Cashlesss society. Αρ-χι-σα-μεεεεεεεεε

Φιλοσοφία πολιτικής
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Re: Cashlesss society. Αρ-χι-σα-μεεεεεεεεε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 30 Αύγ 2022, 13:08

Μιλλένιαλ έγραψε:
30 Αύγ 2022, 13:07
Gherschaagk έγραψε:
30 Αύγ 2022, 13:03
Πώς νομίζετε πως γίνονται τα πολλά λεφτά;
Πουλώντας avocado toasts και lattes.
Αν έχει ο άλλος το επαγγελματικό δαιμόνιο, και οδοντογλυφίδες να πουλήσει, αυτοκρατορία θα κάνει.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 30 Αύγ 2022, 13:09

ethereal έγραψε:
30 Αύγ 2022, 13:06
axilmar έγραψε:
30 Αύγ 2022, 13:04
ethereal έγραψε:

Εάν σε ένα εξάμηνο καταστήσεις άκυρα τα χαρτονομίσματα που κυκλοφορούν δεν έχεις πλήξει τους κατ' εσέ "γύφτους" ;
Οχι, θα ζητησουν αντικατασταση χαρτονομισματων, χωρια το κοστος.
Ξεκόλλα λίγο. Αντικατάσταση θα κάνω μέσα στην τράπεζα παρουσιάζοντας το χρήμα που έχω στο πάπλωμα.
Εσυ ξεκολλα. Θα παω στην μια τραπεζα, μετα θα παω στην αλλη, μετα θα παω στην αλλη. Θα σπασω τα ποσα σε μικροτερα.

Και βεβαια σιγα μην στην τραπεζα κατσουν να ασχοληθουν με αυτο. Το κοστος ειναι τεραστιο, και οι τραπεζες δεν μπορουν να επιβαρυνθουν με το να ελεγχουν το ποθεν εσχες αυτων που φερνουν μεγαλα ποσα.

Και βεβαια εχουμε και περιπτωσεις μαυρου χρηματος που ηδη εχει περασει στις τραπεζες, εχει φυγει στο εξωτερικο, εχουν ηδη αγοραστει αντικειμενα κλπ.

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 30 Αύγ 2022, 13:10

vatraxos έγραψε:
axilmar έγραψε:
vatraxos έγραψε:
30 Αύγ 2022, 13:01

Το αποτέλεσμα είναι η μη καταβολή φόρου. Και ας μη μιλήσουμε με αριθμούς για το τι ποσά "γλυτώνουν" τα μεγάλα ψάρια με τη φοροαποφυγή.
Υπαρχει και τροπος να πιασει κανεις και τις τριγωνικες συναλλαγες, μην στεναχωριεσαι.

Παντως η φοροδιαφυγη των μικρων ψαριων ειναι συνολικα πολυ μεγαλυτερη σε ποσοτητα απο αυτη των μεγαλων ψαριων.
Έχεις κάποια στοιχεία; Δε διαφωνώ, απλά ήθελα να δω τη σύγκριση, διότι σε ό,τι αφορά σε βεβσιωμένους φόρους, τα πράγματα είναι ακριβώς το ανάποδο. Ελάχιστα ΑΦΜ οφείλουν το μεγαλύτερο μέρος των συνολικών οφειλών στην Εφορία (για Ελλάδα μιλάω πάντα).
Μα αφου η συντριπτικα μεγαλη πλειοψηφια των ΕΕ φοροδιαφευγει, δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα απο τους βεβαιωμενους φορους.

ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal » 30 Αύγ 2022, 13:13

axilmar έγραψε:
30 Αύγ 2022, 13:09
ethereal έγραψε:
axilmar έγραψε:

Οχι, θα ζητησουν αντικατασταση χαρτονομισματων, χωρια το κοστος.
Ξεκόλλα λίγο. Αντικατάσταση θα κάνω μέσα στην τράπεζα παρουσιάζοντας το χρήμα που έχω στο πάπλωμα.
Εσυ ξεκολλα. Θα παω στην μια τραπεζα, μετα θα παω στην αλλη, μετα θα παω στην αλλη. Θα σπασω τα ποσα σε μικροτερα.

Και βεβαια σιγα μην στην τραπεζα κατσουν να ασχοληθουν με αυτο. Το κοστος ειναι τεραστιο, και οι τραπεζες δεν μπορουν να επιβαρυνθουν με το να ελεγχουν το ποθεν εσχες αυτων που φερνουν μεγαλα ποσα.

Και βεβαια εχουμε και περιπτωσεις μαυρου χρηματος που ηδη εχει περασει στις τραπεζες, εχει φυγει στο εξωτερικο, εχουν ηδη αγοραστει αντικειμενα κλπ.
Πρώτον, δεν μιλάμε για ό,τι ΗΔΗ έχει γίνει. Νομίζω κι εσύ το καταλαβαίνεις.
Δεύτερον, αναφέρθηκες σε "μικρούς", σε "γύφτους", και όπως σου εξηγούν και άλλοι, δεν είναι τα μεγάλα ψάρια που θα ζορίσεις έτσι. Ο κυρ Μήτσος κι η γιαγιά Μάρω θα πάνε σε μια τράπεζα και θα νομιμοποιήσουν το μετρητό τους. Άμα περιμένεις τρακινγκ και ωντιτινγκ άλλαξε την αρχική σου συνθήκη και κάνε λογική κουβέντα.

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 30 Αύγ 2022, 13:16

ethereal έγραψε:
30 Αύγ 2022, 13:13
axilmar έγραψε:
30 Αύγ 2022, 13:09
ethereal έγραψε:

Πρώτον, δεν μιλάμε για ό,τι ΗΔΗ έχει γίνει. Νομίζω κι εσύ το καταλαβαίνεις.
Δεύτερον, αναφέρθηκες σε "μικρούς", σε "γύφτους", και όπως σου εξηγούν και άλλοι, δεν είναι τα μεγάλα ψάρια που θα ζορίσεις έτσι. Ο κυρ Μήτσος κι η γιαγιά Μάρω θα πάνε σε μια τράπεζα και θα νομιμοποιήσουν το μετρητό τους. Άμα περιμένεις τρακινγκ και ωντιτινγκ άλλαξε την αρχική σου συνθήκη και κάνε λογική κουβέντα.
Μιλαμε για οτι θα γινει αφου μπουμε στο ηλεκτρονικο μονο χρημα.

Τα μεγαλα ψαρια δεν κανουν φοροδιαφυγη, κανουν φοροαποφυγη.

Τα μικρα ψαρια εχουν πολυ χρημα, στο συνολο τους.

Με το ηλεκτρονικο χρημα κανενας δεν θα χρειαζεται να παει σε καμμια τραπεζα να νομιμοποιησει τιποτα.

Με το ηλεκτρονικο χρημα σαφως θα υπαρχει και τρακινκ και ωντιτιγκ.

Απλα ειναι τα πραγματα...με την αλλαγη χαρτονομισματων κανεις μια πολυεξοδη τρυπα στο νερο.

ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal » 30 Αύγ 2022, 13:18

Κι επειδή ΔΕΝ πρόκειται να μπεις στο ηλεκτρονικό μόνο χρήμα, μπορείς να συνεχίσεις να ονειροαρμενίζεις με τη σιγουριά πως τίποτα δεν θα αλλάξει. Μεγάλη προσφορά.

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 30 Αύγ 2022, 13:21

Dwarven Blacksmith έγραψε:
30 Αύγ 2022, 12:21
Awesomatic έγραψε:
30 Αύγ 2022, 12:11
Έχω τέσσερις μήνες να πάω σε ATM. Στο σπίτι από μετρητά να έχω 4-5€ σε κέρματα; Κάπου εκεί. Τόσους μήνες δε μου έλειψαν καθόλου. Μόνο στα διόδια τα δίνω γιατι περνάω λίγο πιο γρήγορα από όταν πληρώνω με κάρτα.
Ήμουν σχεδόν cashless για 3 χρόνια. Τώρα έμπλεξα με κάτι μετρητάκηδες πάλι. Βγάλε ePass για τα διόδια, θα αλλάξει η ζωή σου.
Δε συμφέρει, περνάω 1-2 φορές την εβδομάδα
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

dotcom
Phorum.gr user: dotcom

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dotcom » 30 Αύγ 2022, 13:21

30 Αύγ 2022, 12:24
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
ούτε καπότες δε θα μπορείτε να αγοράζετε χωρίς να το ξέρει ο μεγάλος αδερφός, ζώα
Πιο πολύ θα ντρεπόμουν να νομίζει ο μεγάλος αδελφός ότι ΔΕΝ αγοράζω καπότες. :oops:
Αν ο μεγάλος Σινο-αδελφός θέλει να μην αγοράσεις καπότες για να διαδώσεις την Ιδεολογία σε Alpha-ers ,δεν θα αγοράσεις

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 30 Αύγ 2022, 13:22

30 Αύγ 2022, 12:24
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
ούτε καπότες δε θα μπορείτε να αγοράζετε χωρίς να το ξέρει ο μεγάλος αδερφός, ζώα
Πιο πολύ θα ντρεπόμουν να νομίζει ο μεγάλος αδελφός ότι ΔΕΝ αγοράζω καπότες. :oops:
Ενδιαφέρον.
Τι τις κάνεις, νάνε;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 30 Αύγ 2022, 13:23

ethereal έγραψε:
30 Αύγ 2022, 13:18
Κι επειδή ΔΕΝ πρόκειται να μπεις στο ηλεκτρονικό μόνο χρήμα, μπορείς να συνεχίσεις να ονειροαρμενίζεις με τη σιγουριά πως τίποτα δεν θα αλλάξει. Μεγάλη προσφορά.
Φυσικα και δεν προκειται να μπεις, σχεδον το συνολο της Βουλης αποτελειται απο ΕΕ.

ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal » 30 Αύγ 2022, 13:24

axilmar έγραψε:
30 Αύγ 2022, 13:23
ethereal έγραψε:
Φυσικα και δεν προκειται να μπεις, σχεδον το συνολο της Βουλης αποτελειται απο ΕΕ.
Σου διαφεύγει ότι η αλλαγή τραπεζογραμματίων γίνεται κεντρικά και όχι από τη βουλή.

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 30 Αύγ 2022, 13:26

ethereal έγραψε:
30 Αύγ 2022, 13:24
axilmar έγραψε:
30 Αύγ 2022, 13:23
ethereal έγραψε:
Σου διαφεύγει ότι η αλλαγή τραπεζογραμματίων γίνεται κεντρικά και όχι από τη βουλή.
Οι βουλευτες λεμε ειναι ελευθεροι επαγγελματιες οι περισσοτεροι συντριπτικα και αποκλειεται να φερουν μετρα που θα παταξουν την φοροδιαφυγη των ελευθερων επαγγελματιων.

Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos » 30 Αύγ 2022, 13:26

axilmar έγραψε:
30 Αύγ 2022, 13:10
Μα αφου η συντριπτικα μεγαλη πλειοψηφια των ΕΕ φοροδιαφευγει, δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα απο τους βεβαιωμενους φορους.
Ξεφεύγουμε από το θέμα, εν μέρει. Με ορόσημο - για την Ελλάδα - τα capital controls το 2015 η κατάσταση έχει βελτιωθεί λόγω της απότομης εισόδου του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές.

Η φοροδιαφυγή είναι ένας μόνο τρόπος για να γλυτώνει κανείς φόρο. Η φοροαποφυγή είναι ένας άλλος και κυρίως απαντάται στα μεγάλα ψάρια που κάνουν μεγάλους τζίρους και ωφελούνται από την ίδρυση εξωχώριων εταιριών (που έχουν κι ένα κόστος σύστασης και διατηρησης άλλωστε). Και πάλι όμως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Λιγότερα έσοδα για το κράτος και μάλιστα "νόμιμα".

Εγώ πάντως επισημαίνω την τάση. Η οποία δείχνει ότι η φοροδιαφυγή θα γίνεται ολοένα και δυσκολότερη με την μεσολάβηση του τραπεζικού συστήματος στις συναλλαγές μας. Αν μάλιστα μπορέσει να γίνει εφικτή και η αυτόματη παρακράτηση ΦΠΑ στις συναλλαγές, τα έσοδα του κράτους θα δουν θεαματική βελτίωση.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει

Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos » 30 Αύγ 2022, 13:27

axilmar έγραψε:
30 Αύγ 2022, 13:26

Οι βουλευτες λεμε ειναι ελευθεροι επαγγελματιες οι περισσοτεροι συντριπτικα και αποκλειεται να φερουν μετρα που θα παταξουν την φοροδιαφυγη των ελευθερων επαγγελματιων.
Εγώ νόμιζα ότι είναι εφοπλιστές, αν κρίνουμε από τη φορολογία των πλοίων.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 30 Αύγ 2022, 13:29

Awesomatic έγραψε:
30 Αύγ 2022, 13:21
Awesomatic έγραψε:
30 Αύγ 2022, 12:11
Έχω τέσσερις μήνες να πάω σε ATM. Στο σπίτι από μετρητά να έχω 4-5€ σε κέρματα; Κάπου εκεί. Τόσους μήνες δε μου έλειψαν καθόλου. Μόνο στα διόδια τα δίνω γιατι περνάω λίγο πιο γρήγορα από όταν πληρώνω με κάρτα.
Ήμουν σχεδόν cashless για 3 χρόνια. Τώρα έμπλεξα με κάτι μετρητάκηδες πάλι. Βγάλε ePass για τα διόδια, θα αλλάξει η ζωή σου.
Δε συμφέρει, περνάω 1-2 φορές την εβδομάδα
Δεν θα βάλεις συνδρομή. Θα έχεις απλά τον δέκτη και θα τον γεμίζεις όποτε αδειάζει.
Εγώ περνάω μόνο σε σπάνια ταξίδια και πάλι συμφέρει.
dotcom έγραψε:
30 Αύγ 2022, 13:21
Αν ο μεγάλος Σινο-αδελφός θέλει να μην αγοράσεις καπότες για να διαδώσεις την Ιδεολογία σε Alpha-ers ,δεν θα αγοράσεις
Αυτό το συζητάμε, καλή η ιδεολογία ως εποικοδόμημα αλλά πρέπει να καλυφθούν οι υλικές μου ανάγκες.
sys3x έγραψε:
30 Αύγ 2022, 13:22
Ενδιαφέρον.
Τι τις κάνεις, νάνε;
Εξήγησα ήδη, δεν τις κάνω κάτι, τις αγοράζω για να μην πάθω αυτό που οι Κινέζοι λένε "losing face".
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών