Εμβόλιο covid-19 Update

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Re: Εμβόλιο covid-19 Update

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 10 Ιαν 2022, 22:42

taliban έγραψε:
10 Ιαν 2022, 22:34
Γαληνός έγραψε:
10 Ιαν 2022, 22:32
Pfizer CEO Albert Bourla on Monday said a vaccine that targets the omicron variant of Covid will be ready in March, and the company’s already begun manufacturing the doses.

“This vaccine will be ready in March,” Bourla told CNBC’s “Squawk Box.” “We [are] already starting manufacturing some of these quantities at risk.”
https://www.cnbc.com/2022/01/10/covid-v ... march.html

Φτιάχνουν εμβόλιο έναντι όμικρον. Μάρτιο έτοιμο, Καλό καλοκαίρι-Αρχές Σεπτέμβρη θα έρθει λογικά σε μας (αν όλα πάνε καλά)
Ποιος ο λόγος να φτιάξουν εμβολιο που θα αργήσει τόσο αν η Όμικρον ξεφουσκώσει και είναι τόσο ακίνδυνη όσο την παρουσιάζουν τα δικας μας ΜΜΕ;

Αφελές ερώτημα αλλά κάτι δεν κολλάει.
Για τις επόμενες χρονιές, όπως της γρίπης.
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla » 10 Ιαν 2022, 22:44

Εδώ στοιχεία από τον τοίχο του γιατρού.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 10 Ιαν 2022, 23:05

Arisvilla έγραψε:
10 Ιαν 2022, 22:27

Για να είμαστε πάντως ακριβείς θα πρέπει να ερμηνεύσουμε αυτά τα στατιστικά σε σχέση και με τα κρούσματα και πόσα είναι σε εμβολιασμένους με 2 ή μπούστερ και πόσα σε ανεμβολίαστους. Προφανώς τα περισσότερα κρούσματα της ομικρον στο Ισραήλ ήταν μέχρι στιγμής σε μπουσταρισμένους. Ισως αυτό να εξηγεί εν μέρει την αύξηση στον απόλυτο αριθμό των σοβαρών ασθενών με μπούστερ. Από την άλλη βέβαια φαίνεται ξεκάθαρα οτι το εμβόλιο με την όμικρον τα πάει χειρότερα από οτι με τη δέλτα ακόμα και οσον αφορά τη σοβαρή νόσηση. Επίσης η μεγάλη άνοδος στους σοβαρά ασθενείς δείχνει επίσης οτι το αφήγημα οτι η ομικρον είναι συνάχι είναι σαθρό. Το ίδιο δείχνουν και οι 132 χιλιάδες νοσηλείες στην Αμερική σήμερα από 60 χιλιάδες πριν 14 μέρες!
Κοίταξε, η ομαδα vaccinated κατά 75% αποτελειται απο εμβολιασμένους με 3 δόσεις, κατά 15% εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εντός του περασμένου 6μηνου και το υπόλοιπο 10% πιστοποιητικά νόσησης κλπ Δηλ. πλειοψηφικώς το γκρουπ αποτελειται απο τριπλα εμβολιασμενους.
Επίσης αυτα που εβαλα είναι στο συνολο και οχι σε κανονικοποιημενους πληθυσμους !

Απλά προκαλεί εντύπωση ο τερμα ανισος ρυθμος αυξησης, μεταξυ εμβολιασμενων και ανεμβολιαστων, και ουσιαστικα το γεγονος πως παλι επαναλαμβανεται το σκηνικο του περασμενου Ιουλιου στο Ισραηλ : απότομα στο 5μηνο η προστασια των εμβολιων πεφτει οποτε το γκρουπ που εχει ελευθερας (εμβολιασμενοι) εκτινασσονται, ενω το γκρουπ που ελεγχεται (ανεμβολιαστοι) αυξανεται συγκριτικα πολυ λιγοτερο κατά την αυξηση που επιβαλλει το κύμα.

Ο διαφορετικος ρυθμος αυξησης δηλ. ειναι πως η σκουρα πρασινη παει και πιανει τη γαλαζια, γιατι αν και η γαλαζια εκτινασσοταν με τον ιδιο ρυθμο, τοτε οι δυο καμπυλες θα ανεβαιναν παραλληλα με σταθερη διαφορα.

Και το ασχημο ειναι πως αυτο δεν συμβαινει απλα στα κρουσματα, αλλά στη βαριά νόσηση.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 10 Ιαν 2022, 23:15

ksk έγραψε:
10 Ιαν 2022, 22:42
taliban έγραψε:
10 Ιαν 2022, 22:34
Γαληνός έγραψε:
10 Ιαν 2022, 22:32
Pfizer CEO Albert Bourla on Monday said a vaccine that targets the omicron variant of Covid will be ready in March, and the company’s already begun manufacturing the doses.

“This vaccine will be ready in March,” Bourla told CNBC’s “Squawk Box.” “We [are] already starting manufacturing some of these quantities at risk.”
https://www.cnbc.com/2022/01/10/covid-v ... march.html

Φτιάχνουν εμβόλιο έναντι όμικρον. Μάρτιο έτοιμο, Καλό καλοκαίρι-Αρχές Σεπτέμβρη θα έρθει λογικά σε μας (αν όλα πάνε καλά)
Ποιος ο λόγος να φτιάξουν εμβολιο που θα αργήσει τόσο αν η Όμικρον ξεφουσκώσει και είναι τόσο ακίνδυνη όσο την παρουσιάζουν τα δικας μας ΜΜΕ;

Αφελές ερώτημα αλλά κάτι δεν κολλάει.
Για τις επόμενες χρονιές, όπως της γρίπης.
Αν καταλαβα καλά μετά την 4η δόση θα ακολουθήσει ο ετήσιος εμβολιασμος .
Αλλά αυτό δεν προϋποθέτει να πέραση στην ενδημική φάση;

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 10 Ιαν 2022, 23:43

από guardian (το ίδιο είχε ειπωθεί και με δέλτα, αλλά τελικά προτιμήθηκαν τα booster)
Redesigned vaccine specifically targeting Omicron 'most likely scenario', Pfizer chief says

Pfizer Inc chief executive Albert Bourla said on Monday that moving toward a redesigned Covid-19 vaccine that is specifically targeted to combat the Omicron variant is the “most likely scenario.”

Speaking at the J.P. Morgan Healthcare Conference, Bourla said Pfizer and partner BioNTech SE are working on both an Omicron-targeted vaccine variant as well as a shot that would include both the previous vaccine as well as vaccine targeted at the Omicron variant, Reuters reports.

Bourla said the company could be ready to file for approval for a redesigned vaccine and start producing it as soon as March.
Το πιθανότερο σενάριο, όχι σίγουρο. Θα δείξει.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 11 Ιαν 2022, 00:16

nik_killthemall έγραψε:
10 Ιαν 2022, 18:21
πατησιωτης έγραψε:
10 Ιαν 2022, 09:47
Green Dragon έγραψε:
10 Ιαν 2022, 09:24
Αποδείχτηκε ότι αυτό ίσχυε μέχρι τη Άλφα. Τώρα είναι όλα ή τίποτα που λέει και ο Καρβέλας.
Tα στοιχεία από τις εντατικές άλλα λένε.Πάλι θα αρχίσουμε να λέμε για τα διάφορα ποσοστά που είναι 85% ανεμβολίαστοι;
Kαι φυσικά στις απλές κλίνες είναι περισσότερο ισορροπημένα και πιθανότατα στο σπίτι ακόμη περισσότερο.
Το τι λένε τα στοιχεία δεν πρόκειται να έχει προέλευση σχετιζομενη κατα οποιονδηποτε τρόπο με το ελληνικο κράτος.
Ισραηλ τελευταίος μηνας, βαριες νοσήσεις σε όλες τις ηλικίες :

Εικόνα

https://datadashboard.health.gov.il/COVID-19/general

12 Δεκ 2021
Vaccinated : 8
Unvaccinated : 74

10 Γεν 2022
Vaccinated : 95
Unvaccinated : 99

Ποσοστό αυξησης Vaccinated = 1137,5%
Ποσοστό αυξησης Unvaccinated = 33,8%
Το γράφημα που παρουσιάζεις λέει ότι οι ανεμβολίαστοι γέμισαν τον τόπο με Covid, κι άρχισαν να κολλούν κι εμβολιασμένους.
Οι ανεμβολίαστοι χτυπούν ταβάνι στα κρούσματα, μόνιμα. Τέντα. Σταθερά. Τίγκα. Έχουν τινάξει τη μπάνκα στον αέρα.
Δεν το βλέπεις που η γραμμή των ανεμβολίαστων είναι σχεδόν μόνιμα στο ταβάνι εδώ και 2 χρόνια;

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 11 Ιαν 2022, 00:22

Green Dragon έγραψε:
10 Ιαν 2022, 15:20
πατησιωτης έγραψε:
10 Ιαν 2022, 14:14
Το κατάλαβα και σου έγραψα ότι τα στοιχεία λένε ότι ενώ στις εντατικές η αναλογία είναι 85-15,στις απλές κλίνες είναι πιο ισορροπημένη και στις κατ οίκον νοσηλείες δεν ξέρουμε αλλά πιθανώς θα είναι περισσότερο.
Το γεγονός ότι η αναλογία στις απλές κλίνες είναι άλλη από τις εντατικές δείχνει ότι το εμβόλιο επηρεάζει και την σοβαρότητα της νόσου.
Δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα από αυτό γιατί δεν ξέρεις πόσοι και ποιοί από αυτούς έχουν Δέλτα και όχι κάποια άλλη. Εγώ στηρίχτηκα στα στοιχεία που έφερε ο Γαληνός σχετικά με την Αγγλία:

https://www.sciencedirect.com/science/a ... 4627#f0005
Να κάνω μια διευκρίνηση.
την έρευνα την έφερα για "μπακαλίστικο υπολογισμό CFR" όμικρον... (χαζό εκ μέρους μου)!

Προφανώς, εκεί λέει πως χάρη στους εμβολιασμούς (συν νόσος) έπεσε η θνητότητα.
δλδη από 0,8 σε 0.2 (στο βιντεάκι από Νότια Κορέα, αναφέρεται πως εκεί είναι 0,8 με δέλτα)

τώρα, το νούμερο και η σύγκριση σε δέλτα ή άλφα, μην το λαμβάνεις τόσο πολύ υπόψιν.
1. είναι μια μόνο έρευνα οικολογική-παρατήρησης
2. το λένε οι ίδιοι οι ερευνητές:
Without accounting for different levels of vulnerability of the population exposed to Alpha or Delta variants, the seemingly high mortality rate might be produced from an unadjusted calculation. Similar ecological fallacy might also occur without considering the heterogeneity in the distribution of vaccines.
3. Δϊνουν και μια πιθανή ερμηνεία
it is possible that most of the vulnerable individuals were dead before April 2021, when Alpha variants were circulating, but individuals ‘survived from Alpha variants’ with relatively healthy conditions were more likely to recovery from infection by Delta
Η μελέτη ήταν παρατήρησης και οικολογική.
Τι σημάινει αυτό;

Πήραν γενικά πληθυσμιακά στοιχεία χωρίς να αναλύσουν/γνωρίζουν τα επιμέρους ατομκά στοιχεία του καθένα για να τα σταθμίσουν στα νούμερα που παρουσιάζουν με βάση δλή ηλικία, εμβολιασμός, παθήσεις των επιμέρους ατόμων του πληθυσμού (αυτό είναι και η ecological fallacy στην ερμηνεία)

το λένε εδώ, ξεκάθαρα:
Importantly, although the effect of vaccine coverage on reducing the CFR of Delta appears minor in our study,

we remark that as an ecological study, heterogeneities in fatality risks and vaccination distribution for different groups of population, e.g., age groups, or groups with different healthcare-seeking behaviors, cannot be adjusted without individual-based datasets
Επομένως, συμπεράσματα τόσο απόλυτα και ξεκάθαρα, δεν βγαίνουν. Ούτε και μια μελέτη, είναι φορέας της απόλυτης επιστημονικής αλήθειας.
Το κάνουμε συχνά εδώ. Φέρνει ο ένας το Α ενώ ο άλλος το Β επιχείρημα. Ε, θα βρεθούν δεκάδες μελέτες που θα λένε το Α κι άλλες το Β. Τι ισχύει; Στο τέλος θα φανεί. Και πάντα κάποιοι θα λένε το αντίθετο
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 11 Ιαν 2022, 00:32

stavmanr έγραψε:
11 Ιαν 2022, 00:16

Το γράφημα που παρουσιάζεις λέει ότι οι ανεμβολίαστοι γέμισαν τον τόπο με Covid, κι άρχισαν να κολλούν κι εμβολιασμένους.
Οι ανεμβολίαστοι χτυπούν ταβάνι στα κρούσματα, μόνιμα. Τέντα. Σταθερά. Τίγκα. Έχουν τινάξει τη μπάνκα στον αέρα.
Δεν το βλέπεις που η γραμμή των ανεμβολίαστων είναι σχεδόν μόνιμα στο ταβάνι εδώ και 2 χρόνια;
αντε φυγε ρε ψεκασμενε, αυτο που λες ειναι αδυνατον, οι εμβολιασμενοι δεν κολλανε ...
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 11 Ιαν 2022, 00:35

nik_killthemall έγραψε:
11 Ιαν 2022, 00:32
stavmanr έγραψε:
11 Ιαν 2022, 00:16

αντε φυγε ρε ψεκασμενε, αυτο που λες ειναι αδυνατον, οι εμβολιασμενοι δεν κολλανε ...
Έχεις πλάκα, Νικ. :lol:
Έχεις περάσει τελείως στην άλλη πλευρά. Ακόμα και στους αστείους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούνται.

Ως εμβολιασμένος κάποιος μολύνεται, αλλά όχι με την ίδια ευκολία που κολλά ανεμβολίαστος.
Τώρα, αν ο ελληναράς εκτός από ανεμβολίαστος είναι και παρτάκιας, και μετατρέπει τα μπαρς σε καλλιέργειες ιών, τότε σαφώς και κανένα εμβόλιο δεν μπορεί να προστατέψει τον ίδιο και την οικογένειά του.
Εμβολιαζόμαστε και τηρούμε τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας έναντι του Covid. Όλα μαζί. Το ένα βοηθά το άλλο, κι όλα μαζί λειτουργούν ως ασπίδα κατά της μόλυνσης.

Πέντε ημέρες μετά το ρεβεγιον των Χριστουγέννων είχαμε 40.000 κρούσματα. Πέντε ημέρες μετά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς τα κρούσματα διατηρούνται πάνω από τις 40.000.
Νεοέλληνα καταπιεσμένε που δεν διστάζεις να στείλεις γονείς και φίλους στον τάφο...

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 11 Ιαν 2022, 00:39

stavmanr έγραψε:
11 Ιαν 2022, 00:35

Ως εμβολιασμένος κάποιος μολύνεται
Δεν συζητω με ψεκασμενους που πιστευουν πως οι εμβολιασμενοι κολλανε.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 11 Ιαν 2022, 00:41

nik_killthemall έγραψε:
11 Ιαν 2022, 00:39
stavmanr έγραψε:

Ως εμβολιασμένος κάποιος μολύνεται, αλλά όχι με την ίδια ευκολία που κολλά ανεμβολίαστος.
Τώρα, αν ο ελληναράς εκτός από ανεμβολίαστος είναι και παρτάκιας, και μετατρέπει τα μπαρς σε καλλιέργειες ιών, τότε σαφώς και κανένα εμβόλιο δεν μπορεί να προστατέψει τον ίδιο και την οικογένειά του.
Εμβολιαζόμαστε και τηρούμε τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας έναντι του Covid. Όλα μαζί. Το ένα βοηθά το άλλο, κι όλα μαζί λειτουργούν ως ασπίδα κατά της μόλυνσης.

Πέντε ημέρες μετά το ρεβεγιον των Χριστουγέννων είχαμε 40.000 κρούσματα. Πέντε ημέρες μετά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς τα κρούσματα διατηρούνται πάνω από τις 40.000.
Νεοέλληνα καταπιεσμένε που δεν διστάζεις να στείλεις γονείς και φίλους στον τάφο...
Δεν συζητω με ψεκασμενους που πιστευουν πως οι εμβολιασμενοι κολλανε.
Έλα βρε Νικ.
Σαν παιδάκι κάνεις.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 11 Ιαν 2022, 11:31

stavmanr έγραψε:

Αυτοί οι αφορισμοί καλό είναι να λείπουν μετα από 2 χρόνια πανδημίας. Προφανώς και θέλουμε να κάνουμε ρεβεγιον με αγαπημένα πρόσωπα, φίλους, συγγενείς. Αυτο είναι το φυσιολογικό.

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 11 Ιαν 2022, 11:34

EKPLIKTIKOS έγραψε:
11 Ιαν 2022, 11:31
stavmanr έγραψε:

Αυτοί οι αφορισμοί καλό είναι να λείπουν μετα από 2 χρόνια πανδημίας. Προφανώς και θέλουμε να κάνουμε ρεβεγιον με αγαπημένα πρόσωπα, φίλους, συγγενείς. Αυτο είναι το φυσιολογικό.
Ναι, αλλά προφανώς δεν έχουν όλοι την ίδια αίσθηση ευθύνης απέναντι σε πρόσωπα που νοιάζονται και θεωρούν ότι δεν τους αφορά η πανδημία.
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε.

Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla » 11 Ιαν 2022, 12:31

EKPLIKTIKOS έγραψε:
stavmanr έγραψε:

Ναι προφανώς και θέλουμε αλλά ακουσε μια προσφατη ιστορία: Η μητέρα μου φέτος την πρωτοχρονιά ήθελε να φάμε ολοι μαζί δηλαδή εγώ οι γονείς μου ο αδελφος μου η νύφη μου και τα ανήψια μου. Εγώ ήμουν κάθετα αντίθετος παρά το οτι είμαστε όλοι τριπλά εμβολιασμένοι πλην των 2 παιδιών. Εκαναν και σελφ τεστ αυτοί και το σκεφτόντουσαν σοβαρά πρωτοχρονιά να φάμε όλοι μαζί. Εγώ κάθετα αρνητικός γιατί οι γονεις μου εμβολιασμένοι μεν με 3 δοσεις αλλά μεγάλοι σε ηλικία και με υποκείμενα. Τελικά παραμονή είχε κάποια συμπτώματα η νύφη μου (τον λαιμό) και ελάχιστα ο ένας μικρός και δεν έγινε τίποτε παρά το γεγονος οτι ολα τα σελφ τεστ ολων ήταν αρνητικά. 2 Γενάρη βρίσκουν θετικό τον έναν μικρό και 7 Γενάρη και ο άλλος. Και πιθανά να το είχαν και οι γονείς τους παρά το αρνητικά τεστ. Αν τρώγαμε όλοι μαζι υπήρχε σοβαρότατη πιθανότητα να κολλούσαν και οι γονείς μου.

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 11 Ιαν 2022, 12:54

Arisvilla έγραψε:
11 Ιαν 2022, 12:31
EKPLIKTIKOS έγραψε:
stavmanr έγραψε:

Ναι προφανώς και θέλουμε αλλά ακουσε μια προσφατη ιστορία: Η μητέρα μου φέτος την πρωτοχρονιά ήθελε να φάμε ολοι μαζί δηλαδή εγώ οι γονείς μου ο αδελφος μου η νύφη μου και τα ανήψια μου. Εγώ ήμουν κάθετα αντίθετος παρά το οτι είμαστε όλοι τριπλά εμβολιασμένοι πλην των 2 παιδιών. Εκαναν και σελφ τεστ αυτοί και το σκεφτόντουσαν σοβαρά πρωτοχρονιά να φάμε όλοι μαζί. Εγώ κάθετα αρνητικός γιατί οι γονεις μου εμβολιασμένοι μεν με 3 δοσεις αλλά μεγάλοι σε ηλικία και με υποκείμενα. Τελικά παραμονή είχε κάποια συμπτώματα η νύφη μου (τον λαιμό) και ελάχιστα ο ένας μικρός και δεν έγινε τίποτε παρά το γεγονος οτι ολα τα σελφ τεστ ολων ήταν αρνητικά. 2 Γενάρη βρίσκουν θετικό τον έναν μικρό και 7 Γενάρη και ο άλλος. Και πιθανά να το είχαν και οι γονείς τους παρά το αρνητικά τεστ. Αν τρώγαμε όλοι μαζι υπήρχε σοβαρότατη πιθανότητα να κολλούσαν και οι γονείς μου.
Και θεωρείς ότι λαμβάνοντας υπόψη τα πάντα, οι γονείς σου βγήκαν κερδισμένοι που στερήθηκαν τη χαρά ενός πρωτοχρονιάτικου οικογενειακού γεύματος; Υποτίθεται ότι όλο το νόημα των εμβολίων είναι να αποκτήσει ακριβώς ξανά η ζωή μια γαμημένη κανονικότητα και να σταματήσουν οι άνθρωποι να στερούνται όμορφες στιγμές σαν αυτή που περιέγραψες παραπάνω, οι οποίες μάλιστα από μια ηλικία και πάνω είναι όλο και πιο σπάνιες. Τέλος πάντων, δεν βαριέσαι, τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα. :roll:
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών