Παρακαλείται ο κ. Μπουμπυς να μεταβεί στον χώρο της γεννήτριας, ο κ.Μπουμπυς στον χώρο της γεννήτριας παρακαλώ

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Re: Παρακαλείται ο κ. Μπουμπυς να μεταβεί στον χώρο της γεννήτριας, ο κ.Μπουμπυς στον χώρο της γεννήτριας παρακαλώ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos » 22 Δεκ 2021, 17:32

Ασέβαστος έγραψε:
22 Δεκ 2021, 08:53
vatraxos έγραψε:
21 Δεκ 2021, 22:50
Dwarven Blacksmith έγραψε:
21 Δεκ 2021, 22:47
Λες και άμα πειστεί ο ST θα λυθεί το πρόβλημα. Just seize the fucking place.
O Στάθης θα πειστεί γιατί λειτουργεί με την κοινή λογική (σπάνιο στις μέρες μας).

Εμένα εξακολουθεί πάντα να μου κάνει εντύπωση πόσο παβλοφικά η μεγάλη πλειοψηφία παίρνει αυτόματα το μέρος των αστών σε κάθε νήμα που αφορά σε ζητήματα σύγκρουσης συμφερόντων ανάμεσα στην αστική και την εργατική τάξη. Μάλλον εδώ μέσα συχνάζουν μόνο φραγκάτοι.
αυτο ειναι εργο των μπουμπηδων.

εχουν γραψει τοσο πολλα ψεμματα, τοσες μαλακιες, που σπρωχνουν οποιον τους διαβαζει να συνταχθουν με την απεναντι πλευρα, συχνα χωρις να κοιταξουν τι ειναι εκει.
Ναι γιατί οριακά ήσουν να διαλέξεις πλευρά :smt005:

Πιό πριν ανέβασα τον εσωτερικό κανονισμό και την ανακοίνωση του Jumbo που αποδεικνύουν ποιός λέει ψέματα. Δεν είδα να σχολιάζεις ούτε να αμφιταλαντεύεσαι για τα ψεύδη της εταιρείας.

Αλλά μη νομίζεις, δεν αποτελείς εξαίρεση, πολλοί που σχολίασαν μεταγενέστερα το έκαναν γαργάρα.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: Παρακαλείται ο κ. Μπουμπυς να μεταβεί στον χώρο της γεννήτριας, ο κ.Μπουμπυς στον χώρο της γεννήτριας παρακαλώ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 22 Δεκ 2021, 17:40

vatraxos έγραψε:
Dwarven Blacksmith έγραψε:
21 Δεκ 2021, 22:47
Λες και άμα πειστεί ο ST θα λυθεί το πρόβλημα. Just seize the fucking place.
O Στάθης θα πειστεί γιατί λειτουργεί με την κοινή λογική (σπάνιο στις μέρες μας).

Εμένα εξακολουθεί πάντα να μου κάνει εντύπωση πόσο παβλοφικά η μεγάλη πλειοψηφία παίρνει αυτόματα το μέρος των αστών σε κάθε νήμα που αφορά σε ζητήματα σύγκρουσης συμφερόντων ανάμεσα στην αστική και την εργατική τάξη. Μάλλον εδώ μέσα συχνάζουν μόνο φραγκάτοι.
αντιδραστικοί είναι
δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον μεροκαματιάρη να ταυτίζεται με τον τύπο που έχει ένα σωρό καταστήματα και παρ'όλα αυτά γ@@@@ει τους εργαζόμενούς του για βγάλει ακόμη περισσότερα από αυτά που ήδη έχει
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 22 Δεκ 2021, 17:40

vatraxos έγραψε:
22 Δεκ 2021, 17:32
Ασέβαστος έγραψε:
22 Δεκ 2021, 08:53
vatraxos έγραψε:

αυτο ειναι εργο των μπουμπηδων.

εχουν γραψει τοσο πολλα ψεμματα, τοσες μαλακιες, που σπρωχνουν οποιον τους διαβαζει να συνταχθουν με την απεναντι πλευρα, συχνα χωρις να κοιταξουν τι ειναι εκει.

Πιό πριν ανέβασα τον εσωτερικό κανονισμό και την ανακοίνωση του Jumbo που αποδεικνύουν ποιός λέει ψέματα. Δεν είδα να σχολιάζεις ούτε να αμφιταλαντεύεσαι για τα ψεύδη της εταιρείας.

Αλλά μη νομίζεις, δεν αποτελείς εξαίρεση, πολλοί που σχολίασαν μεταγενέστερα το έκαναν γαργάρα.
:goodpost:
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos » 22 Δεκ 2021, 17:44

ST48410 έγραψε:
22 Δεκ 2021, 00:15
vatraxos έγραψε:
22 Δεκ 2021, 00:05
Και πιστεύω θα συμφωνήσεις ότι μετά τις ανατροπές στο σοσιαλιστικό μπλοκ, η πορεία της εργατικής νομοθεσίας έχει πάρει την κατιούσα αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα.
Ναι. Όμως ταυτόχρονα υπήρξε και μία τεράστια μεταφορά παραγωγής και πλούτου στην Ασία. Δεν ξέρω δηλαδή αν μπορώ να αποδώσω την δυσμενή για τους εργαζόμενους της δύσης κατάσταση, αποκλειστικά και μόνο στην κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Νομίζω ότι έπαιξαν ρόλο και τα δύο με τον τρόπο τους. Χάθηκαν πολλές θέσεις εργασίας και η υπερπροσφορά χεριών μείωσε με την σειρά της την διαπραγματευτική δυνατότητα του εργαζόμενου.
vatraxos έγραψε:
22 Δεκ 2021, 00:05
Διότι, η επικράτηση του καπιταλισμού δεν κατάργησε την πάλη των τάξεων. Απλώς έδωσε ώθηση στη δυνατότητα πιό άνετης επιβολής των συμφερόντων της αστικής τάξης.
Δεν έχω διαβάσει όσα εσείς και την όποια ορολογία την χρησιμοποιώ επιπόλαια. Εργαζόμενος χρόνια όμως ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι ανήκω στην ίδια τάξη πχ με τον δημόσιο υπάλληλο ή με τον τραπεζικό υπάλληλο. Πάντα φαινόταν σαν να έπαιρναν εγωιστικά μεγαλύτερο μερίδιο από την κοινή πίτα που προοριζόταν για όλους. Για τους μεγαλοαστούς δεν το συζητώ καν. Προφανώς και αυτοί καταχρώνται περισσότερους πόρους από ό,τι τους αναλογούν.
Στο επίπεδο ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων που βρισκόταν η Κίνα, ο καπιταλισμός ασφαλώς και είχε να προσφέρει ακόμα. Δεν ξέρω πόσες και πόσες φορές πρέπει να γραφτεί ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ο σατανάς, είναι ένα σύστημα που σε δοσμένες ιστορικές συνθήκες συνέβαλλε στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Απλά έχει όρια όπως κάθε σύστημα που βασίζεται στην ανθρώπινη εκμετάλλευση γιατί διατηρεί τις κοινωνικές αντιθέσεις οι οποίες με τη σειρά τους προξενούν ένα σωρό προβλήματα.

Και όσο κι αν πολλοί πιστεύουν ότι παίρνει διόρθωση, αυτό στην καλύτερη μόνο να αναβάλλει για λίγο την όξυνση μπορεί. Στο βαθμό δηλαδή που διατηρείται στη βάση του, γεννά αντιθέσεις, γεννά πολέμους, φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση. Γιατί; Γιατί από τη φύση του, από τους νόμους που το διέπουν δε μπορεί να επιτρέψει την ταυτόχρονη ευημερία όλου του κόσμου.

Μην κοιτάς εδώ στην Ελλάδα που οι αντιθέσεις αυτές εκφράζονται σχετικά ήπια. Δες ένα από τα χιλιάδες παραδείγματα καπιταλιστικής "ανάπτυξης" και των συνεπειών τους σχετικά με τη χρήση ενός από τα βασικότερα κοινωνικά αγαθά, το νερό:

http://ergasianet.gr/2017/08/08/%CF%87% ... %BE%CE%B1/

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 22 Δεκ 2021, 17:44

vatraxos έγραψε:

μα δε διαλεξα πλευρα.

σιχαινομαι εξισου βακακη και κομμουνια :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos » 22 Δεκ 2021, 17:49

Ασέβαστος έγραψε:
22 Δεκ 2021, 17:44
vatraxos έγραψε:

μα δε διαλεξα πλευρα.

σιχαινομαι εξισου βακακη και κομμουνια :102:
Άρα είσαι με τους εργαζόμενους του Jumbo που καταγγέλουν την εργοδοσία;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 22 Δεκ 2021, 17:51

vatraxos έγραψε:

Και όσο κι αν πολλοί πιστεύουν ότι παίρνει διόρθωση, αυτό στην καλύτερη μόνο να αναβάλλει για λίγο την όξυνση μπορεί. Στο βαθμό δηλαδή που διατηρείται στη βάση του, γεννά αντιθέσεις, γεννά πολέμους, φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση. Γιατί; Γιατί από τη φύση του, από τους νόμους που το διέπουν δε μπορεί να επιτρέψει την ταυτόχρονη ευημερία όλου του κόσμου.
καλα, αμα δεν παιρνει διορθωση, ας δουμε για αλλαγη.

αλλα, ρε γαμωτο, να βρουμε καμμια καινουρια ιδεα, κατι που να μας παει μπροστα. δεν ειναι δυνατον να κουβεντιαζουμε στα σοβαρα για επαναφορα βιαιων απολυταρχικων καθεστωτων, που εχουν να προσφερουν μονο πεινα.

Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos » 22 Δεκ 2021, 17:53

Ασέβαστος έγραψε:
22 Δεκ 2021, 17:51
vatraxos έγραψε:

καλα, αμα δεν παιρνει διορθωση, ας δουμε για αλλαγη.

αλλα, ρε γαμωτο, να βρουμε καμμια καινουρια ιδεα, κατι που να μας παει μπροστα. δεν ειναι δυνατον να κουβεντιαζουμε στα σοβαρα για επαναφορα βιαιων απολυταρχικων καθεστωτων, που εχουν να προσφερουν μονο πεινα.
Αμε. Άμα συμφωνούμε ότι η αλλαγή πρέπει να λαμβάνει υπόψη της την κατάργηση της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, τι σύστημα προτείνεις εσύ;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 22 Δεκ 2021, 17:56

vatraxos έγραψε:
22 Δεκ 2021, 17:49

ειμαι με τους εργαζομενους του τζαμπο, επειδη δεν πληρώνονται οσο θα επρεπε για τη δουλεια που κανουν. η αληθεια ειναι, οτι το να καταγγελουν την εργοδοσια, δεν το βλεπω να ειναι πολυ αποτελεσματικο.
εγω στη θεση τους θα συγκεντρωνα τις δυναμεις μου στο να βρω αλλου δουλεια, και οχι στο να προσπαθησω να κανω το βακακη ανθρωπο.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 22 Δεκ 2021, 17:57

Ασέβαστος έγραψε:
22 Δεκ 2021, 17:56
vatraxos έγραψε:

ειμαι με τους εργαζομενους του τζαμπο, επειδη δεν πληρώνονται οσο θα επρεπε για τη δουλεια που κανουν. η αληθεια ειναι, οτι το να καταγγελουν την εργοδοσια, δεν το βλεπω να ειναι πολυ αποτελεσματικο.
εγω στη θεση τους θα συγκεντρωνα τις δυναμεις μου στο να βρω αλλου δουλεια, και οχι στο να προσπαθησω να κανω το βακακη ανθρωπο.
Ε και αυτοί στη θέση τους το ίδιο κάνουν.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 22 Δεκ 2021, 17:58

ST48410 έγραψε:
21 Δεκ 2021, 23:34
George_V έγραψε:
21 Δεκ 2021, 23:23
Μα το rotation σε ολη την Αττικη αυτο ειχε σαν αποτέλεσμα. Να αναγκαστει να παραιτηθει ο υπαλληλος και ετσι η εταιρεια να γλιτώσει την αποζημιωση.

Σου σπαγε τα @@ με μεταθεσεις σεο ολη την Αθηνα μεχρι που του ελεγες και συ α γαμησου ρε φευγω.
Το κατάλαβα. Αλλά δεν είναι το ίδιο με το να σε στείλει μετάθεση στην Θεσσαλονίκη. Εκεί σε εξαναγκάζει σε παραίτηση. Για rotation τόσο τακτικό δεν είχα ακούσει ποτέ στα Jumbo. Δεν νομίζω ότι τον συμφέρει να σε έχει σε άλλο κατάστημα κάθε τόσο που δεν θα ξέρεις τι σου γίνεται και ποιος αναλαμβάνει τι (κάθε υπάλληλος είχε τομέα, εσύ τα μωρουδιακά, ο άλλος τα καλλυντικά, κάπως έτσι).

stavmanr, vatraxos υπάρχει κάποιος γνωστός σας που μπορεί να μας διευκρινίσει τα του εργατικού κώδικα και αν η παράγραφος για τις μεταθέσεις είναι καταχρηστική ή όχι;
Έχει κάνει κάποιο κόμμα σχετική ερώτηση στη βουλή να απαντήσει υπουργός;
Τα είπαμε. Ξέρω εγώ. Είναι νομιμότατη η πρόβλεψη γιά δυνατότητα απασχόληση σε κάθε σημείο τής Ελλάδας όπου έχει εγκατάσταση η επιχείρηση. Αν δεν ήταν, δεν θα μπορούσε μιά επιχείρηση να κλείνει κάποια καταστήματα και να ανοίγει άλλα. Ωστόσο, υπάρχει δεδικασμένο ότι μετάθεση σε τόπο μακρυνό ως προς την κατοικία ενός εργαζόμενου χωρίς παράλληλη αναβάθμισή του (θέση στο οργανόγραμμα ή αύξηση μισθού ή και τα δύο) αποτελεί βλαπτική μεταβολή. Σε τέτοια περίπτωση ο εργαζόμενος μπορεί να αποχωρήσει και να λάβει πλήρη την νόμιμη αποζημίωσή του.

Τώρα γιά την περίπτωση που δεν μεταθέτει κάποιον σε άλλη πόλη αλλά τον τριγυρνάει σε διάφορα καταστήματα στην ίδια πόλη, δεν ξέρω, δεν μου έχει τύχει. Βασικά, μιά επιχείρηση δεν έχει συμφέρον να κάνει κάτι τέτοιο (παρά μόνο ίσως γιά να αντιμετωπίσει εποχιακές μεταβολές τής ζήτησης) οπότε αν το κάνει, το κάνει μόνο γιά καψώνι. Σε τέτοια περίπτωση πρόκειται επίσης γιά βλαπτική μεταβολή και ο εργαζόμενος μπορεί να πάρει την αποζημίωσή του. Ενδεχομένως αυτό είναι βαρύτερο (κατάχρηση διευθυντικού δικαιώματος) οπότε η επιχείρηση να υποχρεωθεί να απασχολεί τον εργαζόμενο σε ένα κατάστημα, χωρίς συχνές αλλαγές.

Γενικότερα, δεν είναι παράνομος ο κανονισμός εργασίας του Jumbo (πλην αυτού του σημείου γιά το 1/4 του μισθού που το μπέρδεψα κι'εγώ). Εκείνο που θα μπορούσε να καταγγελθεί είναι συγκεκριμένες παραβάσεις τής νομοθεσίας, αν υπάρχουν.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos » 22 Δεκ 2021, 17:58

Ασέβαστος έγραψε:
22 Δεκ 2021, 17:56
vatraxos έγραψε:

Κράτα μία πισινή για το απειροελάχιστο ενδεχόμενο να μη βρίσκουν αλλού δουλειά.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 22 Δεκ 2021, 18:02

vatraxos έγραψε:
22 Δεκ 2021, 17:53

Αμε. Άμα συμφωνούμε ότι η αλλαγή πρέπει να λαμβάνει υπόψη της την κατάργηση της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, τι σύστημα προτείνεις εσύ;
δεν εχω κατι να προτεινω. δεν τα ξερω ολα, ουτε θελω να με κανετε πρωθυπουργο γιατι εχω ολες τις λυσεις. ουτε καν συμφωνω με αυτο περι εκμεταλλευσης, μια που απο οτι φαινεται μεχρι τωρα, το συστημα με την εκμεταλλευση τα παει καλυτερα απο αλλα.

αλλα ειμαι ολος αυτια, να ακουσω οτι καινουριο εχει καποιος να προτεινει, με εκμεταλλευση η χωρις, και αν κρινω οτι στεκει λογικα, να το στηριξω.

αλλα οσο προτεινετε συστημα που θα εχει τον μπουμπη κομισσαριο, λυπαμαι, μονο γιουχαρισμα μπορω να προσφερω. :102:

Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos » 22 Δεκ 2021, 18:06

Ασέβαστος έγραψε:
22 Δεκ 2021, 18:02
vatraxos έγραψε:
22 Δεκ 2021, 17:53

δεν εχω κατι να προτεινω. δεν τα ξερω ολα, ουτε θελω να με κανετε πρωθυπουργο γιατι εχω ολες τις λυσεις. ουτε καν συμφωνω με αυτο περι εκμεταλλευσης, μια που απο οτι φαινεται μεχρι τωρα, το συστημα με την εκμεταλλευση τα παει καλυτερα απο αλλα.

αλλα ειμαι ολος αυτια, να ακουσω οτι καινουριο εχει καποιος να προτεινει, με εκμεταλλευση η χωρις, και αν κρινω οτι στεκει λογικα, να το στηριξω.

αλλα οσο προτεινετε συστημα που θα εχει τον μπουμπη κομισσαριο, λυπαμαι, μονο γιουχαρισμα μπορω να προσφερω. :102:
Υπάρχουν τα συστήματα, υπάρχουν και τα πρόσωπα. Εσύ αποδέχεσαι το ισχύον σύστημα χωρίς να σε ενοχλούν τα πρόσωπα και απορρίπτεις ένα άλλο σύστημα επειδή δεν αποδέχεσαι τα πρόσωπα.

Είναι λογική "τα πόδια επάνω και το κεφάλι κάτω".

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 22 Δεκ 2021, 18:07

vatraxos έγραψε:
22 Δεκ 2021, 17:58

Κράτα μία πισινή για το απειροελάχιστο ενδεχόμενο να μη βρίσκουν αλλού δουλειά.
φυσικα, ισχυει, και το καταλαβαινω, αλλα επαναλαμβανω, το να γκρινιαζεις με πανω η ποσταρισματα για τον κακο βακακη, ειναι επισης χωρις νοημα, δε βελτιωνει τη θεση σου. 20 χρονια ακουω την ιδια γκρινια, και δεν εχει αλλαξει κατι.

καλυτερα να καταναλωνεις το χρονο σου στελνωντας βιαγραφικα σε οποιον μιλαει ελληνικα, παρα κουνωντας πανω εξω απο το τζαμπο, ειναι θεμα αποτελεσματικοτητας.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών