Υπάρχει Θεός;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Re: Υπάρχει Θεός;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 27 Νοέμ 2021, 22:18

klg έγραψε:
27 Νοέμ 2021, 14:59
taxalata xalasa έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 23:55
klg έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 21:39

Περιμένουμε από εσένα να μας εξηγήσεις:
Ποιά είναι η λογική του Ιωάννη,
Ποιά είναι η λογική των μαθηματικών.
Ποιά είναι η "λογική του π".
Και τέλος πώς όλα αυτά είναι ισομορφικά μεταξύ τους.
Τελικα εχεις πλακα εσυ.
τα εχω γραψει και ξαναρωτας.
Έχεις γράψει αυτό:
κατσε να γραψω παλι την δικη μου, που δεν ειναι δικη μου, ορολογια να βγαλεις ακρη

π ειναι λογος. παντα ιδιος
φ ειναι λογος. παντα ιδιος
e=mc2
εν αρχην ειν ο λογος.
το οποίο προφανώς δεν απάντα σε καμία ερώτησή μου. Αν δεν μπορείς ή δεν θες να απαντήσεις, πες το μας να σε αφήσουμε στη μυστικιστική σου νιρβάνα, όπου μπορείς να συγχέεις διάφορους ορισμούς του "λόγου" για να παρουσιάζεις κρυπτικές ασυναρτησίες.
εσυ δεχεσαι διάφορους ορισμούς του "λόγου"
εγω δεχομαι εναν ορισμο του λογου.
οτι ειναι λογικο. 1+1=2
το καταλαβες τωρα;
με θρακα δουλευει το μυαλο;

δεν ξερω ποια ειναι η λογικη του ιωαννη [αν και ψυλιαζομαι κατιτις], ξερω ομως την παραλογικη που ακολουθουν οι "ιωαννηδες" αρχοντες.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 27 Νοέμ 2021, 22:32

γρηγορη απαντηση στο ερωτημα του θεματος.
το ξαναγραψα αλλα εδω το επισημαινω

θην . το πρακτον και υπαρκτον, η ροη, το ρεον.

Ρήμα . θέω. (αμετάβατο) τρέχω [ τ ρε χω], ρέω...
Fεθέω < θεϝ- < ινδοευρωπαϊκή ρίζα *dʰew- (τ ρέ χω, ρέ ω)
Σύνθετα
διαθέω (τρέχω εδώ και εκεί)
βοηθός

Ειναι σαν να ρωταμε αν υπαρχει το ρεον, το πρακτον, το δημιουργημενο, οταν ρωταμε αν υπαρχει ο θεος.
Τουλαχιστον ετυμολογικα.
Εντελως σουρεαλιστκη ερωτηση και απαντησεις...
Τωρα, η ερωτηση πο - θην; > ποθεν; ειναι δυσκολη στην απαντηση.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 28 Νοέμ 2021, 01:23

taxalata xalasa έγραψε:
27 Νοέμ 2021, 21:42
Λοξίας έγραψε:
27 Νοέμ 2021, 13:17
...
εγώ θεωρώ πως το επίρρημα "εν αρχή", δεν γίνεται να μεταφραστεί σε "άρχων". Σημαίνει "στην αρχή" και στα αρχαία και στα νέα ελληνικά.
Για μενα ειναι αλλη η αρχη και αλλη η εκκινηση, και στα αρχαια και στα νεα ελληνικα.
Απορώ τι δουλειά έχει αυτό που λες, με αυτό που είπα εγώ.
Εσύ ισοτίμησες το "Η αρχή = Ο άρχων" και μετέφρασες το εν αρχή ην ο λόγος σαν "ο άρχων λέγει"!
Αυτό δεν στέκει, όσες παρερμηνείες και να κατεβάσεις από το κεφάλι σου.
Η λέξη αρχή δεν είναι μόνη της. Προηγείται η πρόθεση εν, εκφέρονται μαζί και σημαίνουν "στην αρχή".
Εδώ και 3.000 χρόνια, αυτό σημαίνει.

"Εν αρχή ην το χάος", λέει ο Ησίοδος...
Πες μας τώρα ότι για εσένα ο Ησίοδος λέει πως "Ο άρχων ήταν το χάος"...

taxalata xalasa έγραψε:
ab initio . εξ αρχης
Σωστά, αυτό σημαίνει στα λατινικά. Όπως και το "In principio", σημαίνει "εν αρχή"...και όχι ο πρίγκηψ!
Αλλά καταλαβαίνω πως στα ελληνικά (μην πούμε για τα λατινικά, που τα διαβάζεις από λεξικά), δεν γνωρίζεις πως άλλο πράγμα είναι το σημαινόμενο στο "εξ αρχής" και άλλο στο "εν αρχή". Γι΄αυτό και παραμορφώνεις τις ερμηνείες και κάνεις τέτοια παιδαριώδη σφάλματα:
taxalata xalasa έγραψε:
οποτε ab initio erat verbum,.... ειναι αυτο που εσυ εννοεις ενω αλλο γραφουν τα κειμενα με το In principio....
Δυστυχώς, το "ab initio erat verbum", υπάρχει μόνον στην φαντασία σου.
Τα κείμενα γράφουν αυτό που λένε οι λέξεις και όχι αυτό που φαντάζεται κάποιος.

taxalata xalasa έγραψε:
Deus . Δευς / Ζευς . τι κανει νιαου-νιαου στα κερα μυδια;
Δηλαδή εσύ βρήκες στα ιντερνετικά ετυμολογιά λεξικά πως το Ζεύς και το Deus, έχουν την ίδια ΠIE *dewos-deiwos, και κατέληξες στο συμπέρασμα πως οι Λατίνοι με την λέξη DEUS, δεν εννοούσαν το ουσιαστικό θεό, αλλά τον ίδιο τον Δία, ε; Δηλαδή Deus στα λατινικά σήμαινε τον Δία, ε; Μάααλιστα...
Και δεν γνωρίζεις πως για το ίδιο τον Δία οι Λατίνοι είχαν λέξη, ε;
Κατάλαβα λοιπόν τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια...δεν κατάλαβα;

Αλλά μισό! Τώρα το έπιασα...
Το "εν αρχή ήν ο Λόγος και ο Λόγος ήν προς τον Θεό και Θεός ήν ο Λόγος", είναι κωδικοποιημένη φράση!
Ώστε να την καταλάβουν μόνον οι μυημένοι, οι μύστες ε;
Φτου! Άργησα να το καταλάβω ρε συ!

ΥΓ.
Σου έχω πει πως γράφεις ασυνάρτητα, λίγο έτσι, λίγο αλλιώς...άλλο εννοείς, άλλο υπονοείς, άλλο υπερ-νοείς.
Στο τέλος βγάζεις έναν αχταρμά πασπαλισμένο με "μυστική" γνώση, την οποία θέλεις να μοιραστείς...
Αν δε κάνω λάθος, τόσο έντονα στο έχει πει και άλλος (και κάνα δυο πιο "απαλά").
Αν μου επιτρέπεις λοιπόν, μία συμβουλή...

Ένας αν σου πει πως είσαι γάιδαρος, μη δώσεις σημασία.
Αν στο πει και άλλος ένας, απλώς δώσε προσοχή.
Αλλά, αν στο πεί και τρίτος, άρχισε να ψάχνεις για σαμάρι.

.

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 28 Νοέμ 2021, 01:46

Ναύτης έγραψε:
25 Μάιος 2021, 08:55
Αν τα άλογα μπορούσαν να μάς μιλήσουν, θα μάς έλεγαν ότι ο θεός τους έχει 4 πόδια, γερές πλάτες και πλούσια κόμη.
Θα έλεγαν ότι έχει δύο πόδια και κρατάει συνέχεια ένα κινητό.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 28 Νοέμ 2021, 05:14

Λοξίας έγραψε:
28 Νοέμ 2021, 01:23
Απορώ τι δουλειά έχει αυτό που λες, με αυτό που είπα εγώ.
Εσύ ισοτίμησες το "Η αρχή = Ο άρχων" και μετέφρασες το εν αρχή ην ο λόγος σαν "ο άρχων λέγει"!
Αυτό δεν στέκει, όσες παρερμηνείες και να κατεβάσεις από το κεφάλι σου.
Ετσι λες εσυ με αυτα που κατεβαζει το δικο σου κεφαλι. Τι διαφορα εχει το δικο σου κεφαλι;
Λοξίας έγραψε:
Η λέξη αρχή δεν είναι μόνη της. Προηγείται η πρόθεση εν, εκφέρονται μαζί και σημαίνουν "στην αρχή".
και λοιπον; το ιδιο λεμε.
Λοξίας έγραψε:
Εδώ και 3.000 χρόνια, αυτό σημαίνει.
Σωπα!... εγω σου λεω τι σημαινε και πριν 3001 χρονια και πιο πισω, που φαινεται πως δεν ξερεις.
Λοξίας έγραψε:
"Εν αρχή ην το χάος", λέει ο Ησίοδος...
Πες μας τώρα ότι για εσένα ο Ησίοδος λέει πως "Ο άρχων ήταν το χάος"...
Αυτο ακριβως λεει. Που το περιεργο; Επειδη δεν το καταλαβαινεις εσυ;
Λοξίας έγραψε:
Σωστά, αυτό σημαίνει στα λατινικά. Όπως και το "In principio", σημαίνει "εν αρχή"...και όχι ο πρίγκηψ!
Κανεις παρερμηνεια. Princeps ειναι ο πριγκιπας, οσο και να διαφωνεις. Σημαινε και σημαινει και χρησιμοποιειται ως "ο πρωτος" αντι "πρωτος" γιατι "αρχει" και γιατι ετσι ορισε η "αρχουσα" θρησκεια στην γλωσσα την εννοια της λεξης αρχη = primus + capio = πρωτοχαφτων = αρχη = αρχων.

Λοξίας έγραψε:
Αλλά καταλαβαίνω πως στα ελληνικά (μην πούμε για τα λατινικά, που τα διαβάζεις από λεξικά),
και που αλλου θα τα διαβαζα ρε συ; στον πρωταθλητη η στις εφημεριδες; λες οτι να ναι σαν να πες δηθεν μεγαλη ατακα...
Λοξίας έγραψε:
δεν γνωρίζεις πως άλλο πράγμα είναι το σημαινόμενο στο "εξ αρχής" και άλλο στο "εν αρχή". Γι΄αυτό και παραμορφώνεις τις ερμηνείες και κάνεις τέτοια παιδαριώδη σφάλματα:
Σωπα! που την ειδες την παραμορφωση; επειδη το δικο σου software στο μυαλο σου ειναι προγραμματισμενο να γραφει αυτα που γραφει και νομιζεις πως ο,τι δεν ειναι συμφωνο με το δικο σου software, ειναι λαθος; Ποιος εισαι τελικα; Εσυ εισαι παραμορφωμενος και κανεις παιδιαριωδη σφαλματα.
Λοξίας έγραψε:
Δυστυχώς, το "ab initio erat verbum", υπάρχει μόνον στην φαντασία σου.
καλα εννοειται πως δεν θα βρεις αυτο γραμμενο, και μην παριστανεις τον χαζο.
Αυτο επρεπε να λεει αν εννοουσε οτι "στην εκκινηση ηταν το ρημα" και ακριβως απειδη δεν ειναι ετσι γραμμενο, το Principio σημαινει Πρωτολαμβανων (Πριγκιπας, Αρχων) και οχι Εκκινηση.

ευχαριστω γιατην βοηθεια σου στο επιχειρημα
Λοξίας έγραψε:
Τα κείμενα γράφουν αυτό που λένε οι λέξεις και όχι αυτό που φαντάζεται κάποιος.
Tα κείμενα γράφουν αυτό που που φανταζεται καποιος και το γραφει με λέξεις. Και η λεξεις εχουν νοημα. Εσυ παρερμηνευεις τις λεξεις.

Λοξίας έγραψε:
Δηλαδή εσύ βρήκες στα ιντερνετικά ετυμολογιά λεξικά πως το Ζεύς και το Deus, έχουν την ίδια ΠIE *dewos-deiwos, και κατέληξες στο συμπέρασμα πως οι Λατίνοι με την λέξη DEUS, δεν εννοούσαν το ουσιαστικό θεό
Εννοουσαν αυτον που ηξεραν. τον Δευς.
Ψαξε εσυ να δεις τι εννοουσαν με ερμηνεις και επεξηγησεις για προβατακια.

Λοξίας έγραψε:
, αλλά τον ίδιο τον Δία, ε; Δηλαδή Deus στα λατινικά σήμαινε τον Δία, ε; Μάααλιστα...
Οχι, σημαινε allah....ε; Μάααλιστα...
Λοξίας έγραψε:
Και δεν γνωρίζεις πως για το ίδιο τον Δία οι Λατίνοι είχαν λέξη
Δηλαδη τι παριστανεις τωρα με τις εξυπναδες σου;

Jupiter (Latin: Iūpiter or Iuppiter,[11] from Proto-Italic *djous "day, sky" + *patēr "father", thus "sky father"),[12] also known as Jove

ε; Ζευ Πατερ, Jupiter. Επιθετο του Δευς/Ζευς {pater deorum et hominum}
Λοξίας έγραψε:
Κατάλαβα λοιπόν τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια...δεν κατάλαβα;
Ευτυχως που καταλαβες, γιατι κουραζεις πολυ μεχρι να καταλαβεις.

Λοξίας έγραψε:
Αλλά μισό! Τώρα το έπιασα...
Το "εν αρχή ήν ο Λόγος και ο Λόγος ήν προς τον Θεό και Θεός ήν ο Λόγος", είναι κωδικοποιημένη φράση!
Ώστε να την καταλάβουν μόνον οι μυημένοι, οι μύστες ε;
Φτου! Άργησα να το καταλάβω ρε συ!
Λες ανοησιες!
Η μονη κωδικοποιηση ειναι στον εγκεφαλο σου που πιστευεις οτι πιστευεις βαση του δικου σου αρχοντα και του τι λεει. :8)
Λοξίας έγραψε:
ΥΓ.
Σου έχω πει πως γράφεις ασυνάρτητα, λίγο έτσι, λίγο αλλιώς...άλλο εννοείς, άλλο υπονοείς, άλλο υπερ-νοείς.
Στο τέλος βγάζεις έναν αχταρμά πασπαλισμένο με "μυστική" γνώση, την οποία θέλεις να μοιραστείς...
Αν δε κάνω λάθος, τόσο έντονα στο έχει πει και άλλος (και κάνα δυο πιο "απαλά").
Αν μου επιτρέπεις λοιπόν, μία συμβουλή...

Ένας αν σου πει πως είσαι γάιδαρος, μη δώσεις σημασία.
Αν στο πει και άλλος ένας, απλώς δώσε προσοχή.
Αλλά, αν στο πεί και τρίτος, άρχισε να ψάχνεις για σαμάρι.
αυτην την ατακα, βλεπω την γραφεις και για αλλους.
ωραια εξυπναδα, θα την λεω στα εγγονια μου να γελαμε.

και που σαι.
ολα ενταξει. τραβα φαε ενα ψαρονεφρι εσυ και μην ανυσηχεις.
εχω σαμαρι.
Και γελαω με κεινους που νομιζουν πως δεν εχουν και ειναι αυτοι τελικα που κουβαλανε στην πλατη τους τα σαμαρια για να τα μοιρασουν και στους αλλους σαν και μενα.

jey_pap
Phorum.gr user: j_pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap » 28 Νοέμ 2021, 09:10

taxalataxalasa έγραψε:
...
ενταξει. τραβα φαε ενα ψαρονεφρι εσυ και μην ανυσηχεις.
Το ψαρονεφρι εχει σχεση με ψαρια;
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 28 Νοέμ 2021, 09:13

jey_pap έγραψε:
28 Νοέμ 2021, 09:10
taxalataxasa έγραψε:
...
ενταξει. τραβα φαε ενα ψαρονεφρι εσυ και μην ανησυχεις.
:smt005::smt005:
ας μας παει ο Λοξίας που ναι το αγαπημενο του φαϊ.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 28 Νοέμ 2021, 14:01

taxalata xalasa έγραψε:
28 Νοέμ 2021, 05:14
μπλα μπλα μπλα...
...ακατάσχετο. Με "δικαιολογίες" βγαλμένες από τον κώλο της μαϊμούς.
ΟΚ φίλτατε.
Αφού εσύ, ως μύστης και έχων απ' ευθείας επικοινωνία με τον Μεγάλο που σου ψυθιρίζει στ' αυτί τι ακριβώς εννοούσε ο Ιωάννης...
..εγώ οφείλω να πάω πάσο. Μπροστά σε τέτοιες ατράνταχτες αποδείξες, τι άλλην χρείαν έχωμεν;
Τι να κλάσουν δεκάδες θεολόγοι και μη, που μελέτησαν τα γραφόμενα στην Αποκάλυψη, αιώνες τώρα;

Περιμένω λοιπόν εναγωνίως και άλλες τέτοιες ερμηνείες σε όλη την Αποκάλυψη.
Επί τέλους! Θα αποκρυπτογραφηθεί η Αποκάλυψη και έλθει στο φως το πλήρες νόημά της!

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 28 Νοέμ 2021, 14:07

taxalata xalasa έγραψε:
27 Νοέμ 2021, 22:18
klg έγραψε:
27 Νοέμ 2021, 14:59
taxalata xalasa έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 23:55

Τελικα εχεις πλακα εσυ.
τα εχω γραψει και ξαναρωτας.
Έχεις γράψει αυτό:
κατσε να γραψω παλι την δικη μου, που δεν ειναι δικη μου, ορολογια να βγαλεις ακρη

π ειναι λογος. παντα ιδιος
φ ειναι λογος. παντα ιδιος
e=mc2
εν αρχην ειν ο λογος.
το οποίο προφανώς δεν απάντα σε καμία ερώτησή μου. Αν δεν μπορείς ή δεν θες να απαντήσεις, πες το μας να σε αφήσουμε στη μυστικιστική σου νιρβάνα, όπου μπορείς να συγχέεις διάφορους ορισμούς του "λόγου" για να παρουσιάζεις κρυπτικές ασυναρτησίες.
εσυ δεχεσαι διάφορους ορισμούς του "λόγου"
εγω δεχομαι εναν ορισμο του λογου.
οτι ειναι λογικο. 1+1=2
το καταλαβες τωρα;
με θρακα δουλευει το μυαλο;

δεν ξερω ποια ειναι η λογικη του ιωαννη [αν και ψυλιαζομαι κατιτις], ξερω ομως την παραλογικη που ακολουθουν οι "ιωαννηδες" αρχοντες.
Δεν έχει σημασία εσύ τι δέχεσαι, εδώ πέρα δεν κάνουμε συζήτηση για την ιδιωτική σου γλώσσα. Ο λόγος στα ελληνικά έχει διάφορους ορισμούς που δεν είναι ισομορφικοί μεταξύ τους. Επίσης προφανώς και η λογική δεν είναι "ό,τι είναι λογικό", δεν παρέχουμε ορισμούς με ταυτολογίες. Το 1+1=2 δεν είναι "λογικό", είναι αξίωμα.

Οπότε μάλλον το δικό σου μυαλό δουλεύει με θράκα.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 28 Νοέμ 2021, 14:08

taxalata xalasa έγραψε:
28 Νοέμ 2021, 09:13
jey_pap έγραψε:
taxalataxasa έγραψε:
...
ενταξει. τραβα φαε ενα ψαρονεφρι εσυ και μην ανησυχεις.
Ό,τι να 'ναι με πατάτες...
Αν και εδώ που τα λέμε, ειδικά εσύ, μπορείς και να έχεις βγάλει, καμιά ετυμολογία που να ταυτίζει, κρυφίως και μυστικιστικά βεβαίως βεβαίως, το ψαρονέφρι με τα ψάρια...
Διότι οι αρχαίοι έλληνες μύστες με την λέξη "ψοίαι", εννοούσαν το ψάρι που κατανάλωναν στα Ελευσίνια Μυστήρια.

Άσε που με το γράμμα Ψ, εκτός από το ψάρι, ψαρονέφρι, αρχίζει και η λέξη ψώνιον...
[ψώνιο = από μεσαιωνική ελληνική ψώνι, από ελληνιστική κοινή ὀψώνιον, από αρχαία ελληνική ὀψώνης]

Για δε μια αιωνόβια ετυμολογία...μυστικιστική βεβαίως βεβαίως...

.

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 28 Νοέμ 2021, 14:14

Λοξίας έγραψε:
28 Νοέμ 2021, 14:08
taxalata xalasa έγραψε:
28 Νοέμ 2021, 09:13
jey_pap έγραψε:

Ό,τι να 'ναι με πατάτες...
Αν και εδώ που τα λέμε, ειδικά εσύ, μπορείς και να έχεις βγάλει, καμιά ετυμολογία που να ταυτίζει, κρυφίως και μυστικιστικά βεβαίως βεβαίως, το ψαρονέφρι με τα ψάρια...
Διότι οι αρχαίοι έλληνες μύστες με την λέξη "ψοίαι", εννοούσαν το ψάρι που κατανάλωναν στα Ελευσίνια Μυστήρια.

Άσε που με το γράμμα Ψ, εκτός από το ψάρι, ψαρονέφρι, αρχίζει και η λέξη ψώνιον...
[ψώνιο = από μεσαιωνική ελληνική ψώνι, από ελληνιστική κοινή ὀψώνιον, από αρχαία ελληνική ὀψώνης]

Για δε μια αιωνόβια ετυμολογία...μυστικιστική βεβαίως βεβαίως...

.
Καλά άνετα θα μπορούσε να κάνει gematria το ψαροφρένι με κάνα ψαλμό για βρει τη μυστική σημασία του καλομαγειρεμένου χοιρινού.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 28 Νοέμ 2021, 14:54

Ρε συ klg, αυτό που αρχικά με εκνευρίζει (μετά γελάω), δεν είναι η κατάθεση μιας άποψης.
Η κατάθεση μιας άποψης είναι "φυσικό" δικαίωμα και υποχρέωση, θα έλεγα...
Είναι όταν ο καταθέτων την άποψη, εμφορείται από οίηση και αλαζονεία και θεωρεί πως η άποψή του είναι κοσμολογική σταθερά.
Δεν καταθέτει άποψη για να ανταλλάξει σκέψεις και να ελέγξει την ορθότητα αυτής της άποψης.
Αντιθέτως, προσπαθεί, με πλάγιους τρόπους, να την καταστήσει παγκόσμια...

Ε, στην αρχή εκνευρίζομαι και μετά γελάω με την ξερολική έπαρση του (όποιου) ελληνάρα...

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 28 Νοέμ 2021, 16:16

Λοξίας έγραψε:
28 Νοέμ 2021, 14:54
Ρε συ klg, αυτό που αρχικά με εκνευρίζει (μετά γελάω), δεν είναι η κατάθεση μιας άποψης.
Είναι όταν ο καταθέτων την άποψη, εμφορείται από οίηση και αλαζονεία και θεωρεί πως η άποψή του είναι κοσμολογική σταθερά.
Δεν καταθέτει άποψη για να ανταλλάξει σκέψεις και να ελέγξει την ορθότητα αυτής της άποψης.

Ε, στην αρχή εκνευρίζομαι και μετά γελάω με την ξερολική έπαρση του (όποιου) ελληνάρα...
Καλά ναι, ειδικά στη θρησκειολογία ελάχιστοι υπέρμαχοι θρησκειών παρουσιάζουν δομημένα επιχειρήματα και έχουν τη διάθεση να κάνουν συζήτηση in good faith. Για αυτό γενικά απόφευγω να συμμετέχω σε τέτοιες συζητήσεις, απλά μου φάνηκε αστείο να ισχυρίζεσαι ότι θεός έχει σχέση με το π επειδή υπάρχει κάποια ετυμολογική σύνδεση μεταξύ του λόγου(ratio) δύο αριθμών και του "θείου λόγου".

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Νοέμ 2021, 16:22

klg έγραψε:
28 Νοέμ 2021, 16:16
Λοξίας έγραψε:
28 Νοέμ 2021, 14:54

Καλά ναι, ειδικά στη θρησκειολογία ελάχιστοι υπέρμαχοι θρησκειών παρουσιάζουν δομημένα επιχειρήματα και έχουν τη διάθεση να κάνουν συζήτηση in good faith. Για αυτό γενικά απόφευγω να συμμετέχω σε τέτοιες συζητήσεις, απλά μου φάνηκε αστείο να ισχυρίζεσαι ότι θεός έχει σχέση με το π επειδή υπάρχει κάποια ετυμολογική σύνδεση μεταξύ του λόγου(ratio) δύο αριθμών και του "θείου λόγου".
Εδώ που τα λέμε, τα δομημένα επιχειρήματα αναφορικά με την ύπαρξη του θείου, είναι σχήμα οξύμωρο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 28 Νοέμ 2021, 16:25

ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Νοέμ 2021, 16:22
Εδώ που τα λέμε, τα δομημένα επιχειρήματα αναφορικά με την ύπαρξη του θείου, είναι σχήμα οξύμωρο.
Δλδ, τί επιχειρήματα περιμένετε να ακούσετε; Ότι βάλαμε τον Θεό στο εργαστήριο και τον είδαμε με το μικροσκόπιο; :lol:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών