Ανθρώπινες φυλές

Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Re: Ανθρώπινες φυλές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 21 Νοέμ 2021, 15:58

nemo έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 11:26
λοξια σορυ αλλα δεν τα διαβαζω τωρα ισως αργοτερα με την ησυχια μου αλλα δεν θα σου γραψω πολλα προς απαντηση
γιατι σε ξερω πως θα αντιδρασεις και μετα θα ειμαι αναγκασμενος να σου απαντω συνεχως -
και δεν μπορω να εμπλακω γιατι δεν εχω χρονο και γιατι δεν νιωθω αν αυτα που θα σου πω και θα κουραστω
θα βρουν και το παραμικρο στήριγμα αφου τα εχεις κλειδώσεις ολα στο μυαλο σου -οπως λεει και ο παραπανω φιλος
-οποτε ανεμενε και μολις βρω χρονο να σε διαβασω ....κατι θα γραψω
Ναι, αλλά απαντώντας αποσπασματικά και επιλέγοντας που θα απαντήσεις, προσπαθείς να κατευθύνεις την συζήτηση εκεί που νομίζεις ότι σε συμφέρει!
Όταν, για παράδειγμα, σου έχουν πει 3-4 συμφρουμίτες ότι δεν κατανοούν αυτά που γράφεις και εσύ δεν το σχολιάζεις καν, δείχνει μεγάλη αγένεια στους συζητητές σου...

Και τρανό παράδειγμα, οι επιλεκτικές απαντήσεις σου σε ό,τι νομίζεις ότι σε συμφέρει, από το πιο κάτω ποστ μου...

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 21 Νοέμ 2021, 15:59

nemo έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 12:35
Λοξίας έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 11:11

Ή εννοείς πως σε εκατό χρόνια η γενετική θα έχει ανακαλύψει "άλλες διαφορές", που θα μας δώσει την ευκαιρία να αποδείξουμε πως η τάδε φυλή είναι πολύ καλύτερη/ανώτερη από μία άλλη;
ποσο σου πηρε για να καταλαβεις πως αυτο ακριβως εννοουσα; στο αυριο η επιστημη θα μπορει να ξεδιαλυνει απολυτα τον μιτο της γενετικής και δεν το εννοω αποκλειστικα για φυλες αλλα και κατα ατομο
Α πολύ ωραία! Δηλαδή όλα τα άλλα που σου έγραψα είναι άκυρα, και εσύ υποστηρίζεις την υπόθεση που κάνω πιο πάνω και την υπογραμμίζω τώρα. Και μετά μου λες ότι δεν έχεις τον ρατσισμό στο πίσω μέρος του μυαλού σου!!

ενας αυστραλος ιθαγενης ή ενας βουσμανος θα φτασει στο σημερινό επιπεδο ενος αγγλου γερμανου κλπ Ποιο είναι το σημερινό επίπεδο του Άγγλου ή του Γερμανού, που τον κάνει "ποιο μάγκα" από έναν Βουσμάνο;
Το ότι ο Άγγλος πάει στο σούπερ μάρκετ και αγοράζει κρέας φουλ στα αντιβιοτικά, ενώ ο Βουσμάνος τρώει ατόφιο κρεατάκι;
Ή το ότι ο Γερμανός έχει κινητό, ενώ ο Βουσμάνος βαράει ταμ ταμ;
Έχει πολύ διαστρεβλωμένη εικόνα του "πολιτισμού". Εκθειάζεις τον τρόπο ζωής της Δύσης απαξιώνοντας φυλές που ζουν μέσα και δίπλα στην φύση, αλληλεπιδρούν με αυτήν, την προστατεύουν και δεν έχουν καμία από τις "αρρώστιες" του δυτικού πολιτισμού.
Από την άλλη, πάλι επειδεικνύεις άγνοια, διότι δεν γνωρίζεις τους περιβαλλοντικούς λόγους που δεν χρειάστηκε στους Βουσμάνους να χρησιμοποιήσουν το άλογο, αν και το ήξεραν. Ή, επίσης, γιατί δεν χρειάστηκε να αναπτύξουν μαθηματικά πέραν του να μετράνε μέχρι μερικές εκατοντάδες...

και ποσο χαζος εισαι σε αντιληψη γιατι δεν εννοουσα στο σημερα αλλα την αρχη των ανακαλύψεων και ξανα με αναγκαζεις να στο πω ποσο χαζος εισαι για να νομιζεις και για μενα για τοσο χαζο ; σημερα ενας βουσμανος θα κυνηγησει με ενα τουφεκι αλλά βρε χαζε το τουφεκι ποιος τα ανακαλυψε ;
Επιβεβαιώνεις αυτά που γράφω πιο πάνω και υπογραμμίζω τώρα!
Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για ποιον λόγο Βουσμάνοι και μαύροι δεν χρειάστηκε να αναπτύξουν τον πολιτισμό της Δύσης.
[Άσε που υποψιάζομαι πως δεν έχεις και ιδέα ποιοι είναι οι Βουσμάνοι].
Δεν γνωρίζεις καν τον τρόπο ζωής των αφρικανικών φυλών, καλλιέργεια, κτηνοτροφία, συλλογή καρπών από την αφθονία των δασών (όπου υπήρχαν) και περιστασιακό κυνήγι.
Δεν υπήρχε εξελικτική πίεση ώστε να στραφούν στην ανάπτυξη μαθηματικών, μηχανικής ή άλλων επιστημών του δυτικού ημισφαιρίου.
Όπως και δεν υπήρχε τέτοια εξελικτική πίσεη στους Ινδιάνους της Αμερικής. Μια χαρά τα κατάφερναν και με τα τόξα, ακόντια και τσεκούρια να έχουν το καθημερινό τους κρέας βουβάλου.
Μόλις ήρθε ο δυτικός πολιτισμός με τα τουφέκια, αφανίστηκε ο αμερικάνικος βούβαλος!
Τι δεν καταλαβαίνεις;

nemo έγραψε:
19 Νοέμ 2021, 16:46
υσ..μη μου πειτε αν ενα παιδι μιας ομαδας αν μεγαλωσει σε μια αλλη ομαδα δεν θα διαφερει τιποτα -γιατι θα ειναι χαζο σαν επιχειρημα
Θα σου καταλογίσω και πάλι άγνοια...
Φυσικά και υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια παραδείγματα...
οχι γιατι ενω μπορουν να διδαχθουν τα παντα αλλα παντα θα υπολείπονται σε ψυχισμο (το τι σημαινει ψυχισμος ειναι άλλο κεφαλαιο)
ΥΓ.
Προσπάθησε να απαντήσεις σε μία μία από τις επί μέρους παραγράφους.
απαντησα σε αυτα που εχουν σημασια ....στα υπολοιπα δινεις το ψυχογραφημα σου που λεει ξανα και ξανα οτι μενεις στους τυπους και οχι στην ουσια γιατι σημασια για σενα ειναι πως θα τα γραψει καποιος αντι στο νοημα και αυτο ειναι που με εκνευριζει γιατι δεν εισαι χαζος αλλα εμμονικος αφου με τα παραδειγματα σου που ανεφερες ειναι μη πω και τιποτα αλλο πιο βαρυ
Αυτό το "κάτι άλλο", μπορείς να το πεις ελεύθερα, όσο βαρυ και αν είναι.
Το μόνο που θα καταφέρεις, είναι να δείξεις (άλλη μια φορά), την άγνοιά σου...

Αυτά που έχουν σημασία για εσένα δηλαδή, είναι αυτά που είναι ακατανόητες γενικούρες, έτσι;

Τι λες βρε άνθρωπε; ποιον "ψυχισμό"; Τι πατάτα είναι αυτή πάλι;
Ποιος είναι ο "ψυχισμός" δηλαδή των μαύρων και ποιος των ευρωπαίων ή των αμερικάνων ή των κινέζων;
Έχεις πτυχίο παγκόσμιας ψυχολογίας των λαών ή αναμασάς παπαρολογίες που μαζεύεις από βοθροσάιτς;

Α, μην ξεχάσω και το "ψυχογράφημά" μου...
Να είσαι καλά που το σκιαγράφησες...με γλύτωσες και από τα έξοδα του ψυχιάτρου...
Μιας και απαντάς επιλεκτικά λοιπόν, άντε και καλή συνέχεια.
Δεν χρειάζεται να επανέλθω...

Άβαταρ μέλους
break
Phorum.gr user: break

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από break » 21 Νοέμ 2021, 16:51

Leporello έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 00:54
Αλλά και γιά το μέτρο τής γενετικής σύστασης, ο μέσος όρος κάθε ομάδας δεν είναι ίδιος με εκείνο μιάς άλλης. Αυτό επιτρέπει να πούμε π.χ. ότι οι κάτοικοι τής ΒΑ Ασίας είναι συγγενείς με τους Ινδιάνους τής Αμερικής. Ομως, όπως και να το κάνουμε, είναι άβολο τα μέλη μιάς ομάδος να είναι συγγενέστερα με εκείνα άλλης, παρά με εκείνα τής δικής τους.
Δεν βγάζει νόημα αυτό που λες. Δεν γίνεται από την μία να λες ότι υπάρχει συγγένεια πλυθησμών ΒΑ Ασίας και Αμερικής και από την άλλη να λες ότι τα μέλη μίας ομάδας είναι συγγενέστερα με τα μέλη άλλης ομάδας παρά με την δική τους ! Το ένα αναιρεί το άλλο.

Δηλαδή υπάρχει ένα τεστ γενετική εγγύτητας που αν το εφαρμόσεις μεταξύ Κινέζων και Ινδιάνων θα δείξει μικρότερη απόσταση από ότι αν το εφαρμόσεις μεταξύ Κινέζων και Κινέζων (ή Ινδιάνων και Ινδιάνων) ; Γιατί αυτό υπονοεί η δεύτερη πρόταση.

:smt017

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 21 Νοέμ 2021, 19:23

Λοξίας έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 15:59

Μιας και απαντάς επιλεκτικά λοιπόν, άντε και καλή συνέχεια.
Δεν χρειάζεται να επανέλθω...
[/quote]

λοξια ειναι πολυ αστειο τελικα :smt005:
ακου εχω διαβασει τα παντα απο πολιτισμους γνωριζω για τους βουσμανους και για τους ινδιανους και για τους μαυρους και για τους κινεζους μογγολους κλπ τα παντα ισως οχι με τις γνωσεις ενος εξειδικευμένου αλλα γνωριζω ολους τους πολιτισμους απο την γέννηση τους
μεχρι την παρακμη τους και με ολες τις διακυμάνσεις τους ...και αυτα που ειπες οτι δεν υπηρχε η αναγκη να εχουν το αλογο
ή το οτιδηποτε αφου δεν το χρειαζοταν ειναι παπαρια ή ακομη για τους ινδιανους ειναι αστειο και να μου το λες σε μενα
αφου γνωριζω ολες τις συνήθειες τους
μου λες οτι εχει πει ο δαρβινος! αλλα η επιστημη τον συμπληρωσε σε πολλα που δεν τα γνωριζεις -
εσυ τα διαβασες επιδερμικα ενω εγω ασχολουμαι χρονια με αυτα επειδη ειναι ενα απο τα χομπυ μου

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 21 Νοέμ 2021, 19:29

nemo έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 19:23
ακου εχω διαβασει τα παντα απο πολιτισμους γνωριζω για τους βουσμανους και για τους ινδιανους και για τους μαυρους και για τους κινεζους μογγολους κλπ τα παντα ισως οχι με τις γνωσεις ενος εξειδικευμένου αλλα γνωριζω ολους τους πολιτισμους απο την γέννηση τους
μεχρι την παρακμη τους και με ολες τις διακυμάνσεις τους
...και αυτα που ειπες οτι δεν υπηρχε η αναγκη να εχουν το αλογο
ή το οτιδηποτε αφου δεν το χρειαζοταν ειναι παπαρια ή ακομη για τους ινδιανους ειναι αστειο και να μου το λες σε μενα

μου λες οτι εχει πει ο δαρβινος! αλλα η επιστημη τον συμπληρωσε σε πολλα που δεν τα γνωριζεις -
εσυ τα διαβασες επιδερμικα ενω εγω ασχολουμαι χρονια με αυτα επειδη ειναι ενα απο τα χομπυ μου
Τελικά επανέρχομαι, διότι οφείλω ένα μπράβο!
Εύγε λοιπόν παλικάρι μου...ξέρεις τόσα, όσα δεν ξέρουν τρεις ανθρωπολόγοι, τέσσερις εθνολόγοι και πέντε κοινωνιοψυχολόγοι μαζί!
Μπροστά σε αυτό το τεράστιο εύρος γνώσεων, υποκλίνομαι...

Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus » 21 Νοέμ 2021, 19:31

Σε αυτό το νήμα ταριάζει και μια ερώτηση υποθετικης βιολογικής εξέλιξης.
Εαν σε ένα υποθετικό σενάριο, ο υπάρχων πληθυσμός της γης, με τα φυλετικά ποσοστά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αφηνόταν να αναπαραχθεί και να εξελιχθεί ελεύθερα με επιμειξίες για ικανό διάστημα έως ότου αναπτυχθούν κάποια σταθερά χαρακτηριστικά στην πλειονότητα των ανθρώπων, ποια φυλετικά χαρακτηριστικά θα ήταν αυτά; Ύψος, χρώμα δέρματος, μαλλιών, ματιών κλπ...

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 21 Νοέμ 2021, 19:32

break έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 16:51
Leporello έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 00:54
Αλλά και γιά το μέτρο τής γενετικής σύστασης, ο μέσος όρος κάθε ομάδας δεν είναι ίδιος με εκείνο μιάς άλλης. Αυτό επιτρέπει να πούμε π.χ. ότι οι κάτοικοι τής ΒΑ Ασίας είναι συγγενείς με τους Ινδιάνους τής Αμερικής. Ομως, όπως και να το κάνουμε, είναι άβολο τα μέλη μιάς ομάδος να είναι συγγενέστερα με εκείνα άλλης, παρά με εκείνα τής δικής τους.
Δεν βγάζει νόημα αυτό που λες. Δεν γίνεται από την μία να λες ότι υπάρχει συγγένεια πλυθησμών ΒΑ Ασίας και Αμερικής και από την άλλη να λες ότι τα μέλη μίας ομάδας είναι συγγενέστερα με τα μέλη άλλης ομάδας παρά με την δική τους ! Το ένα αναιρεί το άλλο.

Δηλαδή υπάρχει ένα τεστ γενετική εγγύτητας που αν το εφαρμόσεις μεταξύ Κινέζων και Ινδιάνων θα δείξει μικρότερη απόσταση από ότι αν το εφαρμόσεις μεταξύ Κινέζων και Κινέζων (ή Ινδιάνων και Ινδιάνων) ; Γιατί αυτό υπονοεί η δεύτερη πρόταση.

:smt017
ο τυπος μας ειχε τρελάνει καποτε που το επαιζε ειδικος στην αρχαιολογια και επεμενε οτι δεν ειχαν σχεση οι λατίνοι με τους ελληνες
αλλα γνωριστηκαν στον αρραβωνα του περικλη με την ασπασια ! -αστειο το τελευταιο αλλα δεν απεχει και πολυ απο την πραγματικοτητα
και δεν αλλαξε απο τοτε παντα θα πει την παπαρια με υφος ειδικου

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 21 Νοέμ 2021, 19:34

Japetus έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 19:31
Εαν σε ένα υποθετικό σενάριο, ο υπάρχων πληθυσμός της γης, με τα φυλετικά ποσοστά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αφηνόταν να αναπαραχθεί και να εξελιχθεί ελεύθερα με επιμειξίες για ικανό διάστημα έως ότου αναπτυχθούν κάποια σταθερά χαρακτηριστικά στην πλειονότητα των ανθρώπων, ποια φυλετικά χαρακτηριστικά θα ήταν αυτά; Ύψος, χρώμα δέρματος, μαλλιών, ματιών κλπ...
αυτα με αρεσουν σε συζητήσεις ελπιζω καποιος να το συνεχίσει προσθέτοντας κατι

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 21 Νοέμ 2021, 19:43

Λοξίας έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 19:29
nemo έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 19:23
μεχρι την παρακμη τους και με ολες τις διακυμάνσεις τους
...και αυτα που ειπες οτι δεν υπηρχε η αναγκη να εχουν το αλογο

Τελικά επανέρχομαι, διότι οφείλω ένα μπράβο!
Εύγε λοιπόν παλικάρι μου...ξέρεις τόσα, όσα δεν ξέρουν τρεις ανθρωπολόγοι, τέσσερις εθνολόγοι και πέντε κοινωνιοψυχολόγοι μαζί!
Μπροστά σε αυτό το τεράστιο εύρος γνώσεων, υποκλίνομαι...
βρε λοξε αφησε και κατι να το γνωριζουν και αλλοι τυποι αφου απο τις πρωτες λεξεις που γραφεις εδω φαινεται η ασχετοσύνη σου
εξαλλου σου κανω εγω μαθηματα ορθογραφικά ή σε κατι αλλο που δείχνεις να το γνωρίζεις καλυτερα απο μενα;
δηλαδη να υποθέτεις παλι ; τι θα πει ο ενας και ο αλλος ; εγω δεν εχω κανενα κομπλεξ να πω οτι πολλα ειναι αυτα που δεν γνωριζω
και ενας λογος που σας τσιγκλάω ειναι και για να μαθαινω και κατι

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 21 Νοέμ 2021, 19:53

nemo έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 19:34
Japetus έγραψε:
γιατι να μας ενδιαφερει το χρωμα που μαλλον θα ειναι σκουρο και μαυρο με υψος ...η νοητικη εξελιξη δεν σε ενδιαφερει;

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 21 Νοέμ 2021, 20:03

nemo έγραψε:
Japetus έγραψε:
χαλια,

βγαινουν ολοι αχρηστοι απο τις "επιμειξίες".

Keanu Reeves ΑγγλοΧαβαϊνοΙρλανδοΠορτογαλοκινεζος.

Charles Mingus ΑγγλοΚινεζοΑφρικανοΑμερικανοΣουηδος

Barack Obama's ΑγγλοΚενυατης

Jennifer Beals ΙρλανδοΑμερικανοΑφρικανα

Kamala Harris ΤαμιλοΙνδοΑφροΤζαμαϊκανη

Deb Haaland ΑμερικανοΙνδιανοΝορβηγιδα

Tiger Woods ΚινεζοΑμερικανοΑφρικανος

και για μερακληδες εχει

Jimi Hendrix ΤσεροκοΑγγλοΑφρικΑμερικανοΙρλανδοΓερμανος
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 21 Νοέμ 2021, 20:22

taxalata xalasa έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 20:03
nemo έγραψε:
Japetus έγραψε:
χαλια,

και για μερακληδες εχει

δεν ξερω αν τρολλαρεις αλλα δεν ειναι τοσο απλο αυτο που λες εγω προσωπικα πιστευω και στην ευγονικη και στην τυχαιοτητα
και θα ηθελα να συνυπάρχουν ...κατα βαση οι επιμιξίες στην αρχη δεν εχουν κανενα αποτελεσμα αλλα σε βαθος χρονου
δεν γινεται να μην εχουμε τα προσδοκουμενα αποτελεσματα στην νοητικη εξελιξη

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 21 Νοέμ 2021, 20:32

nemo έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 20:22
taxalata xalasa έγραψε:
nemo έγραψε:

χαλια,

και για μερακληδες εχει

δεν ξερω αν τρολλαρεις αλλα δεν ειναι τοσο απλο αυτο που λες εγω προσωπικα πιστευω και στην ευγονικη και στην τυχαιοτητα
και θα ηθελα να συνυπάρχουν ...κατα βαση οι επιμιξίες στην αρχη δεν εχουν κανενα αποτελεσμα αλλα σε βαθος χρονου
Δηλαδή πιστεύεις ότι στους πολιτισμούς που προϋπήρξαν του ελληνικού, υπήρχε έλλειμμα νοημοσύνης;

Ή ότι η μακροχρόνια ενδογαμία της "φυλής" παράγει καλύτερα αποτελέσματα;

Υποθέτω ότι αυτό εννοείς ως ευγονική, έτσι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 21 Νοέμ 2021, 20:40

ΟΧΙ δεν εννοω αυτο που εννοεις εσυ...εννοω αυτο που βγαινει απο αυτα που γραφω -δεν γραφω την λεξη φυλη
αν ηθελα θα την εγραφα αλλα αυτο που λεω ξανα -πιστευω και στην ευγονικη και στην τυχαιοτητα
- το τι θα βγαλει κανεις απο αυτο που γραφω θα δειξει και τις γνωσεις του
τι σημαινει ευγονικη και τι σημαινει τυχαιοτητα δεν χρειαζεται να πω κατι αλλο προς το παρον

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 21 Νοέμ 2021, 20:56

nemo έγραψε:
21 Νοέμ 2021, 20:22
taxalata xalasa έγραψε:
nemo έγραψε:

χαλια,

και για μερακληδες εχει

ο χαρακτηρισμος "χαλια" ειναι σαρκαστικος/ειρωνικος και εννοει το αντιθετο.

ευγονικη = ανεραστος
τυχαιοτητα = ερωμενος
υπαρχει μια μεγαλη διαφορα που αλλαζει πολλα.

Τα προβληματα αρχιζουν οταν μια "φυλη" θελει να επιβαλει τα πιστευω της σε αλλη "φυλη" επειδη θεωρει την δικη της αντιληπτικη ικανοτητα περι κατανοησης της πραγματικοτητας και της "ιερης" αληθειας ως ανωτερη απο των αλλων και ολοι οι αλλοι ειναι παραπλανεμενα και απολωλα προβατα η και αγρια τραγοκριαρα εκτος της στανης.
Τα οποια, η ανωτερη "φυλη", πρεπει να τα κανει υποτακτικους της, ειτε να τα εξολοθρευσει για να τους παρει οτι εχουν αφου ηταν αχρηστοι να τα κρατησουν οταν τους τα πηρε με τη βια η ανωτερη φυλη.
Ανωτερη φυλη στην βια συνεπαγεται επικο ξυλοφτορτωμα απο ολες τις αλλες φυλες μαζι για να βαλει μυαλο αυτη η ονειροσαλεμενη φυλη.

Η νοητικη εξελιξη των επιμειξιων ειναι ορατη εδω και χιλιαδες χρονια.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών