Νεόκοπα ονόματα, αυτή η μάστιγα
Re: Νεόκοπα ονόματα, αυτή η μάστιγα
η πιο καλη πατεντα ειναι η αεροβαπτιση
οποιος κ συνηθως (99%) οποια γουσταρε εριχνε μια ''γιατι το παιδι κινδυνευε '' κ εδινε το ονομα που ηθελε
οποιος κ συνηθως (99%) οποια γουσταρε εριχνε μια ''γιατι το παιδι κινδυνευε '' κ εδινε το ονομα που ηθελε
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- hellegennes
Μια χαρά διαδεδομένο ήταν το Δημήτριος. Από τα πιο συχνά ονόματα ήταν και στην αρχαιότητα, που είναι ο λόγος που ο Άγιος Δημήτριος λεγόταν Δημήτριος, άλλωστε.
Ακόμη και το Χρήστος ήταν διαδεδομένο πριν τον χριστιανισμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Φυσικό τα ονόματα να προϋπάρχουν του Χριστιανισμού
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
Το ορθο,το τιμιο,το πατροπαραδοτο ειναι να δινεται ΕΝΑ ονομα στο παιδι και αυτο αυτο να προερχεται απο τους παππουδες.
Πρωτα απο την πλευρα του αντρος και αν περισσεψει κανενα παιδι τοτε δινονται και τα ονοματα των γονιων της μαμας.
Οτιδηποτε αλλο αποτελει ικανοποιηση κομπλεξισμου και χωριατιλας των γονιων και ταυτοχρονα προσβολη των απο αιωνων εθιμων του γενους!
Πρωτα απο την πλευρα του αντρος και αν περισσεψει κανενα παιδι τοτε δινονται και τα ονοματα των γονιων της μαμας.

Οτιδηποτε αλλο αποτελει ικανοποιηση κομπλεξισμου και χωριατιλας των γονιων και ταυτοχρονα προσβολη των απο αιωνων εθιμων του γενους!

οκ,ρίχνε και καμιά ματιά στα πρόβατα όμως
-
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Μπε.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
μάλιστα.δε μου λες,σου μιλάνε και τα άλλα τα προβατάκια?
- Σιχαμερίων Αθλιοζήλευτος
Πολλές φορές ο συνδυασμός νεόκοπων ονομάτων, δημιουργεί κωμικά αποτελέσματα όταν συμπληρώνει ένα επίθετο... ταπεινής καταγωγής.
π.χ. Μιχαήλ-Άγγελος Παχατουρίδης, Νεφέλη Σουτεμενίδου, Ορφέας Σαραφλούκας κλπ
π.χ. Μιχαήλ-Άγγελος Παχατουρίδης, Νεφέλη Σουτεμενίδου, Ορφέας Σαραφλούκας κλπ
Βούτυρα-Έλαια-Λίπη
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Tα Εμμανουήλ, Κωσταντίνος και Ευάγγελος είναι μακράν καλύτερα από το Μανώλης, Κώστας και Βαγγέλης ειδικά για ενήλικες όπου τα υποκοριστικά είναι γελοία. Χαρακτηριστική περίπτωση το Αθανάσιος που γίνεται Θανάσης και χάνοντας το στερητικό Α αποκτά την ακριβώς αντίθετη σημασία από το όνομα.Beria έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 14:21To 80 οι πλούσιοι αστοί άρχισαν να δίνουν στα παιδιά τους τέτοια ονόματα (γεμίσαμε Ιάσονες, Μαρίες Νεφέλες, Λητώ και Ερμή)
Η μόδα μεταφέρθηκε προς τα κάτω και δεν υπήρξε μικροαστική οικογένεια στα τέλη του 90 χωρίς Ιάσονα
Η επόμενη μόδα ήταν η ψευδοαρχαικη εκφορά των ονομάτων των παιδιών τους χωρίς το χαϊδευτικό
Και γέμισαν οι παιδικές χαρές μανουλες που φώναζαν 'Εμμανουηλ, μην πετάς λάσπη στον Κωνσταντίνο και τον Ευάγγελο '
Οι πλούσιοι το έχουν κόψει εδώ και χρόνια και ξαναφωναζουν τα παιδιά τους Μήτσο και Κώστα
Οπότε σε λίγο θα συνέλθουμε οριστικά από τη σαχλα
Αν είναι γυρίστε και στα Πίπης και Τοτός.
- hellegennes
Για να αποκτήσει την ακριβώς αντίθετη σημασία θα πρέπει να είναι Ευθανάσης ή Θνήσης. Δεν υπάρχει τρόπος στα ελληνικά το Θανάσης να σημαίνει το αντίθετο του Αθανάσιου.Belisarius έγραψε: ↑21 Σεπ 2022, 11:03Χαρακτηριστική περίπτωση το Αθανάσιος που γίνεται Θανάσης και χάνοντας το στερητικό Α αποκτά την ακριβώς αντίθετη σημασία από το όνομα.
Το κοντινότερο που θα μπορούσες να υποστηρίξεις είναι "αυτός που φέρνει τον θάνατο" αλλά όχι για τον εαυτό του. Δηλαδή συνώνυμο του Χάρων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Το Χρήστος συγκεκριμένα είναι όνομα που γιορτάζει τα Χριστούγεννα, αν και δεν έχει σχέση με τον Χριστό. Είναι προχριστιανικό όνομα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι "αποδεκτά" είναι μόνον τα αρχαία ονόματα που είναι γνωστά στο κάθε σόι. Και ότι όσα από αυτά έμειναν ατόφια, θεωρούνται λαϊκά και ακριβώς γι' αυτό πρέπει να συντομεύονται. Όσο για τα ρωμαϊκά ή χριστιανικά, θεωρούνται επίσης "βαρύγδουπα" ή "δήθεν" όταν εκφέρονται ολόκληρα.
Το κατά πόσον και οι δύο εκδοχές είναι φόρος τιμής στις παραδόσεις ή το ακριβώς αντίθετο δηλαδή προσπάθεια αποστασιοποίησης από τις παραδόσεις, είναι στην κρίση του καθενός.
Το κατά πόσον και οι δύο εκδοχές είναι φόρος τιμής στις παραδόσεις ή το ακριβώς αντίθετο δηλαδή προσπάθεια αποστασιοποίησης από τις παραδόσεις, είναι στην κρίση του καθενός.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Συμφωνώ, γιατί η δημοτική απόδοση του θανάτου είναι "θανή".hellegennes έγραψε: ↑21 Σεπ 2022, 14:14Για να αποκτήσει την ακριβώς αντίθετη σημασία θα πρέπει να είναι Ευθανάσης ή Θνήσης. Δεν υπάρχει τρόπος στα ελληνικά το Θανάσης να σημαίνει το αντίθετο του Αθανάσιου.Belisarius έγραψε: ↑21 Σεπ 2022, 11:03Χαρακτηριστική περίπτωση το Αθανάσιος που γίνεται Θανάσης και χάνοντας το στερητικό Α αποκτά την ακριβώς αντίθετη σημασία από το όνομα.
Το κοντινότερο που θα μπορούσες να υποστηρίξεις είναι "αυτός που φέρνει τον θάνατο" αλλά όχι για τον εαυτό του. Δηλαδή συνώνυμο του Χάρων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Χαίρομαι που ανακαλύψατε ότι άλλο είναι το όνομα του ληξιαρχείου και άλλο το όνομα προσφώνησηςΓΑΛΗ έγραψε: ↑21 Σεπ 2022, 15:07Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι "αποδεκτά" είναι μόνον τα αρχαία ονόματα που είναι γνωστά στο κάθε σόι. Και ότι όσα από αυτά έμειναν ατόφια, θεωρούνται λαϊκά και ακριβώς γι' αυτό πρέπει να συντομεύονται. Όσο για τα ρωμαϊκά ή χριστιανικά, θεωρούνται επίσης "βαρύγδουπα" ή "δήθεν" όταν εκφέρονται ολόκληρα.
Ιδιαιτατα όταν ο προσφωνούμενος είναι πεντάχρονο στην παιδική χαρά
Πάμε λοιπόν!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ντιλιβεράδες, αυτή η μάστιγα
από Scouser » 09 Ιούλ 2024, 07:54 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 103 Απαντήσεις
- 3791 Προβολές