Ασέβαστος έγραψε: ↑22 Φεβ 2022, 09:17
Πτολεμαίος έγραψε: ↑21 Φεβ 2022, 21:45
Θα σπεκουλαρουμε όσο θέλουμε Εμπεδοκλη. Νοήμονα όντα είμαστε τα σαπιενς και έχουμε κάθε δικαίωμα να ξεψαχνιζουμε όλες τις πιθανότητες που θα γεννήσει η κούτρα μας.
Πόσο μάλλον για μια γυναίκα που σε ερώτηση "τι έχετε να πείτε για τον θάνατο 3 παιδιών" απάντησε....
"Μεγάλη ατυχία... Νταξ"
Βαλε την συνέντευξη τους, κλείσε τον ήχο τελείως και μην κοιτάς την επικεφαλίδα κατω, βλέπε μόνο τα πρόσωπα των γονιών. Δείχνουν για γονείς που έχασαν 3 παιδιά; Περισσότερο σε συνέντευξη κοσμικού ζευγαριού παραπέμπει.
Θα μου πεις "δεν θρηνούν όλοι το ίδιο" και θα συμφωνήσω. Έχω όμως και γω το δικαίωμα να υποπτευθω τη μάνα (κυρίως) χωρίς να δώσω λογαριασμό σε κανέναν.
δεν ξερω αν μπορουμε να βγαλουμε συμπερασματα απο τη συνεντευξη.
θυμησου τη συνεντευξη εκεινου που εχασε ολη την οικογενεια του απο την πορσε του βακακη.
Συμπεράσματα δεν μπορούμε να βγάλουμε. Εδώ δεν ξέρουμε για τον Δουρη 100%, θα ξέρουμε για αυτούς;
Τις υποψίες μας όμως και τις θεωρίες μας μπορούμε να τις κάνουμε από την στιγμή που ζούμε σε εποχή άκρατης πληροφορίας και που ουσιαστικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τέτοιες σοβαρές ειδήσεις που μας σπαμαρονται συνέχεια.
Και ο Εμπεδοκλής δεν έχει άδικο. Τουλάχιστον όσον αφορά τους αφορισμούς για υποθέσεις που δεν έχουν εξιχνιαστει. Πάντα φυλάμε μια πισινή, που ισχύει όμως και vice versa (να υποπτευομαστε δηλαδή και τους γονείς πχ ενώ όλα δείχνουν ότι μπορεί να μην είναι).
Δεν είναι αφορισμος όμως το να εικαζεις
μήπως και είναι οι γονείς.
Παρόμοια περίπτωση σαν του Υπατιου γνωρίζω και γω με έναν που έχασε γυναίκα-κόρη σε ατύχημα στη θάλασσα. Ο άνθρωπος αυτός ξαναφτιαξε τη ζωή του σχετικά γρηγορα και πολλοί έλεγαν "μα καλά, αναίσθητος είναι";
Τον άκουσα με τ'αυτια μου να λέει "αν δεν το έκανα αυτό, θα είχα σαλέψει, ήταν ο μόνος τρόπος" και φυσικά εμείς οι απ' έξω δεν μπορούμε να πούμε κάτι.
Φυσικά το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και στην Πάτρα. Κρατάω βέβαια και τις επιφυλάξεις μου.
Εμένα η "ένσταση" μου όσον αφορά τη θεωρία ότι τα εγκλήματα τα έκαναν οι γονείς είναι η εξης:
Αν όντως η μητέρα πάσχει από Μυνχαουζεν δια αντιπροσώπου, είναι ποτέ δυνατόν να πάσχει και ο πατέρας; Ταυτόχρονα δηλαδή και οι 2;
Αν ήταν μονογονεικη οικογένεια (μόνο μάνα και παιδιά) θα είχε μεγαλύτερο πάτημα η εγκληματική πιθανότητα. Τώρα όμως;
Τι να πω. Πολύ δύσκολη περίπτωση και εύχομαι να λάμψει η αλήθεια.