Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf » 25 Ιουν 2022, 17:22

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
25 Ιουν 2022, 17:12
plouf έγραψε:
25 Ιουν 2022, 17:04
25 Ιουν 2022, 16:32

Ευτυχώς που δεν ήθελε ευρύ κοινό, αλλιώς θα ανταγωνίζονταν τον Άδωνη Γεωργιάδη στις τηλεοπτικές εμφανίσεις.
Αδιάφορος μου ήταν ο μακαρίτης, ούτε συμπαθής ούτε αντιπαθής αλλά πραγματικά αυτό το στύλ "τα λέω για λίγους
και εκλεκτούς απλώς τυχαίνει να τα λεώ από τη συχνότητα των ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, MEGA, ΕΡΤ" είναι εκνευριστικό. Επιπλέον,
για να λέει κάποιος κάτι που απευθύνεται σε μικρό κοινό πρέπει να είναι κανάς επιστήμονας ξέρω εγώ, κανένας που
λέει πολύπλοκες θεωρίες,
ο Τζούμας όσες φορές έτυχε να τον ακούσω εγώ έλεγε αυτά τα αμπελοφιλοσοφικά που λένε
και οι life coaches. Με ένα ποιητικό ύφος ενδεχομένως, αλλά και πάλι δε θυμάμαι να έχω ακούσει κάτι ιδιαίτερο από τα
χείλη του.
Πραγματα τα οποια ελεγε με ενα αφ' υψηλου υφακι ΨΩΝΑΡΑΣ τουλαχιστον ο Τζιμης Πανουσης και ο Χαρρυ Κλυν ηταν πολυ πιο
εντιμοι και ξεκαθαροι ως προς τις προθεσεις τους ανεξαρτητα αν καποιος συμφωνει η διαφωνει μαζι τους. :102:
Το ύφος του είναι αλήθεια, πως αν και παρεξηγήσιμο, πως μπορεί να είχε κάποιο ενδιαφέρον. Αλλά σε σχέση με όσα έλεγε, δε διέκρινα εγώ τουλάχιστον να μου λέει κάτι ιδιαίτερο που δεν το έχω ακούσει από αλλού.
Μεσα στα πλαισια μιας ευνομουμενης δημοκρατιας ειναι αυτονοητο να υπαρχει ελευθερια λογου οπως λεει και ο θυμοσοφος λαος:οι γνωμες
ειναι σαν τις κωλοτρυπιδες ο καθενας εχει κι απο μια.

Κατα τ' αλλα η αλησμονητη Μαλβινα Καραλη ηταν πολυ πιο εντιμη και ξεκαθαρη με αποτελεσμανα την μπλοκαρουν απο τα ΜΜΕ
και φυσικα ο Τζιμης Πανουσης εχασε φοβερα λεφτα στα δικαστηρια για τις αποψεις που εξεφραζε.

Οσοι βεβαια νιωθουν οτι εκφραζονται απο το ψωνιο και την θολοκουλτουρα με γεια τους με χαρα τους ο μακαριτης ηταν αντισταρ
και του το αναγνωριζω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Ιουν 2022, 17:24

ethereal έγραψε:
25 Ιουν 2022, 17:11
Ο Τζούμας έζησε, γνώρισε, έμαθε και πλούτισε με πράγματα που αν ήθελε να γίνει μαϊντανός που θα τον γκουγκλίζεις εσύ ή όποια άλλη μεσημεριανατζού, δεν θα σας έφταναν δυο ζωές να τον ακούτε.
Να και κάτι στο οποίο συμφωνούμε. Ο Τζούμας έζησε από τις ζωές τύπου "μια μέρα μου, το πρόγραμμα 10 σαιζόν για μεσημεριανάδικα ή μια αιωνιότητα από τις ζωές άλλων".

Όπερ σημαίνει ότι έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του σε συνθήκες αφόρητης πλήξης.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal » 25 Ιουν 2022, 17:25

Η αποθέωση του κλισέ.
Λογικό να σε ενοχλεί ο Τζούμας, κυρ Πλουφ μας.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 25 Ιουν 2022, 17:25

ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Ιουν 2022, 17:24
ethereal έγραψε:
Ο Τζούμας έζησε, γνώρισε, έμαθε και πλούτισε με πράγματα που αν ήθελε να γίνει μαϊντανός που θα τον γκουγκλίζεις εσύ ή όποια άλλη μεσημεριανατζού, δεν θα σας έφταναν δυο ζωές να τον ακούτε.
Να και κάτι στο οποίο συμφωνούμε. Ο Τζούμας έζησε από τις ζωές τύπου "μια μέρα μου, το πρόγραμμα 10 σαιζόν για μεσημεριανάδικα ή μια αιωνιότητα από τις ζωές άλλων".

Όπερ σημαίνει ότι έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του σε συνθήκες αφόρητης πλήξης.
Στον βούρκο της αθηναϊκής Καφέ Σοσαιετι περιφερόταν. Πλήξη θα ένιωθε
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Ιουν 2022, 17:32

Ένα άλλο πράγμα που βρίσκω τελείως άσχετο είναι η αντιπαράθεση της αυθεντικής λαϊκότητας του Χάρυ Κλιν με την εστέτ αυθεντικότητα του Τζούμα.

Για να το θέσω σε ασπρόμαυρο ηθογραφικό κόνσεπτ είναι σα να συγκρίνει κάποιος τον Λογοθετίδη με τον Χορν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 25 Ιουν 2022, 17:33

plouf έγραψε:
25 Ιουν 2022, 17:22
plouf έγραψε:
25 Ιουν 2022, 17:04

Πραγματα τα οποια ελεγε με ενα αφ' υψηλου υφακι ΨΩΝΑΡΑΣ τουλαχιστον ο Τζιμης Πανουσης και ο Χαρρυ Κλυν ηταν πολυ πιο
εντιμοι και ξεκαθαροι ως προς τις προθεσεις τους ανεξαρτητα αν καποιος συμφωνει η διαφωνει μαζι τους. :102:
Το ύφος του είναι αλήθεια, πως αν και παρεξηγήσιμο, πως μπορεί να είχε κάποιο ενδιαφέρον. Αλλά σε σχέση με όσα έλεγε, δε διέκρινα εγώ τουλάχιστον να μου λέει κάτι ιδιαίτερο που δεν το έχω ακούσει από αλλού.
Μεσα στα πλαισια μιας ευνομουμενης δημοκρατιας ειναι αυτονοητο να υπαρχει ελευθερια λογου οπως λεει και ο θυμοσοφος λαος:οι γνωμες

Κατα τ' αλλα η αλησμονητη Μαλβινα Καραλη ηταν πολυ πιο εντιμη και ξεκαθαρη με αποτελεσμανα την μπλοκαρουν απο τα ΜΜΕ
και φυσικα ο Τζιμης Πανουσης εχασε φοβερα λεφτα στα δικαστηρια για τις αποψεις που εξεφραζε.

Οσοι βεβαια νιωθουν οτι εκφραζονται απο το ψωνιο και την θολοκουλτουρα με γεια τους με χαρα τους ο μακαριτης ηταν αντισταρ
και του το αναγνωριζω.
Εκεί έξω υπάρχει ένα τμήμα του κοινού που θέλει ντε και καλά να ακούσει ή να δει κάτι που μοιάζει κουλτουριάρικο και βαθύ ακόμα και
αν το περιεχόμενο του συμπυκνώνεται σε προτάσεις "Καλά να είμαστε μωρέ, την υγεία μας να έχουμε και τα άλλα έρχονται, μη χαλιέσαι".
Βασικά, αν ένας χαρακτηρισμένος σαν κουλτουριάρης βγει να πει πως έφαγε φασολάδα και του έρχεται να κλάσει, πάλι σαν κουλτουριάρης
θα αντιμετωπιστεί από κάποιους, ιδίως αν χρησιμοποιήσει περίτεχνες λέξεις και εκφράσεις για να βγάλει "ότι κρύβει μέσα του".

ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal » 25 Ιουν 2022, 17:33

Η πλήξη του δεν ήταν αποτέλεσμα ενός "φτασίματος".
Όντας μη δημιουργός, αλλά καταναλωτής ιδεών, θεαμάτων, εμπειριών, λόγου, έβλεπε τη σημερινή στασιμότητα που καθόλου δεν προμηνυόταν στα χρόνια της ακμής του. Ούτε καν ως εκείνο το είδος που θα αιτιολογούσε την "ηρωική έξοδο των καταραμένων" της γενιάς του.
Και είναι άθλος μια τέτοια ζωή να μένει αθόρυβη, να μην προκαλεί, να μην σπρώχνεται για μια θέση μπροστά στον φακό.
Είχε βαθιά επίγνωση του "έλα τώρα, σε παρακαλώ, μια ζωή είναι, δεν είναι και κανας άθλος τρομερός...ζήσε τη λίγο στην ελαφρότητά της γιατί δε θα μείνει τίποτα..."

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Ιουν 2022, 17:37

ethereal έγραψε:
25 Ιουν 2022, 17:33
Η πλήξη του δεν ήταν αποτέλεσμα ενός "φτασίματος".
Όντας μη δημιουργός, αλλά καταναλωτής ιδεών, θεαμάτων, εμπειριών, λόγου, έβλεπε τη σημερινή στασιμότητα που καθόλου δεν προμηνυόταν στα χρόνια της ακμής του. Ούτε καν ως εκείνο το είδος που θα αιτιολογούσε την "ηρωική έξοδο των καταραμένων" της γενιάς του.
Και είναι άθλος μια τέτοια ζωή να μένει αθόρυβη, να μην προκαλεί, να μην σπρώχνεται για μια θέση μπροστά στον φακό.
Είχε βαθιά επίγνωση του "έλα τώρα, σε παρακαλώ, μια ζωή είναι, δεν είναι και κανας άθλος τρομερός...ζήσε τη λίγο στην ελαφρότητά της γιατί δε θα μείνει τίποτα..."/b]

:lol:

Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά που ξεκαθαρίζει την "καταραμένη" ήρα από το στάρι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 25 Ιουν 2022, 17:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 25 Ιουν 2022, 17:38

είχε στυλ. κατά τα άλλα δεν τον έχω παρακολουθήσει, ούτε έχω ιδιαίτερη άποψη. νομίζω πως πρέπει να ήταν άνετος οικονομικά και έκανε τη ζωή του και ταινίες που γούσταρε για κάποιο λόγο. ήταν και λίγο ψηλομύτης.

Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf » 25 Ιουν 2022, 17:40

ΓΑΛΗ έγραψε:
ethereal έγραψε:

Και πολλοι αλλοι οπως ο Τζιμης Πανουσης η η Μαλβινα Καραλη που μου ερχονται προχειροι στο μυαλο ειχαν πολλες εμπΥρειες αλλα φυσικα ψωνια ποτε δεν υπηρξαν.
Ο Πανουσης για τις αποψεις του συρθηκε στα δικαστηρια πληρωσε αδρα σε οχι μονο σε χρημα αλλα και με τιμημα την ελευθερια της εκφρασης του
ενω η Καραλη επι Σημιτη φιμωθηκε απ' ολα τα ΜΜΕ.

ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal » 25 Ιουν 2022, 17:42

Σου είπε το γκουγκλ;

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 25 Ιουν 2022, 17:46

Ολοι οι πρωιμοι ροκ της Ελλαδας ηταν και ειναι μεγαλες μορφες, Μπονατσος, Πουλικακος, Σιδηροπουλος, Ασιμος, Τουρκογιωργης, ο Σαββοπουλος μεχρι τα ειτις και βεβαια ο Τζουμας ηταν οργανικο μερος αυτου του χωρου εστω και αν δεν επαιζε σε συγκροτημα.

.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Ιουν 2022, 17:49

plouf έγραψε:
25 Ιουν 2022, 17:40
ΓΑΛΗ έγραψε:
ethereal έγραψε:

Και πολλοι αλλοι οπως ο Τζιμης Πανουσης η η Μαλβινα Καραλη που μου ερχονται προχειροι στο μυαλο ειχαν πολλες εμπΥρειες αλλα φυσικα ψωνια ποτε δεν υπηρξαν.
Ο Πανουσης για τις αποψεις του συρθηκε στα δικαστηρια πληρωσε αδρα σε οχι μονο σε χρημα αλλα και με τιμημα την ελευθερια της εκφρασης του
:lol::lol::lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 25 Ιουν 2022, 17:50

plouf έγραψε:
25 Ιουν 2022, 17:40
ΓΑΛΗ έγραψε:
ethereal έγραψε:

Πω ρε τύπε, μην είσαι τόσο μίζερος.

Δεν σου σκότωσε την μάνα ο τύπος, ούτε ήταν κανένας σοβαρός ιδεολόγος και αγωνιστής εναντίον της ουτοπίας που ονειρεύεσαι. Χαλάρωσε λίγο και προσπάθησε να ξεφύγεις από τις συγκρίσεις με άλλες σύγχρονές του μορφές της τέχνης, της φιλοσοφίας και των ΜΜΕ.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι ζωής και σκέψεως πέραν αυτών που αρέσκεσαι ή μπορείς να εννοήσεις.

Στην τελική, μπορείς απλά να μην έχεις άποψη. Είναι κι αυτό μια άποψη.

Για να σε προλάβω, ούτε εγώ ηξερα κάτι ιδιαίτερο για τον τύπο, πέρα από τα πολύ γνωστά του. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για την είδηση, συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους και τα σχετικά. Ίσως μπορέσουμε να τον καταλάβουμε μέσα από αυτό το νήμα και να σχηματίσουμε μια πιο ενδελεχή γνώμη.

Stay low!
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf » 25 Ιουν 2022, 17:55

25 Ιουν 2022, 17:33
plouf έγραψε:
25 Ιουν 2022, 17:22

και του το αναγνωριζω.
Εκεί έξω υπάρχει ένα τμήμα του κοινού που θέλει ντε και καλά να ακούσει ή να δει κάτι που μοιάζει κουλτουριάρικο και βαθύ ακόμα και
αν το περιεχόμενο του συμπυκνώνεται σε προτάσεις "Καλά να είμαστε μωρέ, την υγεία μας να έχουμε και τα άλλα έρχονται, μη χαλιέσαι".
Βασικά, αν ένας χαρακτηρισμένος σαν κουλτουριάρης βγει να πει πως έφαγε φασολάδα και του έρχεται να κλάσει, πάλι σαν κουλτουριάρης
θα αντιμετωπιστεί από κάποιους, ιδίως αν χρησιμοποιήσει περίτεχνες λέξεις και εκφράσεις για να βγάλει "ότι κρύβει μέσα του".
Νομιζω πως δεν χρειαζεται να το αναλυσουμε περισσοτερο οι πολλες φιοριτουρες κουραζουν.
Ο μακαριτης ηταν ελιτιστης ακριβως οπως ελιτιστες οι ακολυθοι του.

Οπως προαναφερα ο Τζιμης Πανουσης συρθηκε στα δικαστηρια και πληρωσε μεγαλο τιμημα μαζι με την ελευθερια εκφρασης του
και φυσικα η Μαλβινα Καραλη φιμωθηκε απ' ολα τα ΜΜΕ.

Εδω λοιπον γινεται ορατη η διαφορα μεταξυ δυο ανθρωπων που ειχαν ξεκαθαρες αποψεις κι ενος ελιτιστικου ψωνιου.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών