Μα δεν καταλαβαίνεις τί σου γράφω.deCaritaine έγραψε: ↑02 Οκτ 2018, 19:40Μας ποιος να σας σπρώξει εσύ μονη σου μας είπε ότι "ελληνες μοναχοί" έκαναν τεχνοκρατική ανάλυση και μελέτη και κατέληξαν στην έκθεσή τους ότι "είναι απόλυτα δικαιολογημένο-για να μην χρησιοποιήσω την λέξη επιβεβλημένο..- το Πατριαρχείο της Μόσχας να αναλάβει τον ρόλο του Οικουμενικού". Τι ανάγκη έχετε από άλλο σπρωξιμο, σας πάνε καροτσάκι οι "γεροντάδες της Ορθοδοξίας" στην αγκαλιά του Πούτιν.
Ρεζιλίκια τώρα να μας κάνει κουμάντο ο χθεσινός, υποτίθεται η εκκλησία η δική μας είχε χιλια χρόνια ιστορία πριν αναδείξει και διδάξει τους πρώτους ρώσους επισκόπους που ήταν σε αυτήν την φάση (βίντεο).
Οι μοναχοί είναι πρωτίστως μοναχοί.
Κι εγώ είμαι πρωτίστως Ορθόδοξη Χριστιανή
Τώρα καταλαβαίνεις?
Εαν η Ρωσία παίξει το χαρτί της "καθαρής Ορθοδοξίας" δεν έχω άλλη επιλογή.
Άλλο που δεν έχω εμπιστοσυνη ούτε του πισινού μου, πόσο μάλλον σε θέματα που μπλέκουν μέσα άλλα πράγματα.
Βέβαια, το τί θα κάνει ο Θεός (γιατί εγώ είπαμε, είμαι πιστή, οκ?) είναι δικό Του θέμα.
Εγώ όμως-όπως και ο μοναχός-είμαι υποχρεωμένη να ακολουθήσω την κανονικότητα της Εκκλησίας.
Κατάλαβες τώρα?
Για το δεύτερο σκέλος, ακριβώς επειδή η δική "μας", ήταν αυτή που μπλα μπλα μπλα, μιλάω τώρα καθαρά θρησκευτικά και δογματικά, και έχει όχι μόνο ιστορικό αλλά και κανονικό ρόλο, δεν μπορεί από την άλλη και ο δικός μας Πατριάρχης να επιτρέπει να γίνεται εργαλείο διαφόρων, από όλες τις κατευθύνσεις εννοώ. Γνωρίζω πολύ καλά σε ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ θέση είναι το Πατριαρχείο Κων/λης. Εντάξει, όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Αλλά, είτε μας αρέσει είτε όχι, υπάρχουν ΟΡΙΑ στην διπλωματία που ασκεί ένας θρησκευτικός ποιμένας, εφόσον είναι αναγκασμένος να κινείται σε τέτοια πλαίσια.
Ας αλλάξει η Δύση λοιπόν, και να μην ζητά από τους Ορθοδόξους να αλλάξουν εκείνοι. Και στην τελική, αφού μιλάμε για θρησκευτικό θέμα, να βάλουν μετάνοια στον Πατριάρχη και να αναγνωρίσουν και να αποκηρύξουν τις πλάνες και να ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ εκεί από όπου ΑΠΟΚΟΠΗΚΑΝ. Εκεί δηλαδή που αρχικώς ανήκαν. Ναι?
Αυτό είναι τελεία και παύλα.