Ερώτηση για τους άλλους άθεους: Πως την παλεύετε την ιδέα του θανάτου;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Ερώτηση για τους άλλους άθεους: Πως την παλεύετε την ιδέα του θανάτου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 02 Απρ 2022, 20:37

Εκτωρ έγραψε:
02 Απρ 2022, 14:41
Εγώ και νέος να ξαναγινόμουν, το ίδιο δυστιχισμένος θα ήμουν αν ήξερα ότι εξακολουθώ να είμαι καταδικασμένος σε θάνατο και ανυπαρξία.
Εσύ το έχεις καταλάβει αυτό που έχω πει - ότι αν μας περιμένει η ανυπαρξία η μόνη διέξοδος από την δυστυχία είναι η αυτοκτονία για να τελειώσει η φάρσα μια ώρα αρχύτερα. Δεν έχω βρει κανέναν να μου αντικρούσει αυτήν την διαπίστωση, οι περισσότεροι κομπλάρουν και αρχίζουν τις ασυναρτησίες.

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 02 Απρ 2022, 20:46

Green Dragon έγραψε:
02 Απρ 2022, 20:37
Εκτωρ έγραψε:
02 Απρ 2022, 14:41
Εγώ και νέος να ξαναγινόμουν, το ίδιο δυστιχισμένος θα ήμουν αν ήξερα ότι εξακολουθώ να είμαι καταδικασμένος σε θάνατο και ανυπαρξία.
Εσύ το έχεις καταλάβει αυτό που έχω πει - ότι αν μας περιμένει η ανυπαρξία η μόνη διέξοδος από την δυστυχία είναι η αυτοκτονία για να τελειώσει η φάρσα μια ώρα αρχύτερα. Δεν έχω βρει κανέναν να μου αντικρούσει αυτήν την διαπίστωση, οι περισσότεροι κομπλάρουν και αρχίζουν τις ασυναρτησίες.
Γιατι να αυτοκτονησει καποιος, δεν μπορει ενας τροπος να βρεθει για να περασει καλα εδω πανω, οσο χρονο εχουμε;

Εγω απο τοτε που σταματησα να πιστευω στην θρησκεια, δεν φοβαμαι τον θανατο, το αποδεχτηκα σαν κομματι της ζωης :102:

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 02 Απρ 2022, 20:52

Blackdog έγραψε:
02 Απρ 2022, 20:46
Green Dragon έγραψε:
02 Απρ 2022, 20:37
Γιατι να αυτοκτονησει καποιος, δεν μπορει ενας τροπος να βρεθει για να περασει καλα εδω πανω, οσο χρονο εχουμε;

Εγω απο τοτε που σταματησα να πιστευω στην θρησκεια, δεν φοβαμαι τον θανατο, το αποδεχτηκα σαν κομματι της ζωης :102:
Για ποιόν λόγο; Αν δεν μπορείς να συνεχίσεις να εμπειριώνεις τι νόημα έχει;

Το να μην φοβάσαι τον θάνατο δεν είναι ανακόλουθο με αυτό που λέω, ίσα ίσα, αν είσαι σίγουρος για την ανυπαρξία μετά ο θάνατος είναι η διέξοδος από το μαρτύριο της ζωής.

Εγώ πάντως θα ήθελα να ξέρω την αλήθεια, όποια κι αν είναι. Όλοι δικαιούμαστε να γνωρίζουμε (όχι μόνο αυτό, γενικώς).

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 02 Απρ 2022, 20:57

Αυτό που γράφεις θα μπορούσε να θεωρηθεί προτροπή σε αυτοκτονία.
Ο καθένας έχει τους λόγους του. Θρησκευτικούς ή άλλους.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 02 Απρ 2022, 21:00

Antares έγραψε:
02 Απρ 2022, 20:57
Μα είναι η μόνη λογική πράξη αν σου αποδειχτεί πέραν κάθε αμφιβολίας ότι δεν υπάρχει συνέχεια και κατανοήσεις πλήρως το νόημα αυτής της γνώσης (το οποίο δεν συνδέεται απαραίτητα με το αν υπάρχει Θεός, κακώς τα βάζουν μαζί αυτά).

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 02 Απρ 2022, 21:04

Green Dragon έγραψε:
02 Απρ 2022, 20:52

Το να μην φοβάσαι τον θάνατο δεν είναι ανακόλουθο με αυτό που λέω, ίσα ίσα, αν είσαι σίγουρος για την ανυπαρξία μετά ο θάνατος είναι η διέξοδος από το μαρτύριο της ζωής.

Εγώ πάντως θα ήθελα να ξέρω την αλήθεια, όποια κι αν είναι. Όλοι δικαιούμαστε να γνωρίζουμε (όχι μόνο αυτό, γενικώς).
εξαρταται απο αν βαζεις την εμπειριωση σαν στοχο ζωης

Ολη η υπολοιπη φυση, ζωα και φυτα, απλως ζουν. Μονο εμεις ψαχνουμε βαθυτερο νοημα. Προσωπικα μετα απο δεκαετιες αναζητησης νοηματος, εχω αποφασισει οτι δεν αυτο υπαρχει

Και πιστευω οτι η ζωη ειναι και μαρτυριο. Ειναι και ενα σωρο αλλα πραγματα. Εμενα μου αρεσει η μουσικη πχ η το ποτο, η οι γυναικες, η να κοιταω τα αστερια, η τα παιδια μου. Μεχρι να πεθανω θα τα απολαυσω οσο μπορω, ετσι και αλλιως οταν περασω απεναντι δεν υπαρχει γυρισμος.

Το οτι ολα θα τελειωσουν καποτε δεν σημαινει οτι πρεπει να χασω και ενα σωρο ομορφες στιγμες που θα συμβουν μεχρι τοτε :102:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Blackdog την 02 Απρ 2022, 21:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 02 Απρ 2022, 21:05

Green Dragon έγραψε:
02 Απρ 2022, 21:00
Antares έγραψε:
Μα είναι η μόνη λογική πράξη αν σου αποδειχτεί πέραν κάθε αμφιβολίας ότι δεν υπάρχει συνέχεια και κατανοήσεις πλήρως το νόημα αυτής της γνώσης (το οποίο δεν συνδέεται απαραίτητα με το αν υπάρχει Θεός, κακώς τα βάζουν μαζί αυτά).
Αν αρχίσει κάποιος να εκφράζει αυτοκτονικές τάσεις εδώ, μπορεί να του χτυπήσουν την πόρτα και να τον πάνε στο ψυχιατρείο, αν γίνει αναφορά, αυτό ήθελα να επισημάνω πιο πολύ. Έχει γίνει σε άλλο forum ψυχολογίας και δεν ήταν καθόλου καλή εμπειρία για την παθούσα.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 02 Απρ 2022, 21:08

Blackdog έγραψε:
02 Απρ 2022, 21:04
Green Dragon έγραψε:
02 Απρ 2022, 20:52

εξαρταται απο αν βαζεις την εμπειριωση σαν στοχο ζωης

Ολη η υπολοιπη φυση, ζωα και φυτα, απλως ζουν. Μονο εμεις ψαχνουμε βαθυτερο νοημα. Προσωπικα μετα απο δεκαετιες αναζητησης νοηματος, εχω αποφασισει οτι δεν αυτο υπαρχει

Και πιστευω οτι η ζωη ειναι και μαρτυριο. Ειναι και ενα σωρο αλλα πραγματα. Εμενα μου αρεσει η μουσικη πχ η το ποτο, η οι γυναικες, η να κοιταω τα αστερια, η τα παιδια μου. Μεχρι να πεθανω θα τα απολαυσω οσο μπορω, ετσι και αλλιως οταν περασω απεναντι δεν υπαρχει γυρισμος.

Το οτι ολα θα τελειωσουν καποτε δεν σημαινει οτι πρεπει να χασω και ενα σωρο ομορφες στιγμες που θα συμβουν μεχρι τοτε :102:
Αν διαπιστώσεις ότι πηγαίνεις στο τίποτα, όλα μαρτύριο γίνονται, ακόμα και αυτά που τώρα φαντάζουν ωραία. Είναι σαν μαύρη τρύπα.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 02 Απρ 2022, 21:09

Antares έγραψε:
02 Απρ 2022, 21:05
Αν αρχίσει κάποιος να εκφράζει αυτοκτονικές τάσεις εδώ, μπορεί να του χτυπήσουν την πόρτα και να τον πάνε στο ψυχιατρείο, αν γίνει αναφορά, αυτό ήθελα να επισημάνω πιο πολύ. Έχει γίνει σε άλλο forum ψυχολογίας και δεν ήταν καθόλου καλή εμπειρία για την παθούσα.
Μέχρι να μου αποδείξει κάποιος ότι δεν υπάρχει συνέχεια εμπειρίωσης δεν κινδυνεύω :)

Αλλά συνεχίζω ν' αναρωτιέμαι.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 02 Απρ 2022, 21:10

Green Dragon έγραψε:
Antares έγραψε:
Προφανώς όλοι διατηρούν στο βάθος μια μικρή ελπίδα, εκτός ίσως από εκείνους που πραγματικά αυτοκτονούν.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 02 Απρ 2022, 21:12

sharp έγραψε:
02 Απρ 2022, 21:10
Green Dragon έγραψε:
Προφανώς όλοι διατηρούν στο βάθος μια μικρή ελπίδα, εκτός ίσως από εκείνους που πραγματικά αυτοκτονούν.
Μα δεν αυτοκτονούν γι' αυτό όλοι οι αυτόχειρες, δεν ξέρω καν αν το έχει κάνει έστω και ένας. Εξάλλου γι' αυτό μίλησα για απόδειξη, ξεκαθάρισμα δηλαδή, όχι εικασία ή πεποίθηση.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 02 Απρ 2022, 21:13

Green Dragon έγραψε:
02 Απρ 2022, 21:12
sharp έγραψε:
02 Απρ 2022, 21:10
Green Dragon έγραψε:
Μα δεν αυτοκτονούν γι' αυτό όλοι οι αυτόχειρες, δεν ξέρω καν αν το έχει κάνει έστω και ένας. Εξάλλου γι' αυτό μίλησα για απόδειξη, ξεκαθάρισμα δηλαδή, όχι εικασία ή πεποίθηση.
Έλειψη πίστης ωθεί στην αυτοκτονία, η αίσθηση της εγκατάλειψης.

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 02 Απρ 2022, 21:15

Green Dragon έγραψε:
02 Απρ 2022, 21:08

Αν διαπιστώσεις ότι πηγαίνεις στο τίποτα, όλα μαρτύριο γίνονται, ακόμα και αυτά που τώρα φαντάζουν ωραία. Είναι σαν μαύρη τρύπα.
Εμενα μου αρεσει καλυτερα ετσι, το βρισκω απελευθερωτικο :lol:

Πως το λες ομως αυτο; Επειδη θα χασεις καποτε τα ωραια, ειναι μαρτυριο;

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 02 Απρ 2022, 21:15

sharp έγραψε:
02 Απρ 2022, 21:13
Green Dragon έγραψε:
02 Απρ 2022, 21:12
Έλειψη πίστης ωθεί στην αυτοκτονία, η αίσθηση της εγκατάλειψης.
Ναι, πιθανό. Οπότε υπάρχει κοινή ρίζα με την περιγραφή σου σε αυτό που λέω. Σκέψου δηλαδή να αποδεικνύεις πέραν κάθε αμφιβολίας σε κάποιον ότι 'ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης'.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 02 Απρ 2022, 21:17

Blackdog έγραψε:
02 Απρ 2022, 21:15
Green Dragon έγραψε:
02 Απρ 2022, 21:08

Εμενα μου αρεσει καλυτερα ετσι, το βρισκω απελευθερωτικο :lol:

Πως το λες ομως αυτο; Επειδη θα χασεις καποτε τα ωραια, ειναι μαρτυριο;
Το μεγαλύτερο βασανιστήριο που μπορείς να κάνεις σε κάποιον δεν είναι να του στερήσεις κάτι αλλά να του το δώσεις και να το πάρεις πίσω :wink

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών