klg έγραψε: ↑28 Νοέμ 2021, 20:51
taxalata xalasa έγραψε: ↑28 Νοέμ 2021, 20:27
Και γιατι πρεπει να σου δωσω μια σαφη απαντηση σε κατι που ηδη ξερεις; θα κρινεις την απαντηση; ως αυθεντια στα πλαισια του δικου comfort zone;
θετεις τον εαυτο σου κριτη; μην απαντας...
αφου γνωριζεις τι ειναι λογος στα μαθηματικα και στην φυσικη και παντου.
Ξερεις οτι ο λογος του π ειναι αρρητος, τουλαχιστον τωρα...Γιατι ρωτας με δασκαλιστικο υφος να σου πω τον ορισμο λες και βαζεις διαγωνισμα στον συμφορουμιτη; Πως προσθετεις κατι στην συζητηση; Πετας την μπαλα στη εξεδρα συνεχομενα.
Δεν υπάρχει ο "λόγος του π", πάλι αυτό είναι δική σου ορολογία. Λόγος του π, θα ήταν το π προς κάτι άλλό.
ελπιζω μονο απο αυτο να καταλαβεις.
γι αυτο ακριβως δεν βγαζουμε ακρη. Γιατι γραφεις με υποκειμενικη αντιληψη και bias κριση μεσα απο το πρισμα σου.
Γιατι ενω εδω που εχω γραψει επιτηδες "λογος του π"
κυριολεκτεις γνωριζοντας ομως οτι ο λογος της περιφερειας/διαμετρου ειναι το π και αρα ξερεις τι "εννοω", ενω μετα την λεξη "λογος" στην φραση του Ιωαννη δεν την εννοεις κυριολεκτικα οπως κανεις με το "δολωμα" που εχω βαλει στο "λογος του π". Κρινεις με διαφορετικα κριτηρια για να ειναι ολα συμφωνα με το status quo των συνειρμων σου.
Όταν γράφεις ότι η "λογική του π" είναι ότι είναι λόγος/ratio και αυτό είναι ισομορφικό με το Λόγο που αναφέρει ο Ιώαννης, προφανώς και πρέπει να σε ρωτήσω τι σημαίνει για εσένα το λόγος, γιατί σε κανένα δεν είναι προφανές ότι ο Ιωάννης αναφέρεται σε κλάσματα όταν μιλάει για το θεό. Ούτε κανένας όταν σκέφτεται το π, το πιο χαρακτηριστικό πράγματα που σου έρχεται στο μυαλό είναι πως το π είναι _σταθερός_ λόγος.
δεν εβαλα εγω την ισομορφια που λες.
εσυ την εννοεις.
εγω εβαλα στοιχεια [data]
εσυ κανεις υποθεσεις για το τι εννοει ο taxalataxalasa και βγαζεις πορισμα οτι εννοει ισομορφια. και αυτο για τα δεδομενα σου δεν στεκει. και ξεκινας [οχι αρχιζεις, γιατι δεν αρχεις εδω στην συζητηση αυτη...] την κατα μετωπον επιθεση ανευ αντιπαλου.
Δεν υπάρχει καμία εξέδρα στην οποία πετάω καμία μπάλα, ρωτάω ευθέως εσένα κάτι και αρνήσαι να το απαντήσεις, ενώ κατηγορείς
εμένα ότι μιλάω ως αυθεντία ενώ
εσύ δεν δέχεσαι να απαντήσεις σε καμία ερώτηση. Σοβαρέψου επιτέλους.
εχω γραψει πολλαπλως οτι απλα παραθετω αποριες.
και εσυ περιμενεις απο εμενα απαντησεις;
τι να σου απαντησει ενας με αποριες ρε συ;
αν η κοτα εκανε τ αυγο η το αυγο την κοτα;
Πες μου εσυ αν μια διαιρεση [λογος] ξεκινησε το συμπαν. Εγω αναρωτιεμαι, δεν ξερω...
Τωρα πες μου παλι εσυ αν ο λογος αυτος [διαιρεσεις] εξηγει το συμπαν για τα ανθρωπινα μυαλα. Εγω αναρωτιεμαι, δεν ξερω...
Και επειτα παλι εσυ πες μου αν το συμπαν ειναι διαιρεση [λογος]. Εγω αναρωτιεμαι, δεν ξερω...
Και μοιραζομαι τις αποριες μου.
Δεν εχεις πει τιποτα αλλο για το θεμα, ουτε για το οτι σε κατηγορω ευθεως για ψευτη αν λες πως εισαι αθεος. Αυτο το περνας στο ντουκου εδω και μερες και λες το ιδιο τροπαριο που εχεις μαθει να λες...
Καλά δεν ξέρω τι ακριβώς ήθελες να σου πω σε αυτό, αλλά οκ εξηγήσέ μου γιατί είμαι ψεύτης αν λέω πως είμαι άθεος.
τα εχω γραψει πριν και δεν ξερω πως να στα παραθεσω εδω ευκολα με δυο κλικ, οποτε δεν στα ξαναγραφω αναλυτικα.
χοντρικα ομως.
αν εισαι αθεος τοτε ειτε εισαι αγνωστικιστης [δεν ξερεις ουτε αν υπαρχει, ουτε αν δεν υπαρχει], ειτε εισαι οπαδος των 3 μοιρων του Χαους.
Ελαχε και εσκακε το τιποτα που ητανε στο τιποτα και γινηκε μπιγκ-μπανγκ και γινηκαμε εμεις και λαμπει ο ηλιος λαμπερα στον ολυμπο. βομβα....
οποτε αν δηλωνεις αθεος εισαι, ισως ασυνειδητα, ψευτης.
Οι θεϊτσες σου ειναι οι Μοιρες του Χαους. Μοιροχαοτικος λοιπον. Οχι Αθεος φιλε. Αχριστιανος ναι, Αβουδιστης ναι, Αμουσλιμ ναι, Αθρησκος ναι, Αντιολαυτα ναι, αλλα Αθεος οχι. Στο εγηξησα;
Μη με πεις τρελο. Ειναι βαρετο. Σου ειπα, πολλοι οι κουζουλοι που πανε αναποδα στο δρομο, οχι μονο ενας που λενε....
Ειτε πιστευεις ειτε δεν πιστευεις, το συμπαν υπαρχει και οτι υπαρχει εχει θεμελια που θεσπιζουν οι θεσεις που οριζονται ολες απο λογο [διαιρεσεις, πολλα κομματια λογων].
Τωρα,
Tι ειναι;

Πως ειναι; οπως το βλεπει η επιστημη και εμεις.
Που ειναι; οπου το βλεπει η επιστημη και εμεις.
Γιατι ειναι;

Ποθεν ;

Επιστημονικη Ανθρωπινη Οπτικη.
"Στο συμπαν υπαρχει σταθερος Λογος* [επιστημη, science]". *οχι ενας, πολλοι επιμερους που αλληλοαποδεικνυονται;
Σοβαρα στο λεω, χωρις ειρωνεια και τετοια.
Να μη κανεις ανοητες, εξυπανδιστικες και ατακαδορικες ερωτησεις που ειναι ασχετες με τη ουσια του θεματος για να διαπιστωσεις δηθεν εσυ ο κριτης αν αυτος που γραφει ξερει κεινο η το αλλο η το παραλλο για να τον απογυμνωσουμε ως ασχετο και αυτον και τα γραφομενα του.
Αυτο στους σανοφαγους...Αν δεν εχει καμεμπερ, χαβιαρι και πετρους δεν το τρωω το σανο μου...
Και εγώ στο λέω ακόμα πιο σοβαρά. Όταν γράφεις σε μία δημόσια συζήτηση, να είσαι προετοιμασμένος να υπερασπιστείς τις θέσεις σου με επιχειρήματα. Όχι να αποκαλείς μεθυσμένους και δάσκαλους και ό,τι άλλα μαλακία σου έρχεται αυτούς που ζητούν διευκρινήσεις αυτών που γράφεις. Γιατί σε περίπτωση που δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, ακόμα δεν έχουμε καταφέρει καν να κάνουμε κριτική στη θέση σου, γιατί δεν μας έχεις δώσει την απαραίτητη βάση για να συζητήσουμε.
θεση; ποια θεση;
αποριες εχω για αλλους που εχουν θεσεις...
μαλλον δεν εχεις καταλαβει καλα...