Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...

Φιλοσοφία πολιτικής
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 24 Αύγ 2022, 09:38

Naida έγραψε:
24 Αύγ 2022, 09:27

Φυσικά. Και εγώ έτσι θα της πω και το έχω κάνει κιόλας.
α, ωστε την εβρισες. δηλαδη την κατηγορησες. δηλαδη της εριξες ευθυνη. εκανες ακριβως αυτο για το οποιο με κατηγορεις με καθε ευκαιρια;

Άιντε και τα πήρες τα πράγματα της και τα δυο της παιδιά. Μετά τι την κάνεις;
αν ειναι κορη μου, αδελφη μου κλπ; τι ερωτηση ειναι αυτη; βρισκω λυσεις, η εστω βοηθαω, οπως μπορω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 24 Αύγ 2022, 09:42

Ασέβαστος έγραψε:
24 Αύγ 2022, 09:31
Naida έγραψε:
24 Αύγ 2022, 09:19

Υπομονή στην ζωή γενικά. Ανοχή δεν έχω.
Φυσικά και δεν υποχωρώ σε καβγά ούτε θα κάνω κάτι να σταματήσει. Και αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ ρίχνω καύσιμο να φουντώνει, δεν ισχύει αυτό. Σε καβγάδες τουλάχιστον. Ότι φουντώνει ο άλλος επειδή δεν γίνεται όπως το θέλει, να μην πω αυτά που θέλω δηλαδή, δεν σημαίνει ρίχνω καύσιμο. Γενικά το πρέπει να κάνω πίσω επειδή ο άλλος έχει περισσότερη μυική δύναμη δεν ισχύει.
θα σε διδαξω κατι για το δικαιο της θαλασσας. οταν στουκαρουν 2 παπορια, το δικαστηριο δεν κοιταζει μονο ποιος ειχε προτεραιοτητα, αλλα και αν αυτος, παρολο που ειχε δικιο, παρολο που ειχε προτεραιοτητα, εκανε χειρισμο για να αποφυγει το τρακο. αν δεν εκανε, φερει μερος της ευθυνης. σκοπος ειναι να μη βουλιαξουμε. το ποιος εχει δικιο, απο τον πατο της θαλασσας, ειναι δευτερευον.

να κανεις πισω. ασχετα με το ποιος εχει μυικη δυναμη. και να λυνεις το προβλημα ειρηνικα, η να απεμπλεκεσαι δια παντος. τα ψευτοτσαμπουκαλικια δεν βγηκαν ποτε σε καλο.
Όχι. Δεν θα κάνω πίσω. Θα πω αυτά που θέλω γιατί και εγώ έχω νευριάσει εκείνη την στιγμή και θέλω να εκτονωθώ και μετά σταματάω. Δεν τον φοβάμαι αν αυτό επιχειρείς να μου πεις. Αν τον φοβηθώ δεν υπάρχει λόγος να βρίσκομαι στην σχέση. Όπως και δεν με φοβάται.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 24 Αύγ 2022, 09:47

Ασέβαστος έγραψε:
24 Αύγ 2022, 09:38
Naida έγραψε:
24 Αύγ 2022, 09:27

Φυσικά. Και εγώ έτσι θα της πω και το έχω κάνει κιόλας.
α, ωστε την εβρισες. δηλαδη την κατηγορησες. δηλαδη της εριξες ευθυνη. εκανες ακριβως αυτο για το οποιο με κατηγορεις με καθε ευκαιρια;

Άιντε και τα πήρες τα πράγματα της και τα δυο της παιδιά. Μετά τι την κάνεις;
αν ειναι κορη μου, αδελφη μου κλπ; τι ερωτηση ειναι αυτη; βρισκω λυσεις, η εστω βοηθαω, οπως μπορω.
Φυσικά και της είπα είσαι μαλάκας; γιατί κάθεσαι; και μου είπε και που να πάω; (χωρίς παιδιά) και το σκέφτηκα και λέω τι μαλάκας είμαι. Που θα πάει. Και λέω σε μένα θα έρθεις και όντως ήρθε με πολύ σκέψη και δισταγμό μην με μπλέξει και μένα.
Ναι αυτές τις λύσεις πες μου που θα προτείνεις σε μια γυναίκα που κακοποιείται με δυο παιδιά και την παίρνεις από το σπίτι γιατί αυτή ήταν ηλίθια και δεν ήξερε ότι πρέπει να φύγει. Τι την κάνεις μαζί με τα δυο της παιδιά;

Que Sera, Sera...

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 24 Αύγ 2022, 09:54

Ασέβαστος έγραψε:
24 Αύγ 2022, 09:06
stavmanr έγραψε:
24 Αύγ 2022, 08:07
Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 20:34

για εμενα καβγα ξεκινα οποιος πρωτος ανεβασει τον τονο της φωνης, η προσβαλει αναιτια τον αλλο.
Μπορείς να βγάλεις κι ένα manual τι αποτελεί προσβολή για τον άλλο σε μία σχέση;

Πχ. ένα κοίταγμα στραβό, ένας τρόπος ομιλίας συγκεκριμένος, κάποιες φράσεις τυποποιημένες κλπ;

Αυτό που σου γράφω, Ασέβαστε, είναι ότι μόνο κάποιος σε χρόνια συμβίωση μπορεί να καταλάβει ότι οι συζυγικοί καυγάδες ξεκινούν από πράγματα που πολλοί παραέξω δεν καταλαβαίνουν.

Το θέμα μας δεν είναι οι συζυγικοί καυγάδες. Είναι η γυναικοκτονία.
δεν νομιζω να εχει υπαρξει γυναικοκτονια χωρις να εχουν προηγηθει καβγαδες. οποτε δεν ειναι λαθος να χτυπηθει το κακο στη ριζα του. αμα δεν εχεις καβγαδες, δεν εχεις και φονικα.
Μα δεν γράφεις αυτό.
Γράφεις ότι ο άντρας πάνω στη διαφωνία είναι επικίνδυνος.
Αυτό γράφεις.

Με άλλα λόγια έχεις φτιάξει μία ...όμορφη θεωρία ότι επειδή ο άντρας είναι φύσει δολοφόνος, και να σε φάει λάχανο αν διαφωνήσεις μαζί του, δεν πρέπει να διαφωνείς.
Ό,τι νά 'ναι δηλαδή. Πάλι το φταίξιμο στη γυναίκα επειδή ο εκάστοτε άντρας δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του και να λειτουργήσει όπως πρέπει να λειτουργεί.

Και πάλι προσεγγίζεις το θέμα τελείως συμπτωματολογικά, κι αντί να βρεις από πού αντλεί ο άντρας τη νοοτροπία του "αν διαφωνήσει η γυναίκα μαζί μου σηκώνω χέρι" προσπαθείς να μας πείσεις ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα, αλλά ότι όταν εκείνος απειλεί να σηκώσει χέρι, εκείνη δεν κάνει την ...πάπια.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 24 Αύγ 2022, 10:14

Naida έγραψε:
24 Αύγ 2022, 09:47

Φυσικά και της είπα είσαι μαλάκας; γιατί κάθεσαι; και μου είπε και που να πάω; (χωρίς παιδιά) και το σκέφτηκα και λέω τι μαλάκας είμαι. Που θα πάει. Και λέω σε μένα θα έρθεις και όντως ήρθε με πολύ σκέψη και δισταγμό μην με μπλέξει και μένα.
Ναι αυτές τις λύσεις πες μου που θα προτείνεις σε μια γυναίκα που κακοποιείται με δυο παιδιά και την παίρνεις από το σπίτι γιατί αυτή ήταν ηλίθια και δεν ήξερε ότι πρέπει να φύγει. Τι την κάνεις μαζί με τα δυο της παιδιά;
να το ξαναπω μια, οπως το λες κι εσυ συνεχεια, γιατι εχει πλακα. την ειπες "μαλακα"; δηλαδη της εριξες την ευθυνη; αυτη εφταιγε; οχι ο αντρας; μα τι πατριαρχικο γουρουνι που εισαι. :smt005::smt005:

τι εννοεις τι την κανω; ειπα παραπανω, την φροντιζω οπως μπορω. ακομη κι αν δεν μπορω, και βρεθει στο δρομο, η στην προνοια, παλι σε καλυτερη κατασταση θα ειναι απο το να τρωει ξυλο.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 24 Αύγ 2022, 10:16

Naida έγραψε:
24 Αύγ 2022, 09:42
Ασέβαστος έγραψε:
Naida έγραψε:
24 Αύγ 2022, 09:19

Υπομονή στην ζωή γενικά. Ανοχή δεν έχω.
Φυσικά και δεν υποχωρώ σε καβγά ούτε θα κάνω κάτι να σταματήσει. Και αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ ρίχνω καύσιμο να φουντώνει, δεν ισχύει αυτό. Σε καβγάδες τουλάχιστον. Ότι φουντώνει ο άλλος επειδή δεν γίνεται όπως το θέλει, να μην πω αυτά που θέλω δηλαδή, δεν σημαίνει ρίχνω καύσιμο. Γενικά το πρέπει να κάνω πίσω επειδή ο άλλος έχει περισσότερη μυική δύναμη δεν ισχύει.
θα σε διδαξω κατι για το δικαιο της θαλασσας. οταν στουκαρουν 2 παπορια, το δικαστηριο δεν κοιταζει μονο ποιος ειχε προτεραιοτητα, αλλα και αν αυτος, παρολο που ειχε δικιο, παρολο που ειχε προτεραιοτητα, εκανε χειρισμο για να αποφυγει το τρακο. αν δεν εκανε, φερει μερος της ευθυνης. σκοπος ειναι να μη βουλιαξουμε. το ποιος εχει δικιο, απο τον πατο της θαλασσας, ειναι δευτερευον.

να κανεις πισω. ασχετα με το ποιος εχει μυικη δυναμη. και να λυνεις το προβλημα ειρηνικα, η να απεμπλεκεσαι δια παντος. τα ψευτοτσαμπουκαλικια δεν βγηκαν ποτε σε καλο.
Όχι. Δεν θα κάνω πίσω. Θα πω αυτά που θέλω γιατί και εγώ έχω νευριάσει εκείνη την στιγμή και θέλω να εκτονωθώ και μετά σταματάω. Δεν τον φοβάμαι αν αυτό επιχειρείς να μου πεις. Αν τον φοβηθώ δεν υπάρχει λόγος να βρίσκομαι στην σχέση. Όπως και δεν με φοβάται.
Δεν νομίζω ότι είναι ασφαλές από μέρους του... :p2:

:003:

(Θυμήθηκα εκείνα τα μάτια που γυρίζουν, το κεφάλι που σβουρίζει γύρω γύρω κλπ).

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 24 Αύγ 2022, 10:18

stavmanr έγραψε:
24 Αύγ 2022, 09:54

Μα δεν γράφεις αυτό.
Αυτό γράφεις.

Με άλλα λόγια έχεις φτιάξει μία ...όμορφη θεωρία ότι επειδή ο άντρας είναι φύσει δολοφόνος, και να σε φάει λάχανο αν διαφωνήσεις μαζί του, δεν πρέπει να διαφωνείς.
Ό,τι νά 'ναι δηλαδή. Πάλι το φταίξιμο στη γυναίκα επειδή ο εκάστοτε άντρας δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του και να λειτουργήσει όπως πρέπει να λειτουργεί.

Και πάλι προσεγγίζεις το θέμα τελείως συμπτωματολογικά, κι αντί να βρεις από πού αντλεί ο άντρας τη νοοτροπία του "αν διαφωνήσει η γυναίκα μαζί μου σηκώνω χέρι" προσπαθείς να μας πείσεις ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα, αλλά ότι όταν εκείνος απειλεί να σηκώσει χέρι, εκείνη δεν κάνει την ...πάπια.
παλι, δεν εχω γραψει αυτα που νομιζεις. ουτε φυσει δολοφονος ειναι καποιο απο τα 2 φυλα περισσοτερο απο το αλλο, ουτε φταιξιμο στη γυναικα.

γραφω μονο το προφανες, οτι ασχετα ποιος φταιει, ποιος αρχισε, ποιος σηκωσε πρωτος χερι, αν η κατασταση φτασει στο ξυλο, η γυναικα εχει περισσοτερα να χασει. οποτε εχει και μεγαλυτερο συμφερον να επιδιωξει να μην φτασει εκει η φαση.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 24 Αύγ 2022, 10:22

Ασέβαστος έγραψε:
24 Αύγ 2022, 10:14
Naida έγραψε:
24 Αύγ 2022, 09:47

να το ξαναπω μια, οπως το λες κι εσυ συνεχεια, γιατι εχει πλακα. την ειπες "μαλακα"; δηλαδη της εριξες την ευθυνη; αυτη εφταιγε; οχι ο αντρας; μα τι πατριαρχικο γουρουνι που εισαι. :smt005::smt005:

τι εννοεις τι την κανω; ειπα παραπανω, την φροντιζω οπως μπορω. ακομη κι αν δεν μπορω, και βρεθει στο δρομο, η στην προνοια, παλι σε καλυτερη κατασταση θα ειναι απο το να τρωει ξυλο.
Δεν κατάλαβες. Δεν της είπα φταις που τρως ξύλο γιατί κάθεσαι. Της είπα γιατί κάθεσαι. Και μου απάντησε.
Τώρα σχετικά με τα υπόλοιπα, λες ας καταλήξει στον δρόμο από το να τρώει ξύλο. Χωρίς φυσικά να έχεις υπολογίσει τι σημαίνει μια γυναίκα στον δρόμο με δυο παιδιά, ή λες στην πρόνοια. Τι σημαίνει να πάει στην πρόνοια; ξέρουμε;
Είδες που λέμε μεγάλες κουβέντες όταν λέμε είναι ηλίθια και δεν φεύγει; γιατί ούτε εσύ που είσαι απέξω έχεις την λύση. Πόσο μάλλον σε όλο αυτό να προστεθούν όλα τα υπόλοιπα συναισθήματα του φόβου, της απόγνωσης, της κατάθλιψης που βιώνει ένα θύμα κακοποίησης.
Φυσικά αν υπάρχουν άνθρωποι ή κοινωνικές δομές να την στηρίξουν θα το κάνει το βήμα πιο εύκολα. Αν.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 24 Αύγ 2022, 10:24

Στις ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, σχετικά με τη νύφη που δεν είναι επιθυμητή, γιατί η καριολιά βγαίνει αό την πεθερά και ποτέ από τον πεθερό; Τυχαίο; :smt017
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 24 Αύγ 2022, 10:27

stavmanr έγραψε:
24 Αύγ 2022, 10:16
Naida έγραψε:
24 Αύγ 2022, 09:42
Ασέβαστος έγραψε:

Δεν νομίζω ότι είναι ασφαλές από μέρους του... :p2:

:003:

(Θυμήθηκα εκείνα τα μάτια που γυρίζουν, το κεφάλι που σβουρίζει γύρω γύρω κλπ).

:smt005:
Όχι εντάξει είμαι άκακο πλάσμα. Το πολύ πολύ να του κόψω καμία δαγκωσιά, να του μπήξω τίποτα νύχια άμα μου πιάσει κανένα χέρι. Αλλά όχι σε κανένα βαρβάτο τσακωμό. Δεν τον ακουμπάω.

Que Sera, Sera...

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 24 Αύγ 2022, 10:29

Χαοτικός έγραψε:
24 Αύγ 2022, 10:24
Στις ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, σχετικά με τη νύφη που δεν είναι επιθυμητή, γιατί η καριολιά βγαίνει αό την πεθερά και ποτέ από τον πεθερό; Τυχαίο; :smt017
Χάο.
Ώρες ώρες με συναρπάζει το μεγαλείο της σκέψης σου.

Είναι εκείνες οι στιγμές που το φως σου σχίζει το σκοτάδι για να φτάσει στα μάτια των ανθρώπων.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 24 Αύγ 2022, 10:31

Ασέβαστος έγραψε:
24 Αύγ 2022, 10:18
stavmanr έγραψε:
24 Αύγ 2022, 09:54

Μα δεν γράφεις αυτό.
Αυτό γράφεις.

παλι, δεν εχω γραψει αυτα που νομιζεις. ουτε φυσει δολοφονος ειναι καποιο απο τα 2 φυλα περισσοτερο απο το αλλο, ουτε φταιξιμο στη γυναικα.

γραφω μονο το προφανες, οτι ασχετα ποιος φταιει, ποιος αρχισε, ποιος σηκωσε πρωτος χερι, αν η κατασταση φτασει στο ξυλο, η γυναικα εχει περισσοτερα να χασει. οποτε εχει και μεγαλυτερο συμφερον να επιδιωξει να μην φτασει εκει η φαση.
Μα δεν ξέρεις ποιος άρχισε, ποιος τελείωσε, ποιος είναι ακόμα στη μέση. Προσπαθείς να βγάλεις γενικά συμπεράσματα χωρίς να είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι συμβαίνει μέσα σε ένα ζευγάρι, και μέσα στο κοινωνικό σύνολο που αυτό το ζευγάρι μεγάλωσε και ζει.

Τι ανοησιολογία είναι αυτή;

Εδώ μιλάμε για γυναικοκτονίες. Δηλαδή ρατσιστικά εγκλήματα κατά των γυναικών, είτε από γνωστούς, συγγενείς, είτε από άσχετους, ξένους.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 24 Αύγ 2022, 10:40

Naida έγραψε:
24 Αύγ 2022, 10:22
Δεν κατάλαβες. Δεν της είπα φταις που τρως ξύλο γιατί κάθεσαι.
ουτε εγω λεω τοσα χρονια οτι φταιει καποια γυναικα για οτι της συμβαινει, αλλα δεν το καταλαβαινεις, οποτε δοκιμασε λιγο απο το φαρμακο σου να δεις τι γευση εχει. :102:

πως θα σου φανει να ποσταρω με καθε ευκαιρια αυτο το "εισαι μαλακας" που απευθυνες σε γυναικα που τρωει ξυλο, δηλωνωντας οτι της ριχνεις ευθυνη, και αρα εισαι πατριαρχικο γουρουνι;

η διαφορα μας ειναι οτι εγω δε θα το κανω, γιατι καταλαβαινω τι θες να πεις. εσυ το κανεις, γιατι εισαι φανατικη, και δε θες να καταλαβεις.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 24 Αύγ 2022, 10:45

stavmanr έγραψε:
24 Αύγ 2022, 10:29
Χαοτικός έγραψε:
24 Αύγ 2022, 10:24
Χάο.
Ώρες ώρες με συναρπάζει το μεγαλείο της σκέψης σου.

Είναι εκείνες οι στιγμές που το φως σου σχίζει το σκοτάδι για να φτάσει στα μάτια των ανθρώπων.
Ούτε εσύ την καταλαβαίνεις όμως. :102: Αυτό που έγραψε είναι ένας πρόλογος ότι τη λεγόμενη πατριαρχία τη διατηρούν μια χαρά γυναίκες και άντρες με μερίδιο ευθύνης και καταμερισμό συμπεριφορών. Πως το κάνουν και γιατί; Πολύ απλά γιατί όλοι οι λαοί είναι προβατάκια του συστηματος. Ε´ναι το παιχνίδι εξουσιών που είναι όλοι πεισμένοι να συμμετέχουν. Στα παπάρια της αν καταπιέζεται μία γυναίκα. Αρκεί να φαίνεται ότι μια χαρά τηρεί "αξίες" και ότι της παρέχεται ρόλος. Για να τον έχει και να τον χαίρεται. Είδες ο άλλος; Θεωρεί ότι είναι εντελώς ασήμαντο το θέμα της ονομαστικής και της γενικής στα επώνυμα επειδή ποτέ δεν έτυχε να το σκεφτεί. Αναλώνεται η κουβέντα στο ότι ο κάθε κομπλέξας είναι βίαιος απέναντι σε μια γυναίκα και αναλύεται τεχνικά το ποιος από τους δύο ( :fp: φταίει για όλο αυτό. Η πατριαρχία δεν υπάρχει. όπως δεν υπάρχει κι ο φασισμός και δεν υπάρχουν και τα ηλεκτρόνια.
Σε αλληλεπίδραση μόνο τα βρίσκεις. σε πλαίσιο ή σε σύστημα. Έχουν θέση μέσα σου και κρίνεσαι κάθε φορά αν τα πολεμάς ή αν τα συντηρείς.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 24 Αύγ 2022, 10:46

stavmanr έγραψε:
24 Αύγ 2022, 10:31

Μα δεν ξέρεις ποιος άρχισε, ποιος τελείωσε, ποιος είναι ακόμα στη μέση. Προσπαθείς να βγάλεις γενικά συμπεράσματα χωρίς να είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι συμβαίνει μέσα σε ένα ζευγάρι, και μέσα στο κοινωνικό σύνολο που αυτό το ζευγάρι μεγάλωσε και ζει.

Τι ανοησιολογία είναι αυτή;

Εδώ μιλάμε για γυναικοκτονίες. Δηλαδή ρατσιστικά εγκλήματα κατά των γυναικών, είτε από γνωστούς, συγγενείς, είτε από άσχετους, ξένους.
μολις ειπα οτι δε με νοιαζει ποιος αρχισε και ποιος φταιει κλπ. αυτα ειναι για κουτσομπολιο και υπεραναλυση στο κομμωτηριο.

με νοιαζει το αποτελεσμα, και για να μη βρεθει ενας στο χωμα κι ενας στη φυλακη, πρεπει ολοι να κανουν πισω. και περισσοτερο αυτος που κινδυνευει να βρεθει στο χωμα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών