Η αδελφή μου δεν είχε πρόβλημα γιατιβοι δύο συμπεθέρες έχουν το ίδιο ονομα οπότε βολεύτηκαν με το όνομα της μικρής.
Εγώ πάλι θα δώσω το όνομα της μακαριτισας της πεθεράς μου (και η μάνα μου δεν εχει αντίρρηση καθώς έχει ήδη το όνομα η ανηψια μου) καθώς είναι και ωραίο.
Αδαμαντια και θα τη λέμε Μαντυ. Οκ αμερικανια αλλά μου αρέσει.
Ήξερα μία Αδαμαντία και την φώναζαν Τούλα
Tο Μαντυ είναι καλύτερο.
Τούλα Νιγρογένου
Μάντυ Μπλάκκιντ
Μαντώ Μαυρογένους
και η Διαμάντω Μελανούρ...
Γιατί τόσος αρνητισμος δε καταλαβαίνω Και αναφέρομαι κυρίως στην παρένθεση. Γούστο του καπελο του ο καθένας να το κάνει, απλά δε μπορώ να καταλάβω τον αρνητισμό.
Προσωπικά μ'αρέσει που έδωσα το όνομα του πατέρα μου* και η σύζυγός μου το ίδιο.
*άσχετα αν στα 50 έφαγε πετρια να τον φωναζουν Κωνσταντινο αντι για Κωστα τουλαχιστον οσοι τον γνωριζουν τωρα. Εφαγε γερη καζουρα μια φορα στο γραφειο
Πέρα από ότι τον λένε Συμέων και δεν μου αρέσει σαν όνομα, δεν βλέπω κανένα λόγω να το κάνω. Είναι ένα tradition που απλά μου φαίνεται παρωχημένο.
Μπας και εισθε βουργαρικης καταγωγής ;
Έμποροι από Μ. Ασία και τα περισσότερα ονόματα εβραϊκά because it was good for business.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Η αδελφή μου δεν είχε πρόβλημα γιατιβοι δύο συμπεθέρες έχουν το ίδιο ονομα οπότε βολεύτηκαν με το όνομα της μικρής.
Εγώ πάλι θα δώσω το όνομα της μακαριτισας της πεθεράς μου (και η μάνα μου δεν εχει αντίρρηση καθώς έχει ήδη το όνομα η ανηψια μου) καθώς είναι και ωραίο.
Ενδιαφέρον θα είχε να ακούγαμε απόψεις και για τα ονόματα που δίνουν κάποιοι στα παιδιά τους από αδερφούς/ες που πέθαναν νέοι.
Ή αν είναι σωστό αν κάποιοι έχουν χάσει ένα παιδι σε πολύ μικρή ηλικία,να ξαναδινουν το όνομα του στο επόμενο.
Τι άποψη έχετε εσείς οι μοντερνιστές και προοδευτικοί;
Αυτό που ξέρω τουλάχιστον στο Νότο, είναι πως όταν ο πατέρας πεθάνει πριν τη βάπτιση του παιδιού, Τότε το παιδί παίρνει το όνομα του θανόντος πατέρα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ενδιαφέρον θα είχε να ακούγαμε απόψεις και για τα ονόματα που δίνουν κάποιοι στα παιδιά τους από αδερφούς/ες που πέθαναν νέοι.
Ή αν είναι σωστό αν κάποιοι έχουν χάσει ένα παιδι σε πολύ μικρή ηλικία,να ξαναδινουν το όνομα του στο επόμενο.
Τι άποψη έχετε εσείς οι μοντερνιστές και προοδευτικοί;
Αυτό που ξέρω τουλάχιστον στο Νότο, είναι πως όταν ο πατέρας πεθάνει πριν τη βάπτιση του παιδιού, Τότε το παιδί παίρνει το όνομα του θανόντος πατέρα.
Αυτή η πρακτική ισχύει ακόμα. Αν και δεν είναι αποκλειστικοτητα της Νότιας Ελλάδας. Το βρισκεις και αλλού.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.