Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- taxalata xalasa
Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;
εξαρταται τι πινεις...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;
Βρε Νατάσα μου... εδώ έχεις γράψει πως αυτά που πιστεύεις, είναι η Λιακοπουλική θεώρηση των θεολογικών πραγμάτων και πως η επίσημη εκκλησία τηρεί επικίνδυνη σιγή...Νατάσα έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 12:40Αυτο που γραφω για τους κακους, δεν ειναι Λιακοπουλεια θεολογια, είναι "κανονικη", ορθοδοξη θεολογια!...Και το ξαναγραφω, δεν ειμαι πλανεμενη, ανηκω κανονικα στο σωμα της εκκλησίας και μαλιστα κοινωνω όταν θελω με αδεια του πνευματικου μου! Ποσες φορες πρεπει να το αναφερω αυτο;;;Λοξίας έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 12:33Νατασούλα, ακροβατείς επικίνδυνα...
Όπως έχουμε ξαναπεί, αυτά που πιστεύεις (Λιακοπούλεια θεολογία) εσύ και έτσι όπως τα πιστεύεις, δεν γίνονται δεκτά από την Ορθοδοξία, αλλά ούτε και από τις άλλες χριστιανικές ομολογίες. Το έχεις παραδεχθεί και εσύ.
Συνεπώς, σύμφωνα με την Ορθοδοξία είσαι "πλανεμένη". Δηλαδή είσαι με την πλευρά του Σατανά, άρα με τους "κακούς" της Ορθόδοξης ιστορίας.
Επικίνδυνα πράγματα...
Και σε ξαναρωτάω:
ΠΟΥ και σε ΠΟΙΟ σημείο υπάρχει στην Ορθόδοξη ή σε άλλη χριστιανική ομολογία η θεολογική άποψη:
στην οποία πιστεύει ο Λιακόπουλος και εσύ;Θα το γραψω και σε σενα εδω και στον Λοξια, τους θεους τους θεωρω ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ! Ετσι οπως ακριβως το πιστευει και ο Δημοσθενης! Τίποτε περισσότερο, τιποτε λιγοτερο. Και όταν τους εστειλε ο Θεος στην γη για να θυμησουν στους ανθρωπους την υπαρξη του ΕΝΟΣ τριαδικου Θεου και να τον παρακαλουν και να τον δοξολογουν, εκείνοι παραστρατησαν και πιστεψαν αυτους ως θεους! Εκαναν βεβαια λαθος!
ΠΟΥ είναι γραμμένο κάτι τέτοιο; Μήπως στα χάλκινα βιβλία που τα έχει μόνον ο Λιακόπουλος;
Δεν καταλαβαίνεις πως άσχετα αν πιστεύεις και προσεύχεσαι στον Χριστό, οι απόψεις αυτές ΔΕΝ υπάρχουν στην Ορθοδοξία και θεωρούνται αιρετικές; Δεν μπορείς να το αντιληφθείς;
Το γνωστό παραμύθι Νατάσα μου...Νατάσα έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 17:57Για να τα κρίνεις όμως αυτά, θα πρέπει να έχεις γευτεί και συ αυτήν την χάρη. Και σε ρωτω, έχεις τέτοια εμπειρία;SpoilerShowΟ Χριστος σιώπησε γιατί ήταν σαν να έλεγε στον Πιλάτο, τόσο αναίσθητος είσαι που δεν καταλαβαίνεις ότι η αλήθεια είμαι εγώ;Blackdog έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 15:26Δεν με απογοητευσαν. Ηταν συμπαθητικοι ανθρωποι και ειμαι σιγουρος οτι αυτα που ελεγαν τα πιστευαν με την καρδια τους. Δεν φοβαμαι τον Θεο, καθε αλλο, αλλα απ οτι βλεπω τριγυρω, ΑΝ υπαρχει, μαλλον δεν ασχολειται.Νατάσα έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 15:16Και γω εχω συναντησει πνευματικους που με απογοητευσαν. Πρεπει να βρεις τον καταλληλο. Και καταλληλος και καλος πνευματικος ειναι αυτος που πρωτον, σου βγαζει απο μεσα τον αρρωστημενο φοβο για τον Θεο, δευτερον, σου δημιουργεί ευχαριστη διαθεση-χαρά και τριτον, όταν φευγεις απο κοντα του δεν εχεις αλλους προβληματισμους και ελευθερωνεσαι. Θελει λίγο ψαξιμο η αληθεια. Εως πολυ στις μερες μας γιατι η γνωση ημων των χριστιανων αυξηθηκε! Δεν μπορουμε να δεχτουμε απλοικα πραγματακια όπως οι παππουδες μας...
Για να συνοψισω δεν πιστευω κανεναν που λεει οτι ξερει πως "σκεφτεται" ο Θεος και τι πλανα κανει για την ανθρωποτητα. Κανεναν που να λεει οτι κατεχει την αληθεια.
Τον Ιδιο τον Χριστο (κατα ΚΔ) οταν τον ρωτησε ο ΠΠ "τι εστιν αληθεια;" σωπασε. Πως βρεθηκαν μετα τοσοι γνωστες, ειναι κατι αξιοπεριεργο.
Ο Χριστος επίσης είπε ότι θα είναι μαζί μας όλες τις ημέρες έως της συντελειας του κόσμου και ότι θα μας στείλει τον Παρακλητο!
Γι αυτό, θα επιμείνω πάνω στο θέμα του Αγίου Πνεύματος, ένα κριτήριο ασφαλές ότι κάποιος γνωρίζει την αλήθεια του Θεού είναι αν η ψυχή και η καρδιά και ο νους του φωτίζονται από το Άγιο Πνεύμα, το πνεύμα του Θεού δηλαδή. Και σου ανέφερα κάποια βασικά χαρακτηριστικά του πνευματικού που έχει μέσα του την χάρη του Αγίου Πνεύματος!
Αν δεν είσαι μύστης (χαριτωμένος) δεν μπορείς να κατανοήσεις. Και εγώ είμαι μύστης (χαριτωμένος) για αυτό και τα κατανοώ.
Αν θέλεις να γίνεις και εσύ μύστης (χαριτωμένος), πρέπει να με υπακούς μέχρι αηδίας, διότι μόνον εγώ μπορώ να σε μυήσω που έχω δεχθεί την χάρη.
Αλλά ΠΟΙΟΣ βεβαιώνει πως ο μύστης-πνευματικός έχει όντως δεχθεί κάποια χάρη;
Αααα εντάξει, το βεβαιώνουν οι άλλοι μύστες-πνευματικοί, που, όλως τυχαίως, ανήκουν στην ίδια φάρα...
Και πάμε στο τραγελαφικό της υπόθεσης...
Ένας πνευματικός μια χριστιανικής ομολογίας, δεν αναγνωρίζεται από τους πνευματικούς όλων των άλλων χριστιανικών ομολογιών, διότι η κάθε μια ομολογία θεωρεί την άλλη αίρεση και πλανεμένη!
Για σκέψου να συναντηθούν ένας Ορθόδοξος πνευματικός με έναν Παλιοημερολογίτη πνευματικό και να κοντράρουν ποιος είναι "χαριτωμένος"...
Ο χαμός λέμε...

Φαντάσου να περάσουμε και σε άλλες θρηκείες ε;
Ας πούμε, ένας πνευματικός της Καθολικής εκκλησίας, να αποδεχθεί πως ένας πνευματικός του Ισλάμ, είναι και αυτός "χαριτωμένος"...
Ούτε καν έτσι;
Δεν γνωρίζω την αλήθεια του κόσμου. Εσύ τη γνωρίζεις;
Θα καταθέσω αίτηση νομιμοποίησης αυθαιρέτου άποψης, κάποια στιγμή στον αρμόδιο. Ελπίζω να τη γλιτώσω με χαμηλό πρόστιμο.Πιστευεις αυθαιρετα.
Κι εκείνος θα καταθέσει τη δική του αίτηση. Όπως κι εσύ.Οπως αυθαιρετα καποιος θα πιστεψει κατι αλλο.
Ειχε και υποτιτλους; δεν το προσεξα...
Τα τρια πριν; Μονο και μονο το οτι αν βγαλεις το "πνευματικος" και στη θεση του εβαζες "ουισκι" με τα ιδια αποτελεσματα, λεει πολλα.Ο Χριστος επίσης είπε ότι θα είναι μαζί μας όλες τις ημέρες έως της συντελειας του κόσμου και ότι θα μας στείλει τον Παρακλητο!
Γι αυτό, θα επιμείνω πάνω στο θέμα του Αγίου Πνεύματος, ένα κριτήριο ασφαλές ότι κάποιος γνωρίζει την αλήθεια του Θεού είναι αν η ψυχή και η καρδιά και ο νους του φωτίζονται από το Άγιο Πνεύμα, το πνεύμα του Θεού δηλαδή. Και σου ανέφερα κάποια βασικά χαρακτηριστικά του πνευματικού που έχει μέσα του την χάρη του Αγίου Πνεύματος!
Καταλληλο και καλο ουισκι ειναι αυτο που πρωτον, σου βγαζει απο μεσα τον αρρωστημενο φοβο για τον Θεο, δευτερον, σου δημιουργεί ευχαριστη διαθεση-χαρά και τριτον, όταν φευγεις απο κοντα του δεν εχεις αλλους προβληματισμους και ελευθερωνεσαι
(Φαν φακτ) οι Μουσουλμανοι πιστευουν ειναι σιγουροι οτι ο Χριστος οταν ελεγε για τον Παρακλητο εννοουσε τον Μωαμεθ
Ναι φυσικα. Και μου ειπε η Χαρις αυτα που σου μεταφερω εδω.Για να τα κρίνεις όμως αυτά, θα πρέπει να έχεις γευτεί και συ αυτήν την χάρη. Και σε ρωτω, έχεις τέτοια εμπειρία;
Δεν με πιστευεις;

Προτού να μιλήσουμε γι αυτά, ας επικεντρωθουμε λίγο στην ουσία, ποιο δόγμα κατ εσέ πλήττει ο Δημοσθένης με τα όσα λέει; Μπορείς να μου πεις;Λοξίας έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 18:51Βρε Νατάσα μου... εδώ έχεις γράψει πως αυτά που πιστεύεις, είναι η Λιακοπουλική θεώρηση των θεολογικών πραγμάτων και πως η επίσημη εκκλησία τηρεί επικίνδυνη σιγή...Νατάσα έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 12:40Αυτο που γραφω για τους κακους, δεν ειναι Λιακοπουλεια θεολογια, είναι "κανονικη", ορθοδοξη θεολογια!...Και το ξαναγραφω, δεν ειμαι πλανεμενη, ανηκω κανονικα στο σωμα της εκκλησίας και μαλιστα κοινωνω όταν θελω με αδεια του πνευματικου μου! Ποσες φορες πρεπει να το αναφερω αυτο;;;Λοξίας έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 12:33
Νατασούλα, ακροβατείς επικίνδυνα...
Όπως έχουμε ξαναπεί, αυτά που πιστεύεις (Λιακοπούλεια θεολογία) εσύ και έτσι όπως τα πιστεύεις, δεν γίνονται δεκτά από την Ορθοδοξία, αλλά ούτε και από τις άλλες χριστιανικές ομολογίες. Το έχεις παραδεχθεί και εσύ.
Συνεπώς, σύμφωνα με την Ορθοδοξία είσαι "πλανεμένη". Δηλαδή είσαι με την πλευρά του Σατανά, άρα με τους "κακούς" της Ορθόδοξης ιστορίας.
Επικίνδυνα πράγματα...
Και σε ξαναρωτάω:
ΠΟΥ και σε ΠΟΙΟ σημείο υπάρχει στην Ορθόδοξη ή σε άλλη χριστιανική ομολογία η θεολογική άποψη:στην οποία πιστεύει ο Λιακόπουλος και εσύ;Θα το γραψω και σε σενα εδω και στον Λοξια, τους θεους τους θεωρω ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ! Ετσι οπως ακριβως το πιστευει και ο Δημοσθενης! Τίποτε περισσότερο, τιποτε λιγοτερο. Και όταν τους εστειλε ο Θεος στην γη για να θυμησουν στους ανθρωπους την υπαρξη του ΕΝΟΣ τριαδικου Θεου και να τον παρακαλουν και να τον δοξολογουν, εκείνοι παραστρατησαν και πιστεψαν αυτους ως θεους! Εκαναν βεβαια λαθος!
ΠΟΥ είναι γραμμένο κάτι τέτοιο; Μήπως στα χάλκινα βιβλία που τα έχει μόνον ο Λιακόπουλος;
Δεν καταλαβαίνεις πως άσχετα αν πιστεύεις και προσεύχεσαι στον Χριστό, οι απόψεις αυτές ΔΕΝ υπάρχουν στην Ορθοδοξία και θεωρούνται αιρετικές; Δεν μπορείς να το αντιληφθείς;
"Άχρι καιρού..."
Συζήτηση κάνουμε.
Ας σε βοηθήσω γιατί έχεις χαθεί.
Μπήκες σε ένα νήμα το οποίο άνοιξε ο νηματοθέτης παραμονή Ανάστασης κι έκτοτε αφανίστηκε. Λογικό. Συμβαίνει κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. Προφανώς κάποιοι πιστεύουν ότι αν ανοίγουν τέτοια νήματα παραμονές μεγάλων χριστιανικών εορτών πετυχαίνουν κάτι το σοβαρό.
Στο νήμα αυτό προσπαθούσε λέει να καταλάβει τη λογική της χριστιανικής θεολογίας.
Πιάσαμε συζήτηση και προσπαθούμε να αναλύσουμε κάποια κείμενα που θεωρούνται βασικά της χριστιανικής θεολογίας.
Δεν έγραψε κάποιος ότι γνωρίζει την αλήθεια του κόσμου, ούτε ότι τα ξέρει όλα. Καθένας γράφει τα δικά του επιχειρήματα προσπαθώντας να αιτιολογήσει την άποψή του.
Σε βοήθησα καθόλου να καταλάβεις τι συμβαίνει στο νήμα αυτό;
Αν ναι, συνεχίζουμε.
Οι χριστιανοί δεν πιστεύουν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια. Όσοι το πιστεύουν δεν είναι πραγματικά χριστιανοί στο νόημα του χριστιανισμού.
Αυτό που πιστεύουν όμως είναι ότι ένας και μοναδικός που εμφανίστηκε μεταξύ των ανθρώπων, την κατείχε. Όχι επειδή έτσι, αλλά επειδή ήταν ο ίδιος ο "εκπρόσωπος της αλήθειας", ο Θεός ενσαρκωμένος. Η απόλυτη Αγάπη που θα μπορούσε να παρουσιαστεί στα ανθρώπινα πλαίσια.
Επομένως, για να μην μπερδεύεσαι: δεν γνωρίζω την απόλυτη Αλήθεια. Δεν γνωρίζω την απόλυτη Αγάπη. Δεν γνωρίζω τον απόλυτο Λόγο. Αλλά πιστεύω ότι κάποιος προσπάθησε να μας καθοδηγήσει και τον σταυρώσαμε.
Εσύ μπορείς να πιστεύεις το αντίθετο και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου αλλάξει την πίστη σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 02 Μάιος 2022, 20:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Την θεία χάρη την νιώθει μια ψυχή μέσα της και την δέχεται αν είναι αγαθή, καθαρή και απλή. Αν είναι πορρωμενη, την αποκρούει!Λοξίας έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 19:06Το γνωστό παραμύθι Νατάσα μου...Νατάσα έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 17:57Για να τα κρίνεις όμως αυτά, θα πρέπει να έχεις γευτεί και συ αυτήν την χάρη. Και σε ρωτω, έχεις τέτοια εμπειρία;SpoilerShowΟ Χριστος σιώπησε γιατί ήταν σαν να έλεγε στον Πιλάτο, τόσο αναίσθητος είσαι που δεν καταλαβαίνεις ότι η αλήθεια είμαι εγώ;Blackdog έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 15:26
Δεν με απογοητευσαν. Ηταν συμπαθητικοι ανθρωποι και ειμαι σιγουρος οτι αυτα που ελεγαν τα πιστευαν με την καρδια τους. Δεν φοβαμαι τον Θεο, καθε αλλο, αλλα απ οτι βλεπω τριγυρω, ΑΝ υπαρχει, μαλλον δεν ασχολειται.
Για να συνοψισω δεν πιστευω κανεναν που λεει οτι ξερει πως "σκεφτεται" ο Θεος και τι πλανα κανει για την ανθρωποτητα. Κανεναν που να λεει οτι κατεχει την αληθεια.
Τον Ιδιο τον Χριστο (κατα ΚΔ) οταν τον ρωτησε ο ΠΠ "τι εστιν αληθεια;" σωπασε. Πως βρεθηκαν μετα τοσοι γνωστες, ειναι κατι αξιοπεριεργο.
Ο Χριστος επίσης είπε ότι θα είναι μαζί μας όλες τις ημέρες έως της συντελειας του κόσμου και ότι θα μας στείλει τον Παρακλητο!
Αν δεν είσαι μύστης (χαριτωμένος) δεν μπορείς να κατανοήσεις. Και εγώ είμαι μύστης (χαριτωμένος) για αυτό και τα κατανοώ.
Αν θέλεις να γίνεις και εσύ μύστης (χαριτωμένος), πρέπει να με υπακούς μέχρι αηδίας, διότι μόνον εγώ μπορώ να σε μυήσω που έχω δεχθεί την χάρη.
Αλλά ΠΟΙΟΣ βεβαιώνει πως ο μύστης-πνευματικός έχει όντως δεχθεί κάποια χάρη;
Αααα εντάξει, το βεβαιώνουν οι άλλοι μύστες-πνευματικοί, που, όλως τυχαίως, ανήκουν στην ίδια φάρα...
Ένας πνευματικός μια χριστιανικής ομολογίας, δεν αναγνωρίζεται από τους πνευματικούς όλων των άλλων χριστιανικών ομολογιών, διότι η κάθε μια ομολογία θεωρεί την άλλη αίρεση και πλανεμένη!
Για σκέψου να συναντηθούν ένας Ορθόδοξος πνευματικός με έναν Παλιοημερολογίτη πνευματικό και να κοντράρουν ποιος είναι "χαριτωμένος"...
Ο χαμός λέμε...
Ας πούμε, ένας πνευματικός της Καθολικής εκκλησίας, να αποδεχθεί πως ένας πνευματικός του Ισλάμ, είναι και αυτός "χαριτωμένος"...
Ούτε καν έτσι;
"Άχρι καιρού..."
Είναι προφανές ότι δεν μετέχεις της χάριτος, διαφορετικά, δεν θα τα κοροϊδευες αυτά τα θέματα!Blackdog έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 19:18Ειχε και υποτιτλους; δεν το προσεξα...Τα τρια πριν; Μονο και μονο το οτι αν βγαλεις το "πνευματικος" και στη θεση του εβαζες "ουισκι" με τα ιδια αποτελεσματα, λεει πολλα.Ο Χριστος επίσης είπε ότι θα είναι μαζί μας όλες τις ημέρες έως της συντελειας του κόσμου και ότι θα μας στείλει τον Παρακλητο!
Καταλληλο και καλο ουισκι ειναι αυτο που πρωτον, σου βγαζει απο μεσα τον αρρωστημενο φοβο για τον Θεο, δευτερον, σου δημιουργεί ευχαριστη διαθεση-χαρά και τριτον, όταν φευγεις απο κοντα του δεν εχεις αλλους προβληματισμους και ελευθερωνεσαι
(Φαν φακτ) οι Μουσουλμανοι πιστευουν ειναι σιγουροι οτι ο Χριστος οταν ελεγε για τον Παρακλητο εννοουσε τον ΜωαμεθΝαι φυσικα. Και μου ειπε η Χαρις αυτα που σου μεταφερω εδω.Για να τα κρίνεις όμως αυτά, θα πρέπει να έχεις γευτεί και συ αυτήν την χάρη. Και σε ρωτω, έχεις τέτοια εμπειρία;
Δεν με πιστευεις;
"Άχρι καιρού..."
- taxalata xalasa
...η θεια χαρη και ο θειος χαρος... ξου ξου...
- nik_killthemall
Το θεατρο του παραλογου. Οι θρησκοι εδω και 2 χιλιετιες δηλωνουν αρχι-γνωστες του θεου (3 υποστασεις, ιστορια, ονομα, θελημα, βουληση, φορολογικη δηλωση τα παντα) και ξαφνου την ρετσινια του γιγνωσκειν την θεικην αληθεια την φορτωνεται ο αθρησκος που απλα αμφισβητει τους αρχιγνωστες του αφαντουν θεου.
Χριστιανισμος ειναι η διαλεκτικη του κανω το ασπρο μαυρο αναλογα με το οπαδικο συμφερον καθε φορα.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
- taxalata xalasa
...με λενε ριζο και οπως θελω τα γυριζω...
τα χωραφια ρεεεεεε!!!.... καλα. τα παραμυθια σας, αλλα τα χωραφια που μας πηρατε δια σιδηρου, τα θελομε πισω.... και καθηστε να φιλοσοφηστε την πιστη σας και να ψαξτε την αληθεια.... δεν εχουμε προβλημα εμ το τι θα κανει ο καθενας μεσα στο μυαλο του, αλλα οταν το μυαλο του λεει πως εχει θεικα δικαιωματα εναντι αλλων, τοτε εχουμε προβλημα με το μυαλο του....
τα χωραφια θελουμε και κρατηστε την θρησκεια σας.... δεν μας ενοχλαει.... ειμεθα αβερτοι.....
και οι τοκοι κομμενοι.... ξηγημενοι... αγαπημενοι...
τα χωραφια ρεεεεεε!!!.... καλα. τα παραμυθια σας, αλλα τα χωραφια που μας πηρατε δια σιδηρου, τα θελομε πισω.... και καθηστε να φιλοσοφηστε την πιστη σας και να ψαξτε την αληθεια.... δεν εχουμε προβλημα εμ το τι θα κανει ο καθενας μεσα στο μυαλο του, αλλα οταν το μυαλο του λεει πως εχει θεικα δικαιωματα εναντι αλλων, τοτε εχουμε προβλημα με το μυαλο του....
τα χωραφια θελουμε και κρατηστε την θρησκεια σας.... δεν μας ενοχλαει.... ειμεθα αβερτοι.....
και οι τοκοι κομμενοι.... ξηγημενοι... αγαπημενοι...
Εγώ Νατάσα δεν είμαι πολύ καταρτισμένος στα θελογικά του χριστιανισμού. Έχω μεν διαβάσει αρκετά πράγματα, αλλά δεν είμαι ειδικός.Νατάσα έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 20:26Προτού να μιλήσουμε γι αυτά, ας επικεντρωθουμε λίγο στην ουσία, ποιο δόγμα κατ εσέ πλήττει ο Δημοσθένης με τα όσα λέει; Μπορείς να μου πεις;SpoilerShowΛοξίας έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 18:51Βρε Νατάσα μου... εδώ έχεις γράψει πως αυτά που πιστεύεις, είναι η Λιακοπουλική θεώρηση των θεολογικών πραγμάτων και πως η επίσημη εκκλησία τηρεί επικίνδυνη σιγή...Νατάσα έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 12:40
Αυτο που γραφω για τους κακους, δεν ειναι Λιακοπουλεια θεολογια, είναι "κανονικη", ορθοδοξη θεολογια!...Και το ξαναγραφω, δεν ειμαι πλανεμενη, ανηκω κανονικα στο σωμα της εκκλησίας και μαλιστα κοινωνω όταν θελω με αδεια του πνευματικου μου! Ποσες φορες πρεπει να το αναφερω αυτο;;;
Και σε ξαναρωτάω:
ΠΟΥ και σε ΠΟΙΟ σημείο υπάρχει στην Ορθόδοξη ή σε άλλη χριστιανική ομολογία η θεολογική άποψη:στην οποία πιστεύει ο Λιακόπουλος και εσύ;Θα το γραψω και σε σενα εδω και στον Λοξια, τους θεους τους θεωρω ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ! Ετσι οπως ακριβως το πιστευει και ο Δημοσθενης! Τίποτε περισσότερο, τιποτε λιγοτερο. Και όταν τους εστειλε ο Θεος στην γη για να θυμησουν στους ανθρωπους την υπαρξη του ΕΝΟΣ τριαδικου Θεου και να τον παρακαλουν και να τον δοξολογουν, εκείνοι παραστρατησαν και πιστεψαν αυτους ως θεους! Εκαναν βεβαια λαθος!
Όμως, από τα λίγα που γνωρίζω, δεν έχω συναντήσει σε κάποιο κείμενο της πατερικής θεολογίας, ούτε στην Παράδοση ούτε και σε κάποια απόκρυφα κείμενα, τις δοξασίες που λες πιο πάνω.
Οπότε, και κατά την γνώμη μου, αφού δεν υπάρχουν πουθενά (εκτός και αν υπάρχουν και δεν το γνωρίζω εγώ), τότε αυτά που λέει και υποστηρίζει ο Λιακόπουλος, είναι ενάντια σε όλες τις χριστιανικές ομολογίες. Αυτό στο είπα και πιο πάνω, οπότε δεν έχει νόημα να με ξαναρωτάς ποιο δόγμα πλήττει ο Λιακόπουλος.
Ο Λιακόπουλος πρέπει να φέρει γραπτά χριστιανικά θεολογικά κείμενα, που να υποστηρίζουν πως: οι 12 Ολύμπιοι θεοί και μερικές άλλες χιλιάδες θεοί άλλων θρησκειών, ήταν άγγελοι του τριαδικού θεού του χριστιανισμού που έχασαν την αποστολή τους και ενόμισαν εαυτούς θεούς.
Ή φέρε εσύ τέτοια τεκμήρια.
Ξαναγυρίζεις στο αρχικό σου ατεκμηρίωτο επιχείρημα...έτσι θα το πάμε τώρα; σαν την κολοκυθιά; Εντάξει, ας παίξουμε την πινακωτή...

Εσύ ΠΩΣ γνωρίζεις ότι ο δικός σου πνευματικός έχει δεχθεί την θεία χάρη; ΠΟΙΟΣ το βεβαιώνει αυτό;
Ααα, οι άλλοι πνευματικοί, που, όλως τυχαίως, ανήκουν στην ίδια φάρα!
Στα ξαναγράφω, αφού δεν θέλησες να τοποθετηθείς στα πιο πάνω και απλώς έφερες πάλι μια γενικολογία για την χάρη.Ένας πνευματικός μιας χριστιανικής ομολογίας, δεν αναγνωρίζεται από τους πνευματικούς όλων των άλλων χριστιανικών ομολογιών, διότι η κάθε μια ομολογία θεωρεί την άλλη αίρεση και πλανεμένη!
Ο χαμός λέμε...
Ούτε καν έτσι;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 39 Απαντήσεις
- 1356 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Anax81
27 Οκτ 2023, 18:10
-
- 107 Απαντήσεις
- 5628 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
28 Μάιος 2024, 07:41
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει σύγκρουση επιστήμης και θρησκείας;
από gmoutzour » 18 Μαρ 2025, 14:16 » σε Θρησκειολογία - 99 Απαντήσεις
- 10316 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
20 Μαρ 2025, 15:36
-
-
-
Νέα δημοσίευση Συνεισφορά της χριστιανικής θρησκείας στην τέχνη.
από έργο_μακέτο » 05 Ιουν 2024, 22:33 » σε Θρησκειολογία - 1 Απαντήσεις
- 354 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06
05 Ιουν 2024, 22:36
-