Σχολική Στολή...

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Είστε υπέρ ή κατά της Σχολικής Στολής;

Υπέρ
21
55%
Κατά
15
39%
Ό,τι πουν οι Πολλοί
1
3%
Ό,τι πουν οι Λίγοι
1
3%

Σύνολο ψήφων: 38

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Re: Σχολική Στολή...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 28 Αύγ 2022, 11:50

ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Αύγ 2022, 11:35
AlienWay έγραψε:
28 Αύγ 2022, 11:28
taxalata xalasa έγραψε:
28 Αύγ 2022, 11:26

όχι, τυχαια ιστιοσανιδονομουνα και ειδα σχολικες στολες απο κουβα μεχρι ταιβαν και σινγκαπουρη και εχω και εμπειριες και ανοιξα το νημα για ξεψειρισμα της μαϊμους.

σκάσε και ξεψείριζε... είναι άκρως οικονομικό το θέμα...
Εσύ μπορεί να έχεις αυτό το κίνητρο. Οι νοσταλγοί της σχολικής στολής όμως, έχουν κατά βάση το κίνητρο που αναφέρω εγώ.

Οσον αφορά το τι πιστεύω, θεωρώ ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, επομένως η επαναφορά της στολής στα σχολεία, με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Ακριβώς. Αν δει κάποιος το μπούλινγκ που δέχονται σήμερα κάποια παιδιά στα σχολεία, θα διαπιστώσει ότι ο τελευταίος παράγων γι' αυτό είναι τα ρούχα. Δεν είναι ταξικό το θέμα.
θα αργησετε λιγο περισσα, αλλα θα το διαπιστωσετε πως ειναι καλυτερα για τα παιδια να συναγωνιζονται μεταξυ τους ανευ ορατων διαχωρισμων που προκαλουν οι free choise επιλογες ενδυσης σε χωρο εργασιας και εκπαιδευσης. Είναι παράγοντας απόσπασης της προσοχής στα σημαντικά και ασχολία με τα ασήμαντα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος taxalata xalasa την 28 Αύγ 2022, 12:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Αύγ 2022, 11:51

taxalata xalasa έγραψε:
28 Αύγ 2022, 11:38
ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Αύγ 2022, 11:30
taxalata xalasa έγραψε:
28 Αύγ 2022, 11:23

οχι δωρεαν... εκει μπαινει το εθνικο μονοπωλειο για μεσιτης... τοπκα τα σχολεια τα κανουν τις στολες τους και να δουν πως θα τις ραψουν... βαλε αγγελια για πακιστανους ραφτες.... :lol: θα βρεις σιγουρα... να φερουν και κασμιρ χυμα λαθραιο να καμνομεν δουλεια μας... ολο μισοδουελιες κανουμε...

να πληρωσω χιλιες φορες την στολη και να μαθω το παιδι να την πλενει κιολας καθε μερα να μην ειναι τεμπελοχανας...παρα να πηγαινω σε επιδειξη επηδηγμενων fabulοζων να διαλεξω την τάση για την επόμενη σχολικη φθινοπωρικη μοδα .... κάπου ώπα ρεεεε!!!.... :smt005:
Οκ, το γύρισες πάλι στη στολή που θα λύσει το πρόβλημα. Μετά θα ξαναθυμηθείς ότι το παιδί θα δει τα ρούχα και τα παιχνίδια του παιδιού του γείτονα.
ασε το μετα... μετα ειναι ο εξω κοσμος εκτος εργασιας... το σχολειο ειναι εργασια... δεν ειναι εξω κοσμος... δες λιγο πιο μπροστα απο την μυτη σου...
μετα ας μου λεει ο μικρος και η μικρη ο,τι ο γειτονας κεινο και ταλλο... ξες ο γειτονας σημερα ειναι στην οθονη του κινητου και ειναι δισ100μυρια γειτονοι ταυτοχρονα...
Ακριβώς γι' αυτό το ανέφερα. Ως γείτονας πλέον θεωρείται για τα παιδιά, ακόμη και κάποιος που προβάλλει την χ ή ψ τάση στην άλλη άκρη του κόσμου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 28 Αύγ 2022, 11:55

Εύγε Taxalataxalasa...

ουτε ο διας δεν ειχει βγαλει τετοια δυαδα εναντιων σου... τα κατάφερες μόνος σου...

Γαλη + Ενοπλος σοσιαλμπαχαλακης. :hebit::g094:

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 28 Αύγ 2022, 11:56

Αν και δεν διάβασα τίποτα είμαι βέβαιος ότι το νήμα είναι γεμάτο αριστερές παπαριές κατά της στολής.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Αύγ 2022, 11:59

taxalata xalasa έγραψε:
28 Αύγ 2022, 11:50
ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Αύγ 2022, 11:35
AlienWay έγραψε:
28 Αύγ 2022, 11:28

Εσύ μπορεί να έχεις αυτό το κίνητρο. Οι νοσταλγοί της σχολικής στολής όμως, έχουν κατά βάση το κίνητρο που αναφέρω εγώ.

Οσον αφορά το τι πιστεύω, θεωρώ ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, επομένως η επαναφορά της στολής στα σχολεία, με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Ακριβώς. Αν δει κάποιος το μπούλινγκ που δέχονται σήμερα κάποια παιδιά στα σχολεία, θα διαπιστώσει ότι ο τελευταίος παράγων γι' αυτό είναι τα ρούχα. Δεν είναι ταξικό το θέμα.
θα αργησετε λιγο περισσα, αλλα θα το διαπιστωσετε πως ειναι καλυτερα για τα παιδια να συναγωνιζονται μεταξυ τους ανευ ορατων διαχωρισμων που προκαλουν οι free choise επιλογες ενδυσης σε χωρο εργασιας και εκπαιδευσης. Είναι παράγοντας απόσπασης της προσοχής στα σημαντικά και ασχολεία με τα ασήμαντα...
Εννοείς ότι οι καλοί μαθητές/φοιτητές ή καλοί αθλητές, είναι αυτοί που δεν δίνουν σημασία στο φαίνεσθαι;

Ή ότι οι μαθητές ή φοιτητές που κυκλοφορούν θυμίζουν φάσιον βίκτιμς;

Εγώ νομίζω ότι μόνον αν κάποιος είναι φάσιον βίκτιμ, μπορεί να διακρίνει τις διαφορές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 28 Αύγ 2022, 12:01

ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Αύγ 2022, 11:51
taxalata xalasa έγραψε:
28 Αύγ 2022, 11:38
ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Αύγ 2022, 11:30

Οκ, το γύρισες πάλι στη στολή που θα λύσει το πρόβλημα. Μετά θα ξαναθυμηθείς ότι το παιδί θα δει τα ρούχα και τα παιχνίδια του παιδιού του γείτονα.
ασε το μετα... μετα ειναι ο εξω κοσμος εκτος εργασιας... το σχολειο ειναι εργασια... δεν ειναι εξω κοσμος... δες λιγο πιο μπροστα απο την μυτη σου...
μετα ας μου λεει ο μικρος και η μικρη ο,τι ο γειτονας κεινο και ταλλο... ξες ο γειτονας σημερα ειναι στην οθονη του κινητου και ειναι δισ100μυρια γειτονοι ταυτοχρονα...
Ακριβώς γι' αυτό το ανέφερα. Ως γείτονας πλέον θεωρείται για τα παιδιά, ακόμη και κάποιος που προβάλλει την χ ή ψ τάση στην άλλη άκρη του κόσμου.
δηλαδή, αντί να σπάω το κεφάλι μου να μιλησω με άλλους για να συμφωνησουμε, πληρώνω 10 αλανια και μου κανουν μια καμπανια 6 μηνωνε στα σοσαλ μηδεια με φωτογραφιες απο χαρουμενες γιαπωνεζουλες με σχολικη στολη, κουβανες, κολομπιανες, βραζιλιανες, αργεντινες... ολες με σχολικη ποδια... και μετα βαζω τα ευρωπαικα μπαζα χωρις ποδια.... και θα λεω σαν το μαλακα τον μαρκο ζαχαρενιο... ποια σ αρεσ... τουντηνα η τουντηνα;

και θα δεις πως γινεται ταση και παπαλα το προβλημα μου... εχει υλικο δωρεαν στο ιντερνετ... ουτε για φωτισμο δεν πληρωνουμε για να φτιαξουμε την βιδεακη παρασταση....

Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba » 28 Αύγ 2022, 12:01

stergiosbik έγραψε:
28 Αύγ 2022, 11:56
Αν και δεν διάβασα τίποτα είμαι βέβαιος ότι το νήμα είναι γεμάτο αριστερές παπαριές κατά της στολής.
Μα ποσο ΔΕΞΙΟ σχολιο...
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 28 Αύγ 2022, 12:02

stergiosbik έγραψε:
πιαστηκες αδιαβαστος
κατσε να σε λιμπανισω μην πας και αδιαβαστος....
:vp20:

:smt005:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Αύγ 2022, 12:05

taxalata xalasa έγραψε:
28 Αύγ 2022, 11:55
Εύγε Taxalataxalasa...

ουτε ο διας δεν ειχει βγαλει τετοια δυαδα εναντιων σου... τα κατάφερες μόνος σου...

Πολύ επικά αντιμετωπίζεις το θέμα. :lol:

Κι ένα πεντάχρονο μπορούσε να αμφισβητήσει τις παπαριές σου.

Όταν κάνεις παιδί θα το καταλάβεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 28 Αύγ 2022, 12:07

ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Αύγ 2022, 12:05
taxalata xalasa έγραψε:
28 Αύγ 2022, 11:55
Εύγε Taxalataxalasa...

Πολύ επικά αντιμετωπίζεις το θέμα. :lol:

Κι ένα πεντάχρονο μπορούσε να αμφισβητήσει τις παπαριές σου.

Όταν κάνεις παιδί θα το καταλάβεις.
όταν κάνω πόσα ακόμα; στα πόσα μετράει...;

και μην ξυνιζεις... σου βαλα και track ιστορικο...

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 28 Αύγ 2022, 12:14

Eντωμεταξυ στην Ιαπωνία έβγαζαν video games από τη δεκαετία του 80 όπου πλακωνοντουσαν λυκειοπαιδα από διαφορετικά σχολεία με τις δικές τους στολες. :lol: Αυτό το στυλ το έκαναν οι Αμερικανοί αλά the warriors, και τελικά οδήγησε στην επιτυχία του double dragon, και γενικότερα των beat em up.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 28 Αύγ 2022, 12:33

taxalata xalasa έγραψε:
28 Αύγ 2022, 08:17
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
28 Αύγ 2022, 07:58
Τασσομαι υπέρ της σχολικής στολης στο ότι βοηθά τους μαθητές να αισθάνονται οτι είναι ίσοι και εξομαλύνει τις οικονομικές ανισότητες αναμεταξύ τους (τι πλούσιο παιδί να φορά πανάκριβα ρούχα της μόδας ενώ τι παιδί του άνεργου να είναι ντυμένο με φτωχά ρούχα μέσα στην σχολική τάξη κλπ )
:+1: είναι ο ίδιος προβληματισμός που έχω. Δημιουργούμε ανισότητες μεταξύ απαιδεύτων παιδιών δια μέσου του «φαίνεσθαι» και περνά σε δεύτερη μοίρα η ουσία της εκπαίδευσης με το να υπάρχουν ανισότητες στην ένδυση συνολικά, από κορφή ως τα νύχια.
Οσο βίωσα προσωπικά τη διαδικασία της εκπαίδευσης, δεν διαπίστωσα να γίνεται μόστρα με πραγματικά ακριβά ρούχα. Μπήκα στη διαδικασία να αγοράσω φλάι, λύκο, άντε και άρβυλα, αργότερα μοντγκόμερι, αλλά οκ, αυτά κόστιζαν όσο όλα τα άλλα ρούχα.

Η μόστρα στα σχολεία είναι κάτι που διαπίστωσα στην ποπ κουλτούρα των ΗΠΑ (σε ταινίες και σειρές), αλλά και πάλι αφορούσε αποκλειστικά τα κορίτσια.

Τώρα με αυτά τα τραπ ακούσματα που έχουν γίνει μόδα, δεν ξέρω κατά πόσο θα μεταδοθεί ο "ιός" και εδώ πέρα. Αλλά σε γενικές γραμμές, μέχρι σήμερα, οι ελληνικές σχολικές μόδες αφορούσαν κάζουαλ ντύσιμο.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 28 Αύγ 2022, 12:40

AlienWay έγραψε:
28 Αύγ 2022, 12:33
taxalata xalasa έγραψε:
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
28 Αύγ 2022, 07:58
Τασσομαι υπέρ της σχολικής στολης στο ότι βοηθά τους μαθητές να αισθάνονται οτι είναι ίσοι και εξομαλύνει τις οικονομικές ανισότητες αναμεταξύ τους (τι πλούσιο παιδί να φορά πανάκριβα ρούχα της μόδας ενώ τι παιδί του άνεργου να είναι ντυμένο με φτωχά ρούχα μέσα στην σχολική τάξη κλπ )
:+1: είναι ο ίδιος προβληματισμός που έχω. Δημιουργούμε ανισότητες μεταξύ απαιδεύτων παιδιών δια μέσου του «φαίνεσθαι» και περνά σε δεύτερη μοίρα η ουσία της εκπαίδευσης με το να υπάρχουν ανισότητες στην ένδυση συνολικά, από κορφή ως τα νύχια.
Οσο βίωσα προσωπικά τη διαδικασία της εκπαίδευσης, δεν διαπίστωσα να γίνεται μόστρα με πραγματικά ακριβά ρούχα. Μπήκα στη διαδικασία να αγοράσω φλάι, λύκο, άντε και άρβυλα, αργότερα μοντγκόμερι, αλλά οκ, αυτά κόστιζαν όσο όλα τα άλλα ρούχα.

Η μόστρα στα σχολεία είναι κάτι που διαπίστωσα στην ποπ κουλτούρα των ΗΠΑ (σε ταινίες και σειρές), αλλά και πάλι αφορούσε αποκλειστικά τα κορίτσια.

Τώρα με αυτά τα τραπ ακούσματα που έχουν γίνει μόδα, δεν ξέρω κατά πόσο θα μεταδοθεί ο "ιός" και εδώ πέρα. Αλλά σε γενικές γραμμές, μέχρι σήμερα, οι ελληνικές σχολικές μόδες αφορούσαν κάζουαλ ντύσιμο.
ουτε εγω διαπιστωσα κατι οταν ειμουν χρυσοψαρο μεσα στην γυαλα... οταν βγηκα απεξω και ειδα τα αλλα χρυσοψαρα μεσα στην γυαλα καταλαβα γιατι δεν το καταλαβαινα καθοσον ειμουν μεσα στην γυαλα...

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 28 Αύγ 2022, 12:48

taxalata xalasa έγραψε:
28 Αύγ 2022, 12:40
AlienWay έγραψε:
28 Αύγ 2022, 12:33
taxalata xalasa έγραψε:

ουτε εγω διαπιστωσα κατι οταν ειμουν χρυσοψαρο μεσα στην γυαλα... οταν βγηκα απεξω και ειδα τα αλλα χρυσοψαρα μεσα στην γυαλα καταλαβα γιατι δεν το καταλαβαινα καθοσον ειμουν μεσα στην γυαλα...
Ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη για το τι μπορεί να επικρατεί σήμερα στα σχολεία όσον αφορά το ντύσιμο, διότι δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε με ακρίβεια.

Ας κρίνουμε με βάση το τι ζήσαμε εμείς. Και τι ζήσαμε;

Το γεγονός ότι κάποιες φίρμες ένδυσης εκμεταλλεύτηκαν την "ελεύθερη ένδυση" στα σχολεία για να βγάλουν φράγκα. Ναι, δημιουργήθηκαν μόδες. Αυτό είναι κάτι που το ζήσαμε. Οκ.

Το θέμα είναι πόσο κόστιζαν στον καταναλωτή αυτές οι μόδες. Κατά τη γνώμη μου, κόστιζαν όσο θα κόστιζε ένα οποιοδήποτε καινούργιο ένδυμα.

Βγήκατε από τη γυάλα και μπήκατε σε μια άλλη γυάλα. Στη γυάλα της νοσταλγίας. Η νοσταλγία είναι όμορφο συναίσθημα, αλλά δυστυχώς δεν λύνει κανένα πρακτικό ζήτημα. Το μόνο που κάνει είναι να σας παρέχει την ψευδαίσθηση της επιδίωξης αλλαγών. Οτι δηλαδή αν επιβληθούν κάποιες αλλαγές, θα αλλάξει η γενικότερη κατάσταση και τουλάχιστον θα σπάσει η μονοτονία.

Και εγώ θέλω να αλλάξω πολλά στην κοινωνία και στον πλανήτη, αλλά αποδέχομαι την πραγματική διάσταση των όσων επιθυμώ να αλλάξω. Και το πόσο είναι εφικτή αυτή η αλλαγή, τις πρακτικές δυσκολίες στις οποίες προσκρούει κλπ.

Αλλά είπαμε: Η γυάλα είναι γυάλα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 28 Αύγ 2022, 12:49

Bazoomba έγραψε:
28 Αύγ 2022, 12:01
stergiosbik έγραψε:
Μα ποσο ΔΕΞΙΟ σχολιο...
Βαφτισε το οπως νομιζεις.
Μου ειναι πληρως αδιαφορο.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών