Πως παίρνουμε απαλλαγη από τα θρησκευτικά;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
BOOMER

Re: Πως παίρνουμε απαλλαγη από τα θρησκευτικά;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BOOMER » 06 Σεπ 2022, 09:09

lonelyrider έγραψε:
05 Σεπ 2022, 23:34
Χαοτικός έγραψε:
05 Σεπ 2022, 23:23
lonelyrider έγραψε:
05 Σεπ 2022, 23:01
Τις τσόντες παιδιά μην καταργήσετε από το διαδίκτυο που βλέπουν όλη την μέρα τα ελληνόπουλα κι όλα τ άλλα καταργήστε τα. Μόνο τη γυμναστική να αφήσετε να παίζουν καμιά μπάλα.

Μήπως έχεις να πεις κάτι για τα στοιχεία που παρέθεσα;
Έχω.
Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας έχουν ξεπουλήσει την πίστη των προγόνων / πατέρων μας. Και η πίστη που έχουμε είναι η μόνη αληθινή στην υφήλιο.
Αφήστε τα παιδιά σας να μάθουν την πιστη μας και προσεξτε τα τι βλεπουν στο διαδικτυο.
Τωρα τα διαδικαστικα για απαλλαγη ουτε που με απασχολουν για ν απαντησω.
Ε ναι ,αν δεν είναι αληθινή πίστη που λέει ότι ο Θεός έφτιαξε πρώτα τα φυτά και μετά το φώς πριν περίπου 7.000 χρόνια ,ότι άγγελοι κατέβηκαν στις 4 γωνίες της Γης και που τα τέσσερα ευαγγέλια διαφωνούν αναμεταξύ τους ,ποιά είναι.
Τα παιδιά μου ήδη απ΄την 4η -5η δημοτικού ,γελούσαν με τις ανοησίες που άκουγαν ,όπως εξ άλλου κι εγώ ,όταν πήγαινα σχολείο.
Αλλά πραγματικά το να παίρνεις απαλλαγή από ίσως την πιο διασκεδαστική σχολική δραστηριότητα ,δεν βλέπω τον λόγο. Πχ θυμάμαι λογικά διλήμματα που έβαζα στο θεολόγο στο γυμνάσιο ,τύπου "Βρέθηκα πρόσφυγας από τη μικράΑσία οι γονείς μου πεινούσαν και για να τους τιμήσω ,έκλεψα σύκα και ελιές από ξέφραγο οικόπεδο για να φάνε. Πάω στην κόλαση. Αν δεν έκλεβα ,δεν θα τους τιμούσα ,οπότε πάω κόλαση." κι άλλα παρεμφερή.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 06 Σεπ 2022, 09:44

Πσσς.... Έκανες τέτοια πράγματα σαΐνι μου;; Είσαι απίστευτος.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 06 Σεπ 2022, 09:46

lonelyrider έγραψε:
(...)
Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας έχουν ξεπουλήσει την πίστη των προγόνων / πατέρων μας. Και η πίστη που έχουμε είναι η μόνη αληθινή στην υφήλιο.
Αφήστε τα παιδιά σας να μάθουν την πιστη μας και προσεξτε τα τι βλεπουν στο διαδικτυο.
(...)
Εγώ ως γονιός θα επιλέξω, αγαπητέ μου, αν το παιδί μου θα υποστεί δογματική κατήχηση. Δεν νοείται να μού το επιβάλλει το κράτος, δεν ζούμε στο Ιράν.
Εγώ επιλέγω το παιδί μου να διαμορφώσει ελεύθερα και ανεπηρέαστα την θρησκευτική του πεποίθηση και δεν επιθυμώ να παρακολουθεί ομολογιακό μάθημα θρησκευτικών στο σχολείο του.
Εσύ, που ανησυχείς για την πίστη των προγόνων σου, μπορείς ελεύθερα να στέλνεις το παιδί σου στο κατηχητικό.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 06 Σεπ 2022, 13:11

Ναύτης έγραψε:
06 Σεπ 2022, 09:46
lonelyrider έγραψε:
(...)
(...)
Εγώ ως γονιός θα επιλέξω, αγαπητέ μου, αν το παιδί μου θα υποστεί δογματική κατήχηση. Δεν νοείται να μού το επιβάλλει το κράτος, δεν ζούμε στο Ιράν.
Εγώ επιλέγω το παιδί μου να διαμορφώσει ελεύθερα και ανεπηρέαστα την θρησκευτική του πεποίθηση και δεν επιθυμώ να παρακολουθεί ομολογιακό μάθημα θρησκευτικών στο σχολείο του.
Εσύ, που ανησυχείς για την πίστη των προγόνων σου, μπορείς ελεύθερα να στέλνεις το παιδί σου στο κατηχητικό.
:+1:

Καλώς όρισες Ναυτάκι. Έλειψες. :wave:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 06 Σεπ 2022, 13:12

Πασιφάη έγραψε:
06 Σεπ 2022, 13:11
Ναύτης έγραψε:
06 Σεπ 2022, 09:46
lonelyrider έγραψε:
(...)
(...)
:+1:

Καλώς όρισες Ναυτάκι. Έλειψες. :wave:
Καλώς σε βρήκα. :wave:

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 06 Σεπ 2022, 13:14

SUV έγραψε:
05 Σεπ 2022, 23:33
lonelyrider, ο χαοτικός τρολάρει, μην τσιμπάς :003:
Ε; :smt017
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 06 Σεπ 2022, 13:17

Οργισμένος έγραψε:
05 Σεπ 2022, 23:38
Αυτο το προσυλιτιστικο εκτρωμα που αποκαλειται θρησκευτικα πρεπει να καταργηθει και καποια στοιχεια θρησκειολογιας να ενταχθουν στο μαθημα της ιστοριας χωρις φυσικα αυξηση ωρων διδασκαλιας. Απο την πρωτη δημοτικου θα πρεπει να διδασκεται το μαθημα της σεξουαλικης διαπαιδαγωγισης ενω θα πρεπει να αυξηθουν οι ωρες και η σημασια του μαθηματος περι Κοινωνικης συμπεριφορας, κανονων, νομων και δημοκρατιας.
Τι έγινε ρε μαλάκα! :o Τζέκυλ και Χάιντ; Αφού έχεις νοημοσύνη και σκέφτεσαι ανοιχτά σε κάποια πράγματα, πως το γαμάς σε μερικά άλλα;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
Hector Buas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Hector Buas » 06 Σεπ 2022, 13:21

Χαοτικός έγραψε:
05 Σεπ 2022, 00:04
...
Παιδιά ο μαλάκας εδώ συνεπής στην καθυστεριά του νεοδημοκράτη δεν έχει καταλάβει μέχρι σήμερα ότι το νήμα που άνοιξα αναφέρεται σε κακές διατυπώσεις μαθηματικών ασκήσεων.
...
Αδυναμία κατανόησης απλού κειμένου σε σχολικό βιβλίο που κυκλοφορεί χρόνια = κακή διατυπώση μαθηματικών ασκήσεων...

Συνεχίστε ότι κάνετε...

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 06 Σεπ 2022, 13:23

Χαοτικός έγραψε:
06 Σεπ 2022, 13:14
SUV έγραψε:
05 Σεπ 2022, 23:33
lonelyrider, ο χαοτικός τρολάρει, μην τσιμπάς :003:
Ε; :smt017
τπτ, σε τρολάρω :P

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 06 Σεπ 2022, 13:37

The Age of Aquarius έγραψε:
05 Σεπ 2022, 00:08
1. Δεν υπάρχει κανένας λόγος απαλλαγής από τα θρησκευτικά
2. Το μάθημα πρέπει να αυστηροποιηθεί κι όχι να είναι μια χαλαρή μαλακία
1.Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ανεχόμεθα μια συνεχή παπάτζα επειδή είναι ''προνόμιο'' της Εκκλησίας ΑΕ. Αυτό το ''κράτος εν κράτει'' καλό είναι να εξαλειφθεί. Δεν προσφέρει στην εξέλικτική διαδικασία του μυαλού.
2. Μπορεί να υπάρξει μια συντόμευση θρησκειολογική γενικότερα, που να μας πληροφορεί επαρκώς για τα δρώμενα άλλων θρησκειών. Εφάπαξ. Μια κι έξω.
Οι λοιπές αυστηροποιήσεις, στο καταγώγι το μεσαιωνικό που ζεις.

Να κεραστεί το παιδί και να πληρώσει ουάν μορ τάιμ.

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 06 Σεπ 2022, 13:38

Αν παρει καποιος απαλλαγη τι κανει στην ωρα των θρησκευτικων;Κενο;
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 06 Σεπ 2022, 13:43

Τα θρησκευτικά είναι καν μάθημα σήμερα; Ή είναι όπως στα 90s μαζί με τα άλλα άχρηστα μαθήματα τύπου μουσική, καλλιτεχνικά, αγγλικά κτλ (δλδ η ώρα του παιδιού); :smt017

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 06 Σεπ 2022, 13:46

EKPLIKTIKOS έγραψε:
06 Σεπ 2022, 13:43
Τα θρησκευτικά είναι καν μάθημα σήμερα; Ή είναι όπως στα 90s μαζί με τα άλλα άχρηστα μαθήματα τύπου μουσική, καλλιτεχνικά, αγγλικά κτλ (δλδ η ώρα του παιδιού); :smt017
Μαν μου, η Μουσική και τα Αγγλικά, είναι σαφώς σημαντικότερα. :102: :

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 06 Σεπ 2022, 14:02

Πασιφάη έγραψε:
06 Σεπ 2022, 13:46
EKPLIKTIKOS έγραψε:
Θεωρητικά ναι.

Πρακτικά 6 χρόνια στο δημοτικό η αγγλικού τους έβαζε να ζωγραφίζουν και η ίδια κοίταζε e-shops στο κινητό της. Και που κάνανε 2 χρόνια Γαλλικά, στην Α' Γυμνασίου θα ξαναξεκινήσουν από το 0.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 06 Σεπ 2022, 14:09

foscilis έγραψε:
06 Σεπ 2022, 14:02
Πασιφάη έγραψε:
06 Σεπ 2022, 13:46
EKPLIKTIKOS έγραψε:
Θεωρητικά ναι.

Πρακτικά 6 χρόνια στο δημοτικό η αγγλικού τους έβαζε να ζωγραφίζουν και η ίδια κοίταζε e-shops στο κινητό της. Και που κάνανε 2 χρόνια Γαλλικά, στην Α' Γυμνασίου θα ξαναξεκινήσουν από το 0.
Έχει να κάνει με τουςδασκάλους και τους καθηγητές ρε Φόσι και με την όρεξη που έχουν να ασχοληθούν. Είναι λάθος; Σαφώς και είναι. Πάτε μαντάμ ε Μεσιέ να επιτελέσετε ένα λειτούργημα. Αυτά είναι τα απόλυτα δείγματα πεπαλαιωμένης νοοτροπίας και σταρχιδισμού. Ποιός θα τους πετάξει όξω; Ουδείς.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών