Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...

Φιλοσοφία πολιτικής
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 19:05

Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:58
Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:45

Βρε Ασέβαστε μου εσείς τα λέτε. Ότι μπορεί η γυναίκα να δείχνει θύμα μπορεί να δείχνει και τσαμπουκάς και από αυτό ο άνδρας να έχει την ανάλογη αντίδραση. Εσύ τα έγραψες ο ίδιος.
Επειδή ξεφεύγουμε πάλι από το ερώτημα, πάμε λοιπόν πάλι. Σε μια περίπτωση ξυλοδαρμού είναι δυο οι συντελεστές . Ο ένας είναι η γυναίκα που θα δείξει πχ θύμα, τσαμπουκάς και ο άλλος συντελεστής είναι ο άνδρας που ανάλογα τι θα του δείξει η γυναίκα θα αντιδράσει και θα την χτυπήσει γιατί θα είναι και κάθαρμα. Σωστά τα λέω;
δε θα συννενοηθουμε, δε βγαζεις νοημα.
Είναι ξεκάθαρο. Επαναδιατυπωνω αυτό που είπες όπως ακριβώς το είπες.
Πριν τα συμπεθερια και τον ανάδρομο Ερμή.
Είπες ο άντρας που θα χτυπήσει την γυναίκα είναι κάθαρμα. Και σε ρώτησα αφού είναι κάθαρμα γιατί λες ότι ανάλογα αυτό που δείχνει η γυναίκα αντιδρά ο άντρας; Και μου είπες ναι μεν είναι αυτό που δείχνει η γυναίκα αλλά είναι και πως το βλέπει ο άντρας. Είναι και τα πεθερικά και ο αλκοολισμός και η απιστία και ένας θείος από το χωριό με τον γάιδαρο του τον Ντουρή.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 19:06

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:51
Το ότι δέρνει περισσότερο αυτός που έφαγε περισσότερο ξύλο, δηλαδή η επανάληψη/μεταφορά του παιδικού μοντέλου στην ενηλικίωση, είναι από τα πιο σαφή κοινωνικά δεδομένα.
μια απο τις πιο σημαντικες "παραδοσεις" που πρεπει να σπασουν. τιμη και δοξα σε οποιον εφαγε και δεν εριξε, και σε οποιον εμποδισε αλλον να ριξει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 19:06

Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 19:01
Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:48
Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:43

θα αρχισω να λεω και τον καφε.
Sorry babe :102:
Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:13

θα μπορουσαμε να πουμε και οτι εγιναν επειδη δεν εφυγαν αρκετα νωρις, και θα ηταν επισης αληθεια.(ωχ, παλι θα μου πουν οτι τους ριχνω ευθυνη)
ε, ναι, ειδες προβλεψη ο πστης; ξερω ακριβως τι θα καταλαβεις και πως θα αντιδρασεις. να κανω προβλεψη και για την καθαριστρια η ειναι πολυ παλιο και τοχεις ξεχασει, δεν θα ξαναπαιξει;
Δεν φταίω εγώ που τα γράφεις :102:

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 19:07

Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:59

Ήσουν τυχερή συν τοις άλλοις. Πραγματικά ο φόβος πιστεύω είναι η καθήλωση σε τέτοιου είδους σχέση.
Αν θες πες και πως το χειρίστηκες;
Ναι, θεωρώ οτι ήμουν, γιατί εκτός άλλων, αν τον τύπο τον γούσταρα πραγματικά, μπορεί και μπροστά σε καναν έρωτα ή πάθος τρελό να είχε τραβήξει η ιστορία και να βρισκόμουνα καμια μαμά με παιδάκια εγκλωβισμένη σε μια κατάσταση φρικη (δεν το νομίζω βέβαια να γινόταν έτσι τελικά αλλα ποτε μην λες ποτε) ή ξέρω γω τίποτα ξυλοκοπημένη γιατί εκεινος μπορεί να τα έπαιρνε αντρίκια και άσχημα όταν το φαί δεν ήταν έτοιμο στην ώρα του...

Και αυτό δεν είναι ένα περιστατικό σοβαρό, δεν έγινε κάτι πέρα από τον φόβο που ένοιωσα εγώ οτι έχω να κάνω με άτομο προβληματικο και χειριστικό. Έχω ξαναζήσει τέτοια περιστατικά, χειριστικών ανθρώπων, είναι αηδία αυτό που γίνεται, εμετός πώς το λένε.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 19:07

SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 19:02
Δεν τον αγριεύεις, τον αφήνεις λάου λάου, φταις εσύ, εκείνος είναι σωστός και τέτοια
Προστατεύεις πρώτα τον ζωτικό σου χώρο και εξασφαλίζεις κινήσεις πιο άνετες και μετά περνάς και στην αντεπίθεση.
Δεν πας να φύγεις όσο ο φύλακας ελέγχει το κλουβί.
Χαρά στην υπομονή σου.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 19:09

Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 19:07
SUV έγραψε:
Δεν τον αγριεύεις, τον αφήνεις λάου λάου, φταις εσύ, εκείνος είναι σωστός και τέτοια
Προστατεύεις πρώτα τον ζωτικό σου χώρο και εξασφαλίζεις κινήσεις πιο άνετες και μετά περνάς και στην αντεπίθεση.
Χαρά στην υπομονή σου.
Δόξα τω Θεώ, από αυτήν έχω μπόλικη

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 19:09

SUV έγραψε:
εντι* άψογα=με τρόπο που ο ασέβαστος μπορεί να έλεγε αυτή ειναι μαλάκω
μαλακω (και μαλακα) ειπα αυτη που μενει, οχι αυτη που φευγει.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 23 Αύγ 2022, 19:12

Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:53
Χαοτικός έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:42
Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:36

η ενας αντρας. ψυχολογικη βια μια χαρα εξασκουν και γυναικες.

μην το βλεπετε μονοπλευρα, οτι ολα τα σωστα κανουν οι γυναικες, ολα τα λαθη οι αντρες. ουλοι για το μπουντζο ειμαστε, και τα 2 φυλα.
Μην γίνεσαι μαλακοπιτουρίδης τώρα. Είναι όλο το πακέτο. Είναι μία προϊστορία καταπίεσης ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΑΤΗ, μία νοοτροπία, θεσμοί μη σου πω, κακομάθεια, αμορφωσιά, καφρίλα, κτηνοσύνη. Οι γυναίκες μεγάλωσανε με μια τέτοια καταπίεση, ενοχοποιηθήκανε, και φάγανε πραγματικά ξύλο. Έχουν χίλια δίκια να παραπονιούνται.

Το ότι τραβάμε κι εμείς ψυχολογική βία δεν κάνει το θέμα "Γυναίκα" ανάξιο λόγου ή ξεχωριστής εξέτασης-αντιμετώπισης.
οι γυναικες προηγουμενων γενεων, σε μεγαλο βαθμο. οι γυναικες με τις οποιες κουβεντιαζουμε εδω, τωρα, οχι. αντε να πω ισως μια στις 100, για να μην ειμαι απολυτος.
αλλα επισης, αρκετες, ισως περισσοτερες απο 1% μεγαλωσαν τρογωντας λιγοτερο ξυλο απο τον αδελφο τους, επειδη ειναι γυναικες. μαθαινοντας οτι εχουν μεγαλυτερη αξια, ειναι ανωτερο ειδος.

Μεγάλωσαν με ντροπή γιατί έχουν βυζιά που ο όγκος τους διακρίνεται και αισθάνεται τα αρνητικά βάιμπς, ντροπή γιατί γαμηθήκανε με τον τάδε (αφού ο τάδε το διέδωσε " καριόλα είναι, Αφού την γάμησα σου λέω!"), με το να κρύβουν ότι έχουν γκόμενο, καταπίνουν ότι το παιδί θα το βγάλεις Μητραλέξη επειδή ο μπαμπάς αφού.

Το σημαντικό:

Τι θα πει ρε κυρία Μπαλούρδου; Δεν είναι κάποια αυτή από μόνη της; Δεν είναι Μπαλούρδα; Γιατί η γενική πτώση του αρσενικού γένους; Ο παπούς σου ήταν γανωματής και του κότσαραν επώνυμο σωστά; Ε η γιαγιά σου που ήταν δασκάλα γιατί δεν είναι η Ελένη Γραμματικιά ας πούμε και είναι Ελένη (του) Γανωματή; Δεν δείχνει μία θεσμική αντίληψη για το πως βλέπουμε τις γυναίκες; Ονομαστική φίλε. Κόκκινη Έλλη όχι Κοκκίνου. Μακριά Χριστίνα όχι Μακρή Χριστίνα,

Ειλικρινά τώρα έχεις πολλά ερεθίσματα! "Η μαμά έβαλε φωτιά στο σπίτι", "Η μαμά μας απειλεί ότι θα μας σκοτώσει" (για πλήθος φάσεων όπου τα δικαστήρια έχουν απομακρύνει τις βίαιες μαμάδες από το σπίτι) Ε; :D Εγώ όποτε ακούω για τέτοιες οικογενειακές τραγωδίες το μυαλό μου πάει σε κάποια γυναίκα που τους δημιουργεί όλο προβλήματα!
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2022, 19:12

SUV έγραψε:
Σωστή. :lol:

Και δεν νομίζω ότι χρειάζεται αντεπίθεση αν δεν επανέλθει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 19:12

Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 19:09
SUV έγραψε:
εντι* άψογα=με τρόπο που ο ασέβαστος μπορεί να έλεγε αυτή ειναι μαλάκω
μαλακω (και μαλακα) ειπα αυτη που μενει, οχι αυτη που φευγει.
Θέλω να σου πω ρε Ασέβαστε, αν για ένα τόσο μικρό διάστημα και με ασήμαντα θα λέγαμε περιστατικά (οτι δεν υπήρξε βιαιοπραγία δηλαδή) είναι τόσο δύσκολο για μια γυναίκα να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση, φαντάσου τώρα να είσαι σε κανονική σχέση με άλλα δεδομένα και συμβάντα και να πρέπει να βγεις από εκεί

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 19:13

SUV έγραψε:
την αντεπιθεση κρινω ως αχρηστη. σκοπος ειναι η απεμπλοκη.

τεσπα, μιλας για "σχεση" χωρις σεξ. ουτε καν σχεση δηλαδη, ποσο δυσκολο να ειναι να απεμπλακεις. μηπως η δυσκολια ηταν μονο στο μυαλο σου, η ειχες μπλεξει με τελειωμενα κλινικη περιπτωση;

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 19:15

SUV έγραψε:
Naida έγραψε:

Ήσουν τυχερή συν τοις άλλοις. Πραγματικά ο φόβος πιστεύω είναι η καθήλωση σε τέτοιου είδους σχέση.
Αν θες πες και πως το χειρίστηκες;
Ναι, θεωρώ οτι ήμουν, γιατί εκτός άλλων, αν τον τύπο τον γούσταρα πραγματικά, μπορεί και μπροστά σε καναν έρωτα ή πάθος τρελό να είχε τραβήξει η ιστορία και να βρισκόμουνα καμια μαμά με παιδάκια εγκλωβισμένη σε μια κατάσταση φρικη (δεν το νομίζω βέβαια να γινόταν έτσι τελικά αλλα ποτε μην λες ποτε) ή ξέρω γω τίποτα ξυλοκοπημένη γιατί εκεινος μπορεί να τα έπαιρνε αντρίκια και άσχημα όταν το φαί δεν ήταν έτοιμο στην ώρα του...

Και αυτό δεν είναι ένα περιστατικό σοβαρό, δεν έγινε κάτι πέρα από τον φόβο που ένοιωσα εγώ οτι έχω να κάνω με άτομο προβληματικο και χειριστικό. Έχω ξαναζήσει τέτοια περιστατικά, χειριστικών ανθρώπων, είναι αηδία αυτό που γίνεται, εμετός πώς το λένε.
Είναι δυο τα κομμάτια εδώ. Το ένα είναι ότι ίσως δεν ήσουν καψουρεμενη μαζί του οπότε αναγνωρίσες έγκαιρα την προβληματική συμπεριφορά. Το 2ο είναι ότι αντιλήφθηκες επίσης ότι πάει για φουλ χειραγώγηση. Οπότε και έκανες τα δέοντα για να κόψεις πέρα.
SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 19:09
Naida έγραψε:
SUV έγραψε:
Χαρά στην υπομονή σου.
Δόξα τω Θεώ, από αυτήν έχω μπόλικη
Και εγώ γενικά έχω υπομονή σαν άνθρωπος με δικούς μου ανθρώπους και τέτοια αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις είμαι μπιτ ξεροκέφαλη.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 19:15

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2022, 19:12
SUV έγραψε:
Σωστή. :lol:

Και δεν νομίζω ότι χρειάζεται αντεπίθεση αν δεν επανέλθει.
Να σου πω Γαλή μου, καμιά φορά πρέπει και ο άλλος να αντιλαμβάνεται οτι δεν είναι ο μόνος τρελός μιας ιστορίας και οτι δεν ξέρεις ποτέ πώς μπορεί να γυρίσει το μυαλο ενός ανθρώπου :lol:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 19:15

Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 19:05

Είναι ξεκάθαρο. Επαναδιατυπωνω αυτό που είπες όπως ακριβώς το είπες.
Πριν τα συμπεθερια και τον ανάδρομο Ερμή.
Είπες ο άντρας που θα χτυπήσει την γυναίκα είναι κάθαρμα. Και σε ρώτησα αφού είναι κάθαρμα γιατί λες ότι ανάλογα αυτό που δείχνει η γυναίκα αντιδρά ο άντρας; Και μου είπες ναι μεν είναι αυτό που δείχνει η γυναίκα αλλά είναι και πως το βλέπει ο άντρας. Είναι και τα πεθερικά και ο αλκοολισμός και η απιστία και ένας θείος από το χωριό με τον γάιδαρο του τον Ντουρή.
γιατι και τα καθαρματα, δεν κυκλοφορουν στο δρομο δερνοντας τις περαστικες στην τυχη, απο κατι τριγγαρονται. δες την ιστορια με τις χριστοπαναγιες. ναι, ειναι καθαρμα. αλλα αν δεν πατουσε κανεις το κουμπι του, δε θα το μαθαιναμε ποτε.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 19:16

Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 19:06

Δεν φταίω εγώ που τα γράφεις :102:
φταις που δεν καταλαβαινεις.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών