Μα το ίδιο εννοώ...
Αν κατανοησες αυτό που λέει τότε κατανοησες και εμένα που σε παρεπεμψα...
Εν πασει περιπτώσει μιλούσαμε για την κατάτμηση του χρόνου και του απείρου...
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Μα το ίδιο εννοώ...
Ναι, οτι ο χρονος, σαν αριθημτικη σειρα, μπορει να κατατετμηθει απειρα. Οκ, αυτο ειναι πολυ γνωστο και κατανοητο.
Δεν υπήρχαν "κακοτεχνίες" αρχικά στην Κτίση. Οι άνθρωποι στη συνέχεια "στράβωσαν" και έτσι άλλαξαν αυτοί και παρενέβησαν στο φυσικό τρόπο συνύπαρξής τους με την Κτήση. Αυτοί φταίνε για τις εκ των υστέρων εμφανισθείσεις "κακοτεχνίες".axilmar έγραψε: ↑07 Φεβ 2022, 11:09λολ. Με οποιες λεξεις και να το πεις, οι κακοτεχνιες βαραινουν τον χτιστη.jey_pap έγραψε: ↑04 Φεβ 2022, 16:37Όχι, όχι. Τα γεγονότα, ή αλλιώς συμβεβηκότα (κεχωρισμένα - αχώριστα) δεν προκατασκευάζονται γιατί είναι αναπόσπαστα "κομμάτια" του χωροχρόνου και συνοδεύουν ουσίες - φύσεις της Κτήσης και των όντων. Εξαίρεση στη θ. Πρόνοια Του που "φροντίζει" για την συνοχή της Κτήσης και τη συντήρηση των νόμων που την διέπουν, αποτελούν παρεμβάσεις Του ό, που χρειαστεί, για να τερματιστεί κάποια τρέχουσα, ή καποια μελλοντική καταστροφική συνέπεια από παρεκκλίσεις. Οι παρεκκλίσεις τόσο της φύσης όσο και των όντων απ' την επίβλεψη της θ. Πρόνοιας δεν ενοχοποιούν τον Κτίστη, αλλά (ενοχοποιούν) τις προεγνωσμένες προσεγγίσεις, αυτές σε καταστροφικό βαθμό για το "Είναι" των ελλόγων όντων και τις "ειδωλοποιημένες" καταστάσεις που διέπουν τη ζωή τους.axilmar έγραψε: ↑04 Φεβ 2022, 11:48
Οταν ξερει τα μελλουμενα, παει να πει οτι τα ξερει γιατι αυτος τα εφτιαξε, οποτε και ειναι και υπευθυνος.
Ανακολουθία.
Αν τα όντα ή και η κτήση λειτουργούσαv όπως αρχικά φτιάχτηκαν χωρίς να παρεκλίνουν από την αρχική" κατασκευή" τους, τότε θα μπορούσε κανείς να Τον θεωρήσει εκτός από πάνσοφο - Παντογνώστη, plus και "υπεύθυνο", χωρίς η παρέκκλιση της Κτήσης και των όντων να μπορεί να Του στερεί κάποια ιδιότητα της Φύσης Του (Πρόγνωση κλπ).
Δεν μπορει να τα ξερει χωρις να τα εφτιαξε αυτος, γιατι αυτο σημαινει οτι μια αλλη δυναμη υπαρχει που τα εφτιαξε. Αυτο ομως δεν ισχυει (οτι δλδ υπαρχει μια αλλη δυναμη).
Ασφαλώς.
Ο ορος 'εφτιαξε' δεν σημαινει μονο οτι επελεξε τα συγκεκριμενα γεγονοτα που θα συμβουν στο μελλον, σημαινει επισης οτι και επελεξε τις συγκεκριμενες αρχικες συνθηκες βαση των οποιων θα γινουν τα κακα γεγονοτα στο μελλον.
Αρα ειναι 100% υπευθυνος και για τα καλα και για τα κακα.
Οχι, διοτι ολα ειναι προδιαγεγγραμμενα: ο κτιστης ξερει το πως θα εξελιχθει η κτιση του.jey_pap έγραψε: ↑07 Φεβ 2022, 21:16Δεν υπήρχαν "κακοτεχνίες" αρχικά στην Κτίση. Οι άνθρωποι στη συνέχεια "στράβωσαν" και έτσι άλλαξαν αυτοί και παρενέβησαν στο φυσικό τρόπο συνύπαρξής τους με την Κτήση. Αυτοί φταίνε για τις εκ των υστέρων εμφανισθείσεις "κακοτεχνίες".axilmar έγραψε: ↑07 Φεβ 2022, 11:09λολ. Με οποιες λεξεις και να το πεις, οι κακοτεχνιες βαραινουν τον χτιστη.jey_pap έγραψε: ↑04 Φεβ 2022, 16:37
Όχι, όχι. Τα γεγονότα, ή αλλιώς συμβεβηκότα (κεχωρισμένα - αχώριστα) δεν προκατασκευάζονται γιατί είναι αναπόσπαστα "κομμάτια" του χωροχρόνου και συνοδεύουν ουσίες - φύσεις της Κτήσης και των όντων. Εξαίρεση στη θ. Πρόνοια Του που "φροντίζει" για την συνοχή της Κτήσης και τη συντήρηση των νόμων που την διέπουν, αποτελούν παρεμβάσεις Του ό, που χρειαστεί, για να τερματιστεί κάποια τρέχουσα, ή καποια μελλοντική καταστροφική συνέπεια από παρεκκλίσεις. Οι παρεκκλίσεις τόσο της φύσης όσο και των όντων απ' την επίβλεψη της θ. Πρόνοιας δεν ενοχοποιούν τον Κτίστη, αλλά (ενοχοποιούν) τις προεγνωσμένες προσεγγίσεις, αυτές σε καταστροφικό βαθμό για το "Είναι" των ελλόγων όντων και τις "ειδωλοποιημένες" καταστάσεις που διέπουν τη ζωή τους.
Βασικά αρκετά off-topic πήγαμε, σου είπα δύο πράγματα επί του θέματος, μπορείς να απαντήσεις ή όχι. Τώρα αν εσύ θες να πιστεύεις ότι κάνω κύρηγμα, επειδή δεν συμφωνώ με αυτά που γράφεις δεν βλέπω πώς ακριβώς είνα απάντηση στο point μου, αλλά be my guest.O I έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 13:25(Δεν μπορείς διάλογο μαζί μου; Δεν σε παρεξηγώ. καταλαβαίνω την αδυναμία κατανόησης λόγο "ευνουχισμού" των δυνατοτήτων τού νου εκάστου.)
Οκ
κατανοητό. συνέχισε με όποιον θες το...μη-κήρυγμά σου
Μαζί σου, με αυτό το νικνέιμ, δεν θυμάμαι να έχουμε ξανα-κάνει διάλογο στην έκταση που αναφέρεις.
Για θύμισέ μου...και το/τα άλλα νικνέιμ για να το συνεχίσουμε (αν έχω διάθεση και χρόνο) από εκεί που το αφήσαμε μιας και το ανέφερες....,SpoilerShowΠόσα προφίλ έχουν κάποιοι εδώ μέσα ρε πστ μου και μάλιστα το κρύβουν με "αγγλοελληνική" διάλεκτο...
stavmanr έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 17:33Τίποτα περισσότερο από μία θεωρία στην οποία εναποθέτεις την προθυμία σου να πιστέψεις ότι γνώρισες την μοναδική κι απόλυτη αλήθεια.klg έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 12:56Sure, οπότε όταν έχεις την Y πειραματική διάταξη που επιβεβαιώνει την αλήθεια της X προτάσης από την Z θεωρία, εκεί τι έχεις λοιπόν;stavmanr έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 12:34
Όλα αποτελούν εμπειρική επαλήθευση σε προσωπικό επίπεδο.
Οτιδήποτε αποδέχεσαι ως αληθές αποτελεί μία προσωπική κατάθεση.
Κάθε αποδοχή θεωρίας, παντός τύπου, προϋποθέτει την παραγωγή προσωπικής εμπειρίας σε κάποιο επίπεδο αντίληψης.
Δεν υφίσταται "απόλυτη αλήθεια" υπό τη μορφή θεωρίας. Το αληθές αποτελεί δοξασία.
Θα αλλάξει, θα αναδιαμορφωθεί, θα προσαρμοστεί, θα μεταλλαχτεί με την επόμενη θεωρία η οποία θα έρθει αναπόδραστα, ακριβώς επειδή αυτός είναι ο αυτοσκοπός της έρευνας: να αμφισβητεί μέχρι ...θανάτου όσα η ίδια παράγει.
Διότι έτσι ταυτίζεται ο χρόνος με τον άπειρο χρόνο...axilmar έγραψε: ↑07 Φεβ 2022, 15:56Ναι, οτι ο χρονος, σαν αριθημτικη σειρα, μπορει να κατατετμηθει απειρα. Οκ, αυτο ειναι πολυ γνωστο και κατανοητο.
Γιατι το ανεφερες ομως;
Τυπικά, δεν υφίσταται επιστημονικό context. Ως επιστημονικό context συνήθως αφήνεται να αιωρείται μία αόριστη, ακαθόριστη, ασαφής, διαισθητική συμφωνία. Το τί αποτελεί επιστημονική μέθοδο είναι κάτι που όλοι συμφωνούμε, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά.klg έγραψε: ↑08 Φεβ 2022, 15:03stavmanr έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 17:33Τίποτα περισσότερο από μία θεωρία στην οποία εναποθέτεις την προθυμία σου να πιστέψεις ότι γνώρισες την μοναδική κι απόλυτη αλήθεια.
Θα αλλάξει, θα αναδιαμορφωθεί, θα προσαρμοστεί, θα μεταλλαχτεί με την επόμενη θεωρία η οποία θα έρθει αναπόδραστα, ακριβώς επειδή αυτός είναι ο αυτοσκοπός της έρευνας: να αμφισβητεί μέχρι ...θανάτου όσα η ίδια παράγει.
Δεν διαφωνώ ότι η οποιαδήποτε επιστημονική θεωρία δεν σου προσφέρει κάποια απόλυτη αλήθεια (χωρίς να θέλω να μπω στην μετά-συζήτηση του τι συνιστά "άπολυτη αλήθεια") και βασικά θα κάνω concede ότι η αρχική μου διατύπωση δεν ήταν όσο ακριβής θα ήθελα. Σίγουρα η επαλήθευση απαιτεί το να σε πείσω για μια πρόταση, οπότε υφίσταται ένα υποκειμενικό στοιχείο στη μορφή της.
Αυτό που εννούσα είναι ότι, αποκαλυπτικές προσωπίες εμπειρίες θρησκευτικού περιεχόμενου δεν συνιστούν "εμπειρική επαλήθευση" στο context της επιστήμης και γενικά όταν συζήταμε για "εμπειρική επαλήθευση" πίστευω ότι είναι πολύ εύλογο να θα θεωρήσουμε ότι είναι στο context της επιστήμης και ότι η κυρά Σούλα που είδε τη μούρη του jesus στα φασολάκια της μάλλον δεν κάνει qualify ως εμπειρική επαλήθευση.
... χωρίς να σημαίνει αυτό κάτι για τον περιορισμό της ελεύθερης βούλησης9 (καλή ή ανάποδη) των ανθρώπων, ή της καταναγκασμένης κάποτε από συμφέροντα, ροπές, ένστικτα-παρορμήσεις, νόμους, παρόλο που είναι γνωστά κι αυτά. Λοιπόν γνωστή τύχαινε νά 'ναι και η παρέκκλιση της φύσης του ανθρώπου, όπως και η εκτροπή που θα επερχόταν στους νόμους της Κτίσης με αιτία τον άνθρωπο.axilmar έγραψε: ↑08 Φεβ 2022, 12:24Οχι, διοτι ολα ειναι προδιαγεγγραμμενα: ο κτιστης ξερει το πως θα εξελιχθει η κτιση του.
Και έτσι κάπως κάποτε ο άνθρωπος φορτώθηκε κάτι που δεν έπραξε...jey_pap έγραψε: ↑08 Φεβ 2022, 22:19Χωρίς να σημαίνει αυτό κάτι για την ελεύθερη βούληση (καλή ή ανάποδη) των ανθρώπων, ή την καταναγκασμένη κάποτε από συμφέροντα, ροπές, ένστικτα-παρορμήσεις, νόμους, παρόλο που είναι γνωστά κι αυτά. Λοιπόν γνωστή τύχαινε νά ναι και η παρέκκλιση της φύσης του ανθρώπου, όπως και η εκτροπή που θα επερχόταν στους νόμους της Κτίσης με αιτία τον άνθρωπο.
.... κάτι που όμως δεν έπαψε να κατατρύχεται απ' αυτό βλ: ναρκισσισμός.ksk έγραψε: ↑08 Φεβ 2022, 22:24Και έτσι κάπως κάποτε ο άνθρωπος φορτώθηκε κάτι που δεν έπραξε...jey_pap έγραψε: ↑08 Φεβ 2022, 22:19Χωρίς να σημαίνει αυτό κάτι για την ελεύθερη βούληση (καλή ή ανάποδη) των ανθρώπων, ή την καταναγκασμένη κάποτε από συμφέροντα, ροπές, ένστικτα-παρορμήσεις, νόμους, παρόλο που είναι γνωστά κι αυτά. Λοιπόν γνωστή τύχαινε νά ναι και η παρέκκλιση της φύσης του ανθρώπου, όπως και η εκτροπή που θα επερχόταν στους νόμους της Κτίσης με αιτία τον άνθρωπο.
Πρέπει να σου πω πως σε ορισμένα ζητήματα έχεις τρομακτική διαύγεια. Να 'ξερες πόσοι και πόσοι τελούν υπό καθεστώς σύγχυσης...ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑02 Φεβ 2022, 15:55Όταν λέμε ΣΥΜΠΑΝ ενοουμε κάθε τι που υπάρχει !!tanipteros έγραψε: ↑02 Φεβ 2022, 10:07Εδώ εσύ λες κάτι άλλο !!!
Μέχρι τώρα συζητουαμε για μια μορφή ζωής, ένα Ον ΕΚΤΟΣ σύμπαντος που το δημιούργησε.
Εσύ λες ότι το ίδιο το Σύμπαν είναι μια μορφή ζωής...δλδ ότι η ύλη είναι ζωντανή....!!!
Και γιατί να είναι παγκόσμιο ΕΝΑ ? Σε ανώτερες διαστάσεις άχρονες υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα και πολλές χρονογραμμές..στα μαθηματικά...οπότε δεν μιλάμε για ΕΝΑ αλλά για ΠΟΛΛΑ.
Το ίδιο και όταν μιλάμε για το Παγκόσμιο ΈΝΑ
Επιπλέον ακόμη και εάν υπάρχει πνευματικός κόσμος , δεν βλέπω τον λόγο να τον διαχωρίσουμε από τον υλικό ( δεν γνωρίζουμε πλήρως το τι είναι ύλη ή πνεύμα)
Αν λοιπόν υπάρχει θεός η θεοί και πνευματικός θεϊκός κόσμος είναι μέρος της ύλης ή του σύμπαντος και όχι εκτός (το πνεύμα και οι ιδέες έχουν υλική υπόσταση)
Ωραία απάντηση...αντάξια ενός χελιού, που δεν το φτάνει το φυσικό του λίπος, αλλά έχει πασαλειφθεί με καμιά δεκαριά λίτρα βαλβολίνης για να γλυστράει περισσότερο.stavmanr έγραψε: ↑08 Φεβ 2022, 18:44Τυπικά, δεν υφίσταται επιστημονικό context. Ως επιστημονικό context συνήθως αφήνεται να αιωρείται μία αόριστη, ακαθόριστη, ασαφής, διαισθητική συμφωνία. Το τί αποτελεί επιστημονική μέθοδο είναι κάτι που όλοι συμφωνούμε, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά.klg έγραψε: ↑08 Φεβ 2022, 15:03Δεν διαφωνώ ότι η οποιαδήποτε επιστημονική θεωρία δεν σου προσφέρει κάποια απόλυτη αλήθεια (χωρίς να θέλω να μπω στην μετά-συζήτηση του τι συνιστά "άπολυτη αλήθεια") και βασικά θα κάνω concede ότι η αρχική μου διατύπωση δεν ήταν όσο ακριβής θα ήθελα. Σίγουρα η επαλήθευση απαιτεί το να σε πείσω για μια πρόταση, οπότε υφίσταται ένα υποκειμενικό στοιχείο στη μορφή της.stavmanr έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 17:33Τίποτα περισσότερο από μία θεωρία στην οποία εναποθέτεις την προθυμία σου να πιστέψεις ότι γνώρισες την μοναδική κι απόλυτη αλήθεια.
Θα αλλάξει, θα αναδιαμορφωθεί, θα προσαρμοστεί, θα μεταλλαχτεί με την επόμενη θεωρία η οποία θα έρθει αναπόδραστα, ακριβώς επειδή αυτός είναι ο αυτοσκοπός της έρευνας: να αμφισβητεί μέχρι ...θανάτου όσα η ίδια παράγει.
Αυτό που εννούσα είναι ότι, αποκαλυπτικές προσωπίες εμπειρίες θρησκευτικού περιεχόμενου δεν συνιστούν "εμπειρική επαλήθευση" στο context της επιστήμης και γενικά όταν συζήταμε για "εμπειρική επαλήθευση" πίστευω ότι είναι πολύ εύλογο να θα θεωρήσουμε ότι είναι στο context της επιστήμης και ότι η κυρά Σούλα που είδε τη μούρη του jesus στα φασολάκια της μάλλον δεν κάνει qualify ως εμπειρική επαλήθευση.
Κάθε μέθοδος επαλήθευσης αποτελεί μία προσωπική εμπειρία. Πρέπει να μυηθείς σε μέθοδο επαλήθευσης για να την χρησιμοποιήσεις. Στην ουσία πρέπει να συμφωνήσεις ότι θα εξετάζεις τα πράγματα έτσι και μόνον έτσι, ώστε να μπορείς να μιλήσεις για επαλήθευση.Λοξίας έγραψε: ↑09 Φεβ 2022, 10:25Ο klg σου λέει, και έτσι είναι, πως το τι "βλέπει" ατομικά στον ύπνο του ή στο ξύπνιο του ο οποιοσδήποτε, δεν υπόκειται σε επαλήθευση. Προσωπικά οράματα και εμπειρίες ή και ομαδικά (παρ)οράματα, δεν έχουν καμία αντικειμενική αξία.stavmanr έγραψε: ↑08 Φεβ 2022, 18:44Τυπικά, δεν υφίσταται επιστημονικό context. Ως επιστημονικό context συνήθως αφήνεται να αιωρείται μία αόριστη, ακαθόριστη, ασαφής, διαισθητική συμφωνία. Το τί αποτελεί επιστημονική μέθοδο είναι κάτι που όλοι συμφωνούμε, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά.klg έγραψε: ↑08 Φεβ 2022, 15:03
Δεν διαφωνώ ότι η οποιαδήποτε επιστημονική θεωρία δεν σου προσφέρει κάποια απόλυτη αλήθεια (χωρίς να θέλω να μπω στην μετά-συζήτηση του τι συνιστά "άπολυτη αλήθεια") και βασικά θα κάνω concede ότι η αρχική μου διατύπωση δεν ήταν όσο ακριβής θα ήθελα. Σίγουρα η επαλήθευση απαιτεί το να σε πείσω για μια πρόταση, οπότε υφίσταται ένα υποκειμενικό στοιχείο στη μορφή της.
Αυτό που εννούσα είναι ότι, αποκαλυπτικές προσωπίες εμπειρίες θρησκευτικού περιεχόμενου δεν συνιστούν "εμπειρική επαλήθευση" στο context της επιστήμης και γενικά όταν συζήταμε για "εμπειρική επαλήθευση" πίστευω ότι είναι πολύ εύλογο να θα θεωρήσουμε ότι είναι στο context της επιστήμης και ότι η κυρά Σούλα που είδε τη μούρη του jesus στα φασολάκια της μάλλον δεν κάνει qualify ως εμπειρική επαλήθευση.
Ο klg αναφέρθηκε στην επιστημονική θεωρία. Σε τι έπρεπε να απαντήσω: στον τραχανά;Και εσύ απαντάς με μία γενικούρα περί του αν γνωρίζουμε τι αποτελεί επιστημονική μέθοδο...
stavmanr έγραψε: ↑09 Φεβ 2022, 12:20Κάθε μέθοδος επαλήθευσης αποτελεί μία προσωπική εμπειρία. Πρέπει να μυηθείς σε μέθοδο επαλήθευσης για να την χρησιμοποιήσεις. Στην ουσία πρέπει να συμφωνήσεις ότι θα εξετάζεις τα πράγματα έτσι και μόνον έτσι, ώστε να μπορείς να μιλήσεις για επαλήθευση.Ο klg αναφέρθηκε στην επιστημονική θεωρία. Σε τι έπρεπε να απαντήσω: στον τραχανά;Και εσύ απαντάς με μία γενικούρα περί του αν γνωρίζουμε τι αποτελεί επιστημονική μέθοδο...