Δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα.ST48410 έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 03:20Αυτό πως γίνεται; Δεν ισχύει το όριο των 90 ημερών ετησίως;ethereal έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 02:58Σκέψου ένα διαμέρισμα 50-55 τετραγωνικών στο κέντρο της Αθήνας, να νοικιάζεται 20 μέρες κάθε μήνα και να σου αποφέρει 40 ευρώ τη μέρα έχοντας αφαιρέσει τα λειτουργικά του έξοδα. Θα το νοίκιαζες με 800 και σε ποιον;ST48410 έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 02:39
Έχουμε κάποια ιδέα του πόσο κοστολογείται πάνω κάτω το ίδιο ακίνητο στην βραχυχρόνια και την μακροχρόνια μίσθωση;
Προφανώς θα υπάρχουν διακυμάνσεις και πρόσθετες υπηρεσίες που μπορεί να ανεβάζουν το κόστος αλλά να δούμε με κάποιο τρόπο τι παραπάνω χρήματα προσδοκά να βγάλει κάποιος στις 90 μέρες από το να νοίκιαζε το ίδιο ακίνητο όλο το χρόνο.
Βρωμικος ΑντιAirbnbισμος
- hellegennes
Re: Βρωμικος ΑντιAirbnbισμος
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ΕίπαμεST48410 έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 03:20Αυτό πως γίνεται; Δεν ισχύει το όριο των 90 ημερών ετησίως;ethereal έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 02:58Σκέψου ένα διαμέρισμα 50-55 τετραγωνικών στο κέντρο της Αθήνας, να νοικιάζεται 20 μέρες κάθε μήνα και να σου αποφέρει 40 ευρώ τη μέρα έχοντας αφαιρέσει τα λειτουργικά του έξοδα. Θα το νοίκιαζες με 800 και σε ποιον;ST48410 έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 02:39
Έχουμε κάποια ιδέα του πόσο κοστολογείται πάνω κάτω το ίδιο ακίνητο στην βραχυχρόνια και την μακροχρόνια μίσθωση;
Προφανώς θα υπάρχουν διακυμάνσεις και πρόσθετες υπηρεσίες που μπορεί να ανεβάζουν το κόστος αλλά να δούμε με κάποιο τρόπο τι παραπάνω χρήματα προσδοκά να βγάλει κάποιος στις 90 μέρες από το να νοίκιαζε το ίδιο ακίνητο όλο το χρόνο.
- hellegennes
Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις ημέρες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Έφτιαξες δικούς σου κανόνες. ΟΚ.
- hellegennes
Δεν είμαι η ΑΑΔΕ. Η ΑΑΔΕ λέει ότι δεν υφίσταται κανένας περιορισμός. Πού ακριβώς είδες εσύ 90 μέρες και 12.000 ευρώ;
Για του λόγου το αληθές:
https://www.aade.gr/sites/default/files ... 022019.pdf
Για του λόγου το αληθές:
https://www.aade.gr/sites/default/files ... 022019.pdf
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ν. 4472/2017
- hellegennes
Διάβασε τι λέει το κείμενο της ΑΑΔΕ. Επειδή δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, ο νόμος λέει ότι ΑΝ υπογραφεί κοινή υπουργική απόφαση, θα ισχύσει ο περιορισμός. Ποτέ δεν υπογράφηκε αυτή η απόφαση και γι' αυτό η ΑΑΔΕ λέει επί λέξει:
Ισχύουν άλλοι περιορισμοί έκτος από τη χρονική διάρκεια μίσθωσης μικρότερη του
έτους και της αποκλειστικής παροχής κλινοσκεπασμάτων;
Όχι, εκτός εάν τεθούν μελλοντικά, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και
Ανάπτυξης, Οικονομικών και Τουρισμού όπως προβλέπεται στην παρ. 8 του άρ. 111 του
ν.4446/2016, όπως ισχύει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Να και τι λέει το επίμαχο άρθρο στο οποίο αναφέρεται η ΑΑΔΕ:
Ο νόμος κάνει πρόβλεψη για μελλοντική απόφαση που ίσως εκδοθεί και θα ορίζει γεωγραφικές περιοχές όπου θα ισχύουν περιορισμοί. Ποτέ δεν εκδόθηκε τέτοια απόφαση. Η επόμενη -νυν- κυβέρνηση αποφάσισε να μην προχωρήσει σ' αυτό το πλάνο.Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Τουρισμού μπορεί, για λόγους που σχετίζονται με την προστασία της κατοικίας, να καθοριστούν γεωγραφικές περιοχές, όπου θα ισχύουν περιορισμοί στη διάθεση ακινήτων για βραχυχρόνια μίσθωση ως εξής.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μετά τον 4446, ψηφίστηκε από τη Βουλή το 17, ο 4472.
Εκεί υπάρχει η τροποποίηση για τον καθορισμό των ζωνών που θα ίσχυε αν υπέγραφαν την ΚΥΑ οι 3 υπουργοί. Φαίνεται ότι οι άριστοι ακόμα δεν την έχουν υπογράψει, από το 2017, γι' αυτό και είχα την εντύπωση ότι ο νόμος ήδη θα ισχύει στο σύνολό του.
Σε κάθε περίπτωση, το όριο των 12000 είναι τέτοιο ώστε ο ST να κάνει τις αναγωγές που θέλει στο παραπάνω παράδειγμα.
Εκεί υπάρχει η τροποποίηση για τον καθορισμό των ζωνών που θα ίσχυε αν υπέγραφαν την ΚΥΑ οι 3 υπουργοί. Φαίνεται ότι οι άριστοι ακόμα δεν την έχουν υπογράψει, από το 2017, γι' αυτό και είχα την εντύπωση ότι ο νόμος ήδη θα ισχύει στο σύνολό του.
Σε κάθε περίπτωση, το όριο των 12000 είναι τέτοιο ώστε ο ST να κάνει τις αναγωγές που θέλει στο παραπάνω παράδειγμα.
- hellegennes
Κι αυτό είναι μέσα στους ίδιους περιορισμούς που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Η ΑΑΔΕ άλλωστε λέει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος περιορισμός.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εδώ για να ισχύσει νόμος πρέπει 3 μαντράχαλοι να δεήσουν να υπογράψουν ΚΥΑ (σαν αυτές που υπέγραφαν ομαδόν κάθε εβδομάδα επί πανδημίας) η οποία εμπεριέχεται στο νόμο κι απ' ό,τι φαίνεται έχει αυτόνομη υπόσταση.
Και μετά σου λέει ο άλλος αν η εφορία μπορεί να κάνει ελέγχους.
Τριμπούρδελο.
Και μετά σου λέει ο άλλος αν η εφορία μπορεί να κάνει ελέγχους.
Τριμπούρδελο.
Πλάκα μου κάνεις; φυσικά. Δεν λέω να είναι 100e. ΕΝΑ λογικό ενοίκιο είναι γύρω στα 180€ για αυτο το σπίτι. Όχι 350.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Τι άλλες μαλακίες θα διαβάσουμε. Όλες τις "λύσεις" βρίσκετε αρκεί να μην επέμβουν στην αγορά των ενοικίων που γίνονται ακρότητες.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 02:12Αν θέλει να σπουδάσει το παιδί σε άλλη πόλη, ας συγκατοικήσει αν δεν μπορεί να εξασφαλίσει θέση στις φοιτητικές εστίες.Naida έγραψε: ↑18 Σεπ 2022, 14:14Ο μέσος Έλληνας που θέλει να στείλει το παιδί του να σπουδάσει αλλά τα ενοίκια είναι στον Θεό είναι τεμπέλης. Να τος ο Δεξιός.talaipwros έγραψε: ↑18 Σεπ 2022, 14:11
ο μεσος ελληνας δεν αγωνια για την επιβιωση του, μην τρελλαθουμε.
Ο μεσος τεμπελης ισως, αλλα αυτος ουτως ή αλλως δεν προκειται ποτε να ψηφισει το κομμα της Εργατικοτητας, οποτε ας ψηφισει συριζα
Ή στην τελική, ας νοικιάσει ο γονιός το σπίτι που μένει και να μείνει σε ένα μικρότερο, όταν τα παιδιά φεύγουν. Γιατί όταν τα παιδιά φεύγουν για σπουδές, θεωρητικώς τουλάχιστον κόβουν τον ομφάλιο λώρο.
20τμ, υπόγειο, χωρίς κουζίνα στην Καλλιθέα 220€. Πήρε ο άλλος αυτό που είχε ως υπόγειο,αποθήκη , το βάφτισε σπίτι και σου λέει από κάποιον απελπισμένο θα πάρω 220€.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
"Ανθρωπιστες" με τα χρηματα του αλλουνου. Νοικιαστε τα σπιτια σας ρε παιδια αν θελετε να βοηθησετε αυτους που θελουν να κανουν διακοπες. Τι οχι?Naida έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 05:46Τι άλλες μαλακίες θα διαβάσουμε. Όλες τις "λύσεις" βρίσκετε αρκεί να μην επέμβουν στην αγορά των ενοικίων που γίνονται ακρότητες.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 02:12Αν θέλει να σπουδάσει το παιδί σε άλλη πόλη, ας συγκατοικήσει αν δεν μπορεί να εξασφαλίσει θέση στις φοιτητικές εστίες.
Ή στην τελική, ας νοικιάσει ο γονιός το σπίτι που μένει και να μείνει σε ένα μικρότερο, όταν τα παιδιά φεύγουν. Γιατί όταν τα παιδιά φεύγουν για σπουδές, θεωρητικώς τουλάχιστον κόβουν τον ομφάλιο λώρο.
20τμ, υπόγειο, χωρίς κουζίνα στην Καλλιθέα 220€. Πήρε ο άλλος αυτό που είχε ως υπόγειο,αποθήκη , το βάφτισε σπίτι και σου λέει από κάποιον απελπισμένο θα πάρω 220€.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Θάνος Τζήμερος.
Θάνος Τζήμερος.
Πιες ένα καφέ πριν ξεκινήσεις την μέρα σου.Unique έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 06:19"Ανθρωπιστες" με τα χρηματα του αλλουνου. Νοικιαστε τα σπιτια σας ρε παιδια αν θελετε να βοηθησετε αυτους που θελουν να κανουν διακοπες. Τι οχι?Naida έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 05:46Τι άλλες μαλακίες θα διαβάσουμε. Όλες τις "λύσεις" βρίσκετε αρκεί να μην επέμβουν στην αγορά των ενοικίων που γίνονται ακρότητες.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 02:12
Αν θέλει να σπουδάσει το παιδί σε άλλη πόλη, ας συγκατοικήσει αν δεν μπορεί να εξασφαλίσει θέση στις φοιτητικές εστίες.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Βρωμικος Πενταλαουρισμος
από Alex Amsterdam » 13 Απρ 2024, 09:46 » σε Κοινωνικά θέματα - 29 Απαντήσεις
- 1321 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από SeaHawk
20 Ιαν 2025, 21:01
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΚΚΕ: Ο βρώμικος ρόλος των ΜΚΟ με χρηματοδότηση της ΕΕ για το προσφυγικό
από Sol » 19 Ιουν 2023, 02:39 » σε Εσωτερική Πολιτική - 10 Απαντήσεις
- 416 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
31 Ιαν 2024, 12:20
-