Οι Σουλιώτες ήταν Αλβανοί λένε ιστορικοί σε Ελλάδα και Αλβανία!

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 20743
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Οι Σουλιώτες ήταν Αλβανοί λένε ιστορικοί σε Ελλάδα και Αλβανία!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 12 Οκτ 2022, 16:13

πείνασα για λίγο γύρο. :vp25:

μόνο αφρόψαρα έβγαλε η tratë... :003:

θα τα κάνω μαλάγρα για να πιάσουμε καμμιά καλή ψαρούκλα για δείπνο.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
Passager
Δημοσιεύσεις: 1204
Εγγραφή: 25 Σεπ 2022, 21:44
Phorum.gr user: Passager

Re: Οι Σουλιώτες ήταν Αλβανοί λένε ιστορικοί σε Ελλάδα και Αλβανία!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Passager » 12 Οκτ 2022, 17:53

Λες μπουρδες... τη μια μετα την αλλη. Αλλα τουλαχιστον μας διασκεδαζει εχεις πλακα οπως τα λες.

Ολοι αυτοι που τσαμπουνας σε ψευδολατινοελληνοβλαχικα (βλεπε αλβανικα) κανενας δεν ηταν αλβανος.
Εξ αλλου δεν θα μπορουσαν να ειναι κατι που δεν υπηρχε.Δεν ηξεραν ουτε καν τι θα πει ο ορος δεν υπηρχε. Ουτε σκιπταρια ουτε τιποτα.

Ηταν και αναγνωριζαν τον εαυτο του ως Ελληνες η ως Ρωμαιοι η διαδωχοι Ρωμιων.

Ο πεινασμενος καρβελια ονειρευεται αλλα δε πειραζει. Περαστικα...

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 20743
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Οι Σουλιώτες ήταν Αλβανοί λένε ιστορικοί σε Ελλάδα και Αλβανία!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 12 Οκτ 2022, 19:06

Passager έγραψε:
12 Οκτ 2022, 17:53
Λες μπουρδες... τη μια μετα την αλλη. Αλλα τουλαχιστον μας διασκεδαζει εχεις πλακα οπως τα λες.

Ολοι αυτοι που τσαμπουνας σε ψευδολατινοελληνοβλαχικα (βλεπε αλβανικα) κανενας δεν ηταν αλβανος.
Εξ αλλου δεν θα μπορουσαν να ειναι κατι που δεν υπηρχε.Δεν ηξεραν ουτε καν τι θα πει ο ορος δεν υπηρχε. Ουτε σκιπταρια ουτε τιποτα.

Ηταν και αναγνωριζαν τον εαυτο του ως Ελληνες η ως Ρωμαιοι η διαδωχοι Ρωμιων.

Ο πεινασμενος καρβελια ονειρευεται αλλα δε πειραζει. Περαστικα...
Εγω λεω αυτο που ειναι. Εσυ βλεπεις μπουρδες γιατι εχεις μπουρδες μεσα στο μυαλο σου.

Εννοειται οτι εδω ειναι για να διασκεδαζουμε... :003: και γι αυτο τα γραφουμε ετσι και ανωνυμα.

Αλλα το οτι δεν αναγνωριζαν τον εαυτο τους ως Αλβανοι, κανεις μεγα λαθος.

Σε διαψευδει ο ρωμαιος που μιλαει για αλβανους πατερες.

Τα εβαλα και πριν. Οποτε ο ορος Αλβανος προϋπαρχει τουλαχιστον του παρθενωνα, χρονολογικα.

Το ποιος ονειρευεται καρβελια ειναι ξεκαθαρο.

Οι αλβανοι φορανε φουστανελα και ειναι χαπι.

Εμεις ντυνομαστε καρναβαλιστικα σαν αρχαιοι μακεδονες με πλαστικες ασπιδες και κονταρια απο αφρολεξια...

Ο Αλεξανδρος και οι Αφρολεξανδροι... :smt005:

Πισω ρεεεεε!
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
Passager
Δημοσιεύσεις: 1204
Εγγραφή: 25 Σεπ 2022, 21:44
Phorum.gr user: Passager

Re: Οι Σουλιώτες ήταν Αλβανοί λένε ιστορικοί σε Ελλάδα και Αλβανία!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Passager » 12 Οκτ 2022, 21:27

Μπουρδες... ενα καρο μπουρδες λες απο την αρχη του νηματος.
Οι φουστανελες φοραγανε σε ολη την Βυζαντινη αυτοκρατορια εν αντιθεση με την Περσικη που φορουσαν παντελονια και τους αραβες που φορουσαν κελεμπιες. Και φυσικα ειναι συνεχεια της ενδυσης των αρχαιων Ελληνων και μετεπειτα Ρωμαιων. Και μια ενδυση δεν ειναι παρα μια μοδα ουτως η αλλως.
Ο Καστριωτης ηταν Ελληνας Ρωμιος και μεσα στην Βυζαντινη παραδωση αυτων που αντιταχτηκαν στο ισλαμ ενω σεις οι λεγομενοι αλβανοι, εισαστε αυτοι που προδωσατε τους Ευρωπαιους (και Ελληνες) αδελφους σας, και υποταχτηκατε στους οθωμανους ισα ισα για να αποκτησετε προνομοια.
Αλλα οπως λεει μια φραγκικη παροιμια "ο διαολος στο τελος γαμαει τα παιδια του".
Διαλεξατε να ξαπλωσετε με τον διαολο... δε σας φταινε ολοι οι αλλοι (ρε πουστη μου ειστε η πρωτη εθνοτητα που επανοπροοθειτε στην Ευρωπη, περισσοτερο και απο του Σενεγαλεζους).

Ξαναστοχαστειτε, αποδειξτε οτι δεν εισαστε οι υποταγμενοι της Τουρκιας (αληθεια γιατι στους διασημους αλβανους δεν εβαλες τον Μουχαμεντ Αλι της Αιγυπτου η τον Ιμπραημ Πασα η καποιους ναυαρχους πειρατες το καμαρι της Τουρκιάς ; ), ξαναγινετε ανθρωποι αξιοι μιας τιμιας πολιτισμενης κοινοτητας, και τοτε θα εισαστε καρντασια μας.

Δεν με ευχαριστει αυτο που λεω αλλα καποιες επιλογες εχουν επιπτωσεις. Κει δεν το λεω μονο εγω. Εχετε ενα (ΕΝΑ) σπουδαιο λογοτεχνη, τον Ισμαηλ Κανταρέ. Τα ιδια λεει πανω κατω. Τα καπακια που κανατε με το ισλαμ για να την βγαλετε αλλα...μπηκατε στο κιουρτο. Και τον Κανταρέ τον γνωριζω
Οποτε η τενεκεδενια προπαγανδα της τουρκικης πρεσβειας που παιζετε δεν πιανει για μας. Πιανει μονο στους εκφυλους "φιλους σας" αναρχο-αριστερο απλυτους. Αλλα δεν ειναι πανω απο 2% του Ελληνικου πληθυσμου, αν και πληθος τρολ στα φορα... μην κανετε ονειρα

"Ειστε ψευτες και ο πατερας ειναι ο πατερας του ψεματος" οπως ειπε και ο Κυριος μας Ιησους Χριστος. Και το ψεμα εχει κοντα ποδαρια. Προσπαθειστε να κανετε οτι μπορειτε καλυτερο για σας και για την ανθρωποτητα και να ξαναθεωρησουν οι αλλοι λαοι με τιμη και σεβασμο. Οι αλλοι... εννοω εκτος τα αφεντικα σας τους νεοοθωμανους που υπηρετειτε εδω και 4 αιωνες.

Σκαρταδος 4
Δημοσιεύσεις: 818
Εγγραφή: 23 Αύγ 2022, 15:52

Re: Οι Σουλιώτες ήταν Αλβανοί λένε ιστορικοί σε Ελλάδα και Αλβανία!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σκαρταδος 4 » 12 Οκτ 2022, 21:36

Passager έγραψε:
12 Οκτ 2022, 21:27
ενω σεις οι λεγομενοι αλβανοι, εισαστε αυτοι που προδωσατε τους Ευρωπαιους (και Ελληνες) αδελφους σας, και υποταχτηκατε στους οθωμανους ισα ισα για να αποκτησετε προνομοια.

Οποτε η τενεκεδενια προπαγανδα της τουρκικης πρεσβειας που παιζετε δεν πιανει για μας.

"Ειστε ψευτες και ο πατερας ειναι ο πατερας του ψεματος" οπως ειπε και ο Κυριος μας Ιησους Χριστος. Και το ψεμα εχει κοντα ποδαρια. Προσπαθειστε να κανετε οτι μπορειτε καλυτερο για σας και για την ανθρωποτητα και να ξαναθεωρησουν οι αλλοι λαοι με τιμη και σεβασμο. Οι αλλοι... εννοω εκτος τα αφεντικα σας τους νεοοθωμανους που υπηρετειτε εδω και 4 αιωνες.
:smt005::smt005::smt005:


Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Δημοσιεύσεις: 7237
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:35

Re: Οι Σουλιώτες ήταν Αλβανοί λένε ιστορικοί σε Ελλάδα και Αλβανία!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 12 Οκτ 2022, 21:50

Σκαρταδος 4 έγραψε:
12 Οκτ 2022, 14:15
nik_killthemall έγραψε:
12 Οκτ 2022, 09:19
Σκαρταδος 4 έγραψε:
12 Οκτ 2022, 01:49
Ρε τον ταξαλα
Αλβανοεθνικι τελικα
+ 1

Σχετικά με τα υπόλοιπα, υπάρχει σοβαρη ακαδημαϊκή έρευνα στην γλωσσολογία που σου επιτρέπει σε ένα βαθμό να ακολουθήσεις σε περιορισμένη διάρκεια το παρελθόν μιας άγραφης στο παρελθόν γλώσσας που χρησιμοποιείται σήμερα.
Ότι έρευνα και να έχει γίνει είναι σίγουρο ότι κατέληξε σε πολύ παρακινδυνευμενα συμπεράσματα
Ο λόγος γνωστός,ανυπαρξία γραπτών τεκμηρίων
Με βάση τα τοπωνύμια καί τα ανθρωπονυμια δουλειά δεν γίνεται
Εκτός αν πούμε ότι επειδή 50% των Ελλήνων σήμερα έχει εβραϊκά ονόματα,η γλώσσα μας έχει κοινό πρόγονο με την εβραϊκή
Εμείς βέβαια σήμερα ξέρουμε για ποιον λόγο έχουμε εβραϊκά ονόματα
Αν όμως όλη αυτή η ιστορία με τον χριστιανισμό είχε γίνει σε χρονους μη ιστορικούς φαντάσου τι θεωρίες θα είχαν αναπτυχθεί λόγω των ονομάτων αυτων
για να καταλάβεις το αν η έρευνα κατέληξε σε παρακινδυνευμένα συμπεράσματα, πρώτα πρέπει να διαβάσεις την έρευνα αλλιώς είσαι εκ των προτέρων biased και αυτό δεν έχει καμιά σχέση με καμιά έρευνα.


Στα λινκ που παρέθεσα ο κοινός γλωσσικός πρόγονος Αλβανικής και Ρουμάνικης βασίζεται στις εξής ενδείξεις :

1) Δεν μπορεί η Αλβανική να υπήρξε πριν τον 4ο αιώνα στη σημερινή Αλβανία που είναι κάτω από την γραμμή Jireček που επικρατούσε ελληνοφωνία, γιατί τότε θα έπρεπε να έχει συντριπτικά περισσότερα ελληνικά δάνεια, ενώ τώρα έχει συντριπτικά περισσότερα λατινικά δάνεια. Η Αλβανική έχει έχει 636 αρχαία λατινικά δάνεια και μόλις 10 ελληνιστικά δάνεια.
Άρα υπάρχει σοβαρή ένδειξη πως οι ομιλητές της Αλβανικής μέχρι τον 4ο αι. μ.Χ βρίσκονταν ΠΑΝΩ από την γραμμή Jireček που κυριαρχούσε η λατινική.

2) Εξίσου πάρα πολλά αρχαία λατινικά δάνεια έχει και η Ρουμάνικη.

3) Το υπόστρωμα της Ρουμάνικης είναι μια σειρά 100 περίπου λέξεων οι οποίες δεν αποτελούν δάνεια από κάποια γνωστή γλώσσα με την οποία η Ρουμανική ήρθε σε επάφή και, κατά συνέπεια, θεωρούνται γλωσσικά κατάλοιπα της γλώσσας που μιλούσαν οι πρόγονοι των Ρουμάνων πριν εκλατινιστούν. Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι όλες σχεδόν οι λέξεις του υποστρώματος αυτού υπάρχουν και στην Αλβανική.
H λίστα των συγγενικών λέξεων είναι πραγματικά πολύ μεγάλη μιας και σχεδόν όλοι οι 100 ρουμανικοί υποστρωματικοί όροι έχουν αλβανικό ανάλογο λ.χ. buză, codru, ghimpe, urdă, strungă, mânz, zgardă, vatră, țeapă, gard, barză, murg, brad, pârâu, băl, abur, țarc κλπ

Παραδείγμα : - PAlb. *bud-yā > *budzə «χείλος» > βλαχικό budzã ~ ρουμανικό buză ~ αλβ. buzë

4) "Ένα άλλο ενδιαφέρον ζεύγος λέξεων είναι οι λέξεις για το κοράκι: ρουμαν. cioară ~ αλβαν. sorrë. Η ιστορία της λέξης ξεκινάει από την ΠΙΕ ρίζα *kwers-no «μαύρος» (λ.χ. κοινό βαλτοσλαβικό *kwr.s-nos > *kirsnas και το σανσκριτικό kṛṣṇá). Η EPA μορφή ήταν *kwērsnā και, με διαδικασίες που έχουν εξηγηθεί στην ανάρτηση για την αλβανική γλώσσα, έγινε πρώτα tšārnā και τελικά tšοrrë > sorrë με την αφομοίωση -rn->-rr- να είναι ενεργή κατά την περίοδο ~ 500-800 μ.Χ. . Η ρουμανική μορφή cioară (/tšoară/) έχει την τονισμένη δίφθογγο -oà- που προέρχεται από το τονισμένο /ò/ (λ.χ. nòctem > noapte, pòrta>poartă). Έτσι ο πρόδρομός της είναι ο τύπος tšòră που αντιστοιχεί στο προτελευταίο αλβανικό στάδιο tšοrrë, το οποίο όμως προϋποθέτει την ύστερη πρωτοαλβανική αφομοίωση -rn->-rr- (λ.χ. infernus > ferr, furnus> furrë) που, όπως έγραψα παραπάνω, ήταν ενεργή κατά την περίοδο ~ 500-800 μ.Χ.. Αυτό σημαίνει ότι γύρω στο 500 μ.Χ. οι γλωσσικοί πρόγονοι των Αλβανών και των Ρουμάνων συμβίωναν ακόμα αρκετά κοντά ώστε να μπορέσουν οι μεν να δανείσουν στους δε τη μορφή tšοrrë>tšoară."

5) Άλλα παραδείγματα είναι τα σλαβικά τοπωνύμια της Αλβανίας Tomornica> Tomor(r)icë και Tŭrnovo > Tër(r)ovë. Με άλλα λόγια, μέσα στην περίοδο ~500-800 μ.Χ., οι γλώσσικοί πρόγονοι των Αλβανών πρέπει και να κάνουν την τροπή tšornë> tšorrë όσο ακόμα είναι γείτνιοι με τους πρόγονους των Ρουμάνων και να προλάβουν να τρέψουν το rn>rr στα σλαβικά τοπωνύμια που βρήκαν στην Αλβανία.


____________


Ο αντίλογος αλβανοειδών όπως ο τακλασα απο πανω, δεν μένει στα παραπάνω αλλά στην ιερά οργή "γιατί δηλαδης να υπονοειτε πως οι σλαβοι ηρθαν πρωτοι από τους αλβανους, νια νια νια δεν παίζω", και είναι λόγικό αυτό, μόνο κάτι άχρηστοι βαλκάνιοι με υπό το μηδέν ανάστημα τρέφονται με την ιδέα της φυλετικής αυτοχθονίας.
Στη πραγματικότητα είναι τόσο βλάκες που δεν βλέπουν πως για την αυτοχθονία κανείς δεν δίνει δεκάρα, πλιν των εκ γεννετης κατώτερων βαλκάνιων. Έτσι σε ενα από τα λινκ που παρεθεσα διαβάζεις :

Τώρα το όνομα του Δυρραχίου οι Αλβανοί το πήραν ή από τους Σλάβους ή από τους Βλάχους/λατινόφωνους, επομένως στην 2η περίπτωση, όπως γράφει και ο Matzinger θα ήρθαν οποιαδήποτε στιγμή μετά το 400 μ.Χ. άρα, σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να προηγούνται των Σλάβων για 1-2 αιώνες.

Δηλ. το επίκεντρο για τα αλβανοειδή είναι το ποιοι ήρθαν πρώτοι και μέσα από αυτό θα ερμηνεύσουν, δεχτούν, απορρίψουν κάθε συζήτηση και επιχειρημα, πράγμα που προφανώς δεν είναι επίκεντρο για το υπόλοιπο σύμπαν, που δεν δίνει δεκάρα για το ποιος υπάνθρωπος ήρθε πρώτος, κι ουτε με κριτηριο αυτό θα αρθρώσει απόψη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 12 Οκτ 2022, 22:08, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
Passager
Δημοσιεύσεις: 1204
Εγγραφή: 25 Σεπ 2022, 21:44
Phorum.gr user: Passager

Re: Οι Σουλιώτες ήταν Αλβανοί λένε ιστορικοί σε Ελλάδα και Αλβανία!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Passager » 12 Οκτ 2022, 22:03

nik_killthemall έγραψε:
12 Οκτ 2022, 21:50
Σκαρταδος 4 έγραψε:
12 Οκτ 2022, 14:15
nik_killthemall έγραψε:
12 Οκτ 2022, 09:19


+ 1

Σχετικά με τα υπόλοιπα, υπάρχει σοβαρη ακαδημαϊκή έρευνα στην γλωσσολογία που σου επιτρέπει σε ένα βαθμό να ακολουθήσεις σε περιορισμένη διάρκεια το παρελθόν μιας άγραφης στο παρελθόν γλώσσας που χρησιμοποιείται σήμερα.
Ότι έρευνα και να έχει γίνει είναι σίγουρο ότι κατέληξε σε πολύ παρακινδυνευμενα συμπεράσματα
Ο λόγος γνωστός,ανυπαρξία γραπτών τεκμηρίων
Με βάση τα τοπωνύμια καί τα ανθρωπονυμια δουλειά δεν γίνεται
Εκτός αν πούμε ότι επειδή 50% των Ελλήνων σήμερα έχει εβραϊκά ονόματα,η γλώσσα μας έχει κοινό πρόγονο με την εβραϊκή
Εμείς βέβαια σήμερα ξέρουμε για ποιον λόγο έχουμε εβραϊκά ονόματα
Αν όμως όλη αυτή η ιστορία με τον χριστιανισμό είχε γίνει σε χρονους μη ιστορικούς φαντάσου τι θεωρίες θα είχαν αναπτυχθεί λόγω των ονομάτων αυτων
για να καταλάβεις το αν η έρευνα κατέληξε σε παρακινδυνευμένα συμπεράσματα, πρώτα πρέπει να διαβάσεις την έρευνα αλλιώς είσαι εκ των προτέρων biased και αυτό δεν έχει καμιά σχέση με καμιά έρευνα.


Στα λινκ που παρέθεσα ο κοινός γλωσσικός πρόγονος Αλβανικής και Ρουμάνικης βασίζεται στις εξής ενδείξεις :

1) Δεν μπορεί η Αλβανική να υπήρξε πριν τον 4ο αιώνα στη σημερινή Αλβανία που είναι κάτω από την γραμμή Jireček που επικρατούσε ελληνοφωνία, γιατί τότε θα έπρεπε να έχει συντριπτικά περισσότερα ελληνικά δάνεια, ενώ τώρα έχει συντριπτικά περισσότερα λατινικά δάνεια. Η Αλβανική έχει έχει 636 αρχαία λατινικά δάνεια και μόλις 10 ελληνιστικά δάνεια.
Άρα υπάρχει σοβαρή ένδειξη πως οι ομιλητές της Αλβανικής μέχρι τον 4ο αι. μ.Χ βρίσκονταν ΠΑΝΩ από την γραμμή Jireček που κυριαρχούσε η λατινική.

2) Εξίσου πάρα πολλά αρχαία λατινικά δάνεια έχει και η Ρουμάνικη.

3) Το υπόστρωμα της Ρουμάνικης είναι μια σειρά 100 περίπου λέξεων οι οποίες δεν αποτελούν δάνεια από κάποια γνωστή γλώσσα με την οποία η Ρουμανική ήρθε σε επάφή και, κατά συνέπεια, θεωρούνται γλωσσικά κατάλοιπα της γλώσσας που μιλούσαν οι πρόγονοι των Ρουμάνων πριν εκλατινιστούν. Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι όλες σχεδόν οι λέξεις του υποστρώματος αυτού υπάρχουν και στην Αλβανική.
H λίστα των συγγενικών λέξεων είναι πραγματικά πολύ μεγάλη μιας και σχεδόν όλοι οι 100 ρουμανικοί υποστρωματικοί όροι έχουν αλβανικό ανάλογο λ.χ. buză, codru, ghimpe, urdă, strungă, mânz, zgardă, vatră, țeapă, gard, barză, murg, brad, pârâu, băl, abur, țarc κλπ

Παραδείγμα : - PAlb. *bud-yā > *budzə «χείλος» > βλαχικό budzã ~ ρουμανικό buză ~ αλβ. buzë

4) "Ένα άλλο ενδιαφέρον ζεύγος λέξεων είναι οι λέξεις για το κοράκι: ρουμαν. cioară ~ αλβαν. sorrë. Η ιστορία της λέξης ξεκινάει από την ΠΙΕ ρίζα *kwers-no «μαύρος» (λ.χ. κοινό βαλτοσλαβικό *kwr.s-nos > *kirsnas και το σανσκριτικό kṛṣṇá). Η EPA μορφή ήταν *kwērsnā και, με διαδικασίες που έχουν εξηγηθεί στην ανάρτηση για την αλβανική γλώσσα, έγινε πρώτα tšārnā και τελικά tšοrrë > sorrë με την αφομοίωση -rn->-rr- να είναι ενεργή κατά την περίοδο ~ 500-800 μ.Χ. . Η ρουμανική μορφή cioară (/tšoară/) έχει την τονισμένη δίφθογγο -oà- που προέρχεται από το τονισμένο /ò/ (λ.χ. nòctem > noapte, pòrta>poartă). Έτσι ο πρόδρομός της είναι ο τύπος tšòră που αντιστοιχεί στο προτελευταίο αλβανικό στάδιο tšοrrë, το οποίο όμως προϋποθέτει την ύστερη πρωτοαλβανική αφομοίωση -rn->-rr- (λ.χ. infernus > ferr, furnus> furrë) που, όπως έγραψα παραπάνω, ήταν ενεργή κατά την περίοδο ~ 500-800 μ.Χ.. Αυτό σημαίνει ότι γύρω στο 500 μ.Χ. οι γλωσσικοί πρόγονοι των Αλβανών και των Ρουμάνων συμβίωναν ακόμα αρκετά κοντά ώστε να μπορέσουν οι μεν να δανείσουν στους δε τη μορφή tšοrrë>tšoară."

5) Άλλα παραδείγματα είναι τα σλαβικά τοπωνύμια της Αλβανίας Tomornica> Tomor(r)icë και Tŭrnovo > Tër(r)ovë. Με άλλα λόγια, μέσα στην περίοδο ~500-800 μ.Χ., οι γλώσσικοί πρόγονοι των Αλβανών πρέπει και να κάνουν την τροπή tšornë> tšorrë όσο ακόμα είναι γείτνιοι με τους πρόγονους των Ρουμάνων και να προλάβουν να τρέψουν το rn>rr στα σλαβικά τοπωνύμια που βρήκαν στην Αλβανία.
Πιστευω οτι ειναι συστιμικο λαθος, παραγωμενο απο συνηθειες της εποχης μας αλλα και απο ιδεολογικο θεσφατο ( το εθνος ειναι η γλωσσα) το να δινουμε 100% σημασια στα γλωσσικα γνωρισματα οσον αφορα την εθνοτητα, με λιγα λογια το που ανηκει που αισθανεται οτι ανηκει η το που ανηκει ο καθενας.
Ζωντας και εχοντα ζησει σε διαφορες "πολυπολιτισμικες" χωρες, παρατηρουμε οτι το γλωσσικο γνωρισμα δεν ειναι παρα ενα συμβαν της ιστοριας η της "καθημερινοτητας... ενα accident... ενω η καρδια και το μυαλο ειναι αλλου.
Φαντασου σε μια πραγματικοτητα (στην ευρητητα του ολου Οθωμανικου πεδιου) οπου κατα μερη και κατα χρονους μπεηδες αποφασιζαν οτι απαγορευεται να ομιλειται...για παραδειγμα... η Ελληνικη... (λεμε τωρα) μεχρι να σφαζουν 40 000 ατομα η να κοβουν δε θυμαμαι ποσες χιλιαδες γλωσσες.
Τεσπα οπως το δει κανεις αλλα εμενα αυτη η "γνωσσολογικη" τοποθετηση δεν με πειθει καθολου. Και λογω εμπειριας.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Δημοσιεύσεις: 7237
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:35

Re: Οι Σουλιώτες ήταν Αλβανοί λένε ιστορικοί σε Ελλάδα και Αλβανία!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 12 Οκτ 2022, 22:14

Passager έγραψε:
12 Οκτ 2022, 22:03

Πιστευω οτι ειναι συστιμικο λαθος, παραγωμενο απο συνηθειες της εποχης μας αλλα και απο ιδεολογικο θεσφατο ( το εθνος ειναι η γλωσσα) το να δινουμε 100% σημασια στα γλωσσικα γνωρισματα οσον αφορα την εθνοτητα, με λιγα λογια το που ανηκει που αισθανεται οτι ανηκει η το που ανηκει ο καθενας.
Ζωντας και εχοντα ζησει σε διαφορες "πολυπολιτισμικες" χωρες, παρατηρουμε οτι το γλωσσικο γνωρισμα δεν ειναι παρα ενα συμβαν της ιστοριας η της "καθημερινοτητας... ενα accident... ενω η καρδια και το μυαλο ειναι αλλου.
Φαντασου σε μια πραγματικοτητα (στην ευρητητα του ολου Οθωμανικου πεδιου) οπου κατα μερη και κατα χρονους μπεηδες αποφασιζαν οτι απαγορευεται να ομιλειται...για παραδειγμα... η Ελληνικη... (λεμε τωρα) μεχρι να σφαζουν 40 000 ατομα η να κοβουν δε θυμαμαι ποσες χιλιαδες γλωσσες.
Τεσπα οπως το δει κανεις αλλα εμενα αυτη η "γνωσσολογικη" τοποθετηση δεν με πειθει καθολου. Και λογω εμπειριας.
Προφανώς και η γλώσσα δεν δείχνει εθνος - έθνοτικη αυτοσυνείδησια. Συμφωνω. Το οτι ομως η γλωσσολογια τελει σε σαφεις κανονες κατα την ροη της ιστοριας και της εξελιξης της δεν έχει καμια σχέση με το οτι καποιοι ψαχνουν στη γλωσσα έθνη, ιερες καταγωγες, χαμενες πατριδες, εθνικο αναστημα, τιποτενιες αυτοχθονιες κλπα ψυχιατρικης φύσεως συμπλεγματα.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 20743
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Οι Σουλιώτες ήταν Αλβανοί λένε ιστορικοί σε Ελλάδα και Αλβανία!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 12 Οκτ 2022, 22:54

Σκαρταδος 4 έγραψε:
12 Οκτ 2022, 21:36
Passager έγραψε:
12 Οκτ 2022, 21:27
ενω σεις οι λεγομενοι αλβανοι, εισαστε αυτοι που προδωσατε τους Ευρωπαιους (και Ελληνες) αδελφους σας, και υποταχτηκατε στους οθωμανους ισα ισα για να αποκτησετε προνομοια.

Οποτε η τενεκεδενια προπαγανδα της τουρκικης πρεσβειας που παιζετε δεν πιανει για μας.

"Ειστε ψευτες και ο πατερας ειναι ο πατερας του ψεματος" οπως ειπε και ο Κυριος μας Ιησους Χριστος. Και το ψεμα εχει κοντα ποδαρια. Προσπαθειστε να κανετε οτι μπορειτε καλυτερο για σας και για την ανθρωποτητα και να ξαναθεωρησουν οι αλλοι λαοι με τιμη και σεβασμο. Οι αλλοι... εννοω εκτος τα αφεντικα σας τους νεοοθωμανους που υπηρετειτε εδω και 4 αιωνες.
:smt005::smt005::smt005:
Καλως τον Ξεφυγαλάκη... :003::003::003:

ο/η νέα παρτενέρ του taxalataxalasa... για tango.

ειδικα αυτό με την πρεσβεία... και έβαλε και τον ιουδαίο αποστάτη μέσα... μόνο ο σαούλ ο φαρισαίος λείπει για να λάμψει η ελληνικότητα της νεάς παρτενέρ... :003:

Μ' αρεσει που λέει: «το ψεμα εχει κοντα ποδαρια» αλλά ισχύει για όλους τους άλλους εκτός απ΄αυτόν και τις μπαρούφες που πιστεύει.

Τελικά η tratë έπιασε βοϊδοκέφαλη ψαρούκλα... Δεν πήγε χαράμι το μαλάγρωμα με τον άλλον που ξεκίνησα να τρατάρω γνώσεις....

Σκαρταδε, μην γελάς. Τα πράμτα είναι σοβαρά. :smt005:

το νέο στραβάδι πάσχει από Πρεσβειωπία... και κατά πως φαίνεται φυλάει το κλασώμαλλο δέρας και φοβάται μην του το πάρουμε με την Αργκό...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 20743
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Οι Σουλιώτες ήταν Αλβανοί λένε ιστορικοί σε Ελλάδα και Αλβανία!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 12 Οκτ 2022, 23:02

Σκαρταδος 4 έγραψε:
12 Οκτ 2022, 21:40
Ταξαλα,είσαι με τον ουτσεκα;
Τι εννοείς; αν είμαι ο ίδιος Ουτσεκάς ή αν είμαι προ-ουτσεκάς ή αν είμαι οπαδός του ουτσεκά;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 20743
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Οι Σουλιώτες ήταν Αλβανοί λένε ιστορικοί σε Ελλάδα και Αλβανία!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 12 Οκτ 2022, 23:21

nik_killthemall έγραψε:
12 Οκτ 2022, 21:50

Παραδείγμα : - PAlb. *bud-yā > *budzə «χείλος» > βλαχικό budzã ~ ρουμανικό buză ~ αλβ. buzë

τι ναι αυτά που λες ρε Μπόζο... :003:
Δεν σ άρεσε το bra και μας έφερες τον Bozo.
Εγώ γελάω ρε γκιώνη, γιατί έχω μελετήσει πολύ καλά όλες τις μπαρούφες που κάνεις copy-paste και δεν καταλαβαίνεις τίποτα αλλό εκτός από το να βάρας παλαμάκια. Πιστεύεις τις αρλούμπες ρε κρεμανταλά και εμπιστεύεσαι το δήθεν «κύρος» των μπαρουφάκηδων της γλωσσολογίας και τον Κοπρολέο

Μπόζο Ε! Bozo.

Μάλλον είσαι σκλαβόσπορος και σε πήζει η trata του taxalataxalasa που σε γλεντάει σαν αργκοναύτης.
Δηλ. το επίκεντρο για τα αλβανοειδή είναι το ποιοι ήρθαν πρώτοι και μέσα από αυτό θα ερμηνεύσουν, δεχτούν, απορρίψουν κάθε συζήτηση και επιχειρημα, πράγμα που προφανώς δεν είναι επίκεντρο για το υπόλοιπο σύμπαν, που δεν δίνει δεκάρα για το ποιος υπάνθρωπος ήρθε πρώτος, κι ουτε με κριτηριο αυτό θα αρθρώσει απόψη.
τι λες ρε μπαγλαμά; Εδω μιλάμε για γλωσσα και εσύ μας λες απο που ηρθανε οι αλβανοι. Εσυ μιλας για καθοδους και μεταναστες λες και είναι όλοι ουννοι σαν τον βλάκα τον Αυστριακο που ηρθε λαθρο στην περιοχή μας.

Απαξ και ειναι αυτος λαθρο, ολοι λαθρο πρεπει να ναι για την παραλογική του. Και εσύ τον χάφτεις. Χάφτον, αλλά μην περιμένεις να το χάψουν κι άλλοι επειδή εσύ περπατάς με το στόμα ανοιχτό και χάφτεις ό,τι σου σερβίρουν με κύρος.

Είσαι μέγας γκιώνης τελικά ρε Μπόζο...! Δεν μπαίνω καν στον κόπο να σου εξηγήσω γιατί είτε μιλώ σε ντουβάρι, ειτε σε σένα, «ένα και το αυτό»
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 20743
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Οι Σουλιώτες ήταν Αλβανοί λένε ιστορικοί σε Ελλάδα και Αλβανία!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 12 Οκτ 2022, 23:35

Μλκ ξαναδιαβάζω τα δύα ψάρια που ναι μέσα στην tratë και δεν ξέρω πουθε ναρ χίσω...
Τόσο μπαρουφολογικό υλικό που έχουν αραδιάσει στο παρόν νήμα είναι απίστευτο. Να απαντώ και να τους πηξω σαν παρμεζάνο για 18 μήνες...
Αισθάνομαι σαν παιδάκι στο Εργοστάσιο Σοκολάτας του Γουίλι Γουόνκα...
Αμα ρθουν και οι Ουμπαλουμπας θα χοροπηδαω απ την χαρά μου...
Λες να ρθουν οι ουμπαλούμπας;

:smt005:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 20743
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Οι Σουλιώτες ήταν Αλβανοί λένε ιστορικοί σε Ελλάδα και Αλβανία!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 13 Οκτ 2022, 00:19

«Ο αντίλογος αλβανοειδών όπως ο τακλασα απο πανω»

Αμά θωρείς πως ειμαι «αλβανοειδών» , τότε εσύ είσαι «βουλγαροσκλαβομουλοειδών».
Μην τυχόν έχεις και το αμπετσεντάρι στο εικόνισμα με την μπαναγιά σου.

Τέτοιον διάλογο θέλεις;
Να αμολάς ψόγους για να αποδομήσεις φυλετικορατσιστικά τον συνδιαλεγόμενο ως «αλβανοειδών» σαν ναι κάτι υποδεέστερο από σένα τον εξαίσιο;

Και που δεν ειμαι «αλβανοειδών», πάλι θα υπερασπιστώ τους «αλβανοειδών» από κάτι λεχρίτορατσιστόμουτρα σαν του λόγου σου ρε κερατά.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Σκαρταδος 4
Δημοσιεύσεις: 818
Εγγραφή: 23 Αύγ 2022, 15:52

Re: Οι Σουλιώτες ήταν Αλβανοί λένε ιστορικοί σε Ελλάδα και Αλβανία!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σκαρταδος 4 » 13 Οκτ 2022, 01:19

nik_killthemall έγραψε:
12 Οκτ 2022, 21:50


Στα λινκ που παρέθεσα ο κοινός γλωσσικός πρόγονος Αλβανικής και Ρουμάνικης βασίζεται στις εξής ενδείξεις :

1) Δεν μπορεί η Αλβανική να υπήρξε πριν τον 4ο αιώνα στη σημερινή Αλβανία που είναι κάτω από την γραμμή Jireček που επικρατούσε ελληνοφωνία, γιατί τότε θα έπρεπε να έχει συντριπτικά περισσότερα ελληνικά δάνεια, ενώ τώρα έχει συντριπτικά περισσότερα λατινικά δάνεια. Η Αλβανική έχει έχει 636 αρχαία λατινικά δάνεια και μόλις 10 ελληνιστικά δάνεια.
Άρα υπάρχει σοβαρή ένδειξη πως οι ομιλητές της Αλβανικής μέχρι τον 4ο αι. μ.Χ βρίσκονταν ΠΑΝΩ από την γραμμή Jireček που κυριαρχούσε η λατινική.

2) Εξίσου πάρα πολλά αρχαία λατινικά δάνεια έχει και η Ρουμάνικη.




Κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά
Η ρουμανική είναι λατινική διάλεκτος
Τι θα πει έχει αρχαία λατινικά δάνεια;

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών