Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 02 Μάιος 2022, 14:14

stavmanr έγραψε:
02 Μάιος 2022, 14:09
ΓΑΛΗ έγραψε:
02 Μάιος 2022, 14:07
stavmanr έγραψε:
02 Μάιος 2022, 14:01
Για τη χριστιανική θεολογία δεν υπάρχει "καλός" και "κακός". Υπάρχει "αμαρτωλός".
Κάθε άνθρωπος είναι αμαρτωλός, δηλαδή κουβαλά αδυναμίες. Άλλος περισσότερες κι άλλος λιγότερες.
Καθένας φροντίζει να ζητήσει μετάνοια για τις δικές του.
Ε, τότε ας αλλάξουν και οι όροι στο δικαστικό σύστημα.

Όποιος δηλώνει μετάνοια για τις ανθρώπινες αδυναμίες του, ανεξαρτήτως βαθμού και συνεπειών, να αθωώνεται.
Ούτε στο δικαστικό σύστημα υπάρχουν οι όροι "καλός" και "κακός".
Υπάρχουν άδικες πράξεις. Και καταδικάζεσαι για τις άδικες πράξεις σου.

Το δικαστικό μας σύστημα αναγνωρίζει και τη μετάνοια ως ελαφρυντικό της ποινής σου.
Μα οι όροι "καλός" και "κακός" είναι μονολεκτικές αποδόσεις αυτού που διαπράττει δίκαιες και άδικες πράξεις.

Ποιος καθορίζει τι είναι "δίκαιο" ή "άδικο";
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Blackdog

Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 02 Μάιος 2022, 14:16

stavmanr έγραψε:
02 Μάιος 2022, 14:12

Τον χριστιανικό λόγο πιστεύουν κάποια δισεκατομμύρια ανθρώπων στον πλανήτη.
Και τα υπολοιπα δισεκατομμυρια ανθρωπων πιστευουν αλλα πραγματα :102:
Δεν διαφωνώ ότι οι ίδιοι οι Κλίνγκον αντιλαμβάνονται ως ξένη τη γλώσσα των ανθρώπων, στη σειρά και ταινία Star Trek.
Κάθε γλώσσα που δεν έχεις κατανοήσει, κινέζικη σου φαίνεται.
Η λεξη κλειδι ειναι Σταρ Τρεκ, σειρα επιστημονικης φαντασιας.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 02 Μάιος 2022, 14:17

ΓΑΛΗ έγραψε:
02 Μάιος 2022, 14:14
stavmanr έγραψε:
02 Μάιος 2022, 14:09
ΓΑΛΗ έγραψε:
02 Μάιος 2022, 14:07

Ε, τότε ας αλλάξουν και οι όροι στο δικαστικό σύστημα.

Όποιος δηλώνει μετάνοια για τις ανθρώπινες αδυναμίες του, ανεξαρτήτως βαθμού και συνεπειών, να αθωώνεται.
Ούτε στο δικαστικό σύστημα υπάρχουν οι όροι "καλός" και "κακός".
Υπάρχουν άδικες πράξεις. Και καταδικάζεσαι για τις άδικες πράξεις σου.

Το δικαστικό μας σύστημα αναγνωρίζει και τη μετάνοια ως ελαφρυντικό της ποινής σου.
Μα οι όροι "καλός" και "κακός" είναι μονολεκτικές αποδόσεις αυτού που διαπράττει δίκαιες και άδικες πράξεις.
Ξέρεις κάποιον που διαπράττει μόνο καλές ή μόνο κακές πράξεις, ή διαθέτεις κάποιον αλγόριθμο ποσοτικοποίησης και κωδικοποίησης των πράξεων σε κλίμακες καλοσύνης και κακίας;

Οι όροι "καλός" και "κακός" είναι όροι που χρησιμοποιούνται για το τσουβάλιασμα ανθρώπων, κατά βάση.
Ποιος καθορίζει τι είναι "δίκαιο" ή "άδικο";
Στα της πολιτικής ζωής η νομική μας επιστήμη.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 02 Μάιος 2022, 14:19

Blackdog έγραψε:
02 Μάιος 2022, 14:16
stavmanr έγραψε:
02 Μάιος 2022, 14:12

Τον χριστιανικό λόγο πιστεύουν κάποια δισεκατομμύρια ανθρώπων στον πλανήτη.
Και τα υπολοιπα δισεκατομμυρια ανθρωπων πιστευουν αλλα πραγματα :102:
:102:
Απάντησα απλά στο ερώτημά σου πόσοι είναι αυτοί που παρακολουθούν το χριστιανικό λόγο.

Σκέψου αντίστοιχα το διάλογο:
- "Και πόσοι μιλούν την αγγλική γλώσσα ρε φίλε;"
- "Κοντά στα 2 δισεκατομμύρια"
- "Ναι αλλά οι υπόλοιποι μιλούν άλλες γλώσσες"
- " ..."
stavmanr έγραψε:Δεν διαφωνώ ότι οι ίδιοι οι Κλίνγκον αντιλαμβάνονται ως ξένη τη γλώσσα των ανθρώπων, στη σειρά και ταινία Star Trek.
Κάθε γλώσσα που δεν έχεις κατανοήσει, κινέζικη σου φαίνεται.
Η λεξη κλειδι ειναι Σταρ Τρεκ, σειρα επιστημονικης φαντασιας.
Εσύ αναφέρθηκες πρώτος σε Κλίνγκον.
Αν δεν θέλεις επιστημονική φαντασία στο διάλογο, μην κάνεις αναφορές σε εκείνη.

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 02 Μάιος 2022, 14:31

stavmanr έγραψε:
02 Μάιος 2022, 14:19

Οκ...
Απάντησα απλά στο ερώτημά σου πόσοι είναι αυτοί που παρακολουθούν το χριστιανικό λόγο.
Το ερωτημα ηταν ρητορικο

Ο Χριστιανικος λογος αν βασιζεται στο πληθος των πιστων εχει πολυ ισχυρους αντιπαλους οσον αφορα την κατοχη της αληθειας

Δεν αναφερθηκα εγω πρωτος σε sci fi . Εσυ ειπες πρωτα "Χριστιανικος λογος" προκειμενου να αποδειξεις κατι.

Το ιδιο εκανες και σε επομενο ποστ

Αν ειναι και θελουμε κατηχηση ξερουμε που να παμε, σιγουρα οχι εδω.

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 02 Μάιος 2022, 14:33

stavmanr έγραψε:

- " ..."
Το καλυτερο το αφησες απ εξω

Αυτο που λεει "Οι Αγγλοι πιστευουν οτι μιλανε την μονη αληθινη γλωσσα και οτι οι αλλοι ειναι μπερδεμενοι"

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 02 Μάιος 2022, 14:34

Blackdog έγραψε:
02 Μάιος 2022, 14:31
stavmanr έγραψε:

Οκ...
Το ερωτημα ηταν ρητορικο

Ο Χριστιανικος λογος αν βασιζεται στο πληθος των πιστων εχει πολυ ισχυρους αντιπαλους οσον αφορα την κατοχη της αληθειας
Ποτέ δεν βασίστηκε σε κάτι τέτοιο.
Ξεκίνησε από 13 πρόσωπα...
Δεν αναφερθηκα εγω πρωτος σε sci fi . Εσυ ειπες πρωτα "Χριστιανικος λογος" προκειμενου να αποδειξεις κατι.
Δεν βγάζεις νόημα.
Ο χριστιανικός λόγος είναι μπροστά σου και τον διαβάζεις.
Τον ακούς παντού γύρω σου από τους χριστιανούς συμπολίτες σου. Ακόμη κι αν διαφωνείς, είναι εκεί.
Γιατί μετατρέπεις το διάλογο σε σουρεαλιστικό;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 02 Μάιος 2022, 14:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 02 Μάιος 2022, 14:35

Blackdog έγραψε:
02 Μάιος 2022, 14:33
stavmanr έγραψε:

- " ..."
Το καλυτερο το αφησες απ εξω

Αυτο που λεει "Οι Αγγλοι πιστευουν οτι μιλανε την μονη αληθινη γλωσσα και οτι οι αλλοι ειναι μπερδεμενοι"
Άλλο πράγμα μία γλώσσα κι άλλο ο λόγος.
Η αγγλική γλώσσα είναι μία γλώσσα. Ο επιστημονικός λόγος, ο φιλοσοφικός λόγος, η θεολογία είναι ένας λόγος ανεξαρτήτως γλώσσας.
Κάπου μπερδεύεσαι.

Δε μας ενδιαφέρει πόσοι μιλούν μία γλώσσα ή πόσοι παρακολουθούν ένα λόγο. Αυτό σου εξηγώ.
Το ερώτημά σου είναι εξαρχής χωρίς ουσία στη συζήτηση.

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 02 Μάιος 2022, 14:43

stavmanr έγραψε:
02 Μάιος 2022, 14:34

Ποτέ δεν βασίστηκε ως κάτι τέτοιο.
Ξεκίνησε από 13 πρόσωπα..
Οποτε λοιπον βασιστηκε σε οτι βασιστηκαν και οι υπολοιπες θρησκειες -παραθρησκειες του πλανητη

Δηλαδη στον αερα. Η μηπως υπαρχουν αποδειξεις για κατι και μου εχουν διαφυγει;

Δεν βγάζεις νόημα.
Τον ακούς παντού γύρω σου από τους χριστιανούς συμπολίτες σου. Ακόμη κι αν διαφωνείς, είναι εκεί.

Ναι το ιδιο λεμε

Και οι Κλινγκον υπαρχουν για 25 σαιζον και 8 ταινιες. Ακομα και αν δεν το πιστευεις, υπαρχουν παντου.

ΕΙναι σουρεαλιστικος ο διαλογος γιατι και οι δυο μιλαμε για επιστημονικη φαντασια. Αν θες, με την ιδια αξιοπιστια μπορουμε να μιλησουμε και για αλλα παραμυθια πχ την κοκκινοσκουφιτσα η τον κοντορεβυθουλη.

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 02 Μάιος 2022, 14:46

Blackdog έγραψε:
02 Μάιος 2022, 12:59
Νατάσα έγραψε:
02 Μάιος 2022, 12:36

Γι αυτο λεμε ότι δεν μπορουμε να επαναπαυτουμε στην συνειδηση που έχουμε προσωπικά διαμορφώσει. Πρέπει να καλλιεργούμε τη συνείδησή μας και να τη φωτίζουμε με τον λόγο του Θεού. Γιατί όσο περισσότερο φως της δίνουμε, τόσο καλύτερα θα μας πληροφορεί! Οποτε η αληθεια ότι ο Θεος ειναι αγαπη δεν αλλαζει οταν η καθε συνειδηση το γνωρισει αυτο. Ουτε αλλαζει το ότι ειναι δικαιοσυνη και μαλιστα αυτη η δικαιοσυνη εφαρμοζεται απο τον κόσμο αυτον εδω!...
Μα και ο λογος του Θεου, εφοσον δεν ειναι γραμμενο κατι με φωτια στον ουρανο, ειναι αποτελεσμα της συνειδησης αλλων ανθρωπων. Οποτε η πληροφορια δεν ειναι εγκυρη σωνει και ντε

Ουτε το "φως" ειναι κατι δεδομενο. Το φως αυτο που λες εσυ εμενα μπορει να μου φαινεται σκοταδι και ισχυει και αναποδα. Και η "αληθεια" οτι ο Θεος ειναι αγαπη, ποιανου αληθεια ειναι; Οχι δικια μου σιγουρα, αλλα οχι και πολλων που γραφουν εδω.

Στεκομαι στο μαυρισμενο, αφου εκει συμφωνω με το πνευμα της απαντησης, στο οτι η αναζητηση της αληθειας δεν εχει τερμα και ειναι μια δυναμικη κατασταση. Για τιποτα δεν ειμαστε σιγουροι και αυτο που πιστευουμε σημερα, αυριο μπορει να αποδειχτει ψεμα. Αυτο ισχυει ομως για ολα και για το οτι δεν ξερουμε το δικο μου, αλλα και για θεους της αγαπης, αναστασεις, αποκαλυψεις, προφητειες, ον, μη ον και λιλιθ :102:
Υποτίθεται ότι το αγιο Πνευμα φωτιζει τους πνευματικους ανθρωπους να ορθοτομουν τον λόγο της αληθειας και να μην λενε αλλ αντι αλλων.
Εγω αυτους τους ανθρωπους τους εμπιστευτηκα να με συμβουλεψουν και να μου μιλησουν για τον Θεο (κατηχητες, θεολόγους, εξομολόγους).
Εσυ, τους ρωτησες ποτε τιποτα απ αυτα που σε απασχολουν;
"Άχρι καιρού..."

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 02 Μάιος 2022, 14:48

stavmanr έγραψε:
02 Μάιος 2022, 14:35

Η αγγλική γλώσσα είναι μία γλώσσα. Ο επιστημονικός λόγος, ο φιλοσοφικός λόγος, η θεολογία είναι ένας λόγος ανεξαρτήτως γλώσσας.
Κάπου μπερδεύεσαι.

Δε μας ενδιαφέρει πόσοι μιλούν μία γλώσσα ή πόσοι παρακολουθούν ένα λόγο. Αυτό σου εξηγώ.
Αν αποφασιζαν οι αλλοι τι εχει για μενα ουσια και τι οχι, θα ημουν Χριστιανος

Το οτι ειναι αλλο πραγμα επρεπε να το σκεφτεις πριν φερεις ο ιδιος το παραδειγμα.

Στο μεταξυ αν ειναι ενας λογος το αποπανω γιατι υπαρχουν τοσο διαφορετικες φιλοσοφικες, επιστημονικες, θεολογικες θεσεις;

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 02 Μάιος 2022, 14:49

Blackdog έγραψε:
02 Μάιος 2022, 14:43
stavmanr έγραψε:
02 Μάιος 2022, 14:34

Ποτέ δεν βασίστηκε ως κάτι τέτοιο.
Ξεκίνησε από 13 πρόσωπα..
Οποτε λοιπον βασιστηκε σε οτι βασιστηκαν και οι υπολοιπες θρησκειες -παραθρησκειες του πλανητη
Τι τσουβάλιασμα είναι τούτο πάλι;
Η χριστιανική θρησκεία βασίζεται στο λόγο του Χριστού.
Πόσες θρησκείες γνωρίζεις που βασιζονται στο λόγο του Χριστού;
stavmanr έγραψε:Δεν βγάζεις νόημα.
ΕΙναι σουρεαλιστικος ο διαλογος γιατι και οι δυο μιλαμε για επιστημονικη φαντασια. Αν θες, με την ιδια αξιοπιστια μπορουμε να μιλησουμε και για αλλα παραμυθια πχ την κοκκινοσκουφιτσα η τον κοντορεβυθουλη.
Για αυτά γράφεις εδώ και τόσα ποστς βρε Blackdog.
Επιστημονική φαντασία του Star Trek, κοντορεβυθούληδες και κοκκινοσκουφίτσες.

Μάταια προσπαθώ να σε επιστρέψω στη χριστιανική θεολογία της αγάπης.
Προσπάθησε να μείνεις στο θέμα.

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 02 Μάιος 2022, 14:50

Blackdog έγραψε:
02 Μάιος 2022, 13:09
Νατάσα έγραψε:
02 Μάιος 2022, 12:40

Αυτο που γραφω για τους κακους, δεν ειναι Λιακοπουλεια θεολογια, είναι "κανονικη", ορθοδοξη θεολογια!...Και το ξαναγραφω, δεν ειμαι πλανεμενη, ανηκω κανονικα στο σωμα της εκκλησίας και μαλιστα κοινωνω όταν θελω με αδεια του πνευματικου μου! Ποσες φορες πρεπει να το αναφερω αυτο;;;
Το οτι η αληθεια η δικια σου ειναι διαφορετικη απ αυτη των μεηνστρημ Χριστιανων δεν σε προβληματιζει;

Απ την στιγμη που ειναι δυο διαφορετικες ιστοριες δεν γινεται να ισχυουν ταυτοχρονα :102:
Με προβληματιζει η στενομυαλια των υπολοιπων χριστιανων, αλλα τους κατανοω γιατι υπεστησαν μεγαλη και σοβαρη πλυση εγκεφαλου! Όμως το νοημα ΔΕΝ αλλαζει αναμεσα στην πιστη τους και την δικη μου. Οι δικες μου οι γνωσεις για τον Θεο είναι πιο προχωρημενες, ωστοσο και εγω τον Χριστο επικαλουμαι για την σωτηρια μου και εκεινον κοιτω να ευαρεστησω, να κανω δηλ το θελημα Του. Δεν καταλαβαίνω που ειναι η ενσταση σου!
"Άχρι καιρού..."

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 02 Μάιος 2022, 14:51

Νατάσα έγραψε:
02 Μάιος 2022, 14:46

Υποτίθεται ότι το αγιο Πνευμα φωτιζει τους πνευματικους ανθρωπους να ορθοτομουν τον λόγο της αληθειας και να μην λενε αλλ αντι αλλων.
Εγω αυτους τους ανθρωπους τους εμπιστευτηκα να με συμβουλεψουν και να μου μιλησουν για τον Θεο (κατηχητες, θεολόγους, εξομολόγους).
Εσυ, τους ρωτησες ποτε τιποτα απ αυτα που σε απασχολουν;
Α μαλιστα ερχεται το αγιο πνευμα και τους φωτιζει, οποτε οι υπολοιποι πρεπει να τα δεχομαστε αμασητα

Αυτο το Αγιο Πνευμα υπογραφει καπου περι της εγκυροτητας των κειμενων;

Εχω κανει και γω τον δρομο μου κοπελια :wave:

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 02 Μάιος 2022, 14:52

Blackdog έγραψε:
02 Μάιος 2022, 14:48
stavmanr έγραψε:
02 Μάιος 2022, 14:35

Κάπου μπερδεύεσαι.

Αν αποφασιζαν οι αλλοι τι εχει για μενα ουσια και τι οχι, θα ημουν Χριστιανος
Ακριβώς επειδή δεν αποφασίζουν, δεν είσαι.
Ποιο είναι το θέμα ακριβώς; Ότι είσαι ο Neo που κατάφερε να βγει από το Matrix και βλέπει τον κώδικα της σκλαβιάς της θεολογίας στον κόσμο;
Έλεος βρε Blackdog.
Ακριβώς αυτό λέμε: αν ο χριστιανισμός ήταν αναγκαστικός, δεν θα υπήρχες εσύ ο ίδιος αλλά και άλλοι ομόδοξοί σου, ως αλλόθρησκος μέσα στις χριστιανικές κοινωνίες.
Στο μεταξυ αν ειναι ενας λογος το αποπανω γιατι υπαρχουν τοσο διαφορετικες φιλοσοφικες, επιστημονικες, θεολογικες θεσεις;
Διότι κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να συλλάβει την απόλυτη αλήθεια.
Είναι ο ίδιος λόγος που οι επιστημονικές θεωρίες αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών