Γιατί πέφτει τόσο τσεκούρωμα στα δέντρα από τους δημαρχαιους;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Re: Γιατί πέφτει τόσο τσεκούρωμα στα δέντρα από τους δημαρχαιους;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 17 Απρ 2022, 16:50

EKPLIKTIKOS έγραψε:
17 Απρ 2022, 16:46
Στα χιονια κ σε παλιοτερες κακοκαιριες περισσότερο πεύκα είδα να δημιουργούν προβλήματα, πέσανε κ κάτι άλλα ψιλά αλλά δεν είδα κάτι εδώ στην περιοχή μου που να δημιούργησε θέμα (ζημιές, κλείσιμο δρόμων κτλ)
Και τα πεύκα είναι μαλακια στα πεζοδρόμια. Γενικά δεν πρέπει να βάζουν δέντρα τα οποία λερώνουν ή έχουν μεγάλους καρπούς που μπορούν να τραυματίσουν άνθρωπο ή να κάνουν ζημιά στα αυτοκίνητα.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 17 Απρ 2022, 16:51

Κι εγώ το ίδιο. Οι νεραντζιές και οι μουριές που έχουμε δεν πήραν χαμπάρι από το χιόνι.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 17 Απρ 2022, 16:53

Green Dragon έγραψε:
17 Απρ 2022, 16:47
EKPLIKTIKOS έγραψε:
Στα χιονια κ σε παλιοτερες κακοκαιριες περισσότερο πεύκα είδα να δημιουργούν προβλήματα, πέσανε κ κάτι άλλα ψιλά αλλά δεν είδα κάτι εδώ στην περιοχή μου που να δημιούργησε θέμα (ζημιές, κλείσιμο δρόμων κτλ)
Ναι, κυρίως επειδή τα πεύκα εμφανίζουν φωτοταξία με αποτέλεσμα να παίρνουν εύκολα κλίση και το έξτρα βάρος του χιονιού να τσακίζει τα πιο αδύναμα.
Μια που σε βρίσκω εδώ και γνωρίζεις σχετικά. Γιατί τόσες πολλές νεραντζιές και όχι ένα παρεμφερές δέντρο που να τρώγονται περισσότερο τα φρούτα του; Πχ λεμονιές, μανταρινιές κλπ;

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 17 Απρ 2022, 16:56

ΓΑΛΗ έγραψε:
17 Απρ 2022, 16:50
Kαι στον δικό μου δήμο, κάνουν κλαδέματα σε πεύκα, νερατζιές, ελιές κλπ που είναι στα πεζοδρόμια αλλά αυτό γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο, τόσο για τις περιπτώσεις κλαδιών που είναι επικίνδυνα για τα οχήματα και τους πεζούς (ειδικώς σε φάσεις κακοκαιρίας) όσο και για τις περιπτώσεις ασθενειών. Στα κλαδεμένα βάζουν στους κορμούς μαυροκίτρινες ταινίες για να ξεχωρίζουν. Τσεκούρωμα γενικώς, δεν έχω δει και απ' ό,τι ξέρω παίζουν και πολλές μεταφυτεύσεις, ειδικώς σε υπεραιωνόβιες ελιές. Έβαλαν μία από το Αίγιο :D και στο κέντρο της πλατείας.

https://amarysia.gr/nea-smyrnh/%CE%B5%C ... E%B7%CF%82
Η ελιά είναι κλασικό δέντρο που ευνοείται από ένα σωστό κλάδεμα κάθε μερικά χρόνια. Το πεύκο όχι. Η νερατζιά ευνοείται από ήπια αραιώματα κάθε 3 χρόνια περίπου αλλά δεν είναι και το καλύτερο δέντρο για πυκνοκατοικημένη πόλη με τους μεγάλους ζουμερούς καρπούς που πέφτουν και γεμίζουν τον τόπο, δεν ξέρω γιατί τις προτίμησαν. Ίσως για τις περιορισμένες δυνατότητες ανάπτυξης που τις καθιστούν ταιριαστές με τον περιορισμένο χώρο των στενών του κέντρου. Ας τις κλάδευαν όμως λίγο ψηλότερα οι άτιμοι γιατί δεν χωράω να περάσω από κάτω και πηγαίνω από τον δρόμο για να μην σκύβω συνέχεια! Οι Έλληνες δεν έχουν το ανάστημα των Πακιστανών!
ST48410 έγραψε:
17 Απρ 2022, 16:53
Green Dragon έγραψε:
EKPLIKTIKOS έγραψε:
Ναι, κυρίως επειδή τα πεύκα εμφανίζουν φωτοταξία με αποτέλεσμα να παίρνουν εύκολα κλίση και το έξτρα βάρος του χιονιού να τσακίζει τα πιο αδύναμα.
Μια που σε βρίσκω εδώ και γνωρίζεις σχετικά. Γιατί τόσες πολλές νεραντζιές και όχι ένα παρεμφερές δέντρο που να τρώγονται περισσότερο τα φρούτα του; Πχ λεμονιές, μανταρινιές κλπ;
Είχα ήδη γράψει σχετικά :)

Δεν ξέρω γιατί το επέλεξαν, μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω. Ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι είναι πολύ πιο ανθεκτικές στις ασθένειες από τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή. Έχουν αντοχή ακόμα και στον φυλλοκνίστη.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 17 Απρ 2022, 16:58

Green Dragon έγραψε:
17 Απρ 2022, 16:56
Δεν ξέρω γιατί το επέλεξαν, μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω. Ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι είναι πολύ πιο ανθεκτικές στις ασθένειες από τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή. Έχουν αντοχή ακόμα και στον φυλλοκνίστη.
Τότε λογικό

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 17 Απρ 2022, 17:11

ST48410 έγραψε:
Green Dragon έγραψε:
EKPLIKTIKOS έγραψε:
Με το καυσαέριο που έχουν πάνω τους αυτοί οι καρποί δεν τρώγονται έτσι και αλλιώς. Επίσης, τα σουπερμάρκετ κλέφτες θα γίνουν;

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 17 Απρ 2022, 17:16

Εμπεδοκλής έγραψε:
17 Απρ 2022, 17:11
ST48410 έγραψε:
Green Dragon έγραψε:

Με το καυσαέριο που έχουν πάνω τους αυτοί οι καρποί δεν τρώγονται έτσι και αλλιώς. Επίσης, τα σουπερμάρκετ κλέφτες θα γίνουν;
Καυσαέρια έχουν και τα φρούτα και λαχανικά στα μανάβικα πολυσύχναστων δρόμων.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 17 Απρ 2022, 17:18

Green Dragon έγραψε:
17 Απρ 2022, 16:56
ΓΑΛΗ έγραψε:
17 Απρ 2022, 16:50
Kαι στον δικό μου δήμο, κάνουν κλαδέματα σε πεύκα, νερατζιές, ελιές κλπ που είναι στα πεζοδρόμια αλλά αυτό γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο, τόσο για τις περιπτώσεις κλαδιών που είναι επικίνδυνα για τα οχήματα και τους πεζούς (ειδικώς σε φάσεις κακοκαιρίας) όσο και για τις περιπτώσεις ασθενειών. Στα κλαδεμένα βάζουν στους κορμούς μαυροκίτρινες ταινίες για να ξεχωρίζουν. Τσεκούρωμα γενικώς, δεν έχω δει και απ' ό,τι ξέρω παίζουν και πολλές μεταφυτεύσεις, ειδικώς σε υπεραιωνόβιες ελιές. Έβαλαν μία από το Αίγιο :D και στο κέντρο της πλατείας.

https://amarysia.gr/nea-smyrnh/%CE%B5%C ... E%B7%CF%82
Η ελιά είναι κλασικό δέντρο που ευνοείται από ένα σωστό κλάδεμα κάθε μερικά χρόνια. Το πεύκο όχι. Η νερατζιά ευνοείται από ήπια αραιώματα κάθε 3 χρόνια περίπου αλλά δεν είναι και το καλύτερο δέντρο για πυκνοκατοικημένη πόλη με τους μεγάλους ζουμερούς καρπούς που πέφτουν και γεμίζουν τον τόπο, δεν ξέρω γιατί τις προτίμησαν. Ίσως για τις περιορισμένες δυνατότητες ανάπτυξης που τις καθιστούν ταιριαστές με τον περιορισμένο χώρο των στενών του κέντρου. Ας τις κλάδευαν όμως λίγο ψηλότερα οι άτιμοι γιατί δεν χωράω να περάσω από κάτω και πηγαίνω από τον δρόμο για να μην σκύβω συνέχεια! Οι Έλληνες δεν έχουν το ανάστημα των Πακιστανών!
Τί ακριβώς συγκρίνεις; Το τι χρειάζεται μια ελιά/πεύκο/νερατζιά σε έναν "φυσικό" χώρο με τα αντίστοιχα δέντρα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή;

Τα περισσότερα από αυτά τα δέντρα φυτεύτηκαν όταν οι περιοχές ΔΕΝ ήταν πυκνοκατοικημένες. Τότε φύτευαν στο μπροστινό μέρος της μονοκατοικίας λουλούδια και στο πίσω είχαν δέντρα με καταναλώσιμους καρπούς. Λεμονιές, μουριές, συκιές κλπ
Κάποια από αυτά έχουν μείνει και σήμερα στους ακάλυπτους των πολυκατοικιών.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 17 Απρ 2022, 17:20

ΓΑΛΗ έγραψε:
17 Απρ 2022, 17:18
Εδώ μουριές και νεραντζιές είναι φυτεμένες συστηματικά στα πεζοδρόμια. Μόνο συκιές έχουμε σποραδικά σε ακάλυπτους χώρους.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 17 Απρ 2022, 17:21

ΓΑΛΗ έγραψε:
17 Απρ 2022, 17:18
Τί ακριβώς συγκρίνεις; Το τι χρειάζεται μια ελιά/πεύκο/νερατζιά σε έναν "φυσικό" χώρο με τα αντίστοιχα δέντρα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή;

Τα περισσότερα από αυτά τα δέντρα φυτεύτηκαν όταν οι περιοχές ΔΕΝ ήταν πυκνοκατοικημένες. Τότε φύτευαν στο μπροστινό μέρος της μονοκατοικίας λουλούδια και στο πίσω είχαν δέντρα με καταναλώσιμους καρπούς. Λεμονιές, μουριές, συκιές κλπ
Δεν ισχύει για τις νερατζιές, φυτεύτηκαν πολύ πιο μετά την τσιμεντοτερατοποίηση περιοχών όπως η Κυψέλη.

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 17 Απρ 2022, 17:21

Chainis έγραψε:
16 Απρ 2022, 13:14
Σας χρειάζεται ένας καλός χιονιάς να γεμίσουν οι δρόμοι πεσμένους κορμούς να κάνετε κάνα μήνα να κυκλοφορήσετε σαν άνθρωποι και να σας λυθούν όλες οι απορίες.
:goodpost:
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 17 Απρ 2022, 17:22

nostromos έγραψε:
17 Απρ 2022, 17:21
Chainis έγραψε:
Σας χρειάζεται ένας καλός χιονιάς να γεμίσουν οι δρόμοι πεσμένους κορμούς να κάνετε κάνα μήνα να κυκλοφορήσετε σαν άνθρωποι και να σας λυθούν όλες οι απορίες.
Αν θες διάβασε όλα τα σχόλιά μου, θα δεις γιατί αυτό είναι εντελώς λάθος. Μιλάω για την Αθήνα που ζω και ξέρω.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 17 Απρ 2022, 17:23

vagabondo έγραψε:
17 Απρ 2022, 17:16
Εμπεδοκλής έγραψε:
17 Απρ 2022, 17:11
ST48410 έγραψε:

Καυσαέρια έχουν και τα φρούτα και λαχανικά στα μανάβικα πολυσύχναστων δρόμων.
Εννοείται. Αλλά στη χειρότερη σε τρεις ημέρες έχει πωληθεί. Άλλο τρεις ημέρες καυσαέριο και άλλο τρεις μήνες. Βασικά, δες τα νεράτζια στα δέντρα, πάρε ένα και πλύνε το σε μια λεκάνη.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 17 Απρ 2022, 17:24

Green Dragon έγραψε:
17 Απρ 2022, 17:22
nostromos έγραψε:
17 Απρ 2022, 17:21
Chainis έγραψε:
Αν θες διάβασε όλα τα σχόλιά μου, θα δεις γιατί αυτό είναι εντελώς λάθος. Μιλάω για την Αθήνα που ζω και ξέρω.
Ρε τύπε, νομίζουν ότι είμαστε η μοναδική χώρα που χιονίζει στις πόλεις της. :102:

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 17 Απρ 2022, 17:29

Εμπεδοκλής έγραψε:
17 Απρ 2022, 17:23
Εννοείται. Αλλά στη χειρότερη σε τρεις ημέρες έχει πωληθεί. Άλλο τρεις ημέρες καυσαέριο και άλλο τρεις μήνες. Βασικά, δες τα νεράτζια στα δέντρα, πάρε ένα και πλύνε το σε μια λεκάνη.
Συμφωνώ αλλά νομίζω ότι τα μούρα ως καρπός ωριμάζουν σε πολύ πιο σύντομο διάστημα. Παρεμπιπτόντως τόσο τα μικρά πράσινα νεραντζάκια όσο και τα συκαλάκια κάνουν καταπληκτικό γλυκό κουταλιού. Καμιά σχέση το σπιτικό σε άρωμα και γεύση με του εμπορίου.

Και υπάρχουν και δέντρα σε δρόμους με μηδενική κίνηση.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών