ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ. Ο ΦΟΙΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΔ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ;
- kongrosian
ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ. Ο ΦΟΙΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΔ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ;
το παρακολούθησα λίγο σήμερα. εντάξει προσπαθεί να είναι λίγο αστείο, λίγο σουρεαλ, λίγο σύγχρονο, λίγο λαϊκό, λίγο πρωτότυπο. λίγο απ' όλα. μοιάζει λίγο με τα τραγούδια του Φοίβου, που δεν ξέρουν τι είναι. "φίλε" Ανέστης_35 το έχεις δει καθόλου - λογικά το έχεις δει λόγω Φοίβου - να μας κάνεις μια ανάλυσις;;; 

- Ανέστης_35
- Phorum.gr user: Ανέστης_35
Re: ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ. Ο ΦΟΙΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΔ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ;
georgebi

θα σου απαντήσω με απόλυτη ειλικρίνεια (όπως άλλωστε συνηθίζω πάντα) αν και ξέρω ότι θα στενοχωρήσω κάποιους από τους αναγνώστες μου και ενδεχομένως εξοργίσω κάποιους οπαδούς του Φοίβου...
Μέσες- άκρες για μένα η ουσιαστική του καλλιτεχνική υπόσταση συστήθηκε με το "Η ζωή μόνο έτσι είναι ωραία" (1995) και μας χαιρέτησε αφότου κατέθεσε το "Χάλια" (1998)...

εποχές που μια δισκογραφική δουλειά σήμαινε μια αυτοτελή κατάθεση ψυχής που σε ξεδίψαγε και σε χόρταινε από την αρχή μέχρι το τέλος και όχι ένα τυχάρπαστο μπουκέτο από 3-4 σουξεδάκια και μερικές μπαλάντες σκορποχώρι...Για να μην παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ ότι έχει βγάλει ποτέ ένα κακό cd. Ούτε ότι έλειψε η συνοχή από την καλλιτεχνική του καριέρα. Αλλά να, είναι καριέρα, κάτι το διαφορετικό. Υπάρχουν χιλιάδες καλλιτέχνες που δεν με ξινίζει η προσπάθεια να διαπράξουν το...έγκλημα της καριέρας. Αλλά ο Φοίβος θα είναι πάντα στα δικά μου αυτιά μια περίπτωση ασταθούς ισορροπίας:
ένας άνεμος που πέρασε, τα διέλυσε όλα και δεν κοίταξε πίσω του.

Με εμποδίζει αυτό να λιώνω στο replay όλο τον "αόρατο άνθρωπο", μειδιώντας και την εφηβική του μελαγχολία και κρίση ταυτότητας;
Όχι.
Με εμποδίζει να θεωρώ τον "Καθρέφτη" το πιο διαχρονικό κομμάτι του; και να χορεύω ένοχα μόνος το "mp3"; Καθόλου.
Με εμποδίζει να διασκεδάζω βλέποντας αυτό:
Ούτε στιγμή.

Όμως οι καριέρες είναι αναγκαίες για τα προς το ζειν, την ματαιοδοξία, το μεγάλωμα οικογένειας, το ξόρκισμα της λήθης, χρήσιμα όλα αυτά αλλά...αλλά είναι και δείχτης χρηματιστηριακός μαζί, που μοιραία μετά τα πάνω κάτω, κάτω πάνω θα φλερτάρει και με το μηδέν...και ναι το αυτοτρολάρισμα της Μποφίλιου για την αριστερομανία της ή την ευκολία με την οποία κλαίει στην σκηνή, είναι για μένα το...μηδέν.
κατά τα άλλα έχει συμπαθητικά μουσικά μέρη που δεν σώζουν όμως το ανέμπνευστο και μάλλον δίχως ουσιαστικό νόημα υπαρξης, όλον.
όμως όσο ζω σε αυτήν την μηδενική εποχή που κάποιοι θα σε λένε μηδενιστή, πιέζοντας σε να προτιμήσεις κάποια νούμερα από κάποια άλλα μεγαλύτερα, θα τραγουδώ τα βράδια χωρίς ύπνο:
Θα τονίζω
Πάντα λάθος τις λέξεις
Για να με ξαναπροσέξεις
Λάθος σχέσεις
Θ’ αρχινάω και μαύρες σκέψεις
Τρέξεις δεν τρέξεις
Να `μαι έτοιμος γι’ αυτό
Αν σε χάσω
Θα ξεχάσω
Πως μοιάζω
Και με ποια φωνή φωνάζω
Σου φωνάζω
Κι ανατέλλω και βραδιάζω
Βάζω και βγάζω
Τα άστρα από τον ουρανό

kongrosian έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 23:12το παρακολούθησα λίγο σήμερα. εντάξει προσπαθεί να είναι λίγο αστείο, λίγο σουρεαλ, λίγο σύγχρονο, λίγο λαϊκό, λίγο πρωτότυπο. λίγο απ' όλα. μοιάζει λίγο με τα τραγούδια του Φοίβου, που δεν ξέρουν τι είναι. "φίλε" Ανέστης_35 το έχεις δει καθόλου - λογικά το έχεις δει λόγω Φοίβου - να μας κάνεις μια ανάλυσις;;;

θα σου απαντήσω με απόλυτη ειλικρίνεια (όπως άλλωστε συνηθίζω πάντα) αν και ξέρω ότι θα στενοχωρήσω κάποιους από τους αναγνώστες μου και ενδεχομένως εξοργίσω κάποιους οπαδούς του Φοίβου...
Μέσες- άκρες για μένα η ουσιαστική του καλλιτεχνική υπόσταση συστήθηκε με το "Η ζωή μόνο έτσι είναι ωραία" (1995) και μας χαιρέτησε αφότου κατέθεσε το "Χάλια" (1998)...

εποχές που μια δισκογραφική δουλειά σήμαινε μια αυτοτελή κατάθεση ψυχής που σε ξεδίψαγε και σε χόρταινε από την αρχή μέχρι το τέλος και όχι ένα τυχάρπαστο μπουκέτο από 3-4 σουξεδάκια και μερικές μπαλάντες σκορποχώρι...Για να μην παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ ότι έχει βγάλει ποτέ ένα κακό cd. Ούτε ότι έλειψε η συνοχή από την καλλιτεχνική του καριέρα. Αλλά να, είναι καριέρα, κάτι το διαφορετικό. Υπάρχουν χιλιάδες καλλιτέχνες που δεν με ξινίζει η προσπάθεια να διαπράξουν το...έγκλημα της καριέρας. Αλλά ο Φοίβος θα είναι πάντα στα δικά μου αυτιά μια περίπτωση ασταθούς ισορροπίας:

Με εμποδίζει αυτό να λιώνω στο replay όλο τον "αόρατο άνθρωπο", μειδιώντας και την εφηβική του μελαγχολία και κρίση ταυτότητας;
Όχι.

Με εμποδίζει να θεωρώ τον "Καθρέφτη" το πιο διαχρονικό κομμάτι του; και να χορεύω ένοχα μόνος το "mp3"; Καθόλου.

Ούτε στιγμή.

Όμως οι καριέρες είναι αναγκαίες για τα προς το ζειν, την ματαιοδοξία, το μεγάλωμα οικογένειας, το ξόρκισμα της λήθης, χρήσιμα όλα αυτά αλλά...αλλά είναι και δείχτης χρηματιστηριακός μαζί, που μοιραία μετά τα πάνω κάτω, κάτω πάνω θα φλερτάρει και με το μηδέν...και ναι το αυτοτρολάρισμα της Μποφίλιου για την αριστερομανία της ή την ευκολία με την οποία κλαίει στην σκηνή, είναι για μένα το...μηδέν.

κατά τα άλλα έχει συμπαθητικά μουσικά μέρη που δεν σώζουν όμως το ανέμπνευστο και μάλλον δίχως ουσιαστικό νόημα υπαρξης, όλον.
όμως όσο ζω σε αυτήν την μηδενική εποχή που κάποιοι θα σε λένε μηδενιστή, πιέζοντας σε να προτιμήσεις κάποια νούμερα από κάποια άλλα μεγαλύτερα, θα τραγουδώ τα βράδια χωρίς ύπνο:
Θα τονίζω
Πάντα λάθος τις λέξεις
Για να με ξαναπροσέξεις
Λάθος σχέσεις
Τρέξεις δεν τρέξεις
Να `μαι έτοιμος γι’ αυτό
Αν σε χάσω
Θα ξεχάσω
Πως μοιάζω
Και με ποια φωνή φωνάζω
Σου φωνάζω
Κι ανατέλλω και βραδιάζω
Βάζω και βγάζω
Τα άστρα από τον ουρανό

☆★ (πού θα βρω το άλλο μου μισό;)
- Ανέστης_35
Re: ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ. Ο ΦΟΙΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΔ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ;
η πρόταση στον τίτλο του νήματος, αχαρακτήριστη ως συνήθως...
Σ αυτό το σιχαμερό gif έπεσε πρώτα το μάτι μου....
με τον Κέρμιτ να.........αυνανίζεται

και ούτε να διαβάσω
ούτε καν να διανοηθώ θέλω
τι άλλες ανωμαλίες θα έχεις γράψεις στο ποστ σου
που είχες και το θράσος να με κουτάρεις
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
καμιά με τον γέρο να την παίζει υπάρχει μπας και ησυχάσουμε?
- Ανέστης_35
you can thank me later:
Υδράργυρος έγραψε: ↑16 Οκτ 2022, 01:54
Ειναι μεγαλο σκανδαλο γιατι εχει πολλους εμπλεκομενους, ο δραστης χρησιμοποιουσε το κοινωνικο και πολιτικο προφιλ του για να εχει ασυλια, του δοθηκε χρονος να εξαφανισει στοιχεια, τα συστημικα μμε τον υπερασπιστηκαν, και το κλιμα απο την αρχη ειναι nothing to see here
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Ρε φίλε, είσαι μακράν η πιο κριντζ περσόνα του πχορουμ, παρότι μου βγάζεις κάτι το συμπαθές. Δεν ξερω πως να στο εξηγήσω, αλλά έπρεπε να στο πω.
- Ανέστης_35
τουλάχιστον δεν είναι παραμυθάς και κκες
- kongrosian
θα σας ειδοποιήσουμε.Ανέστης_35 έγραψε: ↑16 Οκτ 2022, 00:06georgebikongrosian έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 23:12το παρακολούθησα λίγο σήμερα. εντάξει προσπαθεί να είναι λίγο αστείο, λίγο σουρεαλ, λίγο σύγχρονο, λίγο λαϊκό, λίγο πρωτότυπο. λίγο απ' όλα. μοιάζει λίγο με τα τραγούδια του Φοίβου, που δεν ξέρουν τι είναι. "φίλε" Ανέστης_35 το έχεις δει καθόλου - λογικά το έχεις δει λόγω Φοίβου - να μας κάνεις μια ανάλυσις;;;
Όχι.
Ούτε στιγμή.
Θα τονίζω
Πάντα λάθος τις λέξεις
Για να με ξαναπροσέξεις
Λάθος σχέσεις
Τρέξεις δεν τρέξεις
Να `μαι έτοιμος γι’ αυτό
Αν σε χάσω
Θα ξεχάσω
Πως μοιάζω
Και με ποια φωνή φωνάζω
Σου φωνάζω
Κι ανατέλλω και βραδιάζω
Βάζω και βγάζω
Τα άστρα από τον ουρανό
-
όντως αυτά τα δυο άλμπουμ είναι εξαιρετικά, το πικ της δημιουργικότητας του. και μετά έχει ωραία τραγούδια αλλά οκ, διάσπαρτα. και το τελευταίο δεν με συγκλόνισε, το παρατραβάει σε κάποια, αλλα είναι αδιάφορα. μου είναι συμπαθής γενικά πάντως, και σίγουρα δεξιός δεν είναι. τον έβαλαν κι αυτόν και για τα νούμερα, και το ξεχου.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
- kongrosian
Γι αυτό και μεις ψηφίσαμε Κουλη 
και θα τον ψηφίζουμε όσο ζούμε

Γιατί ο Κουλης έδωσε βήμα σε άξιους ανθρώπους στο αντικείμενο τους σαν τον Δεληβοριά
ανεξάρτητα αν αυτός τον βρίζει απ το πρωί έως το βράδυ (τόσο του κόβει)
ή συχνάζει σε βόθρους σαν το the press project
....βέβαια τα ''νούμερα'' μετά τα δυο καλά αρχικά επεισόδια.....πλέον πάνε απ το κακό στο χειρότερο.....

και καλό θα ήταν να κοπούν
προτού αμαυρώσουν αμετάκλητα
τις αρχικά καλές εντυπώσεις.....

και θα τον ψηφίζουμε όσο ζούμε

Γιατί ο Κουλης έδωσε βήμα σε άξιους ανθρώπους στο αντικείμενο τους σαν τον Δεληβοριά

ανεξάρτητα αν αυτός τον βρίζει απ το πρωί έως το βράδυ (τόσο του κόβει)

ή συχνάζει σε βόθρους σαν το the press project

....βέβαια τα ''νούμερα'' μετά τα δυο καλά αρχικά επεισόδια.....πλέον πάνε απ το κακό στο χειρότερο.....

και καλό θα ήταν να κοπούν
προτού αμαυρώσουν αμετάκλητα
τις αρχικά καλές εντυπώσεις.....

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος georgebi την 30 Νοέμ 2022, 15:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

SpoilerShow
Δεν έχω δει την εκπομπή του Φοίβου αλλά η εκπομπή του Πορτοκάλογλου είναι πολύ καλή.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ο «Φοίβος» από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» είναι σήμερα τραβέλι
από τα ριχνω μέσα » 24 Οκτ 2024, 20:41 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 0 Απαντήσεις
- 266 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από τα ριχνω μέσα
24 Οκτ 2024, 20:41
-
-
-
Νέα δημοσίευση Είναι η BLACK METAL Σατανιστική μουσική ;
από tanipteros » 08 Σεπ 2024, 12:14 » σε Μουσική - 7 Απαντήσεις
- 290 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
08 Σεπ 2024, 17:03
-
-
-
Νέα δημοσίευση τελευταίο νήμα στην μουσική
από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα » 08 Δεκ 2023, 04:05 » σε Μουσική - 5 Απαντήσεις
- 333 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από plouf
18 Δεκ 2023, 08:42
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αυτός, ο (κομμουνιστής) ΔΗΜΑΡΧΟΣ αυτός και η Λασπούπολη που έγινε… μύθος
από Frappezitis » 06 Σεπ 2023, 07:07 » σε Εσωτερική Πολιτική - 20 Απαντήσεις
- 2287 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
05 Οκτ 2023, 20:47
-