προσωπικά ξεκίνησα όπως όλοι οι περισσότεροι Έλληνες με την Χριστιανική παιδεία την Ορθόδοξη, αργότερα ενέταξα στα πιστεύω μου και την αρχαία Ελληνική οικιακή/προσωπική λατρεία και από κει που πίστευα ότι υπάρχει ένα αθάνατο ον διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλά.GoBzi έγραψε: ↑26 Οκτ 2022, 20:38Από την στιγμή που δεν υπάρχει συνοχή και εχεις στο Χ αποτέλεσμα παρά τις αντιφάσεις μεταξύ (ελληνικού) πολυθεϊσμού και βουδισμού, τότε είτε είσαι παγκόσμια μοναδικός είτε υπάρχουν και άλλοι τρόποι να φτάσεις στο ίδιο "πνευματικό σημείο", απλά εσύ το κάνεις με τον τρόπο σου.tanipteros έγραψε: ↑26 Οκτ 2022, 20:11απλά μπορείς να πεις ότι έχω πλούσια πνευματική ζωή ... και μια πιο ευρύτερη οπτική...αυτή είναι η διαφοράGoBzi έγραψε: ↑26 Οκτ 2022, 17:08
Σοβαρές ερωτήσεις χωρίς να ειρωνεύομαι.
Σε τι διαφέρουν τα πνευματικά όντα που έρχονται σε επαφή με έναν {βάλε θρησκεία/πίστη} με τα πνευματικά όντα που έρχονται σε επαφή με εσένα;
Οταν ήρθες σε επαφή με τα πνευματικά όντα, ήσουν υπο την επήρεια βοτάνων/ναρκωτικών;
Λόγω του ότι είσαι μορφή εδώ μέσα σε έχω ψάξει και σε έχω βρει από τον Μπεθανη με εθνικούς μέχρι και σε αστρολογικά φόρουμ. Στο κανάλι σου στο YouTube έχεις ύμνους σε αρχαίους Θεούς, εδώ μιλάς για Βουδισμό και στο blog σου έχεις τελετή κάθαρσης εμπνευσμένη από τους βουδιστές, προσαρμοσμένη στην ελληνική (αρχαία) θρησκεία.
Μιλάς για θρησκευτικό συναίσθημα και κάνεις αναφορές σε μεταθανάτια ζωή, κάτι που έρχεται σε κόντρα με τον βουδισμό.
Πως έφτασες στο σημείο να τα μπερδέψεις;
Έχει γίνει συσχετισμός όλων αυτών από άλλους ή είσαι ο πρώτος; Μήπως εχεις ξεκινήσει δική σου αίρεση εσκεμμένα;
Ο καθένας μας μπορεί να βγει και να πουλάει τρέλα με τέτοια θέματα και να απαντάει γενικευμένα. Πως ακριβώς διαφέρεις εσύ;
Υποθέτω πως καταλήγουμε στο δεύτερο, οπότε δεν γνωρίζεις πως "την βρίσκει" ο καθένας. Βάσει αυτού, γιατί επιτίθεσαι στις αβραμικές θρησκείες; Πως είσαι τόσο σίγουρος πως ο χριστιανός/μουσουλμάνος/Εβραίος δεν μπορεί να φτάσει σε παρόμοιο η ίδιο σημείο με εσένα; Γιατί να δεχτώ την δική σου οπτική και όχι των άλλων; Γιατί να μην δεχτώ και τις δύο;
Δεν έμεινα όμως εκεί έχω επηρροές από Ινδουισμό και Ταντρα και Βουδδισμό. Τελικά κατέληξα να γίνω οπαδός του Ευήμερου που υποστηρίζει ότι οι Θεοί είναι αποθεωμένοι άνθρωποι και ότι οι αρχαίοι λατρεύαν το αθάνατο μέρος της ψυχής των προγόνων τους και έτσι κάθε άνθρωπος με ψυχή είναι ένας Θεός σε άγνοια...μέχρι να αφυπνιστεί και να μάθει τον εαυτό Του.
Οι προσωπικές εμπειρίες και η πνευματική μου ζωή δεν βασίζεται σε βότανα και ναρκωτικά αλλά έτσι γεννήθηκα. Από νήπιο θυμάμαι την παλιά μου ζωή και τι γεγονότα έγιναν σε πνευματικά πεδία πριν ενσαρκωθώ....
Οι εμπειρίες μου εμπλουτίστηκαν μετά από την συνάντηση μου με τον Βουδδισμό όπου έμαθα διαλογισμό και πώς να ταξιδεύω αστρικά σε άλλα πεδία πνευματικά.
Έμαθα να συγκρίνω τα πνευματικά συστήματα και έτσι μπορώ να έχω κρίση του τι είναι σωστό και τι λάθος σε μια θρησκεία.
Επίσης όπως είπα έχω συναντήσει αντίθεα πνεύματα που αλλοιώνουν τα πιστεύω των θρησκειών από αρχαία χρόνια και έχω επίγνωση αυτού του γεγονότος τόσο για τον Χριστιανισμό όσο και για τον Βουδδισμό.
Για παράδειγμα η βάση της αντιθεϊας είναι ο εγωισμός το να θέλει πχ να γίνει ο μοναδικός Θεός και να στερήσει αυτό το δικαίωμα από άλλα όντα.
Σε αυτήν την γραμμή της μοναδικότητας του εγωισμού κινούνται εκ της γεννέσεως τους οι 3 Αβρααμικές θρησκείες...οι οποίες επηρρεαστικαν από πολλά καλά και κακά... αλλά η βάση είναι ο μοναδικός Θεός και όχι άλλοι Θεοί...αυτή είναι η γραμμή...
Ο Χριστιανισμός επηρρεασμένος από τον Πλατωνισμό περί αθανασίας ψυχής, θέωσης κτλ έχει ξεφύγει αρκετά από το εγωιστικό μονοθειστικό δόγμα αλλά ενέχει άλλα δηλητήρια όπως ο τελετουργικός φόνος...
Το πιο αρχαίο καθαρό πνευματικό σύστημα που βρήκα που σέβεται την ζωή όλων των όντων, δεν περιέχει τελετουργικούς φόνους και άλλα πολλά κακά είναι ο Βουδδισμός από το 500πΧ. Οι Βουδδιστές έχουν γνώση ότι οι αρχαίοι λαοί θεοποιούσαν τους προγόνους τους και έτσι δεν λατρεύουν Θεούς αλλά Βούδδες που καταφέραν και γίναν αθάνατοι μπαίνοντας στην Νιρβάνα και όχι να απολαμβάνουν μια ευδαιμονία από τις τιμές των θνητών ανθρώπων που άγουν συναισθήματα αγάπης για πρώην Βασιλείς αποθεωμένους....
Θέτουν σε πιο βαθειά βάση τον όρο της αθανασίας βάση της φύσης και όχι βάση της φήμης και της λατρείας...
Προσωπικά πιστεύω στο γεγονός της Θέωσης και τιμώ και τις αθάνατες ψυχές των προγόνων και προσεύχομαι κάθε Ον να γίνει Θεός...
Αυτά εν ολίγοις...για περισσότερα αν θες άνοιξε άλλο νήμα διότι εδώ θέλω να συζητήσουμε για τον Τελετουργικό φόνο όπως αυτός συναντίεται στην αρχαία Ελλάδα με τις ζωωθυσίες, στον Χριστιανισμό στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, κατά πόσο ο Ιησούς ενέδωσε στο Σκυθικό έθιμο να τρώνε οι θνητοί τους προγόνους τους και να τους τιμούν ως Θεούς κτλ....