Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA
Δημοσιεύσεις: 8526
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 11:27

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 20 Οκτ 2022, 11:36

Volk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:30
Εξαρταται ομως και με το κρεας. Δεν εχουν ολα την ιδια ποιοτητα. Υπαρχουν και τα βιολογικα!
Να δω βιολογική μπριζόλα βίγκαν και τι στον κόσμο!!! :smt005:

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29724
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 20 Οκτ 2022, 11:37

Naranjita έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:27
Volk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:23
Naranjita έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:11


επίσης να βάλουμε κάτω και πόσες ορμονες, αντιβιωτικά και χημικά έχει το κρέας και τα λαχανικά που τρώμε.
για να μην πω για τ αψάρια.

φαρμάκια είναι όλα τους.
Ισχυει. Ειδικα τα γαλακτοκομικα!
μια χαρά το πίναμε το γάλα, τρώγαμε τα τυριά μας και τα γιαουρτια μας και πάρα πολύ σπάνια υπήρχε κάποιος αλλεργικός.

εκεί κάπου στο 2000 και μετά, ξεκίνησαν οι πρώτες δυσανεξίες στα τρόφιμα.

εμένα με έπιασε το 2009-10 στα γαλακτοκομικά και ενώ έχω πιει μια λίμνη γάλα από μικρό παιδι έως τότε.

οπότε γιατί είναι πιο υγιεινό το κανονικό κρέας από το τεχνητό?
Δεν ξεκίνησαν το 2000 οι δυσανεξίες στα τρόφιμα. Υπήρχαν πάντα.

Η αδερφή μου όταν έπινε γάλα βρέφος, είτε μητρικό, είτε βρεφικό αγελαδινό σκόνη, μελάνιαζε και πρηζόταν. Από 4 μηνών και έπειτα έτρωγε κρέμα νερωμένη.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

axilmar
Δημοσιεύσεις: 8450
Εγγραφή: 08 Απρ 2019, 11:48
Phorum.gr user: axilmar

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 20 Οκτ 2022, 11:37

Green Dragon έγραψε:
20 Οκτ 2022, 09:28
Φαντάσου πόση χημεία έχει πέσει πάνω σ' αυτήν την μπριζόλα, σα να καταπίνεις τον αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ θα είναι.
:goodpost:

Ας τα φανε αυτοι για καμμια 10αρια χρονακια και αμα δεν εχει επιπτωσεις τοτε το συζηταμε.

Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk » 20 Οκτ 2022, 11:37

OANNHSEA έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:36
Volk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:30
Εξαρταται ομως και με το κρεας. Δεν εχουν ολα την ιδια ποιοτητα. Υπαρχουν και τα βιολογικα!
Να δω βιολογική μπριζόλα βίγκαν και τι στον κόσμο!!! :smt005:

.
Για κανονικο κρεας εγραψα οτι υπαρχουν και βιολογικα.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk » 20 Οκτ 2022, 11:39

Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:37
Naranjita έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:27
Volk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:23


Ισχυει. Ειδικα τα γαλακτοκομικα!
μια χαρά το πίναμε το γάλα, τρώγαμε τα τυριά μας και τα γιαουρτια μας και πάρα πολύ σπάνια υπήρχε κάποιος αλλεργικός.

εκεί κάπου στο 2000 και μετά, ξεκίνησαν οι πρώτες δυσανεξίες στα τρόφιμα.

εμένα με έπιασε το 2009-10 στα γαλακτοκομικά και ενώ έχω πιει μια λίμνη γάλα από μικρό παιδι έως τότε.

οπότε γιατί είναι πιο υγιεινό το κανονικό κρέας από το τεχνητό?
Δεν ξεκίνησαν το 2000 οι δυσανεξίες στα τρόφιμα. Υπήρχαν πάντα.

Η αδερφή μου όταν έπινε γάλα βρέφος, είτε μητρικό, είτε βρεφικό αγελαδινό σκόνη, μελάνιαζε και πρηζόταν. Από 4 μηνών και έπειτα έτρωγε κρέμα νερωμένη.
Σωστα τα οσα εγραψες.

Διαπιστωσες ποτε το γιατι συμβαινει αυτο με τους ανθρωπους και τα γαλακτοκομικα;
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29724
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 20 Οκτ 2022, 11:46

Volk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:39
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:37
Naranjita έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:27


μια χαρά το πίναμε το γάλα, τρώγαμε τα τυριά μας και τα γιαουρτια μας και πάρα πολύ σπάνια υπήρχε κάποιος αλλεργικός.

εκεί κάπου στο 2000 και μετά, ξεκίνησαν οι πρώτες δυσανεξίες στα τρόφιμα.

εμένα με έπιασε το 2009-10 στα γαλακτοκομικά και ενώ έχω πιει μια λίμνη γάλα από μικρό παιδι έως τότε.

οπότε γιατί είναι πιο υγιεινό το κανονικό κρέας από το τεχνητό?
Δεν ξεκίνησαν το 2000 οι δυσανεξίες στα τρόφιμα. Υπήρχαν πάντα.

Η αδερφή μου όταν έπινε γάλα βρέφος, είτε μητρικό, είτε βρεφικό αγελαδινό σκόνη, μελάνιαζε και πρηζόταν. Από 4 μηνών και έπειτα έτρωγε κρέμα νερωμένη.
Σωστα τα οσα εγραψες.

Διαπιστωσες ποτε το γιατι συμβαινει αυτο με τους ανθρωπους και τα γαλακτοκομικα;
Οι άνθρωποι ήμασταν πάντα αλλεργικοί σε κάποιες τροφές. Δεν έχω να διαπιστώσω κάτι. Τα γαλακτοκομικά ακούγονται περισσότερο απ' όλα. Οι Κινέζοι πχ δεν τρώνε καθόλου γαλακτοκομικά γιατί αν θυμάμαι καλά έχουν πάθει μετάλλαξη.

Ξέρω παιδί που ενώ το ήξεραν πως έχει αλλεργία στο γάλα, του έδιναν να πιει κάθε βράδυ σε συνεννόηση με την παιδίατρο μήπως το ξεπεράσει, μπορεί να συμβεί και αυτό, δεν το έκανε εμετό όσο ήταν ξύπνιος, έπεσε για ύπνο, έκανε αναγωγή μέσα στον ύπνο και παράλογο να πνίγει και να πεθάνει όπως κοιμόταν.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

stergiosbik
Δημοσιεύσεις: 17129
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 20 Οκτ 2022, 11:47

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:28
stergiosbik έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:16
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:04


Δε νομιζω να υπαρχει λεσβια χωρις δονητη.
Και πουστης χωρίς ψεύτικο μουνι.
Ποιος ο λόγος να χρησιμοποιείς δονητη και να μην έχεις έναν ορίτζιναλ πουτσο;
Μια λογική εξήγηση θα ήταν αποδεκτή.
Για μπριζολες μιλουσαμε.
Στο φόρουμ είμαστε.
Όλα,πάνε με όλα!

Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk » 20 Οκτ 2022, 12:17

Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:46
Volk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:39
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:37


Δεν ξεκίνησαν το 2000 οι δυσανεξίες στα τρόφιμα. Υπήρχαν πάντα.

Η αδερφή μου όταν έπινε γάλα βρέφος, είτε μητρικό, είτε βρεφικό αγελαδινό σκόνη, μελάνιαζε και πρηζόταν. Από 4 μηνών και έπειτα έτρωγε κρέμα νερωμένη.
Σωστα τα οσα εγραψες.

Διαπιστωσες ποτε το γιατι συμβαινει αυτο με τους ανθρωπους και τα γαλακτοκομικα;
Οι άνθρωποι ήμασταν πάντα αλλεργικοί σε κάποιες τροφές. Δεν έχω να διαπιστώσω κάτι. Τα γαλακτοκομικά ακούγονται περισσότερο απ' όλα. Οι Κινέζοι πχ δεν τρώνε καθόλου γαλακτοκομικά γιατί αν θυμάμαι καλά έχουν πάθει μετάλλαξη.

Ξέρω παιδί που ενώ το ήξεραν πως έχει αλλεργία στο γάλα, του έδιναν να πιει κάθε βράδυ σε συνεννόηση με την παιδίατρο μήπως το ξεπεράσει, μπορεί να συμβεί και αυτό, δεν το έκανε εμετό όσο ήταν ξύπνιος, έπεσε για ύπνο, έκανε αναγωγή μέσα στον ύπνο και παράλογο να πνίγει και να πεθάνει όπως κοιμόταν.
Το γαλα απο διαφορα ζωα, δεν ειναι συμβατη με τον ανθρωπο τροφη.

Τα διαφορα προιοντα ωριμανσης οπως το γιαουρτι, ειναι καπως πιο "συμβατα" και δεν δημιουργουν προβληματα τοσο συχνα και τοσο μεγαλο βαθμο. Και παλι και σε αυτα υπαρχει προβλημα αλλα οχι οπως με το γαλα.

Πιο παλια που υπηρχαν τα γνησια προβεια γιαουρτια, ειχαμε και ενα χ ωφελος απο την καταναλωση τους, ειχαν διαφορους ωφελιμους μυκητες και ενζυμα για τον εντερικο σωληνα. Τα αγελαδινα, οχι. Οπως και τα πιο πολλα γιαουρτια της εποχης μας. Πολυ δυσκολα να βρεις γνησιο γιαουρτι με τους ωφελιμους μυκητες σε φυσικη μορφη πλεον.

Τα δε τυρια, αστο καλυτερα! Περα απο τη γευση που ναι γουσταρουμε οσοι τα τρωμε, δεν ειναι για να τα τρως.

Εκτος, αν βρεις καποια σπιτικη φετα ή απο καποιο μικρο παραγωγο που τα χει τα ζωντανα να βοσκανε και δεν το πηζει στο αλατι στη συνεχεια. Να ναι δηλαδη απο ζωα που ζουν ελευθερα και στη συνεχεια να μη τη κανει τη φετα λυσσα! Ακομα και σε αυτη τη περιπτωση ομως, αν πχ δεν φας γαλακτοκομικα για ενα μηνα και κανεις μια μετρηση της IGF-1 και μετα φας κανονικα για ενα μηνα και πας παλι να κανεις μετρηση, θα δεις με νουμερα πλεον μπροστα σου την αληθεια!!!
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29724
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 20 Οκτ 2022, 12:24

Volk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:17

Εκτος, αν βρεις καποια σπιτικη φετα ή απο καποιο μικρο παραγωγο που τα χει τα ζωντανα να βοσκανε και δεν το πηζει στο αλατι στη συνεχεια. Να ναι δηλαδη απο ζωα που ζουν ελευθερα και στη συνεχεια να μη τη κανει τη φετα λυσσα! Ακομα και σε αυτη τη περιπτωση ομως, αν πχ δεν φας γαλακτοκομικα για ενα μηνα και κανεις μια μετρηση της IGF-1 και μετα φας κανονικα για ενα μηνα και πας παλι να κανεις μετρηση, θα δεις με νουμερα πλεον μπροστα σου την αληθεια!!!
Η γιαγιά του άντρα μου έκανε τυρί, συγκεκριμένα φέτα μέχρι πριν από 20 χρόνια. Η παραδοσιακή, σπιτική φέτα, είναι τίγκα στο αλάτι και η παραδοσιακή πυτιά είναι από το στομάχι του ζώου και δίνει συγκεκριμένη και βαριά οσμή στο τυρί. Αν την ξέρεις από τα μικρά σου χρόνια, είσαι οκ, αν είσαι νύφη ή γαμπρός στην οικογένεια, σου βρωμάει γιατί είσαι πολύ αστός για να εκτιμήσεις την σπιτική φέτα.

Όταν παντρεύτηκε ο πεθερός μου, η γιαγιά έβαλε την πυτιά του εμπορίου στο τυρί για να μην μυρίζει άσχημα.

Το παραδοσιακό και σπιτικό είναι κατά προσέγγιση. Στις "εκλεπτισμένες" μύτες μας ξυνίζει και βρωμάει.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα
Δημοσιεύσεις: 9079
Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 20 Οκτ 2022, 12:30

Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:24
Volk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:17

Εκτος, αν βρεις καποια σπιτικη φετα ή απο καποιο μικρο παραγωγο που τα χει τα ζωντανα να βοσκανε και δεν το πηζει στο αλατι στη συνεχεια. Να ναι δηλαδη απο ζωα που ζουν ελευθερα και στη συνεχεια να μη τη κανει τη φετα λυσσα! Ακομα και σε αυτη τη περιπτωση ομως, αν πχ δεν φας γαλακτοκομικα για ενα μηνα και κανεις μια μετρηση της IGF-1 και μετα φας κανονικα για ενα μηνα και πας παλι να κανεις μετρηση, θα δεις με νουμερα πλεον μπροστα σου την αληθεια!!!
Η γιαγιά του άντρα μου έκανε τυρί, συγκεκριμένα φέτα μέχρι πριν από 20 χρόνια. Η παραδοσιακή, σπιτική φέτα, είναι τίγκα στο αλάτι και η παραδοσιακή πυτιά είναι από το στομάχι του ζώου και δίνει συγκεκριμένη και βαριά οσμή στο τυρί. Αν την ξέρεις από τα μικρά σου χρόνια, είσαι οκ, αν είσαι νύφη ή γαμπρός στην οικογένεια, σου βρωμάει γιατί είσαι πολύ αστός για να εκτιμήσεις την σπιτική φέτα.

Όταν παντρεύτηκε ο πεθερός μου, η γιαγιά έβαλε την πυτιά του εμπορίου στο τυρί για να μην μυρίζει άσχημα.

Το παραδοσιακό και σπιτικό είναι κατά προσέγγιση. Στις "εκλεπτισμένες" μύτες μας ξυνίζει και βρωμάει.
Που θα βρούμε τέτοια φέτα στο εμπόριο, εννοώ από αυτή που βρωμάει; Φτιάχνει καμία εταιρία ή όλες είναι αδελφίστικες;
Z

Άβαταρ μέλους
George_V
Δημοσιεύσεις: 27494
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:08
Phorum.gr user: George_V
Τοποθεσία: Kαλαμαι

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 20 Οκτ 2022, 12:33

Καραμελίτσα έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:30
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:24
Volk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:17

Εκτος, αν βρεις καποια σπιτικη φετα ή απο καποιο μικρο παραγωγο που τα χει τα ζωντανα να βοσκανε και δεν το πηζει στο αλατι στη συνεχεια. Να ναι δηλαδη απο ζωα που ζουν ελευθερα και στη συνεχεια να μη τη κανει τη φετα λυσσα! Ακομα και σε αυτη τη περιπτωση ομως, αν πχ δεν φας γαλακτοκομικα για ενα μηνα και κανεις μια μετρηση της IGF-1 και μετα φας κανονικα για ενα μηνα και πας παλι να κανεις μετρηση, θα δεις με νουμερα πλεον μπροστα σου την αληθεια!!!
Η γιαγιά του άντρα μου έκανε τυρί, συγκεκριμένα φέτα μέχρι πριν από 20 χρόνια. Η παραδοσιακή, σπιτική φέτα, είναι τίγκα στο αλάτι και η παραδοσιακή πυτιά είναι από το στομάχι του ζώου και δίνει συγκεκριμένη και βαριά οσμή στο τυρί. Αν την ξέρεις από τα μικρά σου χρόνια, είσαι οκ, αν είσαι νύφη ή γαμπρός στην οικογένεια, σου βρωμάει γιατί είσαι πολύ αστός για να εκτιμήσεις την σπιτική φέτα.

Όταν παντρεύτηκε ο πεθερός μου, η γιαγιά έβαλε την πυτιά του εμπορίου στο τυρί για να μην μυρίζει άσχημα.

Το παραδοσιακό και σπιτικό είναι κατά προσέγγιση. Στις "εκλεπτισμένες" μύτες μας ξυνίζει και βρωμάει.
Που θα βρούμε τέτοια φέτα στο εμπόριο, εννοώ από αυτή που βρωμάει; Φτιάχνει καμία εταιρία ή όλες είναι αδελφίστικες;
Βρίσκεις τον μπαρμπα-Μητρο στη στάνη και αγοράζεις από εκεί.
Original προταση:

ΙΙΙ. Veteres: Αυτοι ειναι μονομάχοι που κατάφεραν να επιβιώσουν 1 χρόνο στη σχολή.

Google translate Hebrew to Greek

ΙΙΙ. Βετεράνοι: Δεν θα μπορείτε να υπογράψετε μια γάτα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29724
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 20 Οκτ 2022, 12:34

Καραμελίτσα έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:30
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:24
Volk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:17

Εκτος, αν βρεις καποια σπιτικη φετα ή απο καποιο μικρο παραγωγο που τα χει τα ζωντανα να βοσκανε και δεν το πηζει στο αλατι στη συνεχεια. Να ναι δηλαδη απο ζωα που ζουν ελευθερα και στη συνεχεια να μη τη κανει τη φετα λυσσα! Ακομα και σε αυτη τη περιπτωση ομως, αν πχ δεν φας γαλακτοκομικα για ενα μηνα και κανεις μια μετρηση της IGF-1 και μετα φας κανονικα για ενα μηνα και πας παλι να κανεις μετρηση, θα δεις με νουμερα πλεον μπροστα σου την αληθεια!!!
Η γιαγιά του άντρα μου έκανε τυρί, συγκεκριμένα φέτα μέχρι πριν από 20 χρόνια. Η παραδοσιακή, σπιτική φέτα, είναι τίγκα στο αλάτι και η παραδοσιακή πυτιά είναι από το στομάχι του ζώου και δίνει συγκεκριμένη και βαριά οσμή στο τυρί. Αν την ξέρεις από τα μικρά σου χρόνια, είσαι οκ, αν είσαι νύφη ή γαμπρός στην οικογένεια, σου βρωμάει γιατί είσαι πολύ αστός για να εκτιμήσεις την σπιτική φέτα.

Όταν παντρεύτηκε ο πεθερός μου, η γιαγιά έβαλε την πυτιά του εμπορίου στο τυρί για να μην μυρίζει άσχημα.

Το παραδοσιακό και σπιτικό είναι κατά προσέγγιση. Στις "εκλεπτισμένες" μύτες μας ξυνίζει και βρωμάει.
Που θα βρούμε τέτοια φέτα στο εμπόριο, εννοώ από αυτή που βρωμάει; Φτιάχνει καμία εταιρία ή όλες είναι αδελφίστικες;
Δεν νομίζω να υπάρχει εταιρία που να χρησιμοποιεί πυτιά από το στομάχι του ζώου.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
GoBack
Δημοσιεύσεις: 28546
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:37

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 20 Οκτ 2022, 12:38

axilmar έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:37
Green Dragon έγραψε:
20 Οκτ 2022, 09:28
Φαντάσου πόση χημεία έχει πέσει πάνω σ' αυτήν την μπριζόλα, σα να καταπίνεις τον αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ θα είναι.
:goodpost:

Ας τα φανε αυτοι για καμμια 10αρια χρονακια και αμα δεν εχει επιπτωσεις τοτε το συζηταμε.
Μη γινεσαι ψεκ.Αν ειναι καλα 2 μηνες μετα,να φας και εσυ.
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29724
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 20 Οκτ 2022, 12:39

George_V έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:33
Καραμελίτσα έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:30
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:24


Η γιαγιά του άντρα μου έκανε τυρί, συγκεκριμένα φέτα μέχρι πριν από 20 χρόνια. Η παραδοσιακή, σπιτική φέτα, είναι τίγκα στο αλάτι και η παραδοσιακή πυτιά είναι από το στομάχι του ζώου και δίνει συγκεκριμένη και βαριά οσμή στο τυρί. Αν την ξέρεις από τα μικρά σου χρόνια, είσαι οκ, αν είσαι νύφη ή γαμπρός στην οικογένεια, σου βρωμάει γιατί είσαι πολύ αστός για να εκτιμήσεις την σπιτική φέτα.

Όταν παντρεύτηκε ο πεθερός μου, η γιαγιά έβαλε την πυτιά του εμπορίου στο τυρί για να μην μυρίζει άσχημα.

Το παραδοσιακό και σπιτικό είναι κατά προσέγγιση. Στις "εκλεπτισμένες" μύτες μας ξυνίζει και βρωμάει.
Που θα βρούμε τέτοια φέτα στο εμπόριο, εννοώ από αυτή που βρωμάει; Φτιάχνει καμία εταιρία ή όλες είναι αδελφίστικες;
Βρίσκεις τον μπαρμπα-Μητρο στη στάνη και αγοράζεις από εκεί.
Ούτε ο μπάρμπα-Μήτρος την κάνει έτσι πλέον.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα
Δημοσιεύσεις: 9079
Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 20 Οκτ 2022, 12:40

Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:39
George_V έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:33
Καραμελίτσα έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:30


Που θα βρούμε τέτοια φέτα στο εμπόριο, εννοώ από αυτή που βρωμάει; Φτιάχνει καμία εταιρία ή όλες είναι αδελφίστικες;
Βρίσκεις τον μπαρμπα-Μητρο στη στάνη και αγοράζεις από εκεί.
Ούτε ο μπάρμπα-Μήτρος την κάνει έτσι πλέον.
Κατάλαβα, άλλος ένας λόγος να μετοικίσει κανείς σε φάρμα.
Z

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών