σου απαντησα αλλα δεν το καταλαβες ντιπ και συνεχιζεις με τα μογγολικα που δεν τα καταλαβαινω κανBazoomba έγραψε: ↑21 Νοέμ 2021, 10:13Ποιοι ηταν οι οροι του περασμενου αιωνα;nemo έγραψε: ↑20 Νοέμ 2021, 20:03Ο αχνατον φαραω και αιγυπτιος ηταν ο πρωτος ρατσιστης αφου προσπαθησε να επιβαλει τον πρωτο μονοθειστικο νομοBazoomba έγραψε: ↑20 Νοέμ 2021, 18:05
Χμμ...Δεν ξερω...Εξαρταται απο την μερα.Μπορω ομως να διακρινω τον ελαφρυ σαρκασμο σου ή οτι η απορια σου δεν ειναι πραγματικη. Μπορω επισης να διακρινω απο την αναλογια που εμεσσως προκυπτει οτι θεωρεις, την ικανοτητα διαμορφωσης μιας, απολυτης , φυλετικης διαβαθμισης, αυτονοητη. Εαν ομως την θεωρεις ως τετοια ειμαι σιγουρος οτι θα μπορεις να το εξηγησεις και σε εμας τους ελασσονες.
και τον ρατσισμο κυριολεκτικα δεν θα τον εξετασουμε με ορους του περασμενου αιωνα
αλλα με τους ιδεοτυπους ορους του σημερα ....αρα εξαρταται πως θα τον προσδιορίσουμε !
Ποιοι οι "ιδεοτυπικοι" οροι του σημερα;
Και πως σχετιζεται η εννοιολογικη σχετικοτητα με αυτα που ανεφερες προηγουμενως; Πως απο κατι,που χρειαζεται εκ των προτερων προσδιορισμο, οδηγεισαι σε μια ειρωνεια του τυπου : τουλαχιστον το φεγγαρι ξερεις τι χρωμα ειναι; υποδηλωνοντας την προφανεια της προκειμενης διαβαθμισης;
τουλαχιστον κανε μου μια σωστη ερωτηση = που να μπορω να απαντησω με σαφήνεια ή να σου πω δεν ξερω δεν εχω γνωση κλπ κλπ
υσ..επειδη δεν θελω να φανω αγενης σε καποιον που δεν γνωριζω θα σου για να μην εχεις αμφιβολιες ως προς την ειλικρίνεια μου
το κυριολεκτικα πηγαινε στην εντυπωση που ειχαν οι ανθρωπο του περασμένου αιωνα πχ που μετρουσαν τα κρανια και απο τις μετρησεις
εβγαζαν τα συμπερασματα του κωλου το- οι ιδεοτυπικοι οροι του σημερα συμπεριλαμβανουν και το κοινωνικο και τις απειροελαχιστες
διακρίσεις που πηγάζουν απο τις προσωπικές μας επιλογές πχ με βαση την προσωπικη επιλογη επιλεγουμε κατι εις βαρος καποιου αλλου