Ανθρώπινες φυλές

Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.
nemo

Re: Ανθρώπινες φυλές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 21 Νοέμ 2021, 10:29

Bazoomba έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 10:13
nemo έγραψε:
20 Νοέμ 2021, 20:03
Bazoomba έγραψε:
20 Νοέμ 2021, 18:05

Χμμ...Δεν ξερω...Εξαρταται απο την μερα.Μπορω ομως να διακρινω τον ελαφρυ σαρκασμο σου ή οτι η απορια σου δεν ειναι πραγματικη. Μπορω επισης να διακρινω απο την αναλογια που εμεσσως προκυπτει οτι θεωρεις, την ικανοτητα διαμορφωσης μιας, απολυτης , φυλετικης διαβαθμισης, αυτονοητη. Εαν ομως την θεωρεις ως τετοια ειμαι σιγουρος οτι θα μπορεις να το εξηγησεις και σε εμας τους ελασσονες.
Ο αχνατον φαραω και αιγυπτιος ηταν ο πρωτος ρατσιστης αφου προσπαθησε να επιβαλει τον πρωτο μονοθειστικο νομο
και τον ρατσισμο κυριολεκτικα δεν θα τον εξετασουμε με ορους του περασμενου αιωνα
αλλα με τους ιδεοτυπους ορους του σημερα ....αρα εξαρταται πως θα τον προσδιορίσουμε ! :102:
Ποιοι ηταν οι οροι του περασμενου αιωνα;
Ποιοι οι "ιδεοτυπικοι" οροι του σημερα;
Και πως σχετιζεται η εννοιολογικη σχετικοτητα με αυτα που ανεφερες προηγουμενως; Πως απο κατι,που χρειαζεται εκ των προτερων προσδιορισμο, οδηγεισαι σε μια ειρωνεια του τυπου : τουλαχιστον το φεγγαρι ξερεις τι χρωμα ειναι; υποδηλωνοντας την προφανεια της προκειμενης διαβαθμισης;
σου απαντησα αλλα δεν το καταλαβες ντιπ και συνεχιζεις με τα μογγολικα που δεν τα καταλαβαινω καν
τουλαχιστον κανε μου μια σωστη ερωτηση = που να μπορω να απαντησω με σαφήνεια ή να σου πω δεν ξερω δεν εχω γνωση κλπ κλπ

υσ..επειδη δεν θελω να φανω αγενης σε καποιον που δεν γνωριζω θα σου για να μην εχεις αμφιβολιες ως προς την ειλικρίνεια μου
το κυριολεκτικα πηγαινε στην εντυπωση που ειχαν οι ανθρωπο του περασμένου αιωνα πχ που μετρουσαν τα κρανια και απο τις μετρησεις
εβγαζαν τα συμπερασματα του κωλου το- οι ιδεοτυπικοι οροι του σημερα συμπεριλαμβανουν και το κοινωνικο και τις απειροελαχιστες
διακρίσεις που πηγάζουν απο τις προσωπικές μας επιλογές πχ με βαση την προσωπικη επιλογη επιλεγουμε κατι εις βαρος καποιου αλλου

Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba » 21 Νοέμ 2021, 10:49

Ακου καλε μου φιλε nemo
Το ταξιδι ξεκιναει στην εφηβεια. Καταληγει στα χερια σου καποιο βιβλιο των προφητων της παρακμης και ξαφνικα ανοιγεται μπροστα σου ο θαυμαστος κοσμος των Αφορισμων. Γεμιζεις με δαυτους, νιωθεις οτι μπορεις να νοηματοδοτησεις τον κοσμο.Οταν καποιος ελασσων, οπως εγω, εκθετει την ταπεινη του μετριοτητα μπρος σου, νιωθεις αποστροφη:"Πως τολμαει αυτο το ποταπο ανθρωπακι να απευθυνει με τοση αυθαδεια ερωτησεις χωρις να εχει διαβασει τον ταδε; Διαβασε τον ταδε μικρε, δεν τους καταλαβαινω τους νεφελωδεις λογους σου, λειπουν απο αυτους τα απαραιτητα ψυχικα ψηγματα. Να διαβασεις τον ταδε... ". Καθε αφορισμος, ξεχωριστε μου φιλε , και μια ακομα προσθηκη στη συλλογη σου. Ετοιμος να χρησιμοποιηθει σε αναλογη περιπτωση. Ωσπου γεμιζεις απο δαυτους φιλε μου, αναποφευκτα. Και αποφασιζεις να κανεις χωρο γι'αλλους, σε βαρος των μονων αυθεντικων εσωτερικων σχηματισμων που ειχες. Και ετσι καταληγεις μονος...Γεματος με φαντασματα που μονο εσυ βλεπεις, την αξια των οποιων μονο εσυ καταλαβαινεις.

Διοτι καποια στιγμη στη ζωη σου αποφασισες να κανεις χωρο για αυτα, χωρις προγουμενως να ελεγξεις αν υπηρχε.

Καλη σου μερα! :wave:
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 21 Νοέμ 2021, 10:58

Bazoomba έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 10:49
Ακου καλε μου φιλε nemo
Το ταξιδι ξεκιναει στην εφηβεια. Καταληγει στα χερια σου καποιο βιβλιο των προφητων της παρακμης και ξαφνικα ανοιγεται μπροστα σου ο θαυμαστος κοσμος των Αφορισμων. Γεμιζεις με δαυτους, νιωθεις οτι μπορεις να νοηματοδοτησεις τον κοσμο.Οταν καποιος ελασσων, οπως εγω, εκθετει την ταπεινη του μετριοτητα μπρος σου, νιωθεις αποστροφη:"Πως τολμαει αυτο το ποταπο ανθρωπακι να απευθυνει με τοση αυθαδεια ερωτησεις χωρις να εχει διαβασει τον ταδε; Διαβασε τον ταδε μικρε, δεν τους καταλαβαινω τους νεφελωδεις λογους σου, λειπουν απο αυτους τα απαραιτητα ψυχικα ψηγματα. Να διαβασεις τον ταδε... ". Καθε αφορισμος, ξεχωριστε μου φιλε , και μια ακομα προσθηκη στη συλλογη σου. Ετοιμος να χρησιμοποιηθει σε αναλογη περιπτωση. Ωσπου γεμιζεις απο δαυτους φιλε μου, αναποφευκτα. Και αποφασιζεις να κανεις χωρο γι'αλλους, σε βαρος των μονων αυθεντικων εσωτερικων σχηματισμων που ειχες. Και ετσι καταληγεις μονος...Γεματος με φαντασματα που μονο εσυ βλεπεις, την αξια των οποιων μονο εσυ καταλαβαινεις.Διοτι καποια στιγμη στη ζωη σου αποφασισες να κανεις χωρο για αυτα, χωρις προγουμενως να ελεγξεις αν υπηρχε.

Καλη σου μερα! :wave:
οχι γιατι μου αρεσαν αυτα που εγραψες και θελω να συνεχισουμε τον διαλογο δλδ τα βρηκα πολυ πιο ενδιαφερον απο τις πιπες που διαβασα σε αυτο το νημα ...συμπληρωσα το ποστ που σου εγραψα προηγουμενως .. και εδω σε αυτα που εγραψες βιαστικα θα ηθελα να το επεκτείνεις
τι εννοεις ακριβως; γιατι ετσι που το εγραψες θα συμφωνησω και εγω που με θεωρεις ρατσιστη

υσ εννοω πως τα καταλαβα απολυτα ολα αυτα που εγραψες αλλα μου λειπει η καταληξη ...το ρεζουμε που λεμε
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nemo την 21 Νοέμ 2021, 11:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 21 Νοέμ 2021, 11:09

nemo έγραψε:
19 Νοέμ 2021, 22:42
αμα χρειαζεσαι οξειες τονους στιξης κλπ για να με διαβαζεις και να καταλαβεις αναρωτησου λιγο μηπως εισαι χαμηλων νοηματων;
Θα σε ξεκινήσω από εδώ, μπας και νοήσεις...
Μπορεί να σε πιάνω από τα μούτρα, οπότε ας το δούμε πάλι.
Τι εννοείς στο υπογραμμισμένο; Καταλαβαίνεις ότι δεν βγάζει νόημα;
Τι σημαίνει η φράση "οξειες τονους στιξης"; Υπάρχει "τόνος στίξης"; Τι πάει να πει "χρειάζομαι τόνους στίξης για να καταλάβω";
Τίποτε δεν πάει να πει!

Από την άλλη, οι Έλληνες γράφουμε με σημεία στίξης. Γράφουμε μικρές, ή και μεγαλύτερες, προτάσεις και βάζουμε κόμματα και τελείες εκεί που πρέπει, ώστε να είναι καλογραμμένο και κατανοητό ένα κείμενό μας.
Εσύ γράφεις δέκα προτάσεις χωρίς καμία τελεία, ούτε καν ένα κόμμα. Και, επί πλέον, το γραπτό σου είναι πολλές φορές ασύντακτο, για να μην αναφέρω τα γραμαμτικά σου λάθη.
Και πρέπει ο άλλος να ψάχνει να βρει που τελειώνει η κάθε πρόταση για να καταλάβει τι θέλεις να πεις.
Εσύ δηλαδή, νομίζεις ότι γράφεις σωστά και κατανοητά; Αν ναι, ξαναψάξου...

Και μπορεί μεν εγώ (και οι άλλοι) στο τέλος να καταλαβαίνουμε τι (περίπου) θέλεις να πεις...
...όμως εσύ, δεν καταφέρνεις να τοποθετήσεις σε σωστά ελληνικά αυτό που έχεις στο μυαλό σου.
Αυτό το αντιλαμβάνεσαι; Πρέπει, να το αντιληφθείς, διότι στο έχουν πει δυο τρεις...

Και αν ένας σου πει ότι είσαι γάιδαρος, μην δώσεις σημασία.
Αν στο πει και δεύτερος, άρχισε να αναρωτιέσαι...αλλά αν στο πει και τρίτος, άρχισε να ψάχνεις για σαμάρι.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 21 Νοέμ 2021, 11:11

Και ας πάμε σε αυτό σου το ποστ...
nemo έγραψε:
19 Νοέμ 2021, 16:46
κι ομως υπαρχουν φυλες που εχουν διαφορα -αφηνω σε αλλους να τις πουν -εγω θα πω οτι ενας αγγλος με ενα ιταλο
εχουν ελαχιστες διαφορες αλλα ενας αγγλος με [πρσεξε ! με τους Αβορίγινες εχουν περισσοτερες διαφορες
και βιολογικα γιατι η επιστημη δεν ειναι σημερα σε θεση να τις καταδειξει αυτες ακομη ΣΕ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ θα μπορει
Στο υπογραμμισμένο, κάνεις ένα μεγάλο λάθος, που οφείλεται στην άγνοιά σου.
Η βιολογία και η γενετική, έχουν ΗΔΗ καταδείξει τις διαφορές που υπάρχουν στα γονίδια ανθρώπων που έχουν ζήσει για χιλιετίες σε διαφορετικά περιβάλλοντα.
Π.χ. ξέρουμε ποια γονίδια είναι υπεύθυνα για την εξαιρετική προσαρμογή/αντοχή των οδηγών Σέρπας σε υψόμετρα που όλοι οι άλλοι θα ψοφήσουμε σαν τα κοτόπουλα.
Αυτό σου λέει κάτι άλλο από το ότι αυτή η φυλή έχει προσαρμοστεί για να ζει εκεί πάνω;
Σου λέει μήπως, ότι η φυλή τω Σέρπα είναι ανώτερη από την φυλή των Απάτσι;

Υπάρχει μήπως κάποια γενετική απόσταση από έναν Σέρπα και έναν της φυλής των μαύρων, που δεν θα τους επιτρέψουν να δώσουν απογόνους αν διασταυρωθούν μεταξύ τους;

Ή εννοείς πως σε εκατό χρόνια η γενετική θα έχει ανακαλύψει "άλλες διαφορές", που θα μας δώσει την ευκαιρία να αποδείξουμε πως η τάδε φυλή είναι πολύ καλύτερη/ανώτερη από μία άλλη;

nemo έγραψε:
αντι λοιπον να σκουζετε σαν τις τρελες στο κλουβι με τα ρατσιστικα συμπλεγματα να εχετε κατι να προσθεσετε πχ σε ποσες γενεες
ενας αυστραλος ιθαγενης ή ενας βουσμανος θα φτασει στο σημερινό επιπεδο ενος αγγλου γερμανου κλπ
Ποιο είναι το σημερινό επίπεδο του Άγγλου ή του Γερμανού, που τον κάνει "ποιο μάγκα" από έναν Βουσμάνο;
Το ότι ο Άγγλος πάει στο σύπερ μάρκετ και αγοράζει κρέας φουλ στα αντιβιοτικά, ενώ ο Βουσμάνος τρώει ατόφιο κρεατάκι;
Ή το ότι ο Γερμανός έχει κινητό, ενώ ο Βουσμάνος βαράει ταμ ταμ;
Έχει πολύ διαστρεβλωμένη εικόνα του "πολιτισμού". Εκθειάζεις τον τρόπο ζωής της Δύσης απαξιώνοντας φυλές που ζουν μέσα και δίπλα στην φύση, αλληλεπιδρούν με αυτήν, την προστατεύουν και δεν έχουν καμία από τις "αρρώστιες" του δυτικού πολιτισμού.
Από την άλλη, πάλι επειδεικνύεις άγνοια, διότι δεν γνωρίζεις τους περιβαλλοντικούς λόγους που δεν χρειάστηκε στους Βουσμάνους να χρησιμοποιήσουν το άλογο, αν και το ήξεραν. Ή, επίσης, γιατί δεν χρειάστηκε να αναπτύξουν μαθηματικά πέραν του να μετράνε μέχρι μερικές εκατοντάδες...
Υπάρχουν σοβαρά βιβλία εξελικτικής ανθρωπολογία που τα εξηγούν "χαρτί και καλαμάρι", για εμάς που δεν έχουμε σπουδάσει το αντικείμενο.

nemo έγραψε:
υσ..μη μου πειτε αν ενα παιδι μιας ομαδας αν μεγαλωσει σε μια αλλη ομαδα δεν θα διαφερει τιποτα -γιατι θα ειναι χαζο σαν επιχειρημα
Θα σου καταλογίσω και πάλι άγνοια...
Φυσικά και υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια παραδείγματα...

ΥΓ.
Προσπάθησε να απαντήσεις σε μία μία από τις επί μέρους παραγράφους.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 21 Νοέμ 2021, 11:21

John Brown Gun Club έγραψε:
16 Νοέμ 2021, 11:10
esu έγραψε:
16 Νοέμ 2021, 00:15
Δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον αμφισβήτηση της ύπαρξης των φυλών. Πολύ ντεμοντέ θέμα.
και μονο η χρηση της λεξης φυλης για το ανθρωπινο ειδος, ειναι τοσο αντιεπιστημονικη απο μονη της, οσο και η αναφορα της Παλαιας Διαθηκης για την δημιουργια του ηλιακο συστηματος.

Η εννοια της φυλης ειναι- και παντα ηταν- πολιτικη και μονο.
Ανοησίες. Η λέξη "φυλή" έχει πολλές έννοιες και ενίοτε είναι απλώς συνοπτικη περιγραφή ενός συνόλου ανθρώπων με τα χ ή ψ γενετικά ή πολιτισμικά χαρακτηριστικά και όχι επιθετικός προσδιορισμός.

Οπότε, η προσπάθεια εγκλωβισμού/παγιοποίησης της συγκεκριμένης λέξης στο συγκεκριμένο πλαίσιο της επιθετικής ανωτερότητας, δεν είναι καν πολιτική. Είναι μικροπολιτική.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 21 Νοέμ 2021, 11:26

λοξια σορυ αλλα δεν τα διαβαζω τωρα ισως αργοτερα με την ησυχια μου αλλα δεν θα σου γραψω πολλα προς απαντηση
γιατι σε ξερω πως θα αντιδρασεις και μετα θα ειμαι αναγκασμενος να σου απαντω συνεχως -
και δεν μπορω να εμπλακω γιατι δεν εχω χρονο και γιατι δεν νιωθω αν αυτα που θα σου πω και θα κουραστω
θα βρουν και το παραμικρο στήριγμα αφου τα εχεις κλειδώσεις ολα στο μυαλο σου -οπως λεει και ο παραπανω φιλος
-οποτε ανεμενε και μολις βρω χρονο να σε διαβασω ....κατι θα γραψω

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 21 Νοέμ 2021, 12:35

Λοξίας έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 11:11

Ή εννοείς πως σε εκατό χρόνια η γενετική θα έχει ανακαλύψει "άλλες διαφορές", που θα μας δώσει την ευκαιρία να αποδείξουμε πως η τάδε φυλή είναι πολύ καλύτερη/ανώτερη από μία άλλη;
ποσο σου πηρε για να καταλαβεις πως αυτο ακριβως εννοουσα; στο αυριο η επιστημη θα μπορει να ξεδιαλυνει απολυτα τον μιτο της γενετικής και δεν το εννοω αποκλειστικα για φυλες αλλα και κατα ατομο

ενας αυστραλος ιθαγενης ή ενας βουσμανος θα φτασει στο σημερινό επιπεδο ενος αγγλου γερμανου κλπ Ποιο είναι το σημερινό επίπεδο του Άγγλου ή του Γερμανού, που τον κάνει "ποιο μάγκα" από έναν Βουσμάνο;
Το ότι ο Άγγλος πάει στο σύπερ μάρκετ και αγοράζει κρέας φουλ στα αντιβιοτικά, ενώ ο Βουσμάνος τρώει ατόφιο κρεατάκι;
Ή το ότι ο Γερμανός έχει κινητό, ενώ ο Βουσμάνος βαράει ταμ ταμ;
Έχει πολύ διαστρεβλωμένη εικόνα του "πολιτισμού". Εκθειάζεις τον τρόπο ζωής της Δύσης απαξιώνοντας φυλές που ζουν μέσα και δίπλα στην φύση, αλληλεπιδρούν με αυτήν, την προστατεύουν και δεν έχουν καμία από τις "αρρώστιες" του δυτικού πολιτισμού.
Από την άλλη, πάλι επειδεικνύεις άγνοια, διότι δεν γνωρίζεις τους περιβαλλοντικούς λόγους που δεν χρειάστηκε στους Βουσμάνους να χρησιμοποιήσουν το άλογο, αν και το ήξεραν. Ή, επίσης, γιατί δεν χρειάστηκε να αναπτύξουν μαθηματικά πέραν του να μετράνε μέχρι μερικές εκατοντάδες...

και ποσο χαζος εισαι σε αντιληψη γιατι δεν εννοουσα στο σημερα αλλα την αρχη των ανακαλύψεων και ξανα με αναγκαζεις να στο πω ποσο χαζος εισαι για να νομιζεις και για μενα για τοσο χαζο ; σημερα ενας βουσμανος θα κυνηγησει με ενα τουφεκι αλλά βρε χαζε το τουφεκι ποιος τα ανακαλυψε ;

nemo έγραψε:
υσ..μη μου πειτε αν ενα παιδι μιας ομαδας αν μεγαλωσει σε μια αλλη ομαδα δεν θα διαφερει τιποτα -γιατι θα ειναι χαζο σαν επιχειρημα
Θα σου καταλογίσω και πάλι άγνοια...
Φυσικά και υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια παραδείγματα...
οχι γιατι ενω μπορουν να διδαχθουν τα παντα αλλα παντα θα υπολείπονται σε ψυχισμο (το τι σημαινει ψυχισμος ειναι άλλο κεφαλαιο)
ΥΓ.
Προσπάθησε να απαντήσεις σε μία μία από τις επί μέρους παραγράφους.
απαντησα σε αυτα που εχουν σημασια ....στα υπολοιπα δινεις το ψυχογραφημα σου που λεει ξανα και ξανα οτι μενεις στους τυπους και οχι στην ουσια γιατι σημασια για σενα ειναι πως θα τα γραψει καποιος αντι στο νοημα και αυτο ειναι που με εκνευριζει γιατι δεν εισαι χαζος αλλα εμμονικος αφου με τα παραδειγματα σου που ανεφερες ειναι μη πω και τιποτα αλλο πιο βαρυ

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 21 Νοέμ 2021, 12:57

εχω περιεργεια και για ενα ακομη μυστηριο γιατι εμεις σαν ελληνες σαν ρατσα σαν φυλη μειναμε τοσο πολυ στασιμοι -ανοητοι και χαζοχαρουμενοι
ενω οι σχιστοματηδες εχουν ανακαμψει σε ολους τους τομεις; αφου πανω κατω εχουμε το ιδιο παρελθον

ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα ....

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 21 Νοέμ 2021, 12:59

nemo έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 12:57
εχω περιεργεια και για ενα ακομη μυστηριο γιατι εμεις σαν ελληνες σαν ρατσα σαν φυλη μειναμε τοσο πολυ στασιμοι -ανοητοι και χαζοχαρουμενοι
ενω οι σχιστοματηδες εχουν ανακαμψει σε ολους τους τομεις; αφου πανω κατω εχουμε το ιδιο παρελθον

Διαφορετικες υλικές ιστορικες οικονομικές κοινωνικές κλπ συνθήκες που μας διαμόρφωσαν ως λαούς

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 21 Νοέμ 2021, 13:01

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 12:59
nemo έγραψε:

Διαφορετικες υλικές ιστορικες οικονομικές κοινωνικές κλπ συνθήκες που μας διαμόρφωσαν ως λαούς
σε παρακαλω δεν θελω και αλλον λοξια να μου εξηγει τα αυτονοητα ...πες μια (εξυπνη )μπουρδα και οτι ναναι
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nemo την 21 Νοέμ 2021, 13:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 21 Νοέμ 2021, 13:04

nemo έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 13:01
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
nemo έγραψε:

σε παρακαλω δεν θελω και αλλον λοξια να μου εξηγει τα αυτονοητα ...πες μια μπουρδα και οτι ναναι
Τους ανθρώπους τόσο ατομικά οδό και συλλογικά σαν λαούς τότε διαμορφώνουν οι υλικές συνθήκες
Τα υπόλοιπα είναι περιττές φλυαρίες

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 21 Νοέμ 2021, 13:09

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 13:04
nemo έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 13:01
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:

σε παρακαλω δεν θελω και αλλον λοξια να μου εξηγει τα αυτονοητα ...πες μια μπουρδα και οτι ναναι
Τους ανθρώπους τόσο ατομικά οδό και συλλογικά σαν λαούς τότε διαμορφώνουν οι υλικές συνθήκες
Τα υπόλοιπα είναι περιττές φλυαρίες
βρε αγορι μου γλυκο σε αυτο εχεις εχεις δικιο αλλα αυτες οι συνθηκες δεν εχουν ονομα ;κλπ
για αυτο εκανα και εγω το ερωτημα .. -αντε πεταμε τις συνθηκες και τα υλικα και τελειωσαμε;

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 21 Νοέμ 2021, 13:16

nemo έγραψε:

Ποιους εννοείς σχιστομάτηδες; Υπάρχει μεγάλη γκάμα σ´ αυτόν τον προσδιορισμό και οι αντίστοιχες, ιστορικές και πολιτισμικές διαφορές. Το να τοποθετείς τους Έλληνες ως ξεχωριστή ράτσα ή φυλή σε έναν τέραστιο πληθυσμό ανθρώπων και να θεωρείς ότι αυτοί διακρίνουν στην ελληνική "φυλή" κάτι περισσότερο από μια ακόμη κατηγορία γουρλομάτηδων, είναι μια πολύ αισιόδοξη οπτική.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 21 Νοέμ 2021, 13:23

ΓΑΛΗ έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 13:16
nemo έγραψε:

Ποιους εννοείς σχιστομάτηδες; Υπάρχει μεγάλη γκάμα σ´ αυτόν τον προσδιορισμό και οι αντίστοιχες, ιστορικές και πολιτισμικές διαφορές. Το να τοποθετείς τους Έλληνες ως ξεχωριστή ράτσα ή φυλή σε έναν τέραστιο πληθυσμό ανθρώπων και να θεωρείς ότι αυτοί διακρίνουν στην ελληνική "φυλή" κάτι περισσότερο από μια ακόμη κατηγορία γουρλομάτηδων, είναι μια πολύ αισιόδοξη οπτική.
λες να εχει δικιο ο λοξιας που λεει οτι τα γραφω αχταρμα; το σχιστοματηδες το ειπα χαριτολογωντας και λεω για τους κινεζους του κορεατες
τους γιαπωνεζους και ταιβανεζους ...και ναι οσο και αν σου φαινεται παραξενο πιστευω οτι κατι μικρα εστω υπολείμματα των αρχαιων βρισκονται ακομη μεσα μας

Απάντηση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών