Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
-
Ασέβαστος
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Ασέβαστος » 05 Σεπ 2018, 12:10
Spiros252 έγραψε: ↑05 Σεπ 2018, 12:04
Ασέβαστος έγραψε: ↑05 Σεπ 2018, 11:01
υπαρχει μια απλη βαλβιδα, στην οποια συνδεεις ζεστο και κρυο, και σου βγαζει οτι θερμοκρασια τη ρυθμισεις (ιση η χαμηλοτερη απο οτι εχει το ζεστο φυσικα)
Πρέπει κάθε φορά να ρυθμίζεις και τη βαλβίδα. Επίσης στο ξεβγαλμα θα χαλάς και ζεστό.
Αλλά από το να μην κάνεις χρήση του ζεστού του ηλιακού καλύτερα είναι.
Λειτουργεί όμως ικανοποιητικά αυτή η βαλβίδα; Δεν την έχω πετύχει κάπου. Έχεις λινκ?
https://www.sunenergy.com.gr/shop/ηλιακ ... α-βαλβιδα/
με ενα προχειρο γκουγκλισμα. η τιμη μου μοιαζει πολυ μεγαλη, αν θυμαμαι καλα την τιμη καταλογου του προμηθευτη μου, μαλλον πιο κοντα στα μισα πρεπει να πουληθει.
-
hellegennes
από hellegennes » 05 Σεπ 2018, 12:11
Αν στην Γερμανία είχαν ήλιο, όλα αυτά τα προβλήματα με τον συνδυασμό κρύου/ζεστού θα είχαν τώρα λυθεί. Δεν έχουμε κι εμείς βιομηχανίες να βγάζουμε τα δικά μας στάνταρ. Μεγάλη μαλακία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
Otto Weininger
από Otto Weininger » 05 Σεπ 2018, 12:25
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑04 Σεπ 2018, 12:11
foscilis έγραψε: ↑04 Σεπ 2018, 12:09
hellegennes έγραψε: ↑03 Σεπ 2018, 16:47
Πρώτον, δεν υπάρχει ούτε μισό άτομο που να ανάβει κλιματισμό ψύξης στους κάτω από 25 βαθμούς.
Αν δεν έχεις a/c στους 20 από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο και θέρμανση στους 25 από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο μπορεί να κυλάει ελληνικό αίμα στις φλέβες σου αλλά σίγουρα θα νιώθει πολύ καταπιεσμένο και δυσφορικό.
Ενας φίλος μου το βάζει στους 18 και κοιμάται με πάπλωμα.
Μήπως έχεις φίλο τον ξάδερφό μου ;
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
Spiros252
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
από Spiros252 » 05 Σεπ 2018, 12:28
Δικός μου φίλος το έχει στους 16 και κοιμάται γυμνός. Αλλά αυτός και το χειμώνα με κοντομανικο και σορτς είναι στο σπίτι. Είναι μερικοί άνθρωποι που ζεσταίνονται πολύ γενικώς.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
-
Spiros252
- Διαχειριστής
από Spiros252 » 05 Σεπ 2018, 12:32
Ασέβαστος έγραψε: ↑05 Σεπ 2018, 12:10
Ασέβαστος έγραψε: ↑05 Σεπ 2018, 11:01
υπαρχει μια απλη βαλβιδα, στην οποια συνδεεις ζεστο και κρυο, και σου βγαζει οτι θερμοκρασια τη ρυθμισεις (ιση η χαμηλοτερη απο οτι εχει το ζεστο φυσικα)
Πρέπει κάθε φορά να ρυθμίζεις και τη βαλβίδα. Επίσης στο ξεβγαλμα θα χαλάς και ζεστό.
Λειτουργεί όμως ικανοποιητικά αυτή η βαλβίδα; Δεν την έχω πετύχει κάπου. Έχεις λινκ?
με ενα προχειρο γκουγκλισμα. η τιμη μου μοιαζει πολυ μεγαλη, αν θυμαμαι καλα την τιμη καταλογου του προμηθευτη μου, μαλλον πιο κοντα στα μισα πρεπει να πουληθει.

Καλή φαίνεται. Είναι ικανοποιητική λύση αρκεί να μην ξεχαστεί καμία μαμά / γιαγιά και κάψει τα ρούχα..
Όντως τσιμπημένη η η τιμή.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
-
Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
από Awesomatic » 05 Σεπ 2018, 12:42
Είδα τεράστια διαφορά στο λογαριασμό του ρεύματος όταν αντί για κλιματιστικό άρχισα να χρησιμοποιώ ανεμιστήρα.
Βασικά εκμεταλλεύτηκα αυτό που λέει ο enaon, ότι η ζέστη στο σπίτι το καλοκαίρι ειδικά το βράδυ προέρχεται όχι τόσο από έξω όσο από την κατακράτηση των των υλικών του σπιτιού που έχουν αποθηκεύσει ενέργεια. Έμπνευση για τη διαδικασία ήταν ο τρόπος ψύξης σε πύργους από PC.
Εχω δύο ανεμιστήρες τοποθετημένους σε διαμπερές σημείο του σπιτιού, ο ένας φυσάει προς τα μέσα και ο άλλος προς τα έξω. Ο μεν βάζει μέσα τον κρύο βραδινό αέρα και ο άλλος σπρώχνει έξω τον ζεστό εσωτερικό αέρα. Ο αέρας που μπαίνει μέσα ζεσταίνεται από το σπίτι και βγαίνει έξω, έτσι οι τοίχοι μου αποβάλλουν μεγάλο μέρος από το αποθηκευμένο θερμικό φορτίο και το σπίτι δεν είναι ποτέ υπερβολικά ζεστό.
Έχω κάνει και δοκιμή με θερμόμετρο ακριβείας εσωτερικού χώρου. Αν κλείσω τα παράθυρα και σταματήσω τους ανεμιστήρες η θερμοκρασία μέσα στα επόμενα είκοσι λεπτά ανεβαίνει τουλάχιστον 4 βαθμούς.
Η κατανάλωση ρεύματος είναι πολύ μικρότερη από κλιματιστικό αφού αν ο ανεμιστήρας καταναλώνει 50 Watt τότε είναι μια κιλοβατώρα σε 20 ώρες, αν η κιλοβατώρα βγαίνει 20 λεπτά τότε ακόμα και αν τους δουλεύω για 10 ώρες την ημέρα (επί 2 ανεμιστήρες=20 ώρες λειτουργίας τη μέρα) είναι μόλις 6 ευρώ το μήνα. Σε σχέση με ένα κλιματιστικό το ποσό είναι αστείο.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
-
Μηχανικός
από Μηχανικός » 05 Σεπ 2018, 13:27
Υπολόγισε και τον χρόνο σου και τα υλικά που χρειάζονται για να καθαρίζεις το σπίτι σου από την σκόνη που φέρνει ο αέρας.

-
Kauldron
από Kauldron » 05 Σεπ 2018, 13:36
Ο κόσμος αρχίζει σιγά σιγά να καταλαβαίνει την ευρωτρέλα.
SeaHawk έγραψε: ↑01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
-
Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
από Awesomatic » 05 Σεπ 2018, 13:39
Μηχανικός έγραψε: ↑05 Σεπ 2018, 13:27
Υπολόγισε και τον χρόνο σου και τα υλικά που χρειάζονται για να καθαρίζεις το σπίτι σου από την σκόνη που φέρνει ο αέρας.

Δεν με ενοχλεί η σκόνη, θα καθαριστεί όταν είναι να καθαριστεί. Μπορούσα να τη μειώσω με φίλτρα βέβαια αλλά όπως πάντα έτσι και τώρα την αγνοώ.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
-
Μηχανικός
από Μηχανικός » 05 Σεπ 2018, 13:42
Spiros252 έγραψε: ↑05 Σεπ 2018, 12:28
Δικός μου φίλος το έχει στους 16 και κοιμάται γυμνός. Αλλά αυτός και το χειμώνα με κοντομανικο και σορτς είναι στο σπίτι. Είναι μερικοί άνθρωποι που ζεσταίνονται πολύ γενικώς.
Δεν θα κοιμάται ποτέ μαζί με γυναίκα.
-
foscilis
από foscilis » 05 Σεπ 2018, 13:44
hellegennes έγραψε: ↑04 Σεπ 2018, 18:23
foscilis έγραψε: ↑04 Σεπ 2018, 18:09
hellegennes έγραψε: ↑04 Σεπ 2018, 18:05
Η Σουηδία και η Φινλανδία έχουν πάνω από διπλάσια κατά κεφαλήν οικιακή κατανάλωση σε ηλεκτρισμό.
Πάνω από διπλάσια.
Επειδή έχουν τεράστιες δαπάνες θέρμανσης. Ακόμα και μια κατσαρόλα δεν είναι το ίδιο να την κάνεις να βράσει ξεκινώντας το νερό από 5 βαθμούς και ξεκινώντας από 15 (νομίζω μάλιστα η ενέργεια που αναγκάζεσαι να δαπανήσεις πάει με το τετράγωνο του Δθ).
Εμένα ο χρόνος που κάνει ο βραστήρας μου να βράσει νερό μού φαίνεται σχεδόν ίδιος μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού. Θα υπάρχει κάποια διαφορά, αλλά είναι μικρή. Για την ακρίβεια, η διαφορά που λες (5 με 15 βαθμούς), για 1 λίτρο νερού είναι λιγότερο από 20 βατώρες, που μεταφράζεται σε 3-4 ευρώ ανά χίλια λίτρα νερού προς βράσιμο. Not a big deal.
Γενικά, αυτό που λες με τον κλιματισμό δεν ισχύει. Το καλοκαίρι κάνει καύσωνες στην Ελλάδα και το άνοιγμα των παραθύρων πέρα ως πέρα δεν βοηθάει καθόλου στον καύσωνα. Ίσως βοηθάει στο να σου κεράσει μια ωραιότατη ψύξη, αν δηλαδή μένεις σε αρκετά ασφαλή περιοχή για να κοιμάσαι με ανοιχτά όλα τα παράθυρα.
Η ψύξη (δλδ ο μυικός/σκελετικός πόνος λόγω αέριων ρευμάτων) δεν είναι αληθινή ιατρική κατάσταση αλλά ελληνική δοξασία που αποδίδει υπαρκτούς μυοσκελετικούς πόνους κατά κύριο λόγω οφειλόμενους στην ακινησία αλλά και σε μαλακισμένες κινήσεις ή την πανταχού παρούσα μαλακισμένη κυκλοφορία του αίματος, στο γεγονός ότι σε φυσσάει αέρας.
Οι άλλοι λαοί δεν παθαίνουν ψύξη.
Δεν κάνω πλάκα.
-
foscilis
από foscilis » 05 Σεπ 2018, 13:50
Συμφωνώ, ο κόσμος είναι γεμάτος τέτοιες δοξασίες.
Βέβαια ο Χελ είπε μαλακία ακόμα και στα πλαίσια της ελληνικής δοξασίας για την ψύξη, δεν προκύπτει από κάπου ότι ο αέρας που σου φυσσάει το a/c είναι λιγότερο "ψυκτογενής"

από τον αέρα που σου φυσσάει το παράθυρο. Στο κάτω κάτω το παράθυρο δε σου ρίχνει 17 βαθμούς.
-
stergiosbik
από stergiosbik » 05 Σεπ 2018, 13:51
Spiros252 έγραψε: ↑05 Σεπ 2018, 12:32
Ασέβαστος έγραψε: ↑05 Σεπ 2018, 12:10

Καλή φαίνεται. Είναι ικανοποιητική λύση αρκεί να μην ξεχαστεί καμία μαμά / γιαγιά και κάψει τα ρούχα..
Όντως τσιμπημένη η η τιμή.
Δεν ειναι αναγκη να παιζεις ολη την ωρα με την βαλβιδα.
Την ρυθμιζεις μια φορα στους 40 και τελος.
Απο κει και πανω αναλαμβανει η αντισταση του πλυντηριου.
Ακομη κι ετσι θα κανεις οικονομια.Ειναι προτιμοτερο να ξεκινα η αντισταση απο τους 40 βαθμους παρα π.χ απο τους 17-18 που μπορει να ειναι το νερο βρυσης.
Σπανια θα πλυνεις κατι στους 30 βαθμους.
-
Spiros252
- Διαχειριστής
από Spiros252 » 05 Σεπ 2018, 13:53
Δεν πλένεις σπάνια στους 30. Πολλά ρούχα πλένονται στους 30.
Όταν όμως πρόκειται να βάλεις πολύ λερωμένα ανθεκτικά λευκά στους 90 θα το αφήσεις 40; Δεν κάνεις τίποτα έτσι..
Stephen Hawking
-
-
- 6 Απαντήσεις
- 708 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από EKPLIKTIKOS
23 Αύγ 2023, 16:29
-
-
- 24 Απαντήσεις
- 939 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
12 Δεκ 2024, 23:39
-
-
- 8 Απαντήσεις
- 430 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ksk
09 Σεπ 2024, 15:33
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.