02:04

Πες μου έναν καλό λόγο να γυρνάς απ' το σχολείο νυσταγμένος. Δεν μπορώ να ακούω μαλακίες.
6 το πρωί έγερση ,οδήγηση μαλάκα Χέλλη για 75+ χλμ , μάθημα ,εφημερία και άλλα σκατά .Επιστροφή 2 με 3 ,άλλα 75 χλμ μαλάκα Χέλλη.
ΚΙ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ,ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.
αν εισαι κουρασμενος και δεν οδηγεις καλα με αυτα που περιγραφεις, δεν επρεπε να εχεις διπλωμα.
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό.
Καταρχήν ποτέ δεν πιστεύεις ότι είσαι τόσο κουρασμένος. Το να γλυκοκοιμηθείς εκεί που νομίζεις ότι είσαι καλά, είναι θέμα ελάχιστων δευτερολέπτων.
Ο νους σου παίζει παιχνίδια, σα να είσαι μεθυσμένος. Ο μεθυσμένος αρνείται ότι είναι μεθυσμένος.

Προσωπικά, έχω σταματήσει σε βενζινάδικο και κοιμήθηκα, καθώς οδηγούσα επί 200 χλμ άυπνος, 5-7 τα χαράματα. Όταν κατάλαβα ότι υπάρχει σοβαρό θέμα, απλά τηλεφώνησα, εξήγησα ότι θα καθυστερήσω μία ώρα, και κοιμήθηκα.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 18 Νοέμ 2021, 10:51

ΓΑΛΗ έγραψε:
18 Νοέμ 2021, 10:38
Dwarven Blacksmith έγραψε:
17 Νοέμ 2021, 18:01
Εκτός από τους ψεκ τη σκότωσαν και οι μπούμερς γιατί αν ήταν φτηνά τα ενοίκια θα είχε ένα διαμερισματάκι κοντά στη δουλειά της να κοιμάται όταν είναι κουρασμένη.
Εσύ πόσους μπούμερς ξέρεις που μένουν Καλλιθέα πχ, δουλεύουν στη Μεταμόρφωση κι έχουν ένα διαμερισματάκι για ύπνο;

45χλμ είναι μισή ώρα διαδρομή.
Για να κάνεις 45χλμ σε μισή ώρα το κοντέρ θα πρέπει να γράφει σταθερά 90 χλμ. Κράζετε την κοπέλα που οδήγησε κουρασμένη αλλά κανένα πρόβλημα αν κάποιος παραβιάζει τα όρια ταχύτητας...

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 18 Νοέμ 2021, 10:52

Μου έχει τύχει αρκετές φορές να οδηγήσω νυσταγμένος και επιβεβαιώνω οτι είναι πολύ επικίνδυνο, ίσως πιο επικίνδυνο απο το να οδηγάς ενώ έχεις πιεί.
Ο hellegennes έχει δίκιο

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 18 Νοέμ 2021, 10:58

hellegennes έγραψε:
18 Νοέμ 2021, 02:06
Χαοτικός έγραψε:
18 Νοέμ 2021, 00:21
Άσε μας ρε με τις αυτιστικούρες σου. Τι πρέπει τι δεν πρέπει. Η γυναίκα σκοτώθηκε. Για το θάνατό της μιλάμε.
Ευτυχώς δεν παρέσυρε κανέναν και πέθανε μόνο αυτή. Θα πρέπει να δείξω κατανόηση για επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά επειδή το αποτέλεσμα ήταν ο θάνατός της;
Ναι ρε κόπανε. Κάντο άλλη στιγμή. Τι δεν καταλαβαίνεις;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών