Αν έχει ο άλλος το επαγγελματικό δαιμόνιο, και οδοντογλυφίδες να πουλήσει, αυτοκρατορία θα κάνει.
Cashlesss society. Αρ-χι-σα-μεεεεεεεεε
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Re: Cashlesss society. Αρ-χι-σα-μεεεεεεεεε
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Εσυ ξεκολλα. Θα παω στην μια τραπεζα, μετα θα παω στην αλλη, μετα θα παω στην αλλη. Θα σπασω τα ποσα σε μικροτερα.
Και βεβαια σιγα μην στην τραπεζα κατσουν να ασχοληθουν με αυτο. Το κοστος ειναι τεραστιο, και οι τραπεζες δεν μπορουν να επιβαρυνθουν με το να ελεγχουν το ποθεν εσχες αυτων που φερνουν μεγαλα ποσα.
Και βεβαια εχουμε και περιπτωσεις μαυρου χρηματος που ηδη εχει περασει στις τραπεζες, εχει φυγει στο εξωτερικο, εχουν ηδη αγοραστει αντικειμενα κλπ.
Μα αφου η συντριπτικα μεγαλη πλειοψηφια των ΕΕ φοροδιαφευγει, δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα απο τους βεβαιωμενους φορους.vatraxos έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 13:06Έχεις κάποια στοιχεία; Δε διαφωνώ, απλά ήθελα να δω τη σύγκριση, διότι σε ό,τι αφορά σε βεβσιωμένους φόρους, τα πράγματα είναι ακριβώς το ανάποδο. Ελάχιστα ΑΦΜ οφείλουν το μεγαλύτερο μέρος των συνολικών οφειλών στην Εφορία (για Ελλάδα μιλάω πάντα).
Πρώτον, δεν μιλάμε για ό,τι ΗΔΗ έχει γίνει. Νομίζω κι εσύ το καταλαβαίνεις.axilmar έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 13:09Εσυ ξεκολλα. Θα παω στην μια τραπεζα, μετα θα παω στην αλλη, μετα θα παω στην αλλη. Θα σπασω τα ποσα σε μικροτερα.
Και βεβαια σιγα μην στην τραπεζα κατσουν να ασχοληθουν με αυτο. Το κοστος ειναι τεραστιο, και οι τραπεζες δεν μπορουν να επιβαρυνθουν με το να ελεγχουν το ποθεν εσχες αυτων που φερνουν μεγαλα ποσα.
Και βεβαια εχουμε και περιπτωσεις μαυρου χρηματος που ηδη εχει περασει στις τραπεζες, εχει φυγει στο εξωτερικο, εχουν ηδη αγοραστει αντικειμενα κλπ.
Δεύτερον, αναφέρθηκες σε "μικρούς", σε "γύφτους", και όπως σου εξηγούν και άλλοι, δεν είναι τα μεγάλα ψάρια που θα ζορίσεις έτσι. Ο κυρ Μήτσος κι η γιαγιά Μάρω θα πάνε σε μια τράπεζα και θα νομιμοποιήσουν το μετρητό τους. Άμα περιμένεις τρακινγκ και ωντιτινγκ άλλαξε την αρχική σου συνθήκη και κάνε λογική κουβέντα.
Μιλαμε για οτι θα γινει αφου μπουμε στο ηλεκτρονικο μονο χρημα.ethereal έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 13:13Πρώτον, δεν μιλάμε για ό,τι ΗΔΗ έχει γίνει. Νομίζω κι εσύ το καταλαβαίνεις.axilmar έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 13:09Εσυ ξεκολλα. Θα παω στην μια τραπεζα, μετα θα παω στην αλλη, μετα θα παω στην αλλη. Θα σπασω τα ποσα σε μικροτερα.
Δεύτερον, αναφέρθηκες σε "μικρούς", σε "γύφτους", και όπως σου εξηγούν και άλλοι, δεν είναι τα μεγάλα ψάρια που θα ζορίσεις έτσι. Ο κυρ Μήτσος κι η γιαγιά Μάρω θα πάνε σε μια τράπεζα και θα νομιμοποιήσουν το μετρητό τους. Άμα περιμένεις τρακινγκ και ωντιτινγκ άλλαξε την αρχική σου συνθήκη και κάνε λογική κουβέντα.
Τα μεγαλα ψαρια δεν κανουν φοροδιαφυγη, κανουν φοροαποφυγη.
Τα μικρα ψαρια εχουν πολυ χρημα, στο συνολο τους.
Με το ηλεκτρονικο χρημα κανενας δεν θα χρειαζεται να παει σε καμμια τραπεζα να νομιμοποιησει τιποτα.
Με το ηλεκτρονικο χρημα σαφως θα υπαρχει και τρακινκ και ωντιτιγκ.
Απλα ειναι τα πραγματα...με την αλλαγη χαρτονομισματων κανεις μια πολυεξοδη τρυπα στο νερο.
Κι επειδή ΔΕΝ πρόκειται να μπεις στο ηλεκτρονικό μόνο χρήμα, μπορείς να συνεχίσεις να ονειροαρμενίζεις με τη σιγουριά πως τίποτα δεν θα αλλάξει. Μεγάλη προσφορά.
- Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
Δε συμφέρει, περνάω 1-2 φορές την εβδομάδαDwarven Blacksmith έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:21Ήμουν σχεδόν cashless για 3 χρόνια. Τώρα έμπλεξα με κάτι μετρητάκηδες πάλι. Βγάλε ePass για τα διόδια, θα αλλάξει η ζωή σου.Awesomatic έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:11Έχω τέσσερις μήνες να πάω σε ATM. Στο σπίτι από μετρητά να έχω 4-5€ σε κέρματα; Κάπου εκεί. Τόσους μήνες δε μου έλειψαν καθόλου. Μόνο στα διόδια τα δίνω γιατι περνάω λίγο πιο γρήγορα από όταν πληρώνω με κάρτα.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Αν ο μεγάλος Σινο-αδελφός θέλει να μην αγοράσεις καπότες για να διαδώσεις την Ιδεολογία σε Alpha-ers ,δεν θα αγοράσειςDwarven Blacksmith έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:24Πιο πολύ θα ντρεπόμουν να νομίζει ο μεγάλος αδελφός ότι ΔΕΝ αγοράζω καπότες.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:21ούτε καπότες δε θα μπορείτε να αγοράζετε χωρίς να το ξέρει ο μεγάλος αδερφός, ζώα
Ενδιαφέρον.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:24Πιο πολύ θα ντρεπόμουν να νομίζει ο μεγάλος αδελφός ότι ΔΕΝ αγοράζω καπότες.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:21ούτε καπότες δε θα μπορείτε να αγοράζετε χωρίς να το ξέρει ο μεγάλος αδερφός, ζώα
Τι τις κάνεις, νάνε;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Οι βουλευτες λεμε ειναι ελευθεροι επαγγελματιες οι περισσοτεροι συντριπτικα και αποκλειεται να φερουν μετρα που θα παταξουν την φοροδιαφυγη των ελευθερων επαγγελματιων.
Ξεφεύγουμε από το θέμα, εν μέρει. Με ορόσημο - για την Ελλάδα - τα capital controls το 2015 η κατάσταση έχει βελτιωθεί λόγω της απότομης εισόδου του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές.
Η φοροδιαφυγή είναι ένας μόνο τρόπος για να γλυτώνει κανείς φόρο. Η φοροαποφυγή είναι ένας άλλος και κυρίως απαντάται στα μεγάλα ψάρια που κάνουν μεγάλους τζίρους και ωφελούνται από την ίδρυση εξωχώριων εταιριών (που έχουν κι ένα κόστος σύστασης και διατηρησης άλλωστε). Και πάλι όμως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Λιγότερα έσοδα για το κράτος και μάλιστα "νόμιμα".
Εγώ πάντως επισημαίνω την τάση. Η οποία δείχνει ότι η φοροδιαφυγή θα γίνεται ολοένα και δυσκολότερη με την μεσολάβηση του τραπεζικού συστήματος στις συναλλαγές μας. Αν μάλιστα μπορέσει να γίνει εφικτή και η αυτόματη παρακράτηση ΦΠΑ στις συναλλαγές, τα έσοδα του κράτους θα δουν θεαματική βελτίωση.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Εγώ νόμιζα ότι είναι εφοπλιστές, αν κρίνουμε από τη φορολογία των πλοίων.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
- Dwarven Blacksmith
Δεν θα βάλεις συνδρομή. Θα έχεις απλά τον δέκτη και θα τον γεμίζεις όποτε αδειάζει.Awesomatic έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 13:21Δε συμφέρει, περνάω 1-2 φορές την εβδομάδαDwarven Blacksmith έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:21Ήμουν σχεδόν cashless για 3 χρόνια. Τώρα έμπλεξα με κάτι μετρητάκηδες πάλι. Βγάλε ePass για τα διόδια, θα αλλάξει η ζωή σου.Awesomatic έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:11Έχω τέσσερις μήνες να πάω σε ATM. Στο σπίτι από μετρητά να έχω 4-5€ σε κέρματα; Κάπου εκεί. Τόσους μήνες δε μου έλειψαν καθόλου. Μόνο στα διόδια τα δίνω γιατι περνάω λίγο πιο γρήγορα από όταν πληρώνω με κάρτα.
Εγώ περνάω μόνο σε σπάνια ταξίδια και πάλι συμφέρει.
Αυτό το συζητάμε, καλή η ιδεολογία ως εποικοδόμημα αλλά πρέπει να καλυφθούν οι υλικές μου ανάγκες.
Εξήγησα ήδη, δεν τις κάνω κάτι, τις αγοράζω για να μην πάθω αυτό που οι Κινέζοι λένε "losing face".

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 17 Απαντήσεις
- 358 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Orion22
22 Ιούλ 2023, 21:19