Μιλάω για γενική κατάρρευση της παγκοσμιοποίησης, όχι για μονομερή εφαρμογή από την Ελλάδα που δεν μπορεί έτσι κι αλλιώς λόγω ΕΕ. Και ξαναδιάβασε τις 3 ελευθερίες - μία από αυτές είναι ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων. Αν αλλάξει αυτό δεν θα φεύγεις έτσι εύκολα αλλά ούτε θα έχει τόσο νόημα αφού σε όλες τις δυτικές χώρες θα υπάρχει προστατευτισμός. Τους Πακιστανούς τους πετάς έξω με τις κλωτσιές αν θες και σε αυτό θα βοηθούσε το ξήλωμα του παγκοσμιοποιητικού κατεστημένου. Για σκέψου κυβερνήσεις τύπου Ορμπάν στην ΕΕ, ποιός θα σου πάει κόντρα που διώχνεις τους Πακιστανούς;Parrot έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 13:14Άμα το κάνουμε αυτό τότε θα χάσουμε όλους τους νέους που θα φύγουν για εξωτερικό και θα μείνουμε εδώ με τα πακιστάνια..Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 13:02Είναι ένα από τα 3 δόγματα: Ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων, ελεύθερη μετακίνηση εμπορευμάτων και ελεύθερη μετακίνηση ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
Για τα άλλα που γράφεις τι θες να κάνω; Αφού μόνο αυτά υπάρχουν. Αλλά είμαι φουλ υπέρ δασμών για να μειωθούν οι εισαγωγές και να παραχθούν περισσότερα πράγματα εδώ και ας είναι και ακριβότερα, ας μην μπορώ να τ' αγοράσω όλα, ας φοράω λιγότερα ρούχα βρε αδερφέ. Μην προσεγγίζεις με τέτοια επιπόλαιη μηδενιστική αφέλεια αυτά που γράφω, να απαντάς στις δικές μου θέσεις όχι σε φανταστικές. Και ούτε μίλησα για απομόνωση, μιλάω για ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ της αχαλίνωτης παγκοσμιοποιητικής ασυδοσίας. Να πάμε από το ελεύθερο εμπόριο στην εμπορική διπλωματία του παρελθόντος, το έχω πει εκατό φορές. Το ξέρω ότι δεν γίνεται να φτιάχνονται όλα στην Ελλάδα (το λέω για να σε προλάβω αυτό).
Δεν ξέρω αν είσαι και συ μιλλένιαλ, αλλά πλέον έχει απογαλακτιστεί και η Z και απο εδώ και στο εξής τα πράγματα θα καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό και απ' αυτή τη γενιά..
Γιατί λέμε ΟΧΙ στην Ευρώπη
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: Γιατί λέμε ΟΧΙ στην Ευρώπη
- ΜπλεΜπουμπυς
ΑΥΤΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1930.
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Σε πολλα μερη της Ελλαδας παραπονιουνται που δεν υπαρχουν Αλβανοι πια για χειρωνακτικες εργασιες
Δεν ειναι μακρια η μερα που το ιδιο θα γινει και με τα Πακιστανια
- Πρετεντέρης
- Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Τον πόλεμο στην Ουκρανία ποιός τον έκανε;Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 13:06Για την Γαλλία τι μου το λες; Το ξέρω, αυτό είπα πριν, ότι έχουν ήδη χάσει αλλά δεν θέλουν να το δεχτούν, επένδυσαν πάρα πολλά στο εγχείρημα για να το αφήσουν έτσι απλά, μέχρι και πολέμους θα κάνουν (βλέπε Ουκρανία) στην προσπάθειά τους να το κρατήσουν ζωντανό. Δεν θα τους βγει όμως, τα πράγματα έχουν πάρει την πορεία τους.
Ελεύθερη μετακίνηση υπάρχει μόνο εντός Σέγκεν.. Τα υπόλοιπα είναι λαθρομετανάστευση και δεν είναι όλοι υπέρ.. Κακά τα ψέμματα βέβαια, μιας και ήρθαν όλοι αυτοί οι τριτοσκοσμικοί εδώ όπως ήρθαν, πρέπει να ενταχθούν σε κάποιο πλαίσιο γιατί οι νέοι (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) δεν φαίνονται να ξετρελένονται και πολύ με τις χειρονακτικές εργασίες.. Επίσης η λαθρομετανάστευση έχω ξαναπει δεν πρέπει να την βλέπουμε ως πρόβλημα αλλά ως ευκαιριακό εργαλείο πίεσης στην εξωτερική πολιτική μας..Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 13:45Μιλάω για γενική κατάρρευση της παγκοσμιοποίησης, όχι για μονομερή εφαρμογή από την Ελλάδα που δεν μπορεί έτσι κι αλλιώς λόγω ΕΕ. Και ξαναδιάβασε τις 3 ελευθερίες - μία από αυτές είναι ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων. Αν αλλάξει αυτό δεν θα φεύγεις έτσι εύκολα αλλά ούτε θα έχει τόσο νόημα αφού σε όλες τις δυτικές χώρες θα υπάρχει προστατευτισμός. Τους Πακιστανούς τους πετάς έξω με τις κλωτσιές αν θες και σε αυτό θα βοηθούσε το ξήλωμα του παγκοσμιοποιητικού κατεστημένου. Για σκέψου κυβερνήσεις τύπου Ορμπάν στην ΕΕ, ποιός θα σου πάει κόντρα που διώχνεις τους Πακιστανούς;Parrot έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 13:14Άμα το κάνουμε αυτό τότε θα χάσουμε όλους τους νέους που θα φύγουν για εξωτερικό και θα μείνουμε εδώ με τα πακιστάνια..Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 13:02Είναι ένα από τα 3 δόγματα: Ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων, ελεύθερη μετακίνηση εμπορευμάτων και ελεύθερη μετακίνηση ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
Για τα άλλα που γράφεις τι θες να κάνω; Αφού μόνο αυτά υπάρχουν. Αλλά είμαι φουλ υπέρ δασμών για να μειωθούν οι εισαγωγές και να παραχθούν περισσότερα πράγματα εδώ και ας είναι και ακριβότερα, ας μην μπορώ να τ' αγοράσω όλα, ας φοράω λιγότερα ρούχα βρε αδερφέ. Μην προσεγγίζεις με τέτοια επιπόλαιη μηδενιστική αφέλεια αυτά που γράφω, να απαντάς στις δικές μου θέσεις όχι σε φανταστικές. Και ούτε μίλησα για απομόνωση, μιλάω για ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ της αχαλίνωτης παγκοσμιοποιητικής ασυδοσίας. Να πάμε από το ελεύθερο εμπόριο στην εμπορική διπλωματία του παρελθόντος, το έχω πει εκατό φορές. Το ξέρω ότι δεν γίνεται να φτιάχνονται όλα στην Ελλάδα (το λέω για να σε προλάβω αυτό).
Δεν ξέρω αν είσαι και συ μιλλένιαλ, αλλά πλέον έχει απογαλακτιστεί και η Z και απο εδώ και στο εξής τα πράγματα θα καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό και απ' αυτή τη γενιά..
Δεν θέλουμε κυβερνήσεις τύπου Ορμπάν, γιατί καλή η αντιλαθρομεταναστευτική ρητορική, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί οι ακροδεξιοί έχουν και άλλα πράγματα στο πίσω μέρος του μυαλού τους, που εμάς δεν θα μας συμφέρει καθόλου..
Τουλάχιστον τώρα, παίρνουμε κανα αεροπλάνο που και που, καμια φρεγάτα, κανά ευρωπαϊκό κονδύλι.. Για φαντάσου να μην είμασταν καθόλου στην Ε.Ε. και να μη παίρναμε με την πανδημία τα φράγκα που πήραμε, δεν θα μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε στόλο και αεροπορία ούτε το 2050..!
Και στον 18ο αι. θεωρούσαν απειλή τη μηχανή επειδή "έπαιρνε τις δουλειές". Σήμερα τα διαβάζουμε και κουνάμε το κεφάλι που κάποιοι δεν καταλάβαιναν.Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 13:02Είναι ένα από τα 3 δόγματα: Ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων, ελεύθερη μετακίνηση εμπορευμάτων και ελεύθερη μετακίνηση ΑΝΘΡΩΠΩΝ.Beria έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 12:41Πρώτον, η ταύτιση της παγκοσμιοποίησης με την ανεξέλεγκτη μετανάστευση είναι τόσο αφελής που καταντάει ύποπτη
Δεύτερον, η παγκοσμιοποίηση δεν χάνει , καθως είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός ομογενοποίησης που ξεκίνησε πριν από 200 χρόνια και ακόμα δεν έχει φτάσει ούτε στη μέση της διαδρομής του.
Τρίτον, είναι κωμικό να ελεεινολογει την παγκοσμιοποίηση ένας τύπος στην νότια εσχατιά της βαλκανικής, ο οποίος χρησιμοποιεί κινέζικο κινητό, γράφει σε ένα φόρουμ που φτιάχτηκε από ομάδα προγραμματιστών από όλες τις άκρες του πλανήτη, φοράει ρούχα φτιαγμένα στο Πακιστάν και ρουφάει αυταρεσκα τον καφέ του που ήρθε από τη Γουατεμάλα.
*Ελεύθερη μετακίνηση έχεις μόνο μέσα στην ΕΕ, όχι από παντού.
Μαν, μιλάς λες και δεν έχουν φύγει ήδη έξω πάνω από μισό μύριο νέοι από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.Parrot έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 13:14Άμα το κάνουμε αυτό τότε θα χάσουμε όλους τους νέους που θα φύγουν για εξωτερικό και θα μείνουμε εδώ με τα πακιστάνια..Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 13:02Είναι ένα από τα 3 δόγματα: Ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων, ελεύθερη μετακίνηση εμπορευμάτων και ελεύθερη μετακίνηση ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να φύγουν ακόμη περισσότεροι. Όσο χειρότερες συγκριτικά με τις πολύ αναπτυγμένες χώρες είναι οι συνθήκες στην ελλαδα τόσο περισσότεροι θα φεύγουν.sys3x έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 14:58Μαν, μιλάς λες και δεν έχουν φύγει ήδη έξω πάνω από μισό μύριο νέοι από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.Parrot έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 13:14Άμα το κάνουμε αυτό τότε θα χάσουμε όλους τους νέους που θα φύγουν για εξωτερικό και θα μείνουμε εδώ με τα πακιστάνια..Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 13:02Είναι ένα από τα 3 δόγματα: Ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων, ελεύθερη μετακίνηση εμπορευμάτων και ελεύθερη μετακίνηση ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
- ΜπλεΜπουμπυς
Για σκέψου ότι είχαμε για πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που βρισκόταν εντελώς εκτός πραγματικότητας. Ο ψεκασμός στην εξουσία (κατά το σύνθημα του Μάη 68, η φαντασία στην εξουσία)πατησιωτης έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 12:09Αφού φάγατε πόρτα από τον αρμόδιο τώρα τι ψάχνετε;
https://www.kathimerini.gr/politics/561 ... on-poytin/
Πλάκα θα είχε να είναι κανείς σε αυτό το συμβούλιο για να ακούσει το εικοστό Σβαρνούτ στην ιστορία των ελληνορωσικών σχέσεων.

Όχι, δεν σημαίνει ότι δεν θα φύγουν και άλλοι, ακολουθώντας βέβαια τις ολόιδιες πολιτικές μην περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα.KRAKEN έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 15:03Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να φύγουν ακόμη περισσότεροι. Όσο χειρότερες συγκριτικά με τις πολύ αναπτυγμένες χώρες είναι οι συνθήκες στην ελλαδα τόσο περισσότεροι θα φεύγουν.sys3x έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 14:58Μαν, μιλάς λες και δεν έχουν φύγει ήδη έξω πάνω από μισό μύριο νέοι από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.Parrot έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 13:14
Άμα το κάνουμε αυτό τότε θα χάσουμε όλους τους νέους που θα φύγουν για εξωτερικό και θα μείνουμε εδώ με τα πακιστάνια..
Είναι η ίδια ιστορία με τον Γκοτζίλα μαν, θα έρθει ο ουρανός στο κεφάλι μας αν δεν κάνουμε ότι μας πει η Γερμανία, πήγε πολύ καλά αυτό δε λέω.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
H ελεύθερη μετακίνηση εντός Σενγκεν ευνοεί φτωχούς λαούς, όπως οι Έλληνες. Φυσικά, αυτό πρέπει να αλλάξει για το καλό των πλούσιων χωρών.Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 13:02Είναι ένα από τα 3 δόγματα: Ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων, ελεύθερη μετακίνηση εμπορευμάτων και ελεύθερη μετακίνηση ΑΝΘΡΩΠΩΝ.Beria έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 12:41Πρώτον, η ταύτιση της παγκοσμιοποίησης με την ανεξέλεγκτη μετανάστευση είναι τόσο αφελής που καταντάει ύποπτη
Δεύτερον, η παγκοσμιοποίηση δεν χάνει , καθως είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός ομογενοποίησης που ξεκίνησε πριν από 200 χρόνια και ακόμα δεν έχει φτάσει ούτε στη μέση της διαδρομής του.
Τρίτον, είναι κωμικό να ελεεινολογει την παγκοσμιοποίηση ένας τύπος στην νότια εσχατιά της βαλκανικής, ο οποίος χρησιμοποιεί κινέζικο κινητό, γράφει σε ένα φόρουμ που φτιάχτηκε από ομάδα προγραμματιστών από όλες τις άκρες του πλανήτη, φοράει ρούχα φτιαγμένα στο Πακιστάν και ρουφάει αυταρεσκα τον καφέ του που ήρθε από τη Γουατεμάλα.
- Green Dragon
Δεν θεσπίστηκε ποτέ νομοθετικά η ελεύθερη μετακίνηση γενικότερα αλλά σιγοντάρεται και προμοτάρεται με χίλιους τρόπους και ξέρουμε πολύ καλά ποιοί βρίσκονται πισω από αυτό. Οι δε μουσουλμάνοι αποτελούν εθνικό κίνδυνο, ξέχασες τι έγινε το 2008; Τέτοια εργαλεία να λείπουν! Εργαλεία άλλων είναι, όχι δικά μας.Parrot έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 14:26Ελεύθερη μετακίνηση υπάρχει μόνο εντός Σέγκεν.. Τα υπόλοιπα είναι λαθρομετανάστευση και δεν είναι όλοι υπέρ.. Κακά τα ψέμματα βέβαια, μιας και ήρθαν όλοι αυτοί οι τριτοσκοσμικοί εδώ όπως ήρθαν, πρέπει να ενταχθούν σε κάποιο πλαίσιο γιατί οι νέοι (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) δεν φαίνονται να ξετρελένονται και πολύ με τις χειρονακτικές εργασίες.. Επίσης η λαθρομετανάστευση έχω ξαναπει δεν πρέπει να την βλέπουμε ως πρόβλημα αλλά ως ευκαιριακό εργαλείο πίεσης στην εξωτερική πολιτική μας..Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 13:45Μιλάω για γενική κατάρρευση της παγκοσμιοποίησης, όχι για μονομερή εφαρμογή από την Ελλάδα που δεν μπορεί έτσι κι αλλιώς λόγω ΕΕ. Και ξαναδιάβασε τις 3 ελευθερίες - μία από αυτές είναι ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων. Αν αλλάξει αυτό δεν θα φεύγεις έτσι εύκολα αλλά ούτε θα έχει τόσο νόημα αφού σε όλες τις δυτικές χώρες θα υπάρχει προστατευτισμός. Τους Πακιστανούς τους πετάς έξω με τις κλωτσιές αν θες και σε αυτό θα βοηθούσε το ξήλωμα του παγκοσμιοποιητικού κατεστημένου. Για σκέψου κυβερνήσεις τύπου Ορμπάν στην ΕΕ, ποιός θα σου πάει κόντρα που διώχνεις τους Πακιστανούς;
Δεν θέλουμε κυβερνήσεις τύπου Ορμπάν, γιατί καλή η αντιλαθρομεταναστευτική ρητορική, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί οι ακροδεξιοί έχουν και άλλα πράγματα στο πίσω μέρος του μυαλού τους, που εμάς δεν θα μας συμφέρει καθόλου..
Τουλάχιστον τώρα, παίρνουμε κανα αεροπλάνο που και που, καμια φρεγάτα, κανά ευρωπαϊκό κονδύλι.. Για φαντάσου να μην είμασταν καθόλου στην Ε.Ε. και να μη παίρναμε με την πανδημία τα φράγκα που πήραμε, δεν θα μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε στόλο και αεροπορία ούτε το 2050..!
Δεν είμαι αντίθετος στους εποχικούς εργάτες - με συγκεκριμένη κατανομή εκεί όπου χρειάζονται (όσοι χρειάζονται) και συγκεκριμένους όρους παραμονής, όχι καθαριστές τζαμιών στα φανάρια της Αττικής.
Δεν είπα να βγούμε από την ΕΕ, πλέον αυτό θα ήταν λάθος. Άλλο αυτό όμως και άλλο να δεχόμαστε τις επιταγές των παγκοσμιοποιητών έτσι απλά. Οι παγκοσμιοποιητές είναι ΕΧΘΡΟΙ.
Δες την πιο πάνω απάντησή μου. Μην μου πεις τώρα ότι αγνοείς τον ρόλο των ΜΚΟ και των ΜΜΑ της Δύσης που το μόνο που κάνουν είναι να υποστηρίζουν την λαθρομετανάστευση!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 25 Απρ 2022, 15:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Green Dragon
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 77 Απαντήσεις
- 1920 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ιδεολόγος
13 Ιούλ 2024, 21:04
-
-
Νέα δημοσίευση Τελευταίοι στους μισθούς στην Ευρώπη οι Έλληνες, πρώτοι στην κατάθλιψη.
από Frappezitis » 29 Δεκ 2024, 17:29 » σε Εσωτερική Πολιτική - 123 Απαντήσεις
- 3759 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Κόκκορας
04 Φεβ 2025, 05:37
-
-
-
Νέα δημοσίευση Στην Κρήτη το μεγαλύτερο υβριδικό ενεργειακό έργο στην Ευρώπη
από Ίακχος » 29 Οκτ 2024, 14:36 » σε Θετικές Επιστήμες - 0 Απαντήσεις
- 559 Προβολές
-