Προετοιμαζόμαστε για κάτι που βρίσκεται εκεί έξω και δεν το ξέραμε
Re: Προετοιμαζόμαστε για κάτι που βρίσκεται εκεί έξω και δεν το ξέραμε
Εμενα με τρομάζει η ιδέα να έρθει σε επαφή ένα εξωγηινο βακτήριο με την ανθρώπινη φυλή όχι η ύπαρξη εξωγήινου πολιτισμού
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Μπορεί να είδαν κάτι στην αφρική και να τρόμαξανDwarven Blacksmith έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 21:26Ακόμα και χωρίς τη θεωρία της προόδου τεχνολογίας και κοινωνίας:
Όσοι βλέπουν μόνο το παράδειγμα των Κονκισταδόρων, ξεχνούν τα Κινεζικά treasure ships. Εξερεύνησαν όλη τη νότια Ασία και την Αφρική, δεν είδαν να έχουν οι ντόπιοι κάτι που δεν υπήρχε ήδη στην Κίνα, αντάλλαξαν δώρα, και τελικά αποφάσισαν ότι δεν αξίζει τον κόπο.*
Γιατί ένας εξωγήινος πολιτισμός να μην μας δει έτσι;
* Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι οι ιδιώτες έμποροι και οι Κινέζοι έπαρχοι δεν είδαν με καλό μάτι την πιθανή ενίσχυση του κεντρικού κράτους και έβαλαν φρένο. Σε κάθε περίπτωση δεν τέθηκε ποτέ θέμα "it's free real estate".
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Προσευχήσου να μην έχουμε στην γη κάτι που θα το χρειάζονται πολυ.John Brown Gun Club έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 21:06Ας μην ειμαστε τοσο πεσιμιστες, η ιστορια δειχνει πως η τεχνικη εξελιξη επιταχυνει την ηθικη εξελιξη και μετατρεπει τους πολιτισμους σε πιο ειρηνικους και οχι πιο επιθετικους: η προοδος περιοριζει τις βιαιες συγκρουσεις.Chainis έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 20:27Μην ξεχνάμε ότι έχουμε εικόνες του παρελθόντος, μπορεί κάλλιστα σε πιο πρόσφατες εποχές που δεν έχουμε δει ακόμα να έχουν συμβεί πολλά.John Brown Gun Club έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 10:26
Εαν ισχυε αυτομ τοτε δεν θα μπορουσαμε να τους δουμε. Εαν επισης υπηρχε ενας πολιτισμος με τετοια τεχνολογια, ψηλα στην κλιμακα Καρντασεβ, τοτε πιθανον να ειχαμε δει καποιο ιχνος τους, καποια μεγακατασκευη ξερω γω. Αλλα μεχρι στιγμης δεν εχουμε δει απολυτως τιποτα.
Εγώ πάντως δεν θέλω καμία επαφή με λογικά όντα από το διάστημα, αν είναι κατώτερου πολιτισμού θα τους φερθούμε όπως οι Ευρωπαίοι με τις αποικίες κι αν είναι ανώτερου είναι πολύ πιθανό να μας φερθούν αυτοί το ίδιο.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
- John Brown Gun Club
Ωραια, θα το ανταλλαξουμε με κατι που εχουν αυτοι και το χρειαζομαστε εμεις. Πιο φτηνο και πιο επικερδες απο την εισβολη και την κατακτηση.Chainis έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 21:33Προσευχήσου να μην έχουμε στην γη κάτι που θα το χρειάζονται πολυ.John Brown Gun Club έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 21:06Ας μην ειμαστε τοσο πεσιμιστες, η ιστορια δειχνει πως η τεχνικη εξελιξη επιταχυνει την ηθικη εξελιξη και μετατρεπει τους πολιτισμους σε πιο ειρηνικους και οχι πιο επιθετικους: η προοδος περιοριζει τις βιαιες συγκρουσεις.Chainis έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 20:27
Μην ξεχνάμε ότι έχουμε εικόνες του παρελθόντος, μπορεί κάλλιστα σε πιο πρόσφατες εποχές που δεν έχουμε δει ακόμα να έχουν συμβεί πολλά.
Εγώ πάντως δεν θέλω καμία επαφή με λογικά όντα από το διάστημα, αν είναι κατώτερου πολιτισμού θα τους φερθούμε όπως οι Ευρωπαίοι με τις αποικίες κι αν είναι ανώτερου είναι πολύ πιθανό να μας φερθούν αυτοί το ίδιο.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Το θέμα είναι πως θα επικοινωνήσει το ανθρώπινο είδος μαζί τους.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- John Brown Gun Club
Συμφωνα με καποιες ερευνες, εχουν βρεθει ιχνη απο βακτηρια πανω σε μετεωριτη, τα οποια παρουσιαζουν ομοιοτητες με γηινους μικροοργανισμους.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Καπως ετσι
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Κι εγώ πιστεύω ότι η ζωή μπορεί να αναπτυχθεί ανεξαρτήτως τύπου άστρου.OANNHSEA έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 21:21Αυτός ο εμετικός ανθρωποκεντρισμός σας...
Πότε θα καταλάβετε ότι πολιτισμοί μπορούν να αναπτυχθούν ακόμα και σε κόκκινα ή καφέ άστρα;;;
Πότε θα καταλάβετε ότι ακόμα και πλάσματα που δεν έχουν τεχνολογικό πολιτισμό σαν το δικό μας, μπορούν να βγουν στο διάστημα;
Πότε θα καταλάβετε την απεραντοσύνη του σύμπαντος; Οι μεγάλοι γαλαξίες, όπως ο δικός μας, έχουν πάνω από 1.000.000.000 άστρα...
Πότε θα καταλάβετε την απεραντοσύνη του χρόνου; Επειδή ζείτε κάτω από 100 έτη, σας φαίνεται παράλογο να εμφανίζονται πολιτισμοί κάθε 100.000 ή κάθε 250.000 χρόνια, κάτι το οποίο είναι τίποτα για το χρόνο του σύμπαντος όπως το ξέρουμε...
Κάθε φορά τα ίδια...
Πριν το 1996, όταν ανακαλύφθηκε ο πρώτος πλανήτης, τα ζώα έλεγαν: γιατί εξωγήινη ζωή, έχει βρεθεί άλλος πλανήτης ή άλλο ηλιακό σύστημα στο διάστημα;
Όταν εγώ έγραφα πριν από 10 χρόνια ότι κάθε άστρο έχει το δικό του ηλιακό σύστημα πλανητών, υπήρχαν κάποιοι στο παλιό φόρουμ που το αμφισβητούσαν!!!
Το ίδιο θα συνεχίζεται μέχρι κάποιος εξωγήινος να βάλει κωλοδάκτυλο στους αρνητές...
.
Αυτό με το κάθε ήλιος έχει το δικό του σύστημα πλανητών βασικά πρέπει να είσαι και λίγο μαλάκας να πιστεύεις το αντίθετο.
Όπως πάνω έτσι και κάτω, όπως εδώ έτσι και παντού. Μου φαίνεται αδιανόητο το ότι ακόμα και η επιστήμη ήταν διστακτικη πριν μερικές δεκαετίες στο να θεωρήσει δεδομένο ότι κάθε ήλιος έχει και πλανήτες γύρω του.
Ο άνθρακας δεν είναι πανάκεια. Και το πυρίτιο σε θερμότερους πλανήτες μια χαρά δουλεια μπορεί να κάνει.
Επίσης άνετα μπορεί να υπάρχουν όντα ικανά για διαπλανητικό (ακόμα και διαστρικο) ταξιδι χωρίς την χρήση τεχνολογιας/εργαλειων/μηχανών.
Τέλος, έχουμε μια ραδιοκυματικη σφαίρα "νοημοσύνης" που επεκτείνεται μόλις 100 έτη φωτός. Αυτό από μόνο του δεν λέει κι πολλά καθώς μπορεί να υπάρχουν τεχνολογικοτατοι πολιτισμοί που να επικοινωνούν με φάσματα φωτός.
Δυστυχώς δεν θα προλάβουμε εμείς να δούμε τίποτα από αυτά.
Ευελπιστώ να είμαι ακόμα ζωντανός αν τύχει και εξερευνήσουμε την Ευρώπη / Εγκέλαδο.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Πιστεύεις ότι αν βρούμε εξωγήινους πολιτισμούς κατώτερους από εμάς απλά θα κάνουμε εμπόριο μαζί τους η θα τους κατακτήσουμε.John Brown Gun Club έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 21:35Ωραια, θα το ανταλλαξουμε με κατι που εχουν αυτοι και το χρειαζομαστε εμεις. Πιο φτηνο και πιο επικερδες απο την εισβολη και την κατακτηση.Chainis έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 21:33Προσευχήσου να μην έχουμε στην γη κάτι που θα το χρειάζονται πολυ.John Brown Gun Club έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 21:06
Ας μην ειμαστε τοσο πεσιμιστες, η ιστορια δειχνει πως η τεχνικη εξελιξη επιταχυνει την ηθικη εξελιξη και μετατρεπει τους πολιτισμους σε πιο ειρηνικους και οχι πιο επιθετικους: η προοδος περιοριζει τις βιαιες συγκρουσεις.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- John Brown Gun Club
Πιστευω πως το καλυτερο θα ηταν να τους αφησουμε να εξελιχθουν μονοι τους και να ερθουμε σε επαφη μαζι τους μολις πλησιασουν ενα καποιο επιπεδο πολιτισμου. Κατι σαν το prime directive tou star trek.zteo έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 21:42Πιστεύεις ότι αν βρούμε εξωγήινους πολιτισμούς κατώτερους από εμάς απλά θα κάνουμε εμπόριο μαζί τους η θα τους κατακτήσουμε.John Brown Gun Club έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 21:35Ωραια, θα το ανταλλαξουμε με κατι που εχουν αυτοι και το χρειαζομαστε εμεις. Πιο φτηνο και πιο επικερδες απο την εισβολη και την κατακτηση.
Ξέρουμε πως επιδρούν στον άνθρωπο.Μη μας βρει καμία εξωγήινη πανδημία.John Brown Gun Club έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 21:41Συμφωνα με καποιες ερευνες, εχουν βρεθει ιχνη απο βακτηρια πανω σε μετεωριτη, τα οποια παρουσιαζουν ομοιοτητες με γηινους μικροοργανισμους.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Δεν νομίζω να παίζει σαν σενάριο αυτό. Ένας πολιτισμός με τεχνολογία, τεχνογνωσία κι αρκετή ενέργεια για διαστρικα ταξίδια, άνετα θα έχει βρει τον τρόπο να παράξει ότι ουσία θέλει.Chainis έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 21:33Προσευχήσου να μην έχουμε στην γη κάτι που θα το χρειάζονται πολυ.John Brown Gun Club έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 21:06Ας μην ειμαστε τοσο πεσιμιστες, η ιστορια δειχνει πως η τεχνικη εξελιξη επιταχυνει την ηθικη εξελιξη και μετατρεπει τους πολιτισμους σε πιο ειρηνικους και οχι πιο επιθετικους: η προοδος περιοριζει τις βιαιες συγκρουσεις.Chainis έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 20:27
Μην ξεχνάμε ότι έχουμε εικόνες του παρελθόντος, μπορεί κάλλιστα σε πιο πρόσφατες εποχές που δεν έχουμε δει ακόμα να έχουν συμβεί πολλά.
Τι θες, χρυσό, βηρυλλιο, νερό, ζιρκονιο; Ότι γουστάρουν το φτιάχνουν σε τεράστιους επιταχυντές ή κάποιες αντιστοιχες διατάξεις.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Organisms that live around hydrothermal vents don't rely on sunlight and photosynthesis. Instead, bacteria and archaea use a process called chemosynthesis to convert minerals and other chemicals in the water into energy.Πτολεμαίος έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 21:42Κι εγώ πιστεύω ότι η ζωή μπορεί να αναπτυχθεί ανεξαρτήτως τύπου άστρου.OANNHSEA έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 21:21Αυτός ο εμετικός ανθρωποκεντρισμός σας...
Πότε θα καταλάβετε ότι πολιτισμοί μπορούν να αναπτυχθούν ακόμα και σε κόκκινα ή καφέ άστρα;;;
Πότε θα καταλάβετε ότι ακόμα και πλάσματα που δεν έχουν τεχνολογικό πολιτισμό σαν το δικό μας, μπορούν να βγουν στο διάστημα;
Πότε θα καταλάβετε την απεραντοσύνη του σύμπαντος; Οι μεγάλοι γαλαξίες, όπως ο δικός μας, έχουν πάνω από 1.000.000.000 άστρα...
Πότε θα καταλάβετε την απεραντοσύνη του χρόνου; Επειδή ζείτε κάτω από 100 έτη, σας φαίνεται παράλογο να εμφανίζονται πολιτισμοί κάθε 100.000 ή κάθε 250.000 χρόνια, κάτι το οποίο είναι τίποτα για το χρόνο του σύμπαντος όπως το ξέρουμε...
Κάθε φορά τα ίδια...
Πριν το 1996, όταν ανακαλύφθηκε ο πρώτος πλανήτης, τα ζώα έλεγαν: γιατί εξωγήινη ζωή, έχει βρεθεί άλλος πλανήτης ή άλλο ηλιακό σύστημα στο διάστημα;
Όταν εγώ έγραφα πριν από 10 χρόνια ότι κάθε άστρο έχει το δικό του ηλιακό σύστημα πλανητών, υπήρχαν κάποιοι στο παλιό φόρουμ που το αμφισβητούσαν!!!
Το ίδιο θα συνεχίζεται μέχρι κάποιος εξωγήινος να βάλει κωλοδάκτυλο στους αρνητές...
.
Αυτό με το κάθε ήλιος έχει το δικό του σύστημα πλανητών βασικά πρέπει να είσαι και λίγο μαλάκας να πιστεύεις το αντίθετο.
Όπως πάνω έτσι και κάτω, όπως εδώ έτσι και παντού. Μου φαίνεται αδιανόητο το ότι ακόμα και η επιστήμη ήταν διστακτικη πριν μερικές δεκαετίες στο να θεωρήσει δεδομένο ότι κάθε ήλιος έχει και πλανήτες γύρω του.
Ο άνθρακας δεν είναι πανάκεια. Και το πυρίτιο σε θερμότερους πλανήτες μια χαρά δουλεια μπορεί να κάνει.
Επίσης άνετα μπορεί να υπάρχουν όντα ικανά για διαπλανητικό (ακόμα και διαστρικο) ταξιδι χωρίς την χρήση τεχνολογιας/εργαλειων/μηχανών.
Τέλος, έχουμε μια ραδιοκυματικη σφαίρα "νοημοσύνης" που επεκτείνεται μόλις 100 έτη φωτός. Αυτό από μόνο του δεν λέει κι πολλά καθώς μπορεί να υπάρχουν τεχνολογικοτατοι πολιτισμοί που να επικοινωνούν με φάσματα φωτός.
Δυστυχώς δεν θα προλάβουμε εμείς να δούμε τίποτα από αυτά.
Ευελπιστώ να είμαι ακόμα ζωντανός αν τύχει και εξερευνήσουμε την Ευρώπη / Εγκέλαδο.
https://oceantoday.noaa.gov/lifeonavent/
These heat-loving microbes (which grow optimally at temperatures above 100°C) get their energy from hydrogen gas and produce hydrogen sulfide from sulfur compounds from the vents. Hydrogen sulfide is highly toxic to most animals, including people.
https://ocean.si.edu/ecosystems/deep-se ... ts-pumping
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- John Brown Gun Club
Δεν υπαρχει μονο η απειλη, αλλα και η δυνατοτητα να τα μελετησουμε και να καταλαβουμε καλυτερα πως εξελιχθηκε η ζωη. Δυστυχως οι παραστασεις που εχουμε προερχονται κυριως απο την λογοτεχνια και τον κινηματογραφο ΕΦ, που ομως αντανακλουν αλλους υπαρξιακους φοβους, που συνδεονται με την γεωπολιτικη ιστορια μας.zteo έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 21:46Ξέρουμε πως επιδρούν στον άνθρωπο.Μη μας βρει καμία εξωγήινη πανδημία.John Brown Gun Club έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 21:41Συμφωνα με καποιες ερευνες, εχουν βρεθει ιχνη απο βακτηρια πανω σε μετεωριτη, τα οποια παρουσιαζουν ομοιοτητες με γηινους μικροοργανισμους.
Κάνετε εδώ κάποια επιστημονική συζήτηση περί εξωγήινης ζωής..; Και επί ποιάς βάσεως..;John Brown Gun Club έγραψε: ↑14 Ιούλ 2022, 20:20Τον καιρο εκεινο που ηταν της μοδας να μιλαει κανεις για αιρεση σε μια επιστημονικη συζητηση, δεν ξεραμε καν πως υπαρχει ο δικος μας γαλαξιας, ποσο μαλλον μερικα δισεκατομμυρια αλλοι γαλαξιες στο ορατο συμπαν μονο. Οποτε ας αφησουμε τετοιους αναχρονισμους κατα μερος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Που βρίσκεται η κόλαση και που ο παράδεισος;
από Ourania-Rania » 13 Φεβ 2024, 15:47 » σε Φιλοσοφία - 8 Απαντήσεις
- 1133 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon
07 Μάιος 2024, 23:25
-
-
-
Νέα δημοσίευση Που βρίσκεται η βασιλεία των ουρανών
από Ourania-Rania » 14 Φεβ 2024, 16:59 » σε Θρησκειολογία - 140 Απαντήσεις
- 3641 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
24 Νοέμ 2024, 13:36
-
-
-
Νέα δημοσίευση O Πάπας βρίσκεται κοντά στο θάνατο. Μαχη liberals και conservatives για τον θρονο
από George_V » 18 Φεβ 2025, 17:00 » σε Θρησκειολογία - 56 Απαντήσεις
- 2406 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Rocco Siffredi
21 Απρ 2025, 11:09
-