θα αργησετε λιγο περισσα, αλλα θα το διαπιστωσετε πως ειναι καλυτερα για τα παιδια να συναγωνιζονται μεταξυ τους ανευ ορατων διαχωρισμων που προκαλουν οι free choise επιλογες ενδυσης σε χωρο εργασιας και εκπαιδευσης. Είναι παράγοντας απόσπασης της προσοχής στα σημαντικά και ασχολία με τα ασήμαντα...ΓΑΛΗ έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 11:35Ακριβώς. Αν δει κάποιος το μπούλινγκ που δέχονται σήμερα κάποια παιδιά στα σχολεία, θα διαπιστώσει ότι ο τελευταίος παράγων γι' αυτό είναι τα ρούχα. Δεν είναι ταξικό το θέμα.AlienWay έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 11:28Εσύ μπορεί να έχεις αυτό το κίνητρο. Οι νοσταλγοί της σχολικής στολής όμως, έχουν κατά βάση το κίνητρο που αναφέρω εγώ.taxalata xalasa έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 11:26
όχι, τυχαια ιστιοσανιδονομουνα και ειδα σχολικες στολες απο κουβα μεχρι ταιβαν και σινγκαπουρη και εχω και εμπειριες και ανοιξα το νημα για ξεψειρισμα της μαϊμους.
σκάσε και ξεψείριζε... είναι άκρως οικονομικό το θέμα...
Οσον αφορά το τι πιστεύω, θεωρώ ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, επομένως η επαναφορά της στολής στα σχολεία, με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Σχολική Στολή...
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- taxalata xalasa
Re: Σχολική Στολή...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος taxalata xalasa την 28 Αύγ 2022, 12:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Ακριβώς γι' αυτό το ανέφερα. Ως γείτονας πλέον θεωρείται για τα παιδιά, ακόμη και κάποιος που προβάλλει την χ ή ψ τάση στην άλλη άκρη του κόσμου.taxalata xalasa έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 11:38ασε το μετα... μετα ειναι ο εξω κοσμος εκτος εργασιας... το σχολειο ειναι εργασια... δεν ειναι εξω κοσμος... δες λιγο πιο μπροστα απο την μυτη σου...ΓΑΛΗ έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 11:30Οκ, το γύρισες πάλι στη στολή που θα λύσει το πρόβλημα. Μετά θα ξαναθυμηθείς ότι το παιδί θα δει τα ρούχα και τα παιχνίδια του παιδιού του γείτονα.taxalata xalasa έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 11:23
οχι δωρεαν... εκει μπαινει το εθνικο μονοπωλειο για μεσιτης... τοπκα τα σχολεια τα κανουν τις στολες τους και να δουν πως θα τις ραψουν... βαλε αγγελια για πακιστανους ραφτες....θα βρεις σιγουρα... να φερουν και κασμιρ χυμα λαθραιο να καμνομεν δουλεια μας... ολο μισοδουελιες κανουμε...
να πληρωσω χιλιες φορες την στολη και να μαθω το παιδι να την πλενει κιολας καθε μερα να μην ειναι τεμπελοχανας...παρα να πηγαινω σε επιδειξη επηδηγμενων fabulοζων να διαλεξω την τάση για την επόμενη σχολικη φθινοπωρικη μοδα .... κάπου ώπα ρεεεε!!!....
μετα ας μου λεει ο μικρος και η μικρη ο,τι ο γειτονας κεινο και ταλλο... ξες ο γειτονας σημερα ειναι στην οθονη του κινητου και ειναι δισ100μυρια γειτονοι ταυτοχρονα...
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- taxalata xalasa
Εύγε Taxalataxalasa...
ουτε ο διας δεν ειχει βγαλει τετοια δυαδα εναντιων σου... τα κατάφερες μόνος σου...
Γαλη + Ενοπλος σοσιαλμπαχαλακης.

ουτε ο διας δεν ειχει βγαλει τετοια δυαδα εναντιων σου... τα κατάφερες μόνος σου...

-
Αν και δεν διάβασα τίποτα είμαι βέβαιος ότι το νήμα είναι γεμάτο αριστερές παπαριές κατά της στολής.
Εννοείς ότι οι καλοί μαθητές/φοιτητές ή καλοί αθλητές, είναι αυτοί που δεν δίνουν σημασία στο φαίνεσθαι;taxalata xalasa έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 11:50θα αργησετε λιγο περισσα, αλλα θα το διαπιστωσετε πως ειναι καλυτερα για τα παιδια να συναγωνιζονται μεταξυ τους ανευ ορατων διαχωρισμων που προκαλουν οι free choise επιλογες ενδυσης σε χωρο εργασιας και εκπαιδευσης. Είναι παράγοντας απόσπασης της προσοχής στα σημαντικά και ασχολεία με τα ασήμαντα...
Ή ότι οι μαθητές ή φοιτητές που κυκλοφορούν θυμίζουν φάσιον βίκτιμς;
Εγώ νομίζω ότι μόνον αν κάποιος είναι φάσιον βίκτιμ, μπορεί να διακρίνει τις διαφορές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- taxalata xalasa
δηλαδή, αντί να σπάω το κεφάλι μου να μιλησω με άλλους για να συμφωνησουμε, πληρώνω 10 αλανια και μου κανουν μια καμπανια 6 μηνωνε στα σοσαλ μηδεια με φωτογραφιες απο χαρουμενες γιαπωνεζουλες με σχολικη στολη, κουβανες, κολομπιανες, βραζιλιανες, αργεντινες... ολες με σχολικη ποδια... και μετα βαζω τα ευρωπαικα μπαζα χωρις ποδια.... και θα λεω σαν το μαλακα τον μαρκο ζαχαρενιο... ποια σ αρεσ... τουντηνα η τουντηνα;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 11:51Ακριβώς γι' αυτό το ανέφερα. Ως γείτονας πλέον θεωρείται για τα παιδιά, ακόμη και κάποιος που προβάλλει την χ ή ψ τάση στην άλλη άκρη του κόσμου.taxalata xalasa έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 11:38ασε το μετα... μετα ειναι ο εξω κοσμος εκτος εργασιας... το σχολειο ειναι εργασια... δεν ειναι εξω κοσμος... δες λιγο πιο μπροστα απο την μυτη σου...
μετα ας μου λεει ο μικρος και η μικρη ο,τι ο γειτονας κεινο και ταλλο... ξες ο γειτονας σημερα ειναι στην οθονη του κινητου και ειναι δισ100μυρια γειτονοι ταυτοχρονα...
και θα δεις πως γινεται ταση και παπαλα το προβλημα μου... εχει υλικο δωρεαν στο ιντερνετ... ουτε για φωτισμο δεν πληρωνουμε για να φτιαξουμε την βιδεακη παρασταση....
Μα ποσο ΔΕΞΙΟ σχολιο...stergiosbik έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 11:56Αν και δεν διάβασα τίποτα είμαι βέβαιος ότι το νήμα είναι γεμάτο αριστερές παπαριές κατά της στολής.
- taxalata xalasa
πιαστηκες αδιαβαστοςstergiosbik έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 11:56Αν και δεν διάβασα τίποτα είμαι βέβαιος ότι το νήμα είναι γεμάτο αριστερές παπαριές κατά της στολής.
κατσε να σε λιμπανισω μην πας και αδιαβαστος....

Πολύ επικά αντιμετωπίζεις το θέμα.taxalata xalasa έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 11:55Εύγε Taxalataxalasa...

Κι ένα πεντάχρονο μπορούσε να αμφισβητήσει τις παπαριές σου.
Όταν κάνεις παιδί θα το καταλάβεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- taxalata xalasa
όταν κάνω πόσα ακόμα; στα πόσα μετράει...;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 12:05Πολύ επικά αντιμετωπίζεις το θέμα.taxalata xalasa έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 11:55Εύγε Taxalataxalasa...
Κι ένα πεντάχρονο μπορούσε να αμφισβητήσει τις παπαριές σου.
Όταν κάνεις παιδί θα το καταλάβεις.
και μην ξυνιζεις... σου βαλα και track ιστορικο...
-
Eντωμεταξυ στην Ιαπωνία έβγαζαν video games από τη δεκαετία του 80 όπου πλακωνοντουσαν λυκειοπαιδα από διαφορετικά σχολεία με τις δικές τους στολες.
Αυτό το στυλ το έκαναν οι Αμερικανοί αλά the warriors, και τελικά οδήγησε στην επιτυχία του double dragon, και γενικότερα των beat em up.

Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Οσο βίωσα προσωπικά τη διαδικασία της εκπαίδευσης, δεν διαπίστωσα να γίνεται μόστρα με πραγματικά ακριβά ρούχα. Μπήκα στη διαδικασία να αγοράσω φλάι, λύκο, άντε και άρβυλα, αργότερα μοντγκόμερι, αλλά οκ, αυτά κόστιζαν όσο όλα τα άλλα ρούχα.taxalata xalasa έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 08:17ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 07:58Τασσομαι υπέρ της σχολικής στολης στο ότι βοηθά τους μαθητές να αισθάνονται οτι είναι ίσοι και εξομαλύνει τις οικονομικές ανισότητες αναμεταξύ τους (τι πλούσιο παιδί να φορά πανάκριβα ρούχα της μόδας ενώ τι παιδί του άνεργου να είναι ντυμένο με φτωχά ρούχα μέσα στην σχολική τάξη κλπ )είναι ο ίδιος προβληματισμός που έχω. Δημιουργούμε ανισότητες μεταξύ απαιδεύτων παιδιών δια μέσου του «φαίνεσθαι» και περνά σε δεύτερη μοίρα η ουσία της εκπαίδευσης με το να υπάρχουν ανισότητες στην ένδυση συνολικά, από κορφή ως τα νύχια.
Η μόστρα στα σχολεία είναι κάτι που διαπίστωσα στην ποπ κουλτούρα των ΗΠΑ (σε ταινίες και σειρές), αλλά και πάλι αφορούσε αποκλειστικά τα κορίτσια.
Τώρα με αυτά τα τραπ ακούσματα που έχουν γίνει μόδα, δεν ξέρω κατά πόσο θα μεταδοθεί ο "ιός" και εδώ πέρα. Αλλά σε γενικές γραμμές, μέχρι σήμερα, οι ελληνικές σχολικές μόδες αφορούσαν κάζουαλ ντύσιμο.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- taxalata xalasa
ουτε εγω διαπιστωσα κατι οταν ειμουν χρυσοψαρο μεσα στην γυαλα... οταν βγηκα απεξω και ειδα τα αλλα χρυσοψαρα μεσα στην γυαλα καταλαβα γιατι δεν το καταλαβαινα καθοσον ειμουν μεσα στην γυαλα...AlienWay έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 12:33Οσο βίωσα προσωπικά τη διαδικασία της εκπαίδευσης, δεν διαπίστωσα να γίνεται μόστρα με πραγματικά ακριβά ρούχα. Μπήκα στη διαδικασία να αγοράσω φλάι, λύκο, άντε και άρβυλα, αργότερα μοντγκόμερι, αλλά οκ, αυτά κόστιζαν όσο όλα τα άλλα ρούχα.taxalata xalasa έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 08:17ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 07:58Τασσομαι υπέρ της σχολικής στολης στο ότι βοηθά τους μαθητές να αισθάνονται οτι είναι ίσοι και εξομαλύνει τις οικονομικές ανισότητες αναμεταξύ τους (τι πλούσιο παιδί να φορά πανάκριβα ρούχα της μόδας ενώ τι παιδί του άνεργου να είναι ντυμένο με φτωχά ρούχα μέσα στην σχολική τάξη κλπ )είναι ο ίδιος προβληματισμός που έχω. Δημιουργούμε ανισότητες μεταξύ απαιδεύτων παιδιών δια μέσου του «φαίνεσθαι» και περνά σε δεύτερη μοίρα η ουσία της εκπαίδευσης με το να υπάρχουν ανισότητες στην ένδυση συνολικά, από κορφή ως τα νύχια.
Η μόστρα στα σχολεία είναι κάτι που διαπίστωσα στην ποπ κουλτούρα των ΗΠΑ (σε ταινίες και σειρές), αλλά και πάλι αφορούσε αποκλειστικά τα κορίτσια.
Τώρα με αυτά τα τραπ ακούσματα που έχουν γίνει μόδα, δεν ξέρω κατά πόσο θα μεταδοθεί ο "ιός" και εδώ πέρα. Αλλά σε γενικές γραμμές, μέχρι σήμερα, οι ελληνικές σχολικές μόδες αφορούσαν κάζουαλ ντύσιμο.
Ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη για το τι μπορεί να επικρατεί σήμερα στα σχολεία όσον αφορά το ντύσιμο, διότι δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε με ακρίβεια.taxalata xalasa έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 12:40ουτε εγω διαπιστωσα κατι οταν ειμουν χρυσοψαρο μεσα στην γυαλα... οταν βγηκα απεξω και ειδα τα αλλα χρυσοψαρα μεσα στην γυαλα καταλαβα γιατι δεν το καταλαβαινα καθοσον ειμουν μεσα στην γυαλα...AlienWay έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 12:33Οσο βίωσα προσωπικά τη διαδικασία της εκπαίδευσης, δεν διαπίστωσα να γίνεται μόστρα με πραγματικά ακριβά ρούχα. Μπήκα στη διαδικασία να αγοράσω φλάι, λύκο, άντε και άρβυλα, αργότερα μοντγκόμερι, αλλά οκ, αυτά κόστιζαν όσο όλα τα άλλα ρούχα.taxalata xalasa έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 08:17είναι ο ίδιος προβληματισμός που έχω. Δημιουργούμε ανισότητες μεταξύ απαιδεύτων παιδιών δια μέσου του «φαίνεσθαι» και περνά σε δεύτερη μοίρα η ουσία της εκπαίδευσης με το να υπάρχουν ανισότητες στην ένδυση συνολικά, από κορφή ως τα νύχια.
Ας κρίνουμε με βάση το τι ζήσαμε εμείς. Και τι ζήσαμε;
Το γεγονός ότι κάποιες φίρμες ένδυσης εκμεταλλεύτηκαν την "ελεύθερη ένδυση" στα σχολεία για να βγάλουν φράγκα. Ναι, δημιουργήθηκαν μόδες. Αυτό είναι κάτι που το ζήσαμε. Οκ.
Το θέμα είναι πόσο κόστιζαν στον καταναλωτή αυτές οι μόδες. Κατά τη γνώμη μου, κόστιζαν όσο θα κόστιζε ένα οποιοδήποτε καινούργιο ένδυμα.
Βγήκατε από τη γυάλα και μπήκατε σε μια άλλη γυάλα. Στη γυάλα της νοσταλγίας. Η νοσταλγία είναι όμορφο συναίσθημα, αλλά δυστυχώς δεν λύνει κανένα πρακτικό ζήτημα. Το μόνο που κάνει είναι να σας παρέχει την ψευδαίσθηση της επιδίωξης αλλαγών. Οτι δηλαδή αν επιβληθούν κάποιες αλλαγές, θα αλλάξει η γενικότερη κατάσταση και τουλάχιστον θα σπάσει η μονοτονία.
Και εγώ θέλω να αλλάξω πολλά στην κοινωνία και στον πλανήτη, αλλά αποδέχομαι την πραγματική διάσταση των όσων επιθυμώ να αλλάξω. Και το πόσο είναι εφικτή αυτή η αλλαγή, τις πρακτικές δυσκολίες στις οποίες προσκρούει κλπ.
Αλλά είπαμε: Η γυάλα είναι γυάλα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
Βαφτισε το οπως νομιζεις.Bazoomba έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 12:01Μα ποσο ΔΕΞΙΟ σχολιο...stergiosbik έγραψε: ↑28 Αύγ 2022, 11:56Αν και δεν διάβασα τίποτα είμαι βέβαιος ότι το νήμα είναι γεμάτο αριστερές παπαριές κατά της στολής.
Μου ειναι πληρως αδιαφορο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 18 Απαντήσεις
- 517 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εμπεδοκλής
07 Νοέμ 2024, 13:35