Υπάρχει Θεός;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Re: Υπάρχει Θεός;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 10 Φεβ 2022, 10:18

stavmanr έγραψε:
10 Φεβ 2022, 09:05
Λοξίας έγραψε:
10 Φεβ 2022, 00:17
Η ομαδική ψευδαίσθηση είσαι γνωστή στην επιστήμη της ψυχιατρικής εδώ και έναν αιώνα...
Πολλά τα παραδείγματα που πολλοί άνθρωπο έπεσαν θύματα ομαδικής παραίσθησης και όχι μόνον θρησκευτικής τοιαύτης.
Επομένως, όπως σου έγραψα και πιο πριν, το πρόβλημά σου δεν βρίσκεται στο πλήθος των κοινών μαρτυριών και κακώς αναφέρθηκες σε εκείνο.

Πάμε τώρα στο προκείμενο: πότε η επιστήμη της ψυχιατρικής υποστήριξε ότι όποιος βιώνει το Θεό πάσχει από ψευδαισθήσεις; Σε ποιο συνέδριο;
Που ακριβώς εγώ έγραψα αυτό;

Τι έγινε παλικάρι; κάνουμε τυφλά άξελ; :smt005:

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 10 Φεβ 2022, 15:25

stavmanr έγραψε:
10 Φεβ 2022, 09:03
ksk έγραψε:
09 Φεβ 2022, 23:27
stavmanr έγραψε:
09 Φεβ 2022, 23:08

Το πρόβλημά σου δεν είναι ότι δεν επαληθεύονται από τρίτο. Δεν καταλαβαίνεις καν ποια είναι η ένστασή σου...
Πχ. αν σου έλεγαν 2 ή 25 μαζί ότι βίωσαν το ίδιο φαινόμενο, το πρόβλημά σου δεν θα ήταν ότι η μαρτυρία τους είναι μοναδική.
Οι χριστιανοί ομολογούν από κοινού πίστη στο Θεό. Μιλάμε δηλαδή για δισεκατομμύρια μαρτυρίες.
Το πρόβλημά σου, επαναλαμβάνω, δεν είναι το πλήθος των μαρτυριών. Προσπαθώντας να επιτεθείς, απλά χάνεις το νόημα ακόμα και της δικής σου επιχειρηματολογίας.
Χαλάρωσε και ρώτησε απλά αυτό που θέλεις να μάθεις.
Χαλαρά λοιπόν ρωτώ...τι σχέση έχει η ομολογία πίστης με το βίωμα;
Τι μου διαφεύγει;
Η πίστη εκφράζει το βίωμα.
Αυτή η απάντηση είναι εντελώς διαφορετική από το:
Οι χριστιανοί ομολογούν από κοινού πίστη στο Θεό. Μιλάμε δηλαδή για δισεκατομμύρια μαρτυρίες
την οποία απάντηση έδωσες για ένα συγκεκριμένο λόγο.
Ναι μεν η πίστη εκφράζει το βίωμα της προσωπικής σχέσης με τον Θεό
και σε περίπτωση θρησκείας μιλάμε και για κοινωνική εμπειρία της πίστης μέσω της Εκκλησίας
αλλά αυτό είναι διαφορετικό από την αρχική σου πρόταση και ειδικά το δεύτερο σκέλος της και όπως την χρησιμοποίησες.
Παρατηρητής...

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 10 Φεβ 2022, 16:07

Λοξίας έγραψε:
10 Φεβ 2022, 10:18
stavmanr έγραψε:
Λοξίας έγραψε:
10 Φεβ 2022, 00:17
Η ομαδική ψευδαίσθηση είσαι γνωστή στην επιστήμη της ψυχιατρικής εδώ και έναν αιώνα...
Πολλά τα παραδείγματα που πολλοί άνθρωπο έπεσαν θύματα ομαδικής παραίσθησης και όχι μόνον θρησκευτικής τοιαύτης.
Επομένως, όπως σου έγραψα και πιο πριν, το πρόβλημά σου δεν βρίσκεται στο πλήθος των κοινών μαρτυριών και κακώς αναφέρθηκες σε εκείνο.

Πάμε τώρα στο προκείμενο: πότε η επιστήμη της ψυχιατρικής υποστήριξε ότι όποιος βιώνει το Θεό πάσχει από ψευδαισθήσεις; Σε ποιο συνέδριο;
Στο σχόλιό μου περί πλήθους μαρτυριών απάντησες μεταξύ άλλων

"Η ομαδική ψευδαίσθηση είσαι γνωστή στην επιστήμη της ψυχιατρικής εδώ και έναν αιώνα..."

Χαίρω πολύ. Αλλά πώς αυτό συνδέεται με τη Θεολογία; Αυτό σε ρωτώ.

Αν πρόκειται απλά να πετάς φωτοβολίδες δεξιά κι αριστερά, πες το να το ξέρω.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 10 Φεβ 2022, 16:08

ksk έγραψε:
10 Φεβ 2022, 15:25
stavmanr έγραψε:
ksk έγραψε:
09 Φεβ 2022, 23:27

Χαλαρά λοιπόν ρωτώ...τι σχέση έχει η ομολογία πίστης με το βίωμα;
Τι μου διαφεύγει;
Οι χριστιανοί ομολογούν από κοινού πίστη στο Θεό. Μιλάμε δηλαδή για δισεκατομμύρια μαρτυρίες
και σε περίπτωση θρησκείας μιλάμε και για κοινωνική εμπειρία της πίστης μέσω της Εκκλησίας
αλλά αυτό είναι διαφορετικό από την αρχική σου πρόταση και ειδικά το δεύτερο σκέλος της και όπως την χρησιμοποίησες.
Δεν καταλαβαίνω τη δυσκολία σου.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 10 Φεβ 2022, 18:33

stavmanr έγραψε:
10 Φεβ 2022, 16:07
Λοξίας έγραψε:
10 Φεβ 2022, 10:18
stavmanr έγραψε:
Στο σχόλιό μου περί πλήθους μαρτυριών απάντησες μεταξύ άλλων

"Η ομαδική ψευδαίσθηση είσαι γνωστή στην επιστήμη της ψυχιατρικής εδώ και έναν αιώνα..."

Χαίρω πολύ. Αλλά πώς αυτό συνδέεται με τη Θεολογία; Αυτό σε ρωτώ.

Αν πρόκειται απλά να πετάς φωτοβολίδες δεξιά κι αριστερά, πες το να το ξέρω.
Το ρεσιτάλ διαστρέβλωσης (αγαπημένη σου τακτική), δεν μπορεί να "σβήσει" τα γραφόμενα.
Η φράση μου, από την οποία αρπάχτηκες δίκην σανίδας σωτηρίας, δεν υπονοεί κατ' ουδένα λόγο πως συνδέω την ψυχιατρική αυτή γνώση με την θεολογία! Λέει ξεκάθαρα αυτό που λέει..."οι ομαδικής ψευδαισθήσεις, είναι τεκμηριωμένο γεγονός" και υπάρχουν πολλά παρδείγματα.

Εσύ όμως, συνεχίζεις να ΜΗΝ απαντάς στα δικά μου "μεταξύ άλλων" που αναφέρεις...
Τα βλέπεις, τα διαβάζεις, αλλά προτιμάς να κάνεις αποτυχημένες τούμπες σαλτιμπάγκου...

Για να σε πάω άλλη μία...από άλλο δρόμο... :003:

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 10 Φεβ 2022, 18:39

Για άνοιξε το spoiler να διαβάσεις μία θρησκευτική εμπειρία...
SpoilerShow
Ὁ βλάσφημος ἀνθυπασπιστής

Ὁ Χρῆστος Βέργος, ἐπιστρατευμένος στὸν πόλεμο τῆς Κορέας, διηγεῖται:

Ἤμουν ἀνθυπασπιστὴς στὸ τάγμα τῆς Κορέας. Δὲν πίστευα πουθενά, παρὰ μόνο στὴ δύναμη τῶν βαρέων ὅπλων ποὺ κατεύθυνα. Ἐπὶ πλέον ἤμουν ἀδιόρθωτα βλάσφημος. Ὅλες οἱ βλασφημίες μου συγκεντρώνονταν στὴν Παναγία. Ὅσοι μὲ ἄκουγαν ἀνατριχίαζαν. Οἱ φαντάροι μου ἔκαναν τὸν σταυρό τους, γιὰ νὰ μὴν τοὺς βρεῖ κακό. Οἱ ἀνώτεροί μου διαρκῶς μὲ παρατηροῦσαν καὶ μὲ τιμωροῦσαν. Ὥσπου μία νύχτα ἔζησα ἕνα ὁλοφάνερο Θαῦμα.

Ξημέρωνε ἡ 7η Ἀπριλίου 1951. Μὲ τὴ διμοιρία μου εἶχα καταλάβει μία πλαγιὰ σὲ ὕψωμα κοντὰ στὸν 38ο παράλληλο. Μέχρι τὰ ξημερώματα ἔμεινα ἄγρυπνος στὸ ὄρυγμά μου μαζὶ μὲ τὸν στρατιώτη Σταῦρο Ἄδαμάκο. Ὅταν ρόδιζε ἡ αὐγή, ὅποτε δὲν ὑπῆρχε φόβος αἰφνιδιασμοῦ, ἀποκοιμήθηκα. Εἶδα τότε ἕνα ὄνειρο ποὺ μὲ συνετάραξε:

Μία γυναίκα στὰ μαῦρα ντυμένη, μὲ ἁγνὴ ὀμορφιὰ καὶ γλυκύτατη φωνή, μὲ πλησιάζει καὶ μὲ ρωτᾶ ἀκουμπώντας τὸ χέρι στὸν ὦμο μου:

- θέλεις νὰ βρίσκομαι κοντά σου Χρῆστο; Ἔνοιωσα τότε μία βαθειὰ ἀγαλλίαση.

- Καὶ ποιὰ εἶσαι σύ; τὴ ρώτησα.

Τότε ἐκείνη ἄλλαξε ἔκφραση καὶ μὲ παρατήρησε αὐστηρά:

- Γιατί, Χρῆστο, διαρκῶς μὲ βρίζεις;

- Πρώτη φορὰ σὲ βλέπω! διαμαρτυρήθηκα. Πῶς εἶναι δυνατὸ νὰ βρίζω μία ἄγνωστή μου;

- Ναί, Χρῆστο, ἐπέμεινε ἐκείνη πιὸ αὐστηρά. Μὲ βρίζεις. Ἐγὼ ὅμως εἶμαι πάντα κοντὰ σὲ σένα καὶ σ᾿ ὅλους τοὺς στρατιῶτες τοῦ τάγματος. Γιατί δὲν πηγαίνετε στὸ Πουσάν, ν᾿ ἀνάψετε κεριὰ στ᾿ ἀδέλφια σας ποὺ ἔχουν ταφεῖ ἐκεῖ;

Μ᾿ αὐτὴ τὴ φράση ξύπνησα τρομαγμένος. Ὁ Σταῦρος δίπλα μου μὲ κοίταζε σαστισμένος.

- Κύριε Ἀνθυπασπιστά, κάτι ἔχεις, μοῦ εἶπε. Βογκοῦσες καὶ παραμιλοῦσες στὸν ὕπνο σου.

Τοῦ διηγήθηκα τὸ ὄνειρό μου καὶ καταλήξαμε πὼς ἦταν ἀποτέλεσμα κοπώσεως καὶ συζητήσεων γύρω ἀπὸ τοὺς νεκρούς του Πουσάν.

Ἐνῶ ὅμως λέγαμε αὐτά, ξαναβλέπω τὴ γυναίκα τοῦ ὀνείρου μου μπροστά μου.

-Ἀδαμάκο! βάζω μία φωνή. Ἡ γυναίκα... Αὐτή... Νά... τὴ βλέπεις;

Ἐκεῖνος προσπαθοῦσε νὰ μὲ καθησυχάσει, ἀλλὰ ποὺ ἐγώ! Ἡ μαυροφορεμένη γυναίκα μὲ τὴν ἁγνὴ ὀμορφιὰ καὶ τὴ γλυκύτατη φωνὴ στάθηκε κοντά μου καὶ μοῦ εἶπε:

- Μὴ φοβᾶσαι... Μὴ φοβᾶσαι, παιδί μου. Εἶμαι ἡ Παναγία. Σᾶς προστατεύω ὅλους παντοῦ καὶ πάντοτε. Ἀλλὰ θέλω ἀπὸ σένα νὰ μὴ μὲ βρίσεις οὔτε στὶς δυσκολότερες στιγμὲς τῆς ζωῆς σου.

Πέφτω ἀμέσως ταραγμένος νὰ φιλήσω τὰ πόδια της. Ἐκείνη ὅμως εἶχε γίνει ἄφαντη. Ἔκλαψα τότε ἀπ᾿ τὰ βάθη τῆς καρδίας μου ἕνα κλάμα ἀνακουφίσεως καὶ χαρᾶς, ἐγὼ ποὺ δὲν εἶχα κλάψει ποτὲ στὴ ζωή μου».
...και πες κάτι.
Μη μου πεις αν είναι πραγματικότητα ή όχι η "εμπειρία" του βλάσφημου ανθυπασπιστή.
Πες μου μόνον, πως γίνεται η Παναγία να τον διαβεβαιώνει πως "τους προστατεύει όλους παντού και πάντοτε" και να έχουμε 183 νεκρούς στην Κορέα;
Μήπως οι 183 αυτοί (και οι άλλοι 610 τραυματίες) ήταν και αυτοί βλάσφημοι, οπότε δεν άντεξε η Παναγία και "απέσυρε" την προστασία της;
Και αν είναι έτσι, γιατίήταν τόσο φειδωλή και παρουσιάστηκε μόνον στον πολύ βλάσφμο (κατά τα λεγόμενά του) ανθυπασπιστή;

Τέσπα, κάτι θα βρεις εσύ να απαντήσεις...ακόμα και μη απάντηση... :003:

ΥΓ.
Και ξες ε; έχω τουλάχιστον άλλες 20 τέτοιες "εμπειρίες", για τις οποίες θα ήθελα την γνώμη σου για την αληθότητα/αξιοπιστία τους... :003:

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 10 Φεβ 2022, 20:37

το κάθε πνευματικό βίωμα αλοιώνεται από τις προσωπικές ιδέες που έχει ο κάθε ένας...δεν υπάρχει αντικειμενικότητα...
από την άλλη οι Θεοί είναι ουδέτεροι...πλησιάζουν τους ανθρώπους με προσφιλείς μορφές που αποδέχονται...
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

jey_pap
Phorum.gr user: j_pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap » 10 Φεβ 2022, 20:51

Δε βλέπω που συνδέεται το τάγμα του ανθυπασπιστή (το οποίο τέθηκε υπό "φύλαξη" ) , με τους 187 νεκρούς της Πουσάν, για τη μνήμη των οποίων παραπονέθηκε η άγνωστη γυναίκα για παράλειψη αφής κεριών.
:p2:
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 10 Φεβ 2022, 21:44

jey_pap έγραψε:
10 Φεβ 2022, 20:51
Δε βλέπω που συνδέεται το τάγμα του ανθυπασπιστή (το οποίο τέθηκε υπό "φύλαξη" ) , με τους 187 νεκρούς της Πουσάν, για τη μνήμη των οποίων παραπονέθηκε η άγνωστη γυναίκα για παράλειψη αφής κεριών.
Η ..."άγνωστη" γυναίκα ε;
Δηλαδή δεν ήταν η Παναγία αυτή η "άγνωστη" γυναίκα, όπως βεβαιώνει ο βλάσφημος ανθυπασπιστής;
Α, ώστε το τάγμα αυτό τέθηκε υπό "φύλαξη" ε; Από την "άγνωστη" γυναίκα ή από την Παναγία;

Υπό "φύλαξη", δεν ήταν καμία μονάδα, διότι καμία δεν έμεινε αλώβητη. Όλες είχαν απώλειες.
Συνεπώς, της "άγνωστης" γυναίκας το "σας προστατεύω όλους και παντού", δεν είχε κανένα αντίκρυσμα.

Αλλά αν δεν σου αρέσει αυτό, έχω άλλο...
SpoilerShow
Θαῦμα στὸ Μπούμπεση

Ζωντανὸ θαῦμα τῆς Παναγίας ἔζησαν στὸν ἑλληνοϊταλικὸ πόλεμο οἱ στρατιῶτες τοῦ 51ου ἀνεξαρτήτου τάγματος, μὲ διοικητὴ τὸν ταγματάρχη Πετράκη, στὴν κορυφογραμμὴ τοῦ Ροντένη, δεξιά της θρυλικῆς Κλεισούρας.

Κάθε βράδυ, ἀπὸ τὶς 22-1-1941 καὶ ἔπειτα, στὶς 9.20 ἀκριβῶς, τὸ βαρὺ ἰταλικὸ πυροβολικὸ ἄρχιζε βολὴ ἐναντίον τοῦ τάγματος Πετράκη καὶ τοῦ δρόμου, ἀπ᾿ ὅπου περνοῦσαν τὰ μεταγωγικά. Πέρασαν ἡμέρες καὶ τὸ κακὸ συνεχιζόταν, δημιουργώντας ἐκνευρισμὸ καὶ ἀπώλειες. Τολμηροὶ ἀνιχνευτὲς τῶν ἐμπροσθοφυλακῶν καὶ ἀεροπόροι ἐξαπολύθηκαν μέχρι βαθιὰ στὶς ἰταλικὲς γραμμές, ἀλλὰ ἐπέστρεψαν ἄπρακτοι. Δὲν μποροῦσαν νὰ ἐντοπίσουν τὰ ἰταλικὰ πυροβόλα, ἴσως γιατὶ οἱ Ἰταλοὶ κάθε βράδυ τὰ μετακινοῦσαν.

Ἦταν ὅμως ἀπόλυτη ἀνάγκη νὰ ἐντοπισθοῦν οἱ ἐχθρικὲς θέσεις. Ἕνα βράδυ τοῦ Φεβρουαρίου ἀκούστηκαν πάλι οἱ ὁμοβροντίες τῶν ἰταλικῶν κανονιῶν.

- Παναγία μου, φώναξε τότε ὁ ταγματάρχης ἐντελῶς αὐθόρμητα, βοήθησέ μας! Σῶσε μας ἀπ᾿ αὐτοὺς τοὺς δαίμονες.

Ἀμέσως στὸ βάθος πρόβαλε ἕνα φωτεινὸ σύννεφο. Σιγὰ-σιγὰ σχημάτισε κάτι σὰν φωτοστέφανο. Καὶ κάτω ἀπ᾿ αὐτὸ μερικὰ ἀσημένια συννεφάκια σχημάτισαν τὴ μορφὴ τῆς Παναγίας, ἡ ὁποία ἄρχισε νὰ γέρνει πρὸς τὴ γῆ καὶ στάθηκε σ᾿ ἕνα φαράγγι, ἀνάμεσα σὲ δυὸ ὑψώματα τοῦ Μπούμπεση. Τὸ ὅραμα τὸ εἶδαν ὅλοι στὸ τάγμα καὶ ρίγησαν.

- Θαῦμα! βροντοφώναξε ὁ ταγματάρχης.

- Θαῦμα! Θαῦμα! ἐπανέλαβαν οἱ στρατιῶτες καὶ σταυροκοπήθηκαν.

Ἀμέσως ἔφυγε ἕνας σύνδεσμος μὲ σημείωμα τοῦ Πετράκη γιὰ τὴν πυροβολαρχία τοῦ Τζήμα. Σὲ δέκα λεπτὰ βρόντησαν τὰ ἑλληνικὰ κανόνια καὶ σὲ εἴκοσι ἐσίγησαν τὰ ἰταλικά. οἱ ὀβίδες μας εἶχαν πετύχει ἀπόλυτα τὸν στόχο.
Δεν μου λες...πως και μετά, στην κάθοδο των Γερμανών, δεν σκέφτηκαν οι στρατηγοί μας να ζητήσουν παρόμοια βοήθεια, ούτως ώστε ένα φωτεινό σύννεφο να μας δώσει την νίκη;
Τι; το φωτεινό σύννεφο βοηθάει μόνον όταν απέναντι είναι Ιταλοί;

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 10 Φεβ 2022, 21:49

Λοξίας έγραψε:
10 Φεβ 2022, 21:44
jey_pap έγραψε:
10 Φεβ 2022, 20:51
Η ..."άγνωστη" γυναίκα ε;
Δηλαδή δεν ήταν η Παναγία αυτή η "άγνωστη" γυναίκα, όπως βεβαιώνει ο βλάσφημος ανθυπασπιστής;
Α, ώστε το τάγμα αυτό τέθηκε υπό "φύλαξη" ε; Από την "άγνωστη" γυναίκα ή από την Παναγία;

Υπό "φύλαξη", δεν ήταν καμία μονάδα, διότι καμία δεν έμεινε αλώβητη. Όλες είχαν απώλειες.
Συνεπώς, της "άγνωστης" γυναίκας το "σας προστατεύω όλους και παντού", δεν είχε κανένα αντίκρυσμα.

Αλλά αν δεν σου αρέσει αυτό, έχω άλλο...
SpoilerShow
Θαῦμα στὸ Μπούμπεση

Ζωντανὸ θαῦμα τῆς Παναγίας ἔζησαν στὸν ἑλληνοϊταλικὸ πόλεμο οἱ στρατιῶτες τοῦ 51ου ἀνεξαρτήτου τάγματος, μὲ διοικητὴ τὸν ταγματάρχη Πετράκη, στὴν κορυφογραμμὴ τοῦ Ροντένη, δεξιά της θρυλικῆς Κλεισούρας.

Κάθε βράδυ, ἀπὸ τὶς 22-1-1941 καὶ ἔπειτα, στὶς 9.20 ἀκριβῶς, τὸ βαρὺ ἰταλικὸ πυροβολικὸ ἄρχιζε βολὴ ἐναντίον τοῦ τάγματος Πετράκη καὶ τοῦ δρόμου, ἀπ᾿ ὅπου περνοῦσαν τὰ μεταγωγικά. Πέρασαν ἡμέρες καὶ τὸ κακὸ συνεχιζόταν, δημιουργώντας ἐκνευρισμὸ καὶ ἀπώλειες. Τολμηροὶ ἀνιχνευτὲς τῶν ἐμπροσθοφυλακῶν καὶ ἀεροπόροι ἐξαπολύθηκαν μέχρι βαθιὰ στὶς ἰταλικὲς γραμμές, ἀλλὰ ἐπέστρεψαν ἄπρακτοι. Δὲν μποροῦσαν νὰ ἐντοπίσουν τὰ ἰταλικὰ πυροβόλα, ἴσως γιατὶ οἱ Ἰταλοὶ κάθε βράδυ τὰ μετακινοῦσαν.

Ἦταν ὅμως ἀπόλυτη ἀνάγκη νὰ ἐντοπισθοῦν οἱ ἐχθρικὲς θέσεις. Ἕνα βράδυ τοῦ Φεβρουαρίου ἀκούστηκαν πάλι οἱ ὁμοβροντίες τῶν ἰταλικῶν κανονιῶν.

- Παναγία μου, φώναξε τότε ὁ ταγματάρχης ἐντελῶς αὐθόρμητα, βοήθησέ μας! Σῶσε μας ἀπ᾿ αὐτοὺς τοὺς δαίμονες.

Ἀμέσως στὸ βάθος πρόβαλε ἕνα φωτεινὸ σύννεφο. Σιγὰ-σιγὰ σχημάτισε κάτι σὰν φωτοστέφανο. Καὶ κάτω ἀπ᾿ αὐτὸ μερικὰ ἀσημένια συννεφάκια σχημάτισαν τὴ μορφὴ τῆς Παναγίας, ἡ ὁποία ἄρχισε νὰ γέρνει πρὸς τὴ γῆ καὶ στάθηκε σ᾿ ἕνα φαράγγι, ἀνάμεσα σὲ δυὸ ὑψώματα τοῦ Μπούμπεση. Τὸ ὅραμα τὸ εἶδαν ὅλοι στὸ τάγμα καὶ ρίγησαν.

- Θαῦμα! βροντοφώναξε ὁ ταγματάρχης.

- Θαῦμα! Θαῦμα! ἐπανέλαβαν οἱ στρατιῶτες καὶ σταυροκοπήθηκαν.

Ἀμέσως ἔφυγε ἕνας σύνδεσμος μὲ σημείωμα τοῦ Πετράκη γιὰ τὴν πυροβολαρχία τοῦ Τζήμα. Σὲ δέκα λεπτὰ βρόντησαν τὰ ἑλληνικὰ κανόνια καὶ σὲ εἴκοσι ἐσίγησαν τὰ ἰταλικά. οἱ ὀβίδες μας εἶχαν πετύχει ἀπόλυτα τὸν στόχο.
Δεν μου λες...πως και μετά, στην κάθοδο των Γερμανών, δεν σκέφτηκαν οι στρατηγοί μας να ζητήσουν παρόμοια βοήθεια, ούτως ώστε ένα φωτεινό σύννεφο να μας δώσει την νίκη;
Τι; το φωτεινό σύννεφο βοηθάει μόνον όταν απέναντι είναι Ιταλοί;
ηταν συννεφο μονο για ιταλικα δαιμονια

τα γερμανικα δαιμονια ειχαν αντισυννεφικη τεχνολογια και εκαναν κοντρα στην μπαναγια μας.

ολα πρεπει να στα εξηγουν εσενανε;

για παρτα τα ισα σου και ασε τις λοξες...... :003:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

jey_pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap » 10 Φεβ 2022, 22:15

Λοξ... έγραψε:
Υπό "φύλαξη", δεν ήταν καμία μονάδα, διότι καμία δεν έμεινε αλώβητη. Όλες είχαν απώλειες
.
Αυθαίρετο 1.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»

jey_pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap » 10 Φεβ 2022, 22:58

Αυθαίρετο 2. Οι βαθμοί του στρατού δεν κατεβάζουν τη συμπάθεια του ουρανού στη γη.

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 10 Φεβ 2022, 23:42

stavmanr έγραψε:
10 Φεβ 2022, 16:08
ksk έγραψε:
10 Φεβ 2022, 15:25
stavmanr έγραψε:

Δεν καταλαβαίνω τη δυσκολία σου.
Μου είναι λιγουλάκι δύσκολο έως αδύνατο θα έλεγα να κατανοήσω την ταύτιση που κανεις...
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 11 Φεβ 2022, 00:18

jey_pap έγραψε:
10 Φεβ 2022, 22:15
Λοξ... έγραψε:
Υπό "φύλαξη", δεν ήταν καμία μονάδα, διότι καμία δεν έμεινε αλώβητη. Όλες είχαν απώλειες
.
Αυθαίρετο.
Χαχαχα...από όλο το ποστ μου, σε αυτό βρήκες να απαντήσεις;
Το ίδιο χούι έχετε όλοι οι απολογητές...απαντάτε επιλεκτικά και μόνον, αν απαντήσετε βέβαια και δεν διαστρεβλώσετε την συζήτηση.
Αλλά ας σου κάνω το χατήρι.
Μέχρι το 1952, το Ελληνικό εκστρατευτικό σώμα ήταν ένα τάγμα 1.000 ανδρών.
Το γεγονός περιγράφεται πως έλαβε χώραν τον Απρίλη του 1951.
Οι νεκροί από το Ελληνικό τάγμα (και όχι μόνον) εθάβοντο προσωρινά στο Busan, 180 χλμ πιο νότια από τον 38ο παράλληλο.
Οι μάχες όλες και μέχρι το τέλος του πολέμου, διεξήγοντο αποκλειστικά πάνω στον 38ο παράλληλο και όχι πιο νότια.
Εσύ τι λες λοιπόν; Που εμάχετο το Ελληνικό τάγμα; Και που ανήκαν οι μέχρι τότε νεκροί, αν όχι σε όλο το τάγμα;

Κατάλαβες;

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 11 Φεβ 2022, 00:20

jey_pap έγραψε:
10 Φεβ 2022, 22:58
Αυθαίρετο 2. Οι βαθμοί του στρατού δεν κατεβάζουν τη συμπάθεια του ουρανού στη γη.
Για ανάλυσε το λιγουλάκι αυτό, τι ακριβώς θέλεις να πεις;
Πως ο βλάσφημος ανθυπασπιστής δεν κατέβασε την συμπάθεια της ..."άγνωστης" γυναίκας, δηλαδή δεν είδε την Παναγία;
Τι είδε; κάποιον δαίμονα; είχε παραίσθηση;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών