Είμαι θετικός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Είμαι θετικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Ιαν 2022, 23:05

vatraxos έγραψε:
03 Ιαν 2022, 22:59
Αν θυμάμαι καλά ένας γιατρός μου είχε πει ότι ο πυρετός είναι αποτέλεσμα της "μάχης" του οργανισμού με την ίωση. Τα αντιπυρετικά ρίχνουν μεν τον πυρετό, αλλά παράλληλα παρατείνουν χρονικά αυτή τη μάχη οπότε ως ένα σημείο είναι καλύτερο να αφήνεις τον πυρετό (δηλαδή τη μάχη) να εξελίσσεται για να τελειώσει μία ώρα αρχίτερα.
Ακριβώς. Διαφορετικά, κουράζεις περισσότερο τον οργανισμό δεν τον "ανακουφίζεις".

Είναι σα να στέλνεις τους δρομείς ταχύτητας που είναι στη μέση της διαδρομής στην αφετηρία, ξανά και ξανά για να τους βοηθήσεις να τρέξουν πιο γρήγορα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 03 Ιαν 2022, 23:06

vatraxos έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά ένας γιατρός μου είχε πει ότι ο πυρετός είναι αποτέλεσμα της "μάχης" του οργανισμού με την ίωση. Τα αντιπυρετικά ρίχνουν μεν τον πυρετό, αλλά παράλληλα παρατείνουν χρονικά αυτή τη μάχη οπότε ως ένα σημείο είναι καλύτερο να αφήνεις τον πυρετό (δηλαδή τη μάχη) να εξελίσσεται για να τελειώσει μία ώρα αρχίτερα.
Ναι αυτό. Ο πυρετός είναι ένδειξη άμυνας. Απλά δεν πρέπει να ανεβαίνει ψηλά πολύ γιατί δημιουργεί θέματα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 03 Ιαν 2022, 23:08

GoBack έγραψε:
03 Ιαν 2022, 22:57
EKPLIKTIKOS έγραψε:
03 Ιαν 2022, 22:34

Με τα αντιβιοτικά πολλές φορές έχει να κάνει με τους ίδιους λόγους. Δηλαδή την επιθυμία των ασθενών για θεραπεία. Αν πας σε έναν γιατρό κ σου πει, μια ιωσουλα είναι θα κάνει τον κύκλο της κ θα περάσει, 50 ευρώ, θα πεις, καλά ρε πουστη δεν το έκανα κ μονος μου αυτό; :102:
Tωρα με τη φαση προβιντ δινει ο καθε γιατρος οτι γουσταρει.Μεχρι στιγμης εχουμε απο πχορουμ περιπτωσεις:

1)Αντιθρομβωτικες ενεσεις+αντιβιωσεις
2)questionable αντιπυρετικα που κανουν γλυκο ερωτα στα νεφρα(πονσταν)
3)Αντιβιωση+κορτιζονη(wtf)

Και απο γνωστους που εχω ακουσει

1)Αντιβιωση+αντιπυρετικα+βιταμινες
2)βιταμινες c/d και ηλεκτρολυτες
3)Αντιβιωση
4)Ενα αρχιδι (δυνατος αυτος ο ντοκ να θυμηθω να ρωτησω ονομα)
5)Αντιβιωση+Ενα περιεργο δεν θυμαμαι πως το ειπαν,το ειχε στον αλγοριθμο ο εοδυ.

Ψαξε βρες τωρα,εγω οταν ερθει η ωρα μονο οξυμετρο σκορδο και μετανοιες,εξαλλου απο γιατρο μονο οδοντιατρο εχω,τι να μου πουν απο το τηλ :102:
Κοίτα, οι γιατροί είναι γιατροί. Εμείς είμαστε άσχετοι. Ή που θα εμπιστευτείς τον γιατρό και τις γνώσεις του ή που θα κάνεις του κεφαλιού σου ως γνήσιος Ελλην.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 03 Ιαν 2022, 23:08

panos291 έγραψε:
03 Ιαν 2022, 23:03
GoBack έγραψε:
EKPLIKTIKOS έγραψε:
03 Ιαν 2022, 22:34

Με τα αντιβιοτικά πολλές φορές έχει να κάνει με τους ίδιους λόγους. Δηλαδή την επιθυμία των ασθενών για θεραπεία. Αν πας σε έναν γιατρό κ σου πει, μια ιωσουλα είναι θα κάνει τον κύκλο της κ θα περάσει, 50 ευρώ, θα πεις, καλά ρε πουστη δεν το έκανα κ μονος μου αυτό; :102:
Tωρα με τη φαση προβιντ δινει ο καθε γιατρος οτι γουσταρει.Μεχρι στιγμης εχουμε απο πχορουμ περιπτωσεις:

3)Αντιβιωση
5)Αντιβιωση+Ενα περιεργο δεν θυμαμαι πως το ειπαν,το ειχε στον αλγοριθμο ο εοδυ.

Ψαξε βρες τωρα,εγω οταν ερθει η ωρα μονο οξυμετρο σκορδο και μετανοιες,εξαλλου απο γιατρο μονο οδοντιατρο εχω,τι να μου πουν απο το τηλ :102:
Πριν μερικα χρονια επαθα μεγαλοκυταροιο (μαλλον απο κανα ξεκωλο) . Επι 20 μερες 38-39,5 πυρετο. Στενος συγγενής μου που τυχαινει να ειναι διευθυντής σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, δεν με αφησε να παρω καμια αντιβίωση. Μου ειπε οτι δεν κανουν δουλειά, και επρεπε να περιμενω να κανει τον κυκλο του.
Μεγαλοκυταροιος ειναι αυτο που δεν φευγει ποτε και βαραει εξαρσεις οποτε γουσταρει η το μπερδευω;
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 03 Ιαν 2022, 23:10

GoBack έγραψε:
03 Ιαν 2022, 23:08
panos291 έγραψε:
03 Ιαν 2022, 23:03
GoBack έγραψε:

3)Αντιβιωση

Πριν μερικα χρονια επαθα μεγαλοκυταροιο (μαλλον απο κανα ξεκωλο) . Επι 20 μερες 38-39,5 πυρετο. Στενος συγγενής μου που τυχαινει να ειναι διευθυντής σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, δεν με αφησε να παρω καμια αντιβίωση. Μου ειπε οτι δεν κανουν δουλειά, και επρεπε να περιμενω να κανει τον κυκλο του.
Μεγαλοκυταροιος ειναι αυτο που δεν φευγει ποτε και βαραει εξαρσεις οποτε γουσταρει η το μπερδευω;
Δεν ξερω αλλά δεν νομιζω. 12 χρόνια μετα, δεν ξαναρθε ποτε.

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 03 Ιαν 2022, 23:11

GoBack έγραψε:
Ο καλύτερος συνδυασμός. Σαν να πίνεις ξύδι ανακατεμένο με σόδα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Καdy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καdy » 03 Ιαν 2022, 23:19

GoBack έγραψε:

:lol::lol::lol:

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 03 Ιαν 2022, 23:22

Περαστικα Σκαουζερ! Χαμος γινεται με την ομικρον.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 03 Ιαν 2022, 23:23

Naida έγραψε:
03 Ιαν 2022, 23:06
vatraxos έγραψε:
Ναι αυτό. Ο πυρετός είναι ένδειξη άμυνας. Απλά δεν πρέπει να ανεβαίνει ψηλά πολύ γιατί δημιουργεί θέματα.
Όπως θάνατο ας πούμε.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 03 Ιαν 2022, 23:23

Naida έγραψε:

Κοίτα, οι γιατροί είναι γιατροί. Εμείς είμαστε άσχετοι. Ή που θα εμπιστευτείς τον γιατρό και τις γνώσεις του ή που θα κάνεις του κεφαλιού σου ως γνήσιος Ελλην.
Ο ΙΧΩΡ και το κερατο δεν κρυβονται.
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 03 Ιαν 2022, 23:24

Otto Weininger έγραψε:
03 Ιαν 2022, 23:23
Naida έγραψε:
vatraxos έγραψε:
Όπως θάνατο ας πούμε.
Εντάξει ας μην είμαστε τόσο τερματικοί.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 03 Ιαν 2022, 23:24

Naida έγραψε:
03 Ιαν 2022, 22:04
Πάντως γενικά όσοι βγαίνετε θετικοί καλό είναι να μιλάτε και με έναν γιατρό. Εμένα μου έδωσε να πάρω φουλ αντιβίωση, κορτιζόνη και εισπνεόμενα.
Ο γιατρός σου είναι ένας επικίνδυνος μαλακας.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 03 Ιαν 2022, 23:24

GoBack έγραψε:
03 Ιαν 2022, 23:23
Naida έγραψε:

Ο ΙΧΩΡ και το κερατο δεν κρυβονται.
Συνελθε. Και δεν λέω για το ΙΧΩΡ. Αυτό το νιώθω και εγώ. Μιλάω γενικά με τα ιατρικά.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 03 Ιαν 2022, 23:25

Otto Weininger έγραψε:
03 Ιαν 2022, 23:24
Naida έγραψε:
03 Ιαν 2022, 22:04
Πάντως γενικά όσοι βγαίνετε θετικοί καλό είναι να μιλάτε και με έναν γιατρό. Εμένα μου έδωσε να πάρω φουλ αντιβίωση, κορτιζόνη και εισπνεόμενα.
Ο γιατρός σου είναι ένας επικίνδυνος μαλακας.
Γιατί;

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Ιαν 2022, 23:28

Naida έγραψε:
vatraxos έγραψε:
Ε φυσικά ρε συ. Σε όλα υπάρχει ένα μέτρο. Και όλοι λίγο πολύ ξέρουν μέχρι που έχουν τον έλεγχο και πότε τον χάνουν, έτσι δεν είναι; :)

Αν είναι να πάθει συγκοπή ο γονιός επειδή έκανε 38.2 το παιδί (ή ο ίδιος) χωρίς αντιπυρετικό, ας πάρουν αντιπυρετικό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών