Ηλικιωμένη έκλεψε κρέας και τυρί από σούπερ μάρκετ, αρνούνται να αποσύρουν τη μήνυση

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: Ηλικιωμένη έκλεψε κρέας και τυρί από σούπερ μάρκετ, αρνούνται να αποσύρουν τη μήνυση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 17 Φεβ 2022, 23:02

hellegennes έγραψε:
17 Φεβ 2022, 22:23
Να ζητήσει συγγνώμη που προχώρησε σε αγωγή για ποινικό αδίκημα;
επιτέλους γύρισες
το πχώρουμ ήταν φτωχότερο και πιο βαρετό
welcome back :)
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
vag_el
Phorum.gr user: vag_el

Re: Ηλικιωμένη έκλεψε κφ σερέας και τυρί από σούπερ μάρκετ, αρνούνται να αποσύρουν τη μήνυση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el » 17 Φεβ 2022, 23:05

ST48410 έγραψε:
17 Φεβ 2022, 22:49
vag_el έγραψε:
17 Φεβ 2022, 22:47
hellegennes έγραψε:
Τό γνωρίζω πολύ καλά ότι ακούγεται παράδοξο,όμως λάβετε υπόψη σας ότι η νομοθεσία πολλές φορές εξυπηρετεί συμφέροντα . Για παράδειγμα "κάποιος που βρίσκεται σε ένδεια δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο"οπότε χάνει και το δίκιο του και πιθανόν και χρήματα
Δεν έχω καταλάβει αν κάνεις πλάκα. Να ζητήσει συγνώμη η εταιρεία επειδή κάποιοι δεν έχουν λεφτά για δικηγόρο; Αφού το δικαστήριο σου ορίζει αν δεν έχεις να πληρώσεις. Κανείς δεν πάει σε δίκη χωρίς δικηγόρο. Αλλά και πάλι τι σκεπτικό είναι αυτό;
Δεν κατάλαβες.τα ενώσεις όλα μαζί και τά έκανες σαλάτα.
Αν κάποιος που θέλει να βρει τό δίκιο του ,να μυνησει έτερο ή τό Κράτος για Χ , ψ λόγους αν βρίσκεται σε ένδεια δεν θα μπει κάν στην διαδικασία αυτή . Αυτό είπα
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός

Κ.Καρυωτάκης

Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Ηλικιωμένη έκλεψε κρέας και τυρί από σούπερ μάρκετ, αρνούνται να αποσύρουν τη μήνυση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 17 Φεβ 2022, 23:05

John Brown Gun Club έγραψε:
17 Φεβ 2022, 22:50
Μονο στο μισογυνικο και κοινωνιοπαθη εγκεφαλο σου: το Γερμανικο ποινικο δικαιο αθωωνε κατηγορουμενους για κλοπη τροφης ευτελους αξιας ηδη απο τον 19ο αιωνα, αναγνωριζοντας πως οι κατηγορουμενοι δεν ηταν εγκληματιες αλλα ατομα σε μεγαλη αναγκη και οτι η κλοπη ενος προιοντος, που στοιχιζει ελαχιστα, θα προκαλεσει πολυ μικροτερη κοινωνικη βλαβη εναντι του ενδεχομενου θανατου ή κλονισμου της υγειας ενος ατομου απο την πεινα.
Ναι αλλά πρέπει να είσαι τελείως μαλακισμένη για να μη μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα σε μια φρατζόλα ψωμί (Γιάννης Αγιάννης) και σε μια τσάντα γεμάτη κρέατα και σαλάμια για τραπέζωμα (η Γιάννα Αγιάννα du jour).

Έχουμε φτάσει το "πεινάω" να σημαίνει "η σύνταξη ύψους 2 βασικών μισθών που εισπράττω δε μου φτάνει για να τραπεζώνω δέκα νοματαίους στο σπίτι που έχω αγοράσει".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 17 Φεβ 2022, 23:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
vag_el

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el » 17 Φεβ 2022, 23:07

Πώς φαίνεται ότι είστε καλοζωισμενα πλουσιόπαιδα ,τεςπα

Κ.Καρυωτάκης

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ηλικιωμένη έκλεψε κφ σερέας και τυρί από σούπερ μάρκετ, αρνούνται να αποσύρουν τη μήνυση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 17 Φεβ 2022, 23:09

vag_el έγραψε:
hellegennes έγραψε:
Τό γνωρίζω πολύ καλά ότι ακούγεται παράδοξο,όμως λάβετε υπόψη σας ότι η νομοθεσία πολλές φορές εξυπηρετεί συμφέροντα . Για παράδειγμα "κάποιος που βρίσκεται σε ένδεια δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο"οπότε χάνει και το δίκιο του και πιθανόν και χρήματα
Δεν ακούγεται απλώς παράδοξο, είναι αντίθετο στην λογική του ποινικού συστήματος και την συνταγματική αρχή της ποινικής ισότητας. Δεν μπορούμε να διώκουμε ή όχι κάποιον με βάση την οικονομική του κατάσταση. Επειδή το σύστημα βέβαια αναγνωρίζει ότι η δυσχερής οικονομική κατάσταση κάποιου επηρεάζει την ικανότητά του να εκπροσωπηθεί νομικά, η πολιτεία παρέχει δωρεάν εκπροσώπηση σε όποιον δεν έχει την δυνατότητα.

Για ακόμη μια φορά, ωστόσο, ας θυμηθούμε ότι εδώ συζητάμε για ένα άτομο που παίρνει 800 ευρώ τον μήνα. Δηλαδή δεν εμπίπτει καν στην περίπτωση απόρου που χρειάζεται δωρεάν νομική εκπροσώπηση.

Η θεώρηση ότι η εταιρεία οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από την παραβάτισσα επειδή με 800 ευρώ δεν μπορεί να προσλάβει μια αρμάδα δικηγόρων να την εκπροσωπεί και ως εκ τούτου είναι σε χειρότερη θέση από την εταιρεία είναι παράλογη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 17 Φεβ 2022, 23:09

vag_el έγραψε:
17 Φεβ 2022, 23:05
Αν κάποιος που θέλει να βρει τό δίκιο του ,να μυνησει έτερο ή τό Κράτος για Χ , ψ λόγους αν βρίσκεται σε ένδεια δεν θα μπει κάν στην διαδικασία αυτή . Αυτό είπα
ΟΚ με αυτό. Ποιος πρέπει να ζητήσει συγνώμη δεν κατάλαβα.

Άβαταρ μέλους
Ιδιώνυμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιδιώνυμο » 17 Φεβ 2022, 23:10

vag_el έγραψε:
17 Φεβ 2022, 23:07
Απλά οι περισσότεροι ακόμη και στο Πχορουμ είναι φυσιολογικοί , δεν είναι ούτε κλέφτες ούτε αριστεροί να ζουν από κλοπές και επιδόματα.
Δεξιά κι ἀριστερὰ φτιάχνουν στρατούς.
Μυαλὸ ἀνοιχτό,
αὐτιὰ κλειστά,
μὴν τοὺς ἀκοῦς.
Καὶ ἂν θὲς τὴν θέση σου σ' αὐτὴν τὴν κοινωνία,
νὰ θυμᾶσαι πὼς ἡ ἀνθρωπιὰ δὲν ἔχει ἰδεολογία.

Άβαταρ μέλους
vag_el

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el » 17 Φεβ 2022, 23:13

hellegennes έγραψε:
17 Φεβ 2022, 23:09
vag_el έγραψε:
hellegennes έγραψε:
Δεν ακούγεται απλώς παράδοξο, είναι αντίθετο στην λογική του ποινικού συστήματος και την συνταγματική αρχή της ποινικής ισότητας. Δεν μπορούμε να διώκουμε ή όχι κάποιον με βάση την οικονομική του κατάσταση. Επειδή το σύστημα βέβαια αναγνωρίζει ότι η δυσχερής οικονομική κατάσταση κάποιου επηρεάζει την ικανότητά του να εκπροσωπηθεί νομικά, η πολιτεία παρέχει δωρεάν εκπροσώπηση σε όποιον δεν έχει την δυνατότητα.

Για ακόμη μια φορά, ωστόσο, ας θυμηθούμε ότι εδώ συζητάμε για ένα άτομο που παίρνει 800 ευρώ τον μήνα. Δηλαδή δεν εμπίπτει καν στην περίπτωση απόρου που χρειάζεται δωρεάν νομική εκπροσώπηση.

Η θεώρηση ότι η εταιρεία οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από την παραβάτισσα επειδή με 800 ευρώ δεν μπορεί να προσλάβει μια αρμάδα δικηγόρων να την εκπροσωπεί και ως εκ τούτου είναι σε χειρότερη θέση από την εταιρεία είναι παράλογη.
Δόξα σοι ο Θεός ,
δεν έχω για Θεό μου το ποινικό σύστημα , έχει τρομερά λάθη και παραλήψεις.

Κ.Καρυωτάκης

Άβαταρ μέλους
vag_el

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el » 17 Φεβ 2022, 23:14

ST48410 έγραψε:
vag_el έγραψε:
Ο υπεύθυνος του καταστήματος έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη στην κυρία

Κ.Καρυωτάκης

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club » 17 Φεβ 2022, 23:16

foscilis έγραψε:
17 Φεβ 2022, 22:50
Μονο στο μισογυνικο και κοινωνιοπαθη εγκεφαλο σου: το Γερμανικο ποινικο δικαιο αθωωνε κατηγορουμενους για κλοπη τροφης ευτελους αξιας ηδη απο τον 19ο αιωνα, αναγνωριζοντας πως οι κατηγορουμενοι δεν ηταν εγκληματιες αλλα ατομα σε μεγαλη αναγκη και οτι η κλοπη ενος προιοντος, που στοιχιζει ελαχιστα, θα προκαλεσει πολυ μικροτερη κοινωνικη βλαβη εναντι του ενδεχομενου θανατου ή κλονισμου της υγειας ενος ατομου απο την πεινα.
Ναι αλλά πρέπει να είσαι τελείως μαλακισμένη για να μη μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα σε μια φρατζόλα ψωμί (Γιάννης Αγιάννης) και σε μια τσάντα γεμάτη κρέατα και σαλάμια για τραπέζωμα (η Γιάννα Αγιάννα du jour).

Έχουμε φτάσει το "πεινάω" να σημαίνει "η σύνταξη ύψους 2 βασικών μισθών που εισπράττω δε μου φτάνει για να τραπεζώνω δέκα νοματαίους στο σπίτι που έχω αγοράσει".
Βεβαια, επειδη ο φτωχος πρεπει να τρωει μονο μια φρατζολα ψωμι, δεν εχει δικαιωμα να δωσει λιγη θαλπωρη στα εξισου φτωχα παιδια του και να περασει μια καλη βραδια μαζι τους. Αλιμονο, θα καταρρευσει ο Δυτικος πολιτισμος.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 17 Φεβ 2022, 23:17

vag_el έγραψε:
17 Φεβ 2022, 23:14
ST48410 έγραψε:
vag_el έγραψε:
γιατι ; :smt017
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club » 17 Φεβ 2022, 23:23

hellegennes έγραψε:
Δεν μπορούμε να διώκουμε ή όχι κάποιον με βάση την οικονομική του κατάσταση.
Κακως: ενα προστιμο 4000 ευρω αλλον θα τον γονατιζε και γι αλλον θα ηταν οτι ειναι για σενα και για μενα 40 λεπτα. Mε αυτο το σκεπτικο, ενα Φινλανδικο δικαστηριο καταδικασε εναν πλουσιο που παρεβη το οριο ταχυτητας με 100.000 προστιμο.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 17 Φεβ 2022, 23:23

Αν κάποιος οφείλει να ζητήσει συγγνώμη είναι η κυρία που έκλεψε για να τραπεζώσει τα παλικάρια της. Ζήτησε συγγνώμη;
vag_el έγραψε:
17 Φεβ 2022, 23:07
Periautology Warning

Όπως έχω ξαναπεί, έχω μαγαζί σε σχετικά φτωχή γειτονιά. Οι περισσότεροι πελάτες μου βρίσκονται σε χαμηλές εισοδηματικές κλίμακες και κάποιοι λίγοι σε μεσαίες. Η αξιοπρέπεια όμως είναι τελείως ανεξάρτητη της εισοδηματικής κλίμακας. Υπάρχουν αξιοπρεπέστατοι φτωχοί και μίζεροι ευκατάστατοι όπως και το αντίθετο.

Τόσα χρόνια δεν μου έχει τύχει ποτέ να μου κλέψει κάτι κάποιος που έχει ανάγκη. Είχα βέβαια περιστατικά μικροκλοπών αλλά αυτές ήταν δύο τύπων: χαζοπραγματάκια από ανήλικα (κυρίως σνακ), που έχουν όντως το ακαταλόγιστο, και κλοπές από μια συμπαθή κοινωνική ομάδα που δεν θα κατονομάσω αλλά όλοι ξέρουμε σε τι αναφέρομαι.

Φτωχός πάντως δεν έχει απλώσει ποτέ το χέρι του να κλέψει κάτι, τουλάχιστον στο μαγαζί μου. Έχει συμβεί άτομα που βρίσκονται σε σχετική ένδεια να πάρουν κάτι βερεσέ και μετά να μην το πληρώσουν, που ουσιαστικά είναι κλοπή, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα γιατί αφενός δεν γίνεται πάντα με πρόθεση, αφετέρου έχει γίνει εν γνώση μου, δηλαδή είναι περισσότερο σαν δανεικά κι αγύριστα.

Η κλοπή απαιτεί θράσος και έλλειψη αξιοπρέπειας. Ο φτωχός δεν αποκτά μαγικά αυτά τα χαρακτηριστικά επειδή είναι φτωχός. Αυτή είναι μια άκρως ρατσιστική θεώρηση. Σε παλιότερες εποχές βέβαια κάποιος μπορεί να κατέληγε να κλέψει από απόγνωση λόγω φτώχιας, αλλά σήμερα υπάρχουν τόσα μέρη που μπορείς να απευθυνθείς (ΜΚΟ, εκκλησία, πολιτεία, ιδιώτες) που τέτοιο πράγμα δεν νοείται. Μιλάμε για το σήμερα και για την χώρα μας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
vag_el

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el » 17 Φεβ 2022, 23:27

Αγις έγραψε:
17 Φεβ 2022, 23:17
vag_el έγραψε:
17 Φεβ 2022, 23:14
ST48410 έγραψε:

γιατι ; :smt017
Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνετε , και δεν εξηγείται αν δεν το ζήσεις για να δικαιώσεις κάποιον.Επειτα μου λέτε για δικαστήρια και δικαιωσυνη

Κ.Καρυωτάκης

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 17 Φεβ 2022, 23:27

17 Φεβ 2022, 23:23
hellegennes έγραψε:
Δεν μπορούμε να διώκουμε ή όχι κάποιον με βάση την οικονομική του κατάσταση.
Κακως: ενα προστιμο 4000 ευρω αλλον θα τον γονατιζε και γι αλλον θα ηταν οτι ειναι για σενα και για μενα 40 λεπτα. Mε αυτο το σκεπτικο, ενα Φινλανδικο δικαστηριο καταδικασε εναν πλουσιο που παρεβη το οριο ταχυτητας με 100.000 προστιμο.
Δεν μιλάμε για πρόστιμα. Σ' αυτό συμφωνώ κι εγώ. Μιλάμε για δίωξη ή όχι με κριτήριο την οικονομική βαθμίδα στην οποία ανήκει. Το πρόστιμο δεν έχει καν σχέση με το δικαστικό σύστημα. Τρως το πρόστιμο από τον οργανισμό που το ρίχνει (συγκοινωνίες, αστυνομία, κτλ) και το καταβάλλεις στο κράτος απευθείας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών