Εσύ το έχεις καταλάβει αυτό που έχω πει - ότι αν μας περιμένει η ανυπαρξία η μόνη διέξοδος από την δυστυχία είναι η αυτοκτονία για να τελειώσει η φάρσα μια ώρα αρχύτερα. Δεν έχω βρει κανέναν να μου αντικρούσει αυτήν την διαπίστωση, οι περισσότεροι κομπλάρουν και αρχίζουν τις ασυναρτησίες.
Ερώτηση για τους άλλους άθεους: Πως την παλεύετε την ιδέα του θανάτου;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: Ερώτηση για τους άλλους άθεους: Πως την παλεύετε την ιδέα του θανάτου;
Γιατι να αυτοκτονησει καποιος, δεν μπορει ενας τροπος να βρεθει για να περασει καλα εδω πανω, οσο χρονο εχουμε;Green Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 20:37Εσύ το έχεις καταλάβει αυτό που έχω πει - ότι αν μας περιμένει η ανυπαρξία η μόνη διέξοδος από την δυστυχία είναι η αυτοκτονία για να τελειώσει η φάρσα μια ώρα αρχύτερα. Δεν έχω βρει κανέναν να μου αντικρούσει αυτήν την διαπίστωση, οι περισσότεροι κομπλάρουν και αρχίζουν τις ασυναρτησίες.
Εγω απο τοτε που σταματησα να πιστευω στην θρησκεια, δεν φοβαμαι τον θανατο, το αποδεχτηκα σαν κομματι της ζωης

- Green Dragon
Για ποιόν λόγο; Αν δεν μπορείς να συνεχίσεις να εμπειριώνεις τι νόημα έχει;Blackdog έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 20:46Γιατι να αυτοκτονησει καποιος, δεν μπορει ενας τροπος να βρεθει για να περασει καλα εδω πανω, οσο χρονο εχουμε;Green Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 20:37Εσύ το έχεις καταλάβει αυτό που έχω πει - ότι αν μας περιμένει η ανυπαρξία η μόνη διέξοδος από την δυστυχία είναι η αυτοκτονία για να τελειώσει η φάρσα μια ώρα αρχύτερα. Δεν έχω βρει κανέναν να μου αντικρούσει αυτήν την διαπίστωση, οι περισσότεροι κομπλάρουν και αρχίζουν τις ασυναρτησίες.
Εγω απο τοτε που σταματησα να πιστευω στην θρησκεια, δεν φοβαμαι τον θανατο, το αποδεχτηκα σαν κομματι της ζωης
Το να μην φοβάσαι τον θάνατο δεν είναι ανακόλουθο με αυτό που λέω, ίσα ίσα, αν είσαι σίγουρος για την ανυπαρξία μετά ο θάνατος είναι η διέξοδος από το μαρτύριο της ζωής.
Εγώ πάντως θα ήθελα να ξέρω την αλήθεια, όποια κι αν είναι. Όλοι δικαιούμαστε να γνωρίζουμε (όχι μόνο αυτό, γενικώς).
Αυτό που γράφεις θα μπορούσε να θεωρηθεί προτροπή σε αυτοκτονία.
Ο καθένας έχει τους λόγους του. Θρησκευτικούς ή άλλους.
Ο καθένας έχει τους λόγους του. Θρησκευτικούς ή άλλους.
- Green Dragon
Μα είναι η μόνη λογική πράξη αν σου αποδειχτεί πέραν κάθε αμφιβολίας ότι δεν υπάρχει συνέχεια και κατανοήσεις πλήρως το νόημα αυτής της γνώσης (το οποίο δεν συνδέεται απαραίτητα με το αν υπάρχει Θεός, κακώς τα βάζουν μαζί αυτά).
εξαρταται απο αν βαζεις την εμπειριωση σαν στοχο ζωηςGreen Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 20:52
Για ποιόν λόγο; Αν δεν μπορείς να συνεχίσεις να εμπειριώνεις τι νόημα έχει;
Το να μην φοβάσαι τον θάνατο δεν είναι ανακόλουθο με αυτό που λέω, ίσα ίσα, αν είσαι σίγουρος για την ανυπαρξία μετά ο θάνατος είναι η διέξοδος από το μαρτύριο της ζωής.
Εγώ πάντως θα ήθελα να ξέρω την αλήθεια, όποια κι αν είναι. Όλοι δικαιούμαστε να γνωρίζουμε (όχι μόνο αυτό, γενικώς).
Ολη η υπολοιπη φυση, ζωα και φυτα, απλως ζουν. Μονο εμεις ψαχνουμε βαθυτερο νοημα. Προσωπικα μετα απο δεκαετιες αναζητησης νοηματος, εχω αποφασισει οτι δεν αυτο υπαρχει
Και πιστευω οτι η ζωη ειναι και μαρτυριο. Ειναι και ενα σωρο αλλα πραγματα. Εμενα μου αρεσει η μουσικη πχ η το ποτο, η οι γυναικες, η να κοιταω τα αστερια, η τα παιδια μου. Μεχρι να πεθανω θα τα απολαυσω οσο μπορω, ετσι και αλλιως οταν περασω απεναντι δεν υπαρχει γυρισμος.
Το οτι ολα θα τελειωσουν καποτε δεν σημαινει οτι πρεπει να χασω και ενα σωρο ομορφες στιγμες που θα συμβουν μεχρι τοτε

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Blackdog την 02 Απρ 2022, 21:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αν αρχίσει κάποιος να εκφράζει αυτοκτονικές τάσεις εδώ, μπορεί να του χτυπήσουν την πόρτα και να τον πάνε στο ψυχιατρείο, αν γίνει αναφορά, αυτό ήθελα να επισημάνω πιο πολύ. Έχει γίνει σε άλλο forum ψυχολογίας και δεν ήταν καθόλου καλή εμπειρία για την παθούσα.Green Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 21:00Μα είναι η μόνη λογική πράξη αν σου αποδειχτεί πέραν κάθε αμφιβολίας ότι δεν υπάρχει συνέχεια και κατανοήσεις πλήρως το νόημα αυτής της γνώσης (το οποίο δεν συνδέεται απαραίτητα με το αν υπάρχει Θεός, κακώς τα βάζουν μαζί αυτά).
- Green Dragon
Αν διαπιστώσεις ότι πηγαίνεις στο τίποτα, όλα μαρτύριο γίνονται, ακόμα και αυτά που τώρα φαντάζουν ωραία. Είναι σαν μαύρη τρύπα.Blackdog έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 21:04εξαρταται απο αν βαζεις την εμπειριωση σαν στοχο ζωηςGreen Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 20:52
Για ποιόν λόγο; Αν δεν μπορείς να συνεχίσεις να εμπειριώνεις τι νόημα έχει;
Ολη η υπολοιπη φυση, ζωα και φυτα, απλως ζουν. Μονο εμεις ψαχνουμε βαθυτερο νοημα. Προσωπικα μετα απο δεκαετιες αναζητησης νοηματος, εχω αποφασισει οτι δεν αυτο υπαρχει
Και πιστευω οτι η ζωη ειναι και μαρτυριο. Ειναι και ενα σωρο αλλα πραγματα. Εμενα μου αρεσει η μουσικη πχ η το ποτο, η οι γυναικες, η να κοιταω τα αστερια, η τα παιδια μου. Μεχρι να πεθανω θα τα απολαυσω οσο μπορω, ετσι και αλλιως οταν περασω απεναντι δεν υπαρχει γυρισμος.
Το οτι ολα θα τελειωσουν καποτε δεν σημαινει οτι πρεπει να χασω και ενα σωρο ομορφες στιγμες που θα συμβουν μεχρι τοτε
- Green Dragon
Μέχρι να μου αποδείξει κάποιος ότι δεν υπάρχει συνέχεια εμπειρίωσης δεν κινδυνεύω

Αλλά συνεχίζω ν' αναρωτιέμαι.
Προφανώς όλοι διατηρούν στο βάθος μια μικρή ελπίδα, εκτός ίσως από εκείνους που πραγματικά αυτοκτονούν.Green Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 21:00Μα είναι η μόνη λογική πράξη αν σου αποδειχτεί πέραν κάθε αμφιβολίας ότι δεν υπάρχει συνέχεια και κατανοήσεις πλήρως το νόημα αυτής της γνώσης (το οποίο δεν συνδέεται απαραίτητα με το αν υπάρχει Θεός, κακώς τα βάζουν μαζί αυτά).
- Green Dragon
Μα δεν αυτοκτονούν γι' αυτό όλοι οι αυτόχειρες, δεν ξέρω καν αν το έχει κάνει έστω και ένας. Εξάλλου γι' αυτό μίλησα για απόδειξη, ξεκαθάρισμα δηλαδή, όχι εικασία ή πεποίθηση.sharp έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 21:10Προφανώς όλοι διατηρούν στο βάθος μια μικρή ελπίδα, εκτός ίσως από εκείνους που πραγματικά αυτοκτονούν.Green Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 21:00Μα είναι η μόνη λογική πράξη αν σου αποδειχτεί πέραν κάθε αμφιβολίας ότι δεν υπάρχει συνέχεια και κατανοήσεις πλήρως το νόημα αυτής της γνώσης (το οποίο δεν συνδέεται απαραίτητα με το αν υπάρχει Θεός, κακώς τα βάζουν μαζί αυτά).
Έλειψη πίστης ωθεί στην αυτοκτονία, η αίσθηση της εγκατάλειψης.Green Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 21:12Μα δεν αυτοκτονούν γι' αυτό όλοι οι αυτόχειρες, δεν ξέρω καν αν το έχει κάνει έστω και ένας. Εξάλλου γι' αυτό μίλησα για απόδειξη, ξεκαθάρισμα δηλαδή, όχι εικασία ή πεποίθηση.sharp έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 21:10Προφανώς όλοι διατηρούν στο βάθος μια μικρή ελπίδα, εκτός ίσως από εκείνους που πραγματικά αυτοκτονούν.Green Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 21:00Μα είναι η μόνη λογική πράξη αν σου αποδειχτεί πέραν κάθε αμφιβολίας ότι δεν υπάρχει συνέχεια και κατανοήσεις πλήρως το νόημα αυτής της γνώσης (το οποίο δεν συνδέεται απαραίτητα με το αν υπάρχει Θεός, κακώς τα βάζουν μαζί αυτά).
Εμενα μου αρεσει καλυτερα ετσι, το βρισκω απελευθερωτικοGreen Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 21:08
Αν διαπιστώσεις ότι πηγαίνεις στο τίποτα, όλα μαρτύριο γίνονται, ακόμα και αυτά που τώρα φαντάζουν ωραία. Είναι σαν μαύρη τρύπα.

Πως το λες ομως αυτο; Επειδη θα χασεις καποτε τα ωραια, ειναι μαρτυριο;
- Green Dragon
Ναι, πιθανό. Οπότε υπάρχει κοινή ρίζα με την περιγραφή σου σε αυτό που λέω. Σκέψου δηλαδή να αποδεικνύεις πέραν κάθε αμφιβολίας σε κάποιον ότι 'ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης'.sharp έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 21:13Έλειψη πίστης ωθεί στην αυτοκτονία, η αίσθηση της εγκατάλειψης.Green Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 21:12Μα δεν αυτοκτονούν γι' αυτό όλοι οι αυτόχειρες, δεν ξέρω καν αν το έχει κάνει έστω και ένας. Εξάλλου γι' αυτό μίλησα για απόδειξη, ξεκαθάρισμα δηλαδή, όχι εικασία ή πεποίθηση.
- Green Dragon
Το μεγαλύτερο βασανιστήριο που μπορείς να κάνεις σε κάποιον δεν είναι να του στερήσεις κάτι αλλά να του το δώσεις και να το πάρεις πίσωBlackdog έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 21:15Εμενα μου αρεσει καλυτερα ετσι, το βρισκω απελευθερωτικοGreen Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2022, 21:08
Αν διαπιστώσεις ότι πηγαίνεις στο τίποτα, όλα μαρτύριο γίνονται, ακόμα και αυτά που τώρα φαντάζουν ωραία. Είναι σαν μαύρη τρύπα.
Πως το λες ομως αυτο; Επειδη θα χασεις καποτε τα ωραια, ειναι μαρτυριο;

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ιανουάριος, ο πιο ξενέρωτος μήνας του χρόνου -- πως την παλεύετε το Γενάρη;
από Έκτωρ Φοίνιξ » 01 Ιαν 2025, 13:02 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 23 Απαντήσεις
- 511 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στύξ
03 Ιαν 2025, 00:55
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μάθημα συμπεριφοράς από άθεους προς αγνωστικιστές
από Άθεος » 20 Μάιος 2024, 08:24 » σε Θρησκειολογία - 142 Απαντήσεις
- 3703 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
25 Μάιος 2024, 22:18
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η ανάρτηση που ταρακούνησε τους αγγλόφωνους δήθεν άθεους.
από Άθεος » 19 Νοέμ 2024, 10:49 » σε Θρησκειολογία - 26 Απαντήσεις
- 644 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
21 Νοέμ 2024, 10:57
-
-
-
Νέα δημοσίευση Εφοδιαστική αλυσίδα του θανάτου
από Ληστοσυμμορίτης » 29 Απρ 2024, 16:05 » σε Εθνικά Θέματα - 31 Απαντήσεις
- 1557 Προβολές
-