Γιατί λέμε ΟΧΙ στην Ευρώπη
- Dwarven Blacksmith
Re: Γιατί λέμε ΟΧΙ στην Ευρώπη
Το πρόβλημα με τις μεσοβέζικες λύσεις δεν είναι ότι είναι παράλογες. Είναι ότι δεν διαρκούν, γιατί τα συμφέροντα του κεφαλαίου είναι το στάξιμο που τρώει το βράχο.

- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Όχι. Δεν έχω όνειρα, δεν είμαι ιδεαλιστής και αυτό που θέλω είναι να ξεφορτωθούμε τον δικαιωματισμό που μόνο ζημιά κάνει. Μέχρι και στην ελευθερία λόγου έχει φτάσει να επιτίθεται το καρκίνωμα. Αν εσύ θεωρείς δυτικές αξίες τις δικαιωματιστικές υστερίες κάπου το 'χεις μπερδέψει.stavmanr έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 19:41Δηλαδή, το όνειρό σου είναι να γίνουμε ένα πουτινιστάν;Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 12:16Η ΕΕ ως μέρος του δυτικού παγκοσμιοποιητικού συστήματος μετατρέπεται ταχέως σε δικαιωματιστικό ολοκληρωτισμό. Δεν θα περάσει όμως! Θα τα φάνε για κολατσιό τα υπολείμματα της παγκοσμιοποίησης τα πολυμορφοπύρηνα ουδετερόφιλα σαν τον Ορμπάν! Εδώ και 15 χρόνια το ανοσοποιητικό σύστημα της Δύσης έχει αρχίσει να ξυπνάει!
Εμένα μου αρέσει η ΚΑΝΟΝΙΚΗ Δύση, όχι η καρικατούρα που προσπαθούν να στήσουν κάποιοι.
- Green Dragon
Ούτε οι άλλες διαρκούν, τα πάντα υπόκεινται στο νόμο της διάβρωσης στο σύμπαν. Τα συστήματα που φτιάχνει ο άνθρωπος φυσικά δεν εξαιρούνται, πως θα μπορούσαν άλλωστε; Η φθορά είναι δεδομένη.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 19:45Το πρόβλημα με τις μεσοβέζικες λύσεις δεν είναι ότι είναι παράλογες. Είναι ότι δεν διαρκούν, γιατί τα συμφέροντα του κεφαλαίου είναι το στάξιμο που τρώει το βράχο.
Δεν έχεις καταλάβει πώς δουλεύει το σύστημα μού φαίνεται. Εταιρίες υπάρχουν, απλώς έχουν ένα μέρος της παραγωγής τους στον τρίτο κόσμο για να τους έρχεται φτηνότερα. Αγοράζεις σακκάκι Μπος που έχει φτιαχτεί στην Τουρκία. Δεν μπορείς να βάλεις δασμό, γιατί η εταιρία κατασκευής είναι σε χώρα της ΕΕ.Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 19:43Σταδιακά τα δυσκολεύεις, δεν απαγορεύεις τίποτα. Βάζεις μικρούς δασμούς που θα το κάνουν μη συμφέρον για λίγους και σιγά σιγά τους ανεβάζεις (όσο επιστρέφει η παραγωγή σε σένα). Δεν το κάνεις ποτέ απαγορευτικό, το φτάνεις μέχρι το σημείο να μην είναι ασύμφορο να κάνεις εδώ εργοστάσιο αλλά να μην είναι και απαγορευτικό να κάνεις αλλού (σαν μέσο όρο), δεν μηδενίζεις τις επενδύσεις σε άλλες χώρες. Ευθεία απαγόρευση δεν κάνεις ποτέ.sharp έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 19:40Η διαφορά μας είναι ότι εσύ μιλάς με αοριστίες, πχ σταδιακά, ενώ εγώ συγκεκριμένα, γι' αυτό παρέμεινα στα ρούχα. Αν θες εργοστάσια στην ΕΕ, πρέπει να απαγορεύσεις να κάνουν outsourcing. Άλλη λύση δεν έχεις, συμφωνείς;Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 19:36
Όχι. Καλά ρε συ τόσες φορές έχουμε ανοίξει διάλογο, έτσι έχεις καταλάβει ότι σκέφτομαι; Αυτό είναι η γιαγιά μου απ' τα Γκράβαρα
Η μετάβαση πρέπει να γίνει σταδιακά ώστε να μην έχουμε τέτοια προβλήματα. Κίνητρα-αντικίνητρα με σταδιακή κλιμάκωση για να προσαρμοστούν σταδιακά οι επιχειρήσεις. Και σίγουρα θέσιμο ορίων, δεν είπαμε να παράγονται όλα μέσα. Αλλά όχι και όλα έξω!
Αλλά και να κατάφερνες να το κάνεις με έναν γραφειοκρατικό τρόπο που αδυνατώ να φανταστώ, το αποτέλεσμα θα ήταν να αγοράζει ο κόσμος φτηνότερα Κινεζικά ή Αμερικανικά που εξακολουθούν να παράγουν φτηνότερα. Αν βάλεις και σε αυτά απαγορευτικούς δασμούς, θα σού βάλουν και αυτοί σε δικά σου εξαγώγιμα προϊόντα. Οπότε εσύ λες, όχι μόνοι μας η λύση, να μην απομονωθούμε, αλλά να απομονωθεί όλη η ΕΕ τελικά. Οπότε ο καθένας να παράγει στον οίκο του και να καταναλώνει τα δικά του.
- Green Dragon
Ξέρεις, αυτά συνέβαιναν εκατοντάδες χρόνια και λειτουργούσαν, δεν προτείνω κάτι επαναστατικό. Και εκεί θα επανέλθουμε, μην γελιέσαι, άσχετα με το τι λέω εγώ και τι γράφεις εσύ.sharp έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 19:52Δεν έχεις καταλάβει πώς δουλεύει το σύστημα μού φαίνεται. Εταιρίες υπάρχουν, απλώς έχουν ένα μέρος της παραγωγής τους στον τρίτο κόσμο για να τους έρχεται φτηνότερα. Αγοράζεις σακκάκι Μπος που έχει φτιαχτεί στην Τουρκία. Δεν μπορείς να βάλεις δασμό, γιατί η εταιρία κατασκευής είναι σε χώρα της ΕΕ.Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 19:43Σταδιακά τα δυσκολεύεις, δεν απαγορεύεις τίποτα. Βάζεις μικρούς δασμούς που θα το κάνουν μη συμφέρον για λίγους και σιγά σιγά τους ανεβάζεις (όσο επιστρέφει η παραγωγή σε σένα). Δεν το κάνεις ποτέ απαγορευτικό, το φτάνεις μέχρι το σημείο να μην είναι ασύμφορο να κάνεις εδώ εργοστάσιο αλλά να μην είναι και απαγορευτικό να κάνεις αλλού (σαν μέσο όρο), δεν μηδενίζεις τις επενδύσεις σε άλλες χώρες. Ευθεία απαγόρευση δεν κάνεις ποτέ.
Αλλά και να κατάφερνες να το κάνεις με έναν γραφειοκρατικό τρόπο που αδυνατώ να φανταστώ, το αποτέλεσμα θα ήταν να αγοράζει ο κόσμος φτηνότερα Κινεζικά ή Αμερικανικά που εξακολουθούν να παράγουν φτηνότερα. Αν βάλεις και σε αυτά απαγορευτικούς δασμούς, θα σού βάλουν και αυτοί σε δικά σου εξαγώγιμα προϊόντα. Οπότε εσύ λες, όχι μόνοι μας η λύση, να μην απομονωθούμε, αλλά να απομονωθεί όλη η ΕΕ τελικά. Οπότε ο καθένας να παράγει στον οίκο του και να καταναλώνει τα δικά του.
Δεν θες να καταλάβεις, μιλάς για φτηνότερα κινέζικα την στιγμή που έχω ήδη μιλήσει για δασμούς άρα ΔΕΝ θα είναι φτηνότερα. Θα βάλουν και αυτοί δασμούς, ναι, εμπορική διπλωματία αντί ασυδοσίας. Όπως γινόταν πάντα.
* Οκ, το έγραψες πιο κάτω, δεν το πρόσεξα. Δεν είναι Γκοτζίλα οι δασμοί, τόσες χιλιάδες χρόνια υπάρχουν
- Dwarven Blacksmith
Το νόημα είναι ότι το καζίνο πάντα κερδίζει. Οι εξυπνάδες των πελατών δεν διαρκούν. Το καζίνο δεν αγχώνεται, αν χρειαστεί θα μοιράσει χρήμα για να μην το κάψουν, και στο τέλος θα πάρει πίσω τα πολλαπλάσια.Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 19:48Ούτε οι άλλες διαρκούν, τα πάντα υπόκεινται στο νόμο της διάβρωσης στο σύμπαν. Τα συστήματα που φτιάχνει ο άνθρωπος φυσικά δεν εξαιρούνται, πως θα μπορούσαν άλλωστε; Η φθορά είναι δεδομένη.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 19:45Το πρόβλημα με τις μεσοβέζικες λύσεις δεν είναι ότι είναι παράλογες. Είναι ότι δεν διαρκούν, γιατί τα συμφέροντα του κεφαλαίου είναι το στάξιμο που τρώει το βράχο.
Όλο η δύναμη είναι στο ποιος γράφει τους κανόνες.

- Green Dragon
Εσύ έχεις αποκυρήξει τον καπιταλισμό δεν ξέρω τι νόημα έχει να συζητηθεί αυτό που έγραψες. Πέφτεις σε κλασικές νοητικές παγίδες Νάνε.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 20:02Το νόημα είναι ότι το καζίνο πάντα κερδίζει. Οι εξυπνάδες των πελατών δεν διαρκούν. Το καζίνο δεν αγχώνεται, αν χρειαστεί θα μοιράσει χρήμα για να μην το κάψουν, και στο τέλος θα πάρει πίσω τα πολλαπλάσια.Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 19:48Ούτε οι άλλες διαρκούν, τα πάντα υπόκεινται στο νόμο της διάβρωσης στο σύμπαν. Τα συστήματα που φτιάχνει ο άνθρωπος φυσικά δεν εξαιρούνται, πως θα μπορούσαν άλλωστε; Η φθορά είναι δεδομένη.
Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 19:56Ξέρεις, αυτά συνέβαιναν εκατοντάδες χρόνια και λειτουργούσαν, δεν προτείνω κάτι επαναστατικό. Και εκεί θα επανέλθουμε, μην γελιέσαι, άσχετα με το τι λέω εγώ και τι γράφεις εσύ.sharp έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 19:52Δεν έχεις καταλάβει πώς δουλεύει το σύστημα μού φαίνεται. Εταιρίες υπάρχουν, απλώς έχουν ένα μέρος της παραγωγής τους στον τρίτο κόσμο για να τους έρχεται φτηνότερα. Αγοράζεις σακκάκι Μπος που έχει φτιαχτεί στην Τουρκία. Δεν μπορείς να βάλεις δασμό, γιατί η εταιρία κατασκευής είναι σε χώρα της ΕΕ.Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 19:43Σταδιακά τα δυσκολεύεις, δεν απαγορεύεις τίποτα. Βάζεις μικρούς δασμούς που θα το κάνουν μη συμφέρον για λίγους και σιγά σιγά τους ανεβάζεις (όσο επιστρέφει η παραγωγή σε σένα). Δεν το κάνεις ποτέ απαγορευτικό, το φτάνεις μέχρι το σημείο να μην είναι ασύμφορο να κάνεις εδώ εργοστάσιο αλλά να μην είναι και απαγορευτικό να κάνεις αλλού (σαν μέσο όρο), δεν μηδενίζεις τις επενδύσεις σε άλλες χώρες. Ευθεία απαγόρευση δεν κάνεις ποτέ.
Δεν θες να καταλάβεις, μιλάς για φτηνότερα κινέζικα την στιγμή που έχω ήδη μιλήσει για δασμούς άρα ΔΕΝ θα είναι φτηνότερα. Θα βάλουν και αυτοί δασμούς, ναι, εμπορική διπλωματία αντί ασυδοσίας. Όπως γινόταν πάντα.
* Οκ, το έγραψες πιο κάτω, δεν το πρόσεξα. Δεν είναι Γκοτζίλα οι δασμοί, τόσες χιλιάδες χρόνια υπάρχουν
Δεν μπορείς να το καταλάβεις αλλά αυτό που περιγράφεις οδηγεί σε συρρίκωνση της οικονομίας. Λειτουργούσαν σε άλλες εποχές, με πολύ φτωχότερες κοινωνικές συνθήκες. Στην Ελλάδα υπήρχαν οικογένειες που δεν πήγαν ποτέ τους στο εξωτερικό. Σήμερα δεν ξέρω 30χρονο που να μην έχει πάει κάμποσες φορές. Η πολυτέλεια έχει γίνει υπαρξιακή ανάγκη.
Επίσης η παραγωγή ήταν διαφορετική επειδή τεχνολογικά δεν ήταν εφικτό, σήμερα η επικοινωνία είναι αμεσότερη, πλέον μπορείς να δείξεις στον Κινέζο με ακρίβεια πώς θέλεις την κατασκευή. Η τεχνολογική εξέλιξη δημιουργεί αυτό που λέμε παγκοσμιοποίηση και όχι κάποιοι "ύπουλοι Σόρος".
Αυτά που λες μοιάζουν με εκείνους που υποστηρίζουν ότι ο κομμουνισμός είναι καλύτερος, επειδή ο καπιταλισμός έχει αυτά κι αυτά τα προβλήματα. Η Ελλάδα έτσι κι αλλιώς και σε αυτό το μοντέλο που περιγράφεις θα είχε προβλήματα και υψηλή ανεργία όπως είχε και παλιότερα για δικούς της λόγους.
- Dwarven Blacksmith
Καλά, δεν πειράζει που πέφτω σε παγίδες, θα φάω κι εγώ απ' τα κερδισμένα του νεοπροστατευτισμού. 

- Sid Vicious
Σωστο, για εμενα παει και ακομα πιο περα οτι ταυτοχρονα δεν ειναι ουτε και Ελληνας και ακομα χειροτερα ειναι ανθελληνας καθως κατα καποιο τροπο ειναι ενα προιον ψυχικου καταλοιπου οθωμανικου ραγιαδισμου
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
- Green Dragon
Χρησιμοποιείς το κλασικό φόβητρο των νεοφιλελεύθερων χωρίς να μπορείς να το αιτιολογήσεις γιατί δεν γίνεται να το κάνεις αφού δεν υπάρχει πραγματική επιχειρηματολογία πίσω από αυτό, όπως δεν υπάρχει και για το 'μαγικό χέρι της αγοράς'. Είναι δόγματα μηδενικής αξίας.sharp έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 20:06Δεν μπορείς να το καταλάβεις αλλά αυτό που περιγράφεις οδηγεί σε συρρίκωνση της οικονομίας. Λειτουργούσαν σε άλλες εποχές, με πολύ φτωχότερες κοινωνικές συνθήκες. Στην Ελλάδα υπήρχαν οικογένειες που δεν πήγαν ποτέ τους στο εξωτερικό. Σήμερα δεν ξέρω 30χρονο που να μην έχει πάει κάμποσες φορές. Η πολυτέλεια έχει γίνει υπαρξιακή ανάγκη.
Επίσης η παραγωγή ήταν διαφορετική επειδή τεχνολογικά δεν ήταν εφικτό, σήμερα η επικοινωνία είναι αμεσότερη, πλέον μπορείς να δείξεις στον Κινέζο με ακρίβεια πώς θέλεις την κατασκευή. Η τεχνολογική εξέλιξη δημιουργεί αυτό που λέμε παγκοσμιοποίηση και όχι κάποιοι "ύπουλοι Σόρος".
Αυτά που λες μοιάζουν με εκείνους που υποστηρίζουν ότι ο κομμουνισμός είναι καλύτερος, επειδή ο καπιταλισμός έχει αυτά κι αυτά τα προβλήματα. Η Ελλάδα έτσι κι αλλιώς και σε αυτό το μοντέλο που περιγράφεις θα είχε προβλήματα και υψηλή ανεργία όπως είχε και παλιότερα για δικούς της λόγους.
Δεν μπορείς να με πείσεις ότι δεν σπρώχνουν κάποιοι τα πράγματα σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, όταν στήνονται τόσες ΜΚΟ και χρηματοδοτούνται think tanks για να προπαγανδίσουν υπέρ της λαθρομετανάστευσης, της υιοθέτησης παιδιών από τους γκέϊ, της μετεγκατάστασης των παραγωγικών μονάδων σε φτωχές χώρες γιατί δεν πειράζει θά κάνουμε άλλες δουλειές και άλλοι τέτοιοι όμορφοι νεωτερισμοί. Όταν κατηγορώ την παγκοσμιοποίηση αυτά κατηγορώ, όχι το να μεταφέρεται πιο εύκολα τεχνογνωσία από χώρα σε χώρα ή να είναι ευκολότερες οι επικοινωνίες μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό είναι φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και καλοδεχούμενο, εμένα με ενοχλεί το φορετό, το τεχνητό, η επιβολή γιατί έτσι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 25 Απρ 2022, 21:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δηλαδή δεν θέλεις να έχεις δικαιώματα στον δυτικό κόσμο που ζεις;Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 19:47Όχι. Δεν έχω όνειρα, δεν είμαι ιδεαλιστής και αυτό που θέλω είναι να ξεφορτωθούμε τον δικαιωματισμό που μόνο ζημιά κάνει.stavmanr έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 19:41Δηλαδή, το όνειρό σου είναι να γίνουμε ένα πουτινιστάν;Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 12:16Η ΕΕ ως μέρος του δυτικού παγκοσμιοποιητικού συστήματος μετατρέπεται ταχέως σε δικαιωματιστικό ολοκληρωτισμό. Δεν θα περάσει όμως! Θα τα φάνε για κολατσιό τα υπολείμματα της παγκοσμιοποίησης τα πολυμορφοπύρηνα ουδετερόφιλα σαν τον Ορμπάν! Εδώ και 15 χρόνια το ανοσοποιητικό σύστημα της Δύσης έχει αρχίσει να ξυπνάει!
Θέλεις πχ. να ξυπνά ένα πρωΐ ο κάθε Πούτιν και να σε βάζει να κάνεις τούμπες, να σε εκπορνεύει, να εργάζεσαι από μικρό παιδάκι για ένα δολλάριο κλπ;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 25 Απρ 2022, 20:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Green Dragon
Ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ.stavmanr έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 20:22Δηλαδή δεν θέλεις να έχεις δικαιώματα στον δυτικό κόσμο που ζεις;Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 19:47Όχι. Δεν έχω όνειρα, δεν είμαι ιδεαλιστής και αυτό που θέλω είναι να ξεφορτωθούμε τον δικαιωματισμό που μόνο ζημιά κάνει.
Δεν ξέρω.Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 20:23Ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ.stavmanr έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 20:22Δηλαδή δεν θέλεις να έχεις δικαιώματα στον δυτικό κόσμο που ζεις;Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 19:47Όχι. Δεν έχω όνειρα, δεν είμαι ιδεαλιστής και αυτό που θέλω είναι να ξεφορτωθούμε τον δικαιωματισμό που μόνο ζημιά κάνει.
Βοήθησέ με.
Θέλεις να υπάρχουν μόνο τα δικαιώματα που θεωρείς ότι βολεύουν εσένα;
Το τεχνητό με ενοχλεί και εμένα είναι όμως εντελώς άσχετο με τα οικονομικά που συζητάμε. Και οι δραχμολάγνοι δεν πείθονται ότι η επιστροφή σε τοπικό νόμισμα δεν είναι η σωτηρία, τι να κάνουμε τώρα;Green Dragon έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 20:21Χρησιμοποιείς το κλασικό φόβητρο των νεοφιλελεύθερων χωρίς να μπορείς να το αιτιολογήσεις γιατί δεν γίνεται να το κάνεις αφού δεν υπάρχει πραγματική επιχειρηματολογία πίσω από αυτό, όπως δεν υπάρχει και για το 'μαγικό χέρι της αγοράς'. Είναι δόγματα μηδενικής αξίας.sharp έγραψε: ↑25 Απρ 2022, 20:06Δεν μπορείς να το καταλάβεις αλλά αυτό που περιγράφεις οδηγεί σε συρρίκωνση της οικονομίας. Λειτουργούσαν σε άλλες εποχές, με πολύ φτωχότερες κοινωνικές συνθήκες. Στην Ελλάδα υπήρχαν οικογένειες που δεν πήγαν ποτέ τους στο εξωτερικό. Σήμερα δεν ξέρω 30χρονο που να μην έχει πάει κάμποσες φορές. Η πολυτέλεια έχει γίνει υπαρξιακή ανάγκη.
Δεν μπορείς να με πείσεις ότι δεν σπρώχνουν κάποιοι τα πράγματα σε συγκεκριμένη κατέυθυνση, όταν στήνονται τόσες ΜΚΟ και χρηματοδοτούνται think tanks για να προπαγανδίσουν υπέρ της λαθρομετανάστευσης, της υιοθέτησης παιδιών από τους γκέϊ, της μετεγκατάστασης των παραγωγικών μονάδων σε φτωχές χώρες γιατί δεν πειράζει θά κάνουμε άλλες δουλειές και άλλοι τέτοιοι όμορφοι νεωτερισμοί. Όταν κατηγορώ την παγκοσμιοποίηση αυτά κατηγορώ, όχι το να μεταφέρεται πιο εύκολα τεχνογνωσία από χώρα σε χώρα ή να είναι ευκολότερες οι επικοινωνίες μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό είναι φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και καλοδεχούμενο, εμένα με ενοχλεί το φορετό, το τεχνητό, η επιβολή γιατί έτσι.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 77 Απαντήσεις
- 1912 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ιδεολόγος
13 Ιούλ 2024, 21:04
-
-
Νέα δημοσίευση Τελευταίοι στους μισθούς στην Ευρώπη οι Έλληνες, πρώτοι στην κατάθλιψη.
από Frappezitis » 29 Δεκ 2024, 17:29 » σε Εσωτερική Πολιτική - 123 Απαντήσεις
- 3735 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Κόκκορας
04 Φεβ 2025, 05:37
-
-
-
Νέα δημοσίευση Στην Κρήτη το μεγαλύτερο υβριδικό ενεργειακό έργο στην Ευρώπη
από Ίακχος » 29 Οκτ 2024, 14:36 » σε Θετικές Επιστήμες - 0 Απαντήσεις
- 559 Προβολές
-