Βρωμικος ΑντιAirbnbισμος
- Οργισμένος
Re: Βρωμικος ΑντιAirbnbισμος
Σοβιετια
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
αραξε - χασκογελα - τρεφε κωλαρα γραφε ξυπνομαλακιες κ περιμενε να σου ελθουν τα αγαθα ευκολα κ ακοπα με τον αλεκσξη κ την επαναστα που θα τσακισουν τους κακους δεκσξιοιNaida έγραψε: ↑18 Σεπ 2022, 13:24Είμαι σίγουρη πας για εργασίαμάλλον φώναξε η γυναίκα είναι έτοιμο το τραπέζι για μάσα, μετά ξάπλα και μετά καφεδιά. Μες στην παραγωγικοτητα είσαι.
μεχρι τοτε αποθηκευε λιπος να περασουν τα δυσκολα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Μην αγχώνεσαι για μένα λαβ. Είμαι παντός καιρού. Η ζωή σου όλη μια νύχτα μου.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Διαβάζω στο παραπάνω link το εξής:
Περιορισμοί βραχυχρόνιας μίσθωσης
Λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του φαινομένου των βραχυχρόνιων μισθώσεων (Booking, Airbnb) και της κατακόρυφης αύξησης των τιμών των ενοικίων πρόκειται να επιβληθούν κάποιοι περιορισμοί όσον αφορά την εκμετάλλευση των ακινήτων. Οι περιορισμοί αυτοί είναι:
Ο περιορισμός βραχυχρόνιας μίσθωσης του αριθμού των ακινήτων ανά ΑΦΜ δικαιούχου εισοδήματος.
Ανώτατο όριο μίσθωσης βάσει ημερών για κάθε ακίνητο. Πχ να μην υπερβαίνει τις ενενήντα (90) ημέρες ανά ημερολογιακό έτος και για νησιά κάτω των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων τις εξήντα (60) ημέρες ανά ημερολογιακό έτος.
Υπέρβαση της διάρκειας επιτρέπεται εφόσον το συνολικό εισόδημα του εκμισθωτή ή από το σύνολο των ακινήτων που διαθέτει για μίσθωση, δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ κατά το οικείο φορολογικό έτος. Μέχρι να εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση που να τροποποιεί αυτήν την ενότητα , ισχύουν κανονικά οι παραπάνω περιορισμοί.
Το άρθρο είναι του Μαρτίου. Από τα παραπάνω δεν έχω καταλάβει αν αυτοί οι περιορισμοί είναι σε ισχύ, αν επρόκειτο να επιβληθούν και επιβλήθηκαν ή όχι ακόμα. Τελικά τι ισχύει;
Επίσης κάτι πολύ σημαντικό και ας μας διαφωτίσει όποιος ασχολείται. Τι ποσοστό των προς ενοικίαση διαμερισμάτων δηλώνονται τελικά στην εφορία; Μήπως είναι πάρα πολλοί οι οποίοι χρησιμοποιούν περιστασιακά την πλατφόρμα και δεν δηλώνουν τίποτα; Υποχρεούται ή ίδια η Airbnb να παρέχει τα σχετικά στοιχεία στο κράτος ή περιμένουμε να φιλοτιμηθεί κάποιος εφοριακός και να αρχίσει να ψάχνει online ποιες ιδιοκτησίες δεν δηλώνονται;
Αυτό που ουσιαστικά ρωτάω είναι αν έχουμε μεγάλο ποσοστό μαύρου χρήματος στην εν λόγω δραστηριότητα. Παντού έχουμε, και στα δηλωμένα ξενοδοχεία, αλλά εδώ που είναι κάτι σχετικά νέο για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς μπορεί να γίνεται κάτι παραπάνω από το σύνηθες.
Δεν γνωρίζω Στάθη μου, ας μας πει κανένας ραντριέρης τι ισχύει.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Δεν απευθύνθηκε μόνο σε σένα η ερώτηση φίλε. Απλά χρησιμοποίησα το link που παρέθεσες. Προσπαθώ να σχηματίσω άποψη γιατί είναι άλλο πράγμα να μπορείς να νοικιάσεις το ακίνητό σου για max 90 μέρες το χρόνο και άλλο να μπαινοβγαίνει κόσμος συνέχεια.
Κι όπως έγραψα από την αρχή δεν είμαι κάθετα αντίθετος απλά έχω σοβαρές επιφυλάξεις.
Επίσης θα ήθελα αν κάποιος ζει στο εξωτερικό, σε κάποια πιο οργανωμένη χώρα, να μας πει αν και τι περιορισμοί ισχύουν εκεί. Πολύ φοβάμαι ότι τέτοιες πλατφόρμες που μπορεί να λειτουργήσουν σωστά σε άλλες χώρες, εδώ θα δημιουργήσουν προβλήματα εξαιτίας των αδυναμιών του κράτους. Ας πούμε το φαινόμενο της έλλειψης στέγης (επειδή οι ιδιοκτήτες προτιμούν τους βραχυχρόνιους ενοικιαστές) έχει παρατηρηθεί σε άλλες χώρες ως συνέπεια της λειτουργίας της πλατφόρμας;
Εγω σου λεω 100 ευρω.Θα την επαιρνες ;Naida έγραψε: ↑18 Σεπ 2022, 10:52Εσύ να μου πεις. Πόσο πιστεύεις θα έπρεπε να ενοικιάζεται μια γκαρσονιέρα 30τμ στην Καλλιθέα του 1978 χωρίς θέρμανση;
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
-
ουτε στην Ελλαδα υπαρχει ελλειψη στεγης στην Αθηνα.
Τωρα αμα μιλαμε για μυκονο και σαντορινη και για τους δασκαλους, τοτε ναι θα πρεπει οι δημαρχοι να πληρωσουν
αλλα οταν στον υμμητο βρισκεις 108 τετραγωνικα με 650 ευρω, δεν βλεπω καμια ελλειψη στεγης
https://www.spitogatos.gr/aggelia/2112716384
-
98 τετραγωνικα, 570 ευρω
https://www.spitogatos.gr/aggelia/2112661653
βαλε και κανα παζαρι παει 500.
δε βλεπω ποιο ειναι το προβλημα δηλαδη
https://www.spitogatos.gr/aggelia/2112661653
βαλε και κανα παζαρι παει 500.
δε βλεπω ποιο ειναι το προβλημα δηλαδη
Τι ποσοστό ακινήτων δηλώνεται στην εφορία ρωτάς. Έχεις κάνει ποτέ παρόμοια ερώτηση για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα και έχεις πάρει έγκυρη απάντηση και όχι εκτίμηση;ST48410 έγραψε: ↑18 Σεπ 2022, 23:54Διαβάζω στο παραπάνω link το εξής:
Περιορισμοί βραχυχρόνιας μίσθωσης
Λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του φαινομένου των βραχυχρόνιων μισθώσεων (Booking, Airbnb) και της κατακόρυφης αύξησης των τιμών των ενοικίων πρόκειται να επιβληθούν κάποιοι περιορισμοί όσον αφορά την εκμετάλλευση των ακινήτων. Οι περιορισμοί αυτοί είναι:
Ο περιορισμός βραχυχρόνιας μίσθωσης του αριθμού των ακινήτων ανά ΑΦΜ δικαιούχου εισοδήματος.
Ανώτατο όριο μίσθωσης βάσει ημερών για κάθε ακίνητο. Πχ να μην υπερβαίνει τις ενενήντα (90) ημέρες ανά ημερολογιακό έτος και για νησιά κάτω των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων τις εξήντα (60) ημέρες ανά ημερολογιακό έτος.
Υπέρβαση της διάρκειας επιτρέπεται εφόσον το συνολικό εισόδημα του εκμισθωτή ή από το σύνολο των ακινήτων που διαθέτει για μίσθωση, δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ κατά το οικείο φορολογικό έτος. Μέχρι να εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση που να τροποποιεί αυτήν την ενότητα , ισχύουν κανονικά οι παραπάνω περιορισμοί.
Το άρθρο είναι του Μαρτίου. Από τα παραπάνω δεν έχω καταλάβει αν αυτοί οι περιορισμοί είναι σε ισχύ, αν επρόκειτο να επιβληθούν και επιβλήθηκαν ή όχι ακόμα. Τελικά τι ισχύει;
Επίσης κάτι πολύ σημαντικό και ας μας διαφωτίσει όποιος ασχολείται. Τι ποσοστό των προς ενοικίαση διαμερισμάτων δηλώνονται τελικά στην εφορία; Μήπως είναι πάρα πολλοί οι οποίοι χρησιμοποιούν περιστασιακά την πλατφόρμα και δεν δηλώνουν τίποτα; Υποχρεούται ή ίδια η Airbnb να παρέχει τα σχετικά στοιχεία στο κράτος ή περιμένουμε να φιλοτιμηθεί κάποιος εφοριακός και να αρχίσει να ψάχνει online ποιες ιδιοκτησίες δεν δηλώνονται;
Αυτό που ουσιαστικά ρωτάω είναι αν έχουμε μεγάλο ποσοστό μαύρου χρήματος στην εν λόγω δραστηριότητα. Παντού έχουμε, και στα δηλωμένα ξενοδοχεία, αλλά εδώ που είναι κάτι σχετικά νέο για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς μπορεί να γίνεται κάτι παραπάνω από το σύνηθες.
Κατ' αρχάς έχε κατά νου ότι πλατφόρμες δεν είναι οι μία δύο κυριότερες, αλλά υπάρχουν αρκετές. Και δεν ξέρω αν σε όλες αυτές έχει ζητήσει τη συνδρομή τους το ελληνικό κράτος. Αυτή έχει ζητηθεί από την airbnb και έχει δοθεί, όπως δίνεται και σε κάθε χώρα που δραστηριοποιείται η εταιρία.
Σημαντικό, επίσης, ότι κάθε ακίνητο που καταχωρείται στην πλατφόρμα αποκτά έναν μοναδικό Αριθμό Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ). Χωρίς αυτόν στην καταχώρηση δεν μπορεί να γίνει καμία πράξη.
Η ίδια η πλατφόρμα δυσχεραίνει κατά πολύ τις συνεννοήσεις και συναλλαγές εκτός του πλαισίου της. Σημαντικό ρόλο σ' αυτό παίζει και το γεγονός ότι με τέτοιες παράπλευρες "δοσοληψίες" και ο ιδιοκτήτης και ο επισκέπτης χάνουν τα εχέγγυα της μεταξύ τους σχέσης, όπως και τυχόν απαιτητές αποζημιώσεις που θα προκύψουν. Με λίγα λόγια, δεν συμφέρει κανέναν να μπει στον κόπο να ελιχθεί για λίγα ευρώ παραπάνω.
Εκεί που μπορεί να παίζει διαπροσωπική συμφωνία εκτός πλατφόρμας είναι σε μισθώσεις πολύμηνες (για έναν ψηφιακό νομά π.χ.) σε περίπτωση που μπορεί να συμφέρει και τους δύο.
Αν δεις και μια ανάρτηση της Zelda πιο πίσω, η ρύθμιση δεν μπορεί να γίνεται μέσω μιας κεντρικής απόφασης. Μόνο η τοπική αυτοδιοίκηση κρίνοντας με βάση τα χαρακτηριστικά της περιοχής είναι ικανή ή τέλος πάντων, αρμόδια να καταρτίσει έναν συμφέροντα για όλους προγραμματισμό. Αυτό, λίγο πολύ, ισχύει και σε πόλεις του εξωτερικού.ST48410 έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 00:03Δεν απευθύνθηκε μόνο σε σένα η ερώτηση φίλε. Απλά χρησιμοποίησα το link που παρέθεσες. Προσπαθώ να σχηματίσω άποψη γιατί είναι άλλο πράγμα να μπορείς να νοικιάσεις το ακίνητό σου για max 90 μέρες το χρόνο και άλλο να μπαινοβγαίνει κόσμος συνέχεια.
Κι όπως έγραψα από την αρχή δεν είμαι κάθετα αντίθετος απλά έχω σοβαρές επιφυλάξεις.
Επίσης θα ήθελα αν κάποιος ζει στο εξωτερικό, σε κάποια πιο οργανωμένη χώρα, να μας πει αν και τι περιορισμοί ισχύουν εκεί. Πολύ φοβάμαι ότι τέτοιες πλατφόρμες που μπορεί να λειτουργήσουν σωστά σε άλλες χώρες, εδώ θα δημιουργήσουν προβλήματα εξαιτίας των αδυναμιών του κράτους. Ας πούμε το φαινόμενο της έλλειψης στέγης (επειδή οι ιδιοκτήτες προτιμούν τους βραχυχρόνιους ενοικιαστές) έχει παρατηρηθεί σε άλλες χώρες ως συνέπεια της λειτουργίας της πλατφόρμας;
Λογικό. Άλλο η Θεσσαλονίκη και άλλο η Πάρος. Άλλωστε και το άρθρο αναφέρει δύο διαφορετικά όρια (90 και 60 μέρες). Αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει. Υφίσταται τέτοιο όριο ή απλά υπήρχε πρόθεση να νομοθετηθεί;ethereal έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 01:21Αν δεις και μια ανάρτηση της Zelda πιο πίσω, η ρύθμιση δεν μπορεί να γίνεται μέσω μιας κεντρικής απόφασης. Μόνο η τοπική αυτοδιοίκηση κρίνοντας με βάση τα χαρακτηριστικά της περιοχής είναι ικανή ή τέλος πάντων, αρμόδια να καταρτίσει έναν συμφέροντα για όλους προγραμματισμό. Αυτό, λίγο πολύ, ισχύει και σε πόλεις του εξωτερικού.
90 μέρες ή 12000 ευρώ. Όποιο έρθει πρώτο. Ισχύει.ST48410 έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 01:45Λογικό. Άλλο η Θεσσαλονίκη και άλλο η Πάρος. Άλλωστε και το άρθρο αναφέρει δύο διαφορετικά όρια (90 και 60 μέρες). Αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει. Υφίσταται τέτοιο όριο ή απλά υπήρχε πρόθεση να νομοθετηθεί;ethereal έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 01:21Αν δεις και μια ανάρτηση της Zelda πιο πίσω, η ρύθμιση δεν μπορεί να γίνεται μέσω μιας κεντρικής απόφασης. Μόνο η τοπική αυτοδιοίκηση κρίνοντας με βάση τα χαρακτηριστικά της περιοχής είναι ικανή ή τέλος πάντων, αρμόδια να καταρτίσει έναν συμφέροντα για όλους προγραμματισμό. Αυτό, λίγο πολύ, ισχύει και σε πόλεις του εξωτερικού.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Βρωμικος Πενταλαουρισμος
από Alex Amsterdam » 13 Απρ 2024, 09:46 » σε Κοινωνικά θέματα - 29 Απαντήσεις
- 1321 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από SeaHawk
20 Ιαν 2025, 21:01
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΚΚΕ: Ο βρώμικος ρόλος των ΜΚΟ με χρηματοδότηση της ΕΕ για το προσφυγικό
από Sol » 19 Ιουν 2023, 02:39 » σε Εσωτερική Πολιτική - 10 Απαντήσεις
- 416 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
31 Ιαν 2024, 12:20
-