Και τα πεύκα είναι μαλακια στα πεζοδρόμια. Γενικά δεν πρέπει να βάζουν δέντρα τα οποία λερώνουν ή έχουν μεγάλους καρπούς που μπορούν να τραυματίσουν άνθρωπο ή να κάνουν ζημιά στα αυτοκίνητα.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 16:46Στα χιονια κ σε παλιοτερες κακοκαιριες περισσότερο πεύκα είδα να δημιουργούν προβλήματα, πέσανε κ κάτι άλλα ψιλά αλλά δεν είδα κάτι εδώ στην περιοχή μου που να δημιούργησε θέμα (ζημιές, κλείσιμο δρόμων κτλ)
Γιατί πέφτει τόσο τσεκούρωμα στα δέντρα από τους δημαρχαιους;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Γιατί πέφτει τόσο τσεκούρωμα στα δέντρα από τους δημαρχαιους;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Κι εγώ το ίδιο. Οι νεραντζιές και οι μουριές που έχουμε δεν πήραν χαμπάρι από το χιόνι.
Μια που σε βρίσκω εδώ και γνωρίζεις σχετικά. Γιατί τόσες πολλές νεραντζιές και όχι ένα παρεμφερές δέντρο που να τρώγονται περισσότερο τα φρούτα του; Πχ λεμονιές, μανταρινιές κλπ;Green Dragon έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 16:47Ναι, κυρίως επειδή τα πεύκα εμφανίζουν φωτοταξία με αποτέλεσμα να παίρνουν εύκολα κλίση και το έξτρα βάρος του χιονιού να τσακίζει τα πιο αδύναμα.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 16:46Στα χιονια κ σε παλιοτερες κακοκαιριες περισσότερο πεύκα είδα να δημιουργούν προβλήματα, πέσανε κ κάτι άλλα ψιλά αλλά δεν είδα κάτι εδώ στην περιοχή μου που να δημιούργησε θέμα (ζημιές, κλείσιμο δρόμων κτλ)
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Η ελιά είναι κλασικό δέντρο που ευνοείται από ένα σωστό κλάδεμα κάθε μερικά χρόνια. Το πεύκο όχι. Η νερατζιά ευνοείται από ήπια αραιώματα κάθε 3 χρόνια περίπου αλλά δεν είναι και το καλύτερο δέντρο για πυκνοκατοικημένη πόλη με τους μεγάλους ζουμερούς καρπούς που πέφτουν και γεμίζουν τον τόπο, δεν ξέρω γιατί τις προτίμησαν. Ίσως για τις περιορισμένες δυνατότητες ανάπτυξης που τις καθιστούν ταιριαστές με τον περιορισμένο χώρο των στενών του κέντρου. Ας τις κλάδευαν όμως λίγο ψηλότερα οι άτιμοι γιατί δεν χωράω να περάσω από κάτω και πηγαίνω από τον δρόμο για να μην σκύβω συνέχεια! Οι Έλληνες δεν έχουν το ανάστημα των Πακιστανών!ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 16:50Kαι στον δικό μου δήμο, κάνουν κλαδέματα σε πεύκα, νερατζιές, ελιές κλπ που είναι στα πεζοδρόμια αλλά αυτό γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο, τόσο για τις περιπτώσεις κλαδιών που είναι επικίνδυνα για τα οχήματα και τους πεζούς (ειδικώς σε φάσεις κακοκαιρίας) όσο και για τις περιπτώσεις ασθενειών. Στα κλαδεμένα βάζουν στους κορμούς μαυροκίτρινες ταινίες για να ξεχωρίζουν. Τσεκούρωμα γενικώς, δεν έχω δει και απ' ό,τι ξέρω παίζουν και πολλές μεταφυτεύσεις, ειδικώς σε υπεραιωνόβιες ελιές. Έβαλαν μία από το Αίγιοκαι στο κέντρο της πλατείας.
https://amarysia.gr/nea-smyrnh/%CE%B5%C ... E%B7%CF%82
Είχα ήδη γράψει σχετικάST48410 έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 16:53Μια που σε βρίσκω εδώ και γνωρίζεις σχετικά. Γιατί τόσες πολλές νεραντζιές και όχι ένα παρεμφερές δέντρο που να τρώγονται περισσότερο τα φρούτα του; Πχ λεμονιές, μανταρινιές κλπ;Green Dragon έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 16:47Ναι, κυρίως επειδή τα πεύκα εμφανίζουν φωτοταξία με αποτέλεσμα να παίρνουν εύκολα κλίση και το έξτρα βάρος του χιονιού να τσακίζει τα πιο αδύναμα.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 16:46Στα χιονια κ σε παλιοτερες κακοκαιριες περισσότερο πεύκα είδα να δημιουργούν προβλήματα, πέσανε κ κάτι άλλα ψιλά αλλά δεν είδα κάτι εδώ στην περιοχή μου που να δημιούργησε θέμα (ζημιές, κλείσιμο δρόμων κτλ)

Δεν ξέρω γιατί το επέλεξαν, μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω. Ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι είναι πολύ πιο ανθεκτικές στις ασθένειες από τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή. Έχουν αντοχή ακόμα και στον φυλλοκνίστη.
Τότε λογικόGreen Dragon έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 16:56Δεν ξέρω γιατί το επέλεξαν, μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω. Ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι είναι πολύ πιο ανθεκτικές στις ασθένειες από τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή. Έχουν αντοχή ακόμα και στον φυλλοκνίστη.
-
Με το καυσαέριο που έχουν πάνω τους αυτοί οι καρποί δεν τρώγονται έτσι και αλλιώς. Επίσης, τα σουπερμάρκετ κλέφτες θα γίνουν;ST48410 έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 16:53Μια που σε βρίσκω εδώ και γνωρίζεις σχετικά. Γιατί τόσες πολλές νεραντζιές και όχι ένα παρεμφερές δέντρο που να τρώγονται περισσότερο τα φρούτα του; Πχ λεμονιές, μανταρινιές κλπ;Green Dragon έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 16:47Ναι, κυρίως επειδή τα πεύκα εμφανίζουν φωτοταξία με αποτέλεσμα να παίρνουν εύκολα κλίση και το έξτρα βάρος του χιονιού να τσακίζει τα πιο αδύναμα.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 16:46Στα χιονια κ σε παλιοτερες κακοκαιριες περισσότερο πεύκα είδα να δημιουργούν προβλήματα, πέσανε κ κάτι άλλα ψιλά αλλά δεν είδα κάτι εδώ στην περιοχή μου που να δημιούργησε θέμα (ζημιές, κλείσιμο δρόμων κτλ)
Καυσαέρια έχουν και τα φρούτα και λαχανικά στα μανάβικα πολυσύχναστων δρόμων.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 17:11Με το καυσαέριο που έχουν πάνω τους αυτοί οι καρποί δεν τρώγονται έτσι και αλλιώς. Επίσης, τα σουπερμάρκετ κλέφτες θα γίνουν;ST48410 έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 16:53Μια που σε βρίσκω εδώ και γνωρίζεις σχετικά. Γιατί τόσες πολλές νεραντζιές και όχι ένα παρεμφερές δέντρο που να τρώγονται περισσότερο τα φρούτα του; Πχ λεμονιές, μανταρινιές κλπ;Green Dragon έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 16:47
Ναι, κυρίως επειδή τα πεύκα εμφανίζουν φωτοταξία με αποτέλεσμα να παίρνουν εύκολα κλίση και το έξτρα βάρος του χιονιού να τσακίζει τα πιο αδύναμα.
Occasio facit furem
Τί ακριβώς συγκρίνεις; Το τι χρειάζεται μια ελιά/πεύκο/νερατζιά σε έναν "φυσικό" χώρο με τα αντίστοιχα δέντρα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή;Green Dragon έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 16:56Η ελιά είναι κλασικό δέντρο που ευνοείται από ένα σωστό κλάδεμα κάθε μερικά χρόνια. Το πεύκο όχι. Η νερατζιά ευνοείται από ήπια αραιώματα κάθε 3 χρόνια περίπου αλλά δεν είναι και το καλύτερο δέντρο για πυκνοκατοικημένη πόλη με τους μεγάλους ζουμερούς καρπούς που πέφτουν και γεμίζουν τον τόπο, δεν ξέρω γιατί τις προτίμησαν. Ίσως για τις περιορισμένες δυνατότητες ανάπτυξης που τις καθιστούν ταιριαστές με τον περιορισμένο χώρο των στενών του κέντρου. Ας τις κλάδευαν όμως λίγο ψηλότερα οι άτιμοι γιατί δεν χωράω να περάσω από κάτω και πηγαίνω από τον δρόμο για να μην σκύβω συνέχεια! Οι Έλληνες δεν έχουν το ανάστημα των Πακιστανών!ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 16:50Kαι στον δικό μου δήμο, κάνουν κλαδέματα σε πεύκα, νερατζιές, ελιές κλπ που είναι στα πεζοδρόμια αλλά αυτό γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο, τόσο για τις περιπτώσεις κλαδιών που είναι επικίνδυνα για τα οχήματα και τους πεζούς (ειδικώς σε φάσεις κακοκαιρίας) όσο και για τις περιπτώσεις ασθενειών. Στα κλαδεμένα βάζουν στους κορμούς μαυροκίτρινες ταινίες για να ξεχωρίζουν. Τσεκούρωμα γενικώς, δεν έχω δει και απ' ό,τι ξέρω παίζουν και πολλές μεταφυτεύσεις, ειδικώς σε υπεραιωνόβιες ελιές. Έβαλαν μία από το Αίγιοκαι στο κέντρο της πλατείας.
https://amarysia.gr/nea-smyrnh/%CE%B5%C ... E%B7%CF%82
Τα περισσότερα από αυτά τα δέντρα φυτεύτηκαν όταν οι περιοχές ΔΕΝ ήταν πυκνοκατοικημένες. Τότε φύτευαν στο μπροστινό μέρος της μονοκατοικίας λουλούδια και στο πίσω είχαν δέντρα με καταναλώσιμους καρπούς. Λεμονιές, μουριές, συκιές κλπ
Κάποια από αυτά έχουν μείνει και σήμερα στους ακάλυπτους των πολυκατοικιών.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Green Dragon
Δεν ισχύει για τις νερατζιές, φυτεύτηκαν πολύ πιο μετά την τσιμεντοτερατοποίηση περιοχών όπως η Κυψέλη.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 17:18Τί ακριβώς συγκρίνεις; Το τι χρειάζεται μια ελιά/πεύκο/νερατζιά σε έναν "φυσικό" χώρο με τα αντίστοιχα δέντρα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή;
Τα περισσότερα από αυτά τα δέντρα φυτεύτηκαν όταν οι περιοχές ΔΕΝ ήταν πυκνοκατοικημένες. Τότε φύτευαν στο μπροστινό μέρος της μονοκατοικίας λουλούδια και στο πίσω είχαν δέντρα με καταναλώσιμους καρπούς. Λεμονιές, μουριές, συκιές κλπ
Κάποια από αυτά έχουν μείνει και σήμερα στους ακάλυπτους των πολυκατοικιών.
- Green Dragon
Αν θες διάβασε όλα τα σχόλιά μου, θα δεις γιατί αυτό είναι εντελώς λάθος. Μιλάω για την Αθήνα που ζω και ξέρω.
-
Εννοείται. Αλλά στη χειρότερη σε τρεις ημέρες έχει πωληθεί. Άλλο τρεις ημέρες καυσαέριο και άλλο τρεις μήνες. Βασικά, δες τα νεράτζια στα δέντρα, πάρε ένα και πλύνε το σε μια λεκάνη.vagabondo έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 17:16Καυσαέρια έχουν και τα φρούτα και λαχανικά στα μανάβικα πολυσύχναστων δρόμων.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 17:11Με το καυσαέριο που έχουν πάνω τους αυτοί οι καρποί δεν τρώγονται έτσι και αλλιώς. Επίσης, τα σουπερμάρκετ κλέφτες θα γίνουν;
-
Ρε τύπε, νομίζουν ότι είμαστε η μοναδική χώρα που χιονίζει στις πόλεις της.Green Dragon έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 17:22Αν θες διάβασε όλα τα σχόλιά μου, θα δεις γιατί αυτό είναι εντελώς λάθος. Μιλάω για την Αθήνα που ζω και ξέρω.

Συμφωνώ αλλά νομίζω ότι τα μούρα ως καρπός ωριμάζουν σε πολύ πιο σύντομο διάστημα. Παρεμπιπτόντως τόσο τα μικρά πράσινα νεραντζάκια όσο και τα συκαλάκια κάνουν καταπληκτικό γλυκό κουταλιού. Καμιά σχέση το σπιτικό σε άρωμα και γεύση με του εμπορίου.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑17 Απρ 2022, 17:23Εννοείται. Αλλά στη χειρότερη σε τρεις ημέρες έχει πωληθεί. Άλλο τρεις ημέρες καυσαέριο και άλλο τρεις μήνες. Βασικά, δες τα νεράτζια στα δέντρα, πάρε ένα και πλύνε το σε μια λεκάνη.
Και υπάρχουν και δέντρα σε δρόμους με μηδενική κίνηση.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πόσο θα μειωθεί η φορολογία των μισθωτών από το τσεκούρωμα των αυτοαπασχολουμενων;
από Ληστοσυμμορίτης » 04 Νοέμ 2023, 18:06 » σε Οικονομία - 43 Απαντήσεις
- 1120 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
06 Νοέμ 2023, 15:14
-
-
- 8 Απαντήσεις
- 308 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
02 Ιουν 2024, 22:14
-
-
Νέα δημοσίευση Την ώρα που ο Έβρος καίγεται, κόβουν δέντρα για να φτιάξουν γυμναστήριο
από Frappezitis » 01 Σεπ 2023, 07:01 » σε Εσωτερική Πολιτική - 48 Απαντήσεις
- 1728 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από vagabondo
22 Σεπ 2023, 10:48
-